23 Nisan... Yardım lütfen...

Çocuğunuzun diğer arkadaşları o gün gösteri yaparken oğlunuz imerenerek bakacak ve o sahne emin olun hiç akılndan çıkmayacak...Mutlaka katılsın derim ben.

Bence gönderin ..çocuk sevinmiştir, Sonra üzülmesin ben olsam,maddi açıdan çok sarsılmayacaksam gönderirdim söz verdiğim için ...

Söz verdiyseniz tutmanız gerekir bence. Evlatlarımıza davranışlarımızla rol model oluyoruz. Söz verdiği zaman tutmasını istiyorsanız aynı davranışı göstermelisiniz.
Heves etmiş,siz de kabul edince mutlu olmuş oğlunuzun hevesini kırmayın .

Bence parayi verecek gücünüz varsa gönderin. Cocuklar cok mutlu oluyorlar. Arkadaslariyla birlikte farkli ve sevdigi bir seyi yapacak. Eminim sizde cocugunuzun gosterisini izleyince cok mutlu olursunuz.

Hepinize çok çok teşekkür ederim.
Söz vermenin ve tutmanın önemini biliyorum. Bu saate kadar uyuyamadım ;(

Çalışan bir anneyim belkide göremem gösterisini ama
Göndermeye karar verdim.
Tekrar teşekkür ediyorum herkese...

Bir dönem ücretli öğretmenlik yapmıştım. 23 Nisan gösterilerinde özellikle 1.sınıflar öyle şirin duruyorlar ki. Biraz pahalı ancak durumunuz çok kötü değilse verilmeye değer diye düşünüyorum. Sizin için de çocuğunuz içinde unutulmaz bir deneyim olacaktır. Üstelik söz de vermişsiniz. Ne şekilde geri çevirirseniz çevirin çocuğunuz için hayal kırıklığı olacaktır diye düşünüyorum. Maddi bir konu olduğu için daha fazla bişey diyemiyorum. Umarım orta yolu bulursunuz. Kolaylıklar dilerim.

Çocuk heves etmiş. Bence göndermelisiniz. 23 Nisan'da bi koro gösterisi yapacaktık ilkokul 1'im. 22 Nisan'a kadar hiçbir şey yoktu. Hiçbir sıkıntı da yok. 22 Nisan'da sınıf öğretmenim olacak kadın beni sebepsiz yere gruptan aldı. Hala içimdedir. Bugün görsem yüzüne tükürürüm o kadının. Bale gösterisine de parasızlıktan katılamamıştım. Benim ailem de garipti gerçi 6 yaşındaki bir çocuğa "sen nereden bileceksin baleyi" diye gülmek... Hem de skolyozuma iyi geldiğini bile bile ne yüzmeye ne baleye yollamadılar. İkisi de hala içimdedir. Ve hala içim soğumadı, ne öğretmenime kızgınlığım ne aileme kırgınlığım geçmedi.

Çocuklarınız bir şeye heves ettiyse imkanlarınızı zorlasanız da yapın. Onlar sizin geleceğiniz. Ve siz o çocuğun ebeveynlerisiniz.

Para önemli degılse nıye göndermemezlik yapasınız ki hemde başta tamam demişken. Benım aılemın durumu çoook çook ıyı degıldı ama okulda yapılan gezi veya etkinliklerden hiç eksik kalmadım. Güzel anılar oluyor. Böyle topluca yapılan seylerın dısında kalmak özellikle cocukken çok üzücü bişeydir bence.

Tepki cekmek de ıstemiyorum ama hem maddi olarak sarsmaz diyorsunuz hem de bu kadar lafini ediyorsunuz anlamadim hicbir sey
23 nisan bizim milli bir degerimiz, cocugunuzun bunu ogrenmesi, bu duyguyu yasamasi 60 lirayla olculmemeli.
Şahsi olarak söylüyorum, parasi ne olurs olsun gonderirim ben.
Bir de bu neyin ücreti ? Kiyafet degilse neyin parasi isteniyor?

Çocuk daha çok küçük gondermek istememenizin sebeplerini anlamayabilir. Tekrar ağzını arayın gerçekten istediğini anladiysaniz gönderin. Benim ailem de beni bir çok etkinlikten mahrum etti para yüzünden gerçekten insan unutamıyor

Bu seferlik gönderin, bir dahakine ücret vermeden önce neler dahil, program nasıl gibi detayları öğrenmeden ne ücreti teslim edin ne de çocuğunuza söyleyin. Hayat böyle tecrübelerle öğreniliyor.

Çocuğunuzun arkadaşları ile yapacağı bu etkinlik çocuğunuzun kalabalık bir grup karşısında onun sosyalleşmesi ve özgüveni açısından çok önemli zaten anasınıfı dan tutun eğitim hayatı boyunca böyle sunumları olacaktır .Madem maddiyat sorun değil çocuğunuzu böyle çalışmalardan mahrum bırakmamalısınız . Böyle çalışmaları kurs gibi düşünmemelisiniz. Bunlar çocuğunuzun ortamlarda özgüvenli ve rahat hareket etmesine yardımcı kazanımlardır .

Once tamam deyip sonra olmaz biz yanlis anlamışız demek doğru olmaz
Belki de ilk guven duygusunu zedeleyecek hareketi başlatmış olacaksınız
Halk oyunlari kurs olmadan sadece 1 ay içinde mi calisilacak o da ayri bir sey :işsiz:
Gonderin gitsin ....

Hanımlar 1nci sınıfa giden bir oğlum var.
Sınıfı 23 Nisan için halk oyunları hocası tutmuş.

İsteğe bağlı katılım olacak.
Öğrenci başına 60 ar tl isteniyor.
Kıyafet hariç tabii...
Oğluma sordum çok istiyor.
Eşime danıştım telefon da tamam dedi.
Bende tamam oğlum gidersin dedim.
Ve tabiki uyudu kuzum
Fakat eve geldiğinde eşime anlattım.
O da kurs sanmış aylık 60 tl diye düşünmüş (yanlış anlamış tabiki)
Göndermeyelim gerek yok.
Yüzme Vs kursuna göndermek istiyorum
Halk oyunları varsa ona ds gider dedi.
Bende çok kararsız kaldım.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda.
Ve oğluma nasıl açıklayayım gitmeyeceğini?
İçinde kalırmı uhde olarak. NE YAPSAM Kİ ;(
Lütfen konumu taşımayın :-(
Siz değerli arkadaşlarım ne düşünüyorsunuz
demekkıbır gosterı olacak ve on hazırlık ıcın hoca tutulmus bır bakıma kurs gıbı dusunun dansa meraklı ıse ve ıstegı varsa bence yollayın ebeveynlerın degıl cocugun ne ıstedıgıne oncelık verılmelı, mesela kızım var onu buyuyunce yuzme tarzı kurslara yollamak ıstemıyorum dogada ogrensın kendısı bunun ıcın ımkanımızda var yazlık vs gıbı ama oyuna sımdıden mehıllı ılerde de ısterse bale dans kursu tarzı seylere yollarım ve herhangı brı muzık aletı calmasını cok ısterım kendısıde ısterse ılk gonderecegım pıyano yada keman olur sanırım..

Kıyafet hariç tabii...
Ve tabiki uyudu kuzum
Göndermeyelim gerek yok.
Yirmi yasina da gelse kursa gidebilir ama daha kaç 23 nisana çocuk olarak girecek. Gönderin bence kalmasin icinde.

Kıyafet hariç tabii...
Ve tabiki uyudu kuzum
Göndermeyelim gerek yok.
Sınıfta çoğunluk ne yapıyorsa ona uyun bence, herkes oynar o tek kalırsa üzülür, 60 tl neye vermiyoruz ki

Hayatta kimin her istedigi olarak buyuyor ki, 1 seferlik 23 nisandansa duzenli bir kursa gonderin bence daha faydali olur. O yas grubu tekvando gibi sporlari da seviyor

Bize de aynı şekilde halk oyunları öğretmeni geldi, kurs vererek hazırlamak için. Aylık 20 tl idi ama katılım olmadı, ben bu sene yapmıyorum 23Nisan vaktim yok çalışmak için ama imkan varsa neden katılmasın çocuğunuz?

Kıyafet hariç tabii...
Ve tabiki uyudu kuzum
Göndermeyelim gerek yok.
Cocugunuz icin hayal kirikligi olacaktir. Arkadaslari 23 Nisan da gosteri yapinca uzulecektir. Benim bi velimde son anda cikardi kizini vazgectim diye. Cocugun icinde kaldi o gun ki bakislarini hic unutamam.

X