Çocuk Hastalıkları 23 aylık kızım yürüyemiyor.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nila70

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
80
4
286
Burdur
Benim kızım 32 haftalık prematüre doğdu. 45 gün küvezde kaldı. Hastaneden çıkınca güzel gelişti. Şimdi neredeyse yaşıtlarıyla aynı. Ama yürümüyor. Emekliyor tırmanıyor hatta gel diye ısrar edersen 4-5 adımda atıyor. Ama kendi başına yürümüyor. Böyle bişey yaşayan oldumu. Kızım yürür mü acaba

4-5 adım atabiliyorsa bence yürüyebilir güçsüz mü kalıyor acaba, ya da korkuyor olabilir . En iyisi çocuk doktoru bakmalı, inşallah en kısa zamanda yürür.

Benim kızım 32 haftalık prematüre doğdu. 45 gün küvezde kaldı. Hastaneden çıkınca güzel gelişti. Şimdi neredeyse yaşıtlarıyla aynı. Ama yürümüyor. Emekliyor tırmanıyor hatta gel diye ısrar edersen 4-5 adımda atıyor. Ama kendi başına yürümüyor. Böyle bişey yaşayan oldumu. Kızım yürür mü acaba
Kızım 13 aylık tutunup çok guzel adımlıyordu ama elinden tutunca kendını yere atıyordu. Bi gün halının ortasına bırakıp tatlı mutlu neseli bi şekilde hadi gel vs dedim ve 3.adımda kucagıma geldı. Hoplayıp zıpladık adım atmasını kendımızce kutladık sarkılar bagırmalar vs. 😁 Aanladım ki o ana kadar korkuyormus. Ve o adımdan sonra hızlı bır sekılde yurumeye basladı. Acaba sizin kızınızda korkuyor mu

Çocuk doktoruna ve ortopedi doktoruna götürdüm. Problem yok. 24 ayı bekleyelim dedi. Ama insan endişe etmeden yapamıyor malesef.

Kızım 13 aylık tutunup çok guzel adımlıyordu ama elinden tutunca kendını yere atıyordu. Bi gün halının ortasına bırakıp tatlı mutlu neseli bi şekilde hadi gel vs dedim ve 3.adımda kucagıma geldı. Hoplayıp zıpladık adım atmasını kendımızce kutladık sarkılar bagırmalar vs. 😁 Aanladım ki o ana kadar korkuyormus. Ve o adımdan sonra hızlı bır sekılde yurumeye basladı. Acaba sizin kızınızda korkuyor mu
Korktuğu kesin. Yürütmeye çalıştığımda panik oluyo elini bırakırsam diye. Biz her adımında yapıyoruz o kutlamayı ama malesef.

kuzenimin kızı da çok geç yürüdü , korkuyodu, bence sizinki de korkuyo.yürür tabiki neden yürümesin :) o korkuyu atması lazım sadece.
ellerini tutup yürütün zamanla tek ele geçin hatta, eşyalar arasında yürümesini sağlayın mesela sandalyeyi bitirsin arada elini tutun sehpaya ilerleyin orayı da kendi bitirsin gibi.oyuncaklarını kullanın bunu teşvik etmek için.hatta oyuncak bebek arabaları /alışveriş sepeti gibi oyuncaklar var öyle bir şey alın süre süre yürüsün.

Back