23-24 yaşında evlenmek

Bende 23 yaşımda evlendim
Eşimle ayrı şehirlerde yaşamasaydık büyük ihtimal geçtiğimiz yaz evlenmek isterdim 2 sene beklerdim yani:)

Kişiden kişiye göre değişir.

Hayatım boyunca aklımda evlenmek yoktu. Halalarım, dayılarım, annemle babam bile bekar. Ailenin de tek + şımarık çocuğuyum. Evlenmek için herhangi bir sebebim yoktu. İşime gelecek bir durum da yoktu. Benimle evlenmek istediği için ayrılmıştım eski sevgilimden de zaten.

23 yaşında sevgilimle tanıştım. O da benim gibi, hayatı boyunca evlilik düşünmemiş bir adam. 27 yaşında.

İlişkimizin ilk 3 haftası içinde evlenme kararı aldık. Aslında ben gördüğümde vermiştim o kararı, o da vermiş de teklif etmesi 1,5 ayı buldu.

4 ay içinde kız isteme-söz-nişan yaptık.

Maddi sıkıntılarımız var diye (ek olarak borçlu evlenmek de istemiyoruz) beklemek zorunda kaldık bir süre. Bir süre dediğim de yıldönümümüzde evleniyoruz işte. Hepsi 1 sene içinde olacak.

Herhangi bir şüphem/korkum yok. Şüphen varsa erkendir.

yaş göreceli, kimine göre erken olan kimine göre geçtir..
ama olgunluk ayrı bi olay..
derdin çamaşır bulaşık yemekse, onlar yaşla orantılı değil..
eltim 32 sinde evlendi, yumurta kıramaz, her haftasonu kadın gelir evine.. eve makina tutmak, bulaşık ve çamaşır makinasını çalıştırmak için bile kadını bekletir..
bence gereksiz geç kalmış o ,
zira 15 inde evlensede aynı tas, 50 sinde evlensede aynı hamam olacaktı
''ben kendime, bir erkeğe ve bir eve zaman ayırabilirim, çekip çevirebilirim, ruhen ve bedenen istiyorum hazırım'' diyosan, hiç durma

CANIM BEN 22 YAŞINDAYIM ERKEN EVLENDİM PİŞAN DEĞİLİM AMA KEŞKE BİRAZ DAHA GEÇ OLABİLİRDİ DİYE DÜŞNÜYORUM YAŞITLARIM BEKAR ONLARLA RAHATCA TAKILAMIYORUM ONUN DIŞINDA BİR SORUN YOK

hazır hissetmek şart, mesela ben evliliğe değil de orda yaşamasam dahi sadece yeni bi ev kurma düşüncesine hazırım şuan :)) o nasıl oluyosa dersen, yakın zamanda evlenmeyeceğimi biliyorum ama çeyizlik eşyalar bakmak çok hoşuma gidiyor. mobilyacının önünden geçerken kendi evime eşya bakma düşüncesi bile çok güzel geliyor. Heyecanlanıyorum, ama bu heyecan hiç gitmesin istiyorum. İlk pilavımı dün yapmış olmakla beraber ev hayali kuruyorum tabi orası ayrı bi ironik...

Kişiliğinizi bilmediğim için yorum yapamayacağım ama birkaç sene daha beklemek iyi olabilir

26 yaşında evlendim. eşimle daha erken tanışsam da daha erken evlensem dediğim oldu. eşiniz ne kadar anlayışlı ise o kadar rahat sürer evliliğiniz. yemek, temizlik fasa fiso canım benim. elbet yaparsın ki yapmasan da eşin bir şey demez. çalışıyorum bazen hafta boyu evi süpüremiyorum. eşimin de derdi değil rahatız yani hani bir söz var ya dağınık evin mutlu yuvan olsun.

Bu senin olgunluğun, hayata bakışın ile alakalı.
Bazıları vardır ki 20 yaşında olgundur bazıları gelir 30'una hala çocuk.

Ama yaş aralığı normal. Bende şuan 23 yaşındayım evlenmeden önce 24 olcam.

Ha çocuk gelinleri düşünürsek onlara göre ortalamanın çok üstünde bile sayılırız

Hayatındaki insandan eminsen geri kalanını düşünme bence.
Ama emin değilsen bekle.
Yaşla değil de doğru insanı bulmak ve kendini tamamen hazır hissetmekle alakalı bu mevzu.
Ben 26 yaşındayım ve evlilik çok kötü geliyor gözüme şu anda. Tamamen kişiyi bağlar yani ideal yaş durumu da.
Sen kendi iç sesini ve mantığını dinle her şeyden, herkesten önce.

Ben de katılıyorum, karşıdaki doğru insansa zaten kafanda hiçbir soru işareti olmuyor. Gercekten icine sinen biriyse geriye kalan seyler ayrinti.

Ortada evliliği düşündürecek biri yoksa da insan zaten düşünmüyor

23'te evlendim, 24'te bosandim.. basliga cevaben
şaka bi yana, yaş iyi de onemli olan karsidaki insanla eş ve aile olabilmek.. ha 23 ha 25, oncelik baska..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…