23-24 yaşında evlenmek

evlilik sorumluluk istiyor,yaş kaç olursa olsun ,yeni bi yaşam tarzına,farklı kültürdeki bi aileye yelin olmaya,evin eşin çocukların sorumluluğunu almaya korkup çekiniyor insan... sizin korkularınızı giderecek veya tetikleyecek olan kişi evlenmeyi planladığınız eş adayı olacaktır

ben o yaşlarda evlenen birisiyim.pişmanlıktan ölüyorum. şimdiki aklım olsa asla asla evlenemzdim. gençken çok iyi düşünülemiyor biraz yaş aldıkça değişiyor insan. beklentiler, hobiler bile değişiyor. bence acele etmeeeee

Korkuyorum bulaşık çamaşır yemek temizlik bunlar bana korkunç zor geliyor

Bunlari zaten su an baba evinde de yapmiyor musunuz? Bulasigi zaten makine yikiyor, camasiri da makine yikiyor. Yemek desen cok pratik yemekler var internette artik, en fazla 1 saate bitirilebiliyor. Isten geldikten sonra bile yapilabilir ki ben gecen yil fulltime calisirken, hic halim olmamasina ragmen hemen geciyordum mutfaga, yemek piserken bir el ortaligi toparliyordum bitti gitti. Temizlikte evde zaten kocan ve sen olacaksin, ne kadar toz olabilir, haftada 2 sefer evi supurdun mu yeter. Ayrica es adayiniz nasil bir insan bilmiyorum ama size yardim edebilir bircok konuda.

Simdi 23 24 yaslar aslinda bu seylerin baya baya bilinmesi gereken yaslar. Asla evlilik icin degil ama tek basina yasamaya basladigini dusun, o zamanda bunlarin hepsini yapmak zorundasin. Ben de son birkac yildir tek yasiyorum sayilir, ailem 6 ay turkiye de 6 ay yurtdisinda oluyor. Evlenmeden once bunlarin pratigini yapin bir iki. Elbette ben insanlarda tanidim, evlendiginde hicbirsey bilmeyip evlenince ogrenen. Niye gozunuzde bu kadar buyuttunuz anlamadim dogrusu..

Bu konularin haricinde sizi bir korku almis, bence de evlilige kafa olarak hazir degilsiniz siz.

bi de iş olursa hem iş hem bunlar nasıl yapıcam bilemiyorum
Ben gecen yil evlendim 24'üme iki ay kala.. hazir sanmiştim kendimi ama evlendikten snra tabi farkettim keske biraz daha bekleseydim daha diye. Suan mutluyum cok sukur ama zor gunler gecirdim bu güne gelene kadar. Ama insandan insana degisir durumlar. Simdiki aklimla hareket etseydim daha beklerdim sanirim.

Herkes için değişir. Kendin cevaplaman lazım.
Kimisi evlilik için yaratılmıştır sanki. Anaç ruhludur. Temizlik yapmayı da , yemeği de , insan ağırlamayı da sever. Evim evim diye sevinir, özenir.
Kimisi ise özgürlüğüne düşkündür. Önce mümkünse çalışmak, hesap vermeden gezmek tozmak ister. Evmiş, çeyizmiş hiç umrunda olmaz.

Eş adayın kaç yaşında bu arada?

bende 23 ümde evlendim. bide bebek bekliyorum. Hiç geç değil. Tabiki bu kişisel bişey. Ben hazırdım.Seninde çok iyi düşünmen gerek.Sadece bulaşık Çamaşırı değil.Unutma evlenince sadece eşin ve sen evlenmiyosunuz ailelerde evleniyo gibi oluyo. :)

bizde birlikte yaşıyor gibiyiz ve evin tüm işlerini üstüme yıkıyor bu yüzden korkuyorum ağır geliyor

Ben kendi daginikligimi toplamaktan aciz oldugum icin o zaman da isin cogunu o yapiyordu simdi de nasil baslarsa oyle gider o yuzden birak o paniklesin nasik yetecegim diye

Önce iş bulup öyle evlenmeni tavsiye ederim. Bende 23te evlendim öğretmenim atama bekliyorum. Hergün ders çalışıyorum. Ders çalışmaktan evliliğimden bişey anlamadım. Eşim istedi düğünü hiç istemiyordum atanmadan evlenmeyi.
Bence önce mesleğini eeline al sonra yuvanı kur derim. Bende atanırım sandım ama 83puan elimde patladı. Çırpınıyorum. Kp dahil ilgili ilgisiz herkes karışıyor atamaya. Kafan rahatken bence önce düzenini kendin kur derim.
Ev işi filan da halloluyor kafana takma. Bulaşık çamaşır makinasını kim bulduysa Allah razi olsun.

yaşla alakası yok 23 yaşında evlendim şimdi 24üm 2 aylık hamileyim size ve hayat yaşantınıza bağlı

ha diyince olmuyor zaten akışına bırak

Bana kalırsa önce ayaklarının üzerinde kalmalısın önce iş sonra eş bu acelen nedir ?

bencede once iş bulup kendi ayakların üstünde durmalısın, günümüzde evlilik artık çok basite indirgendiği için boşanmakta o kadar basite indirgendi. 23-24 yaşında insan daha kendiyle yeni tanışmaya başlarken bide başkasının sorumluluğunu almak bence cok erken bi karar. Ha bu yaşlarda evlenip mutlu olan yok mu, tabi ki var ama ne yazık ki herşeyi sevgiyi bile çok çabuk tüketir olduğumuz bu dönemde malesef çok az...

okudunuz demek :) peki kafam karışık okul bitiyor hayatıma bir yol çizmem gerekiyor sürekli düşünüyorum bunaldım gerçekten

Gecenlerde okumuştum konunuzu iş sahibi olmadan sakın evlenme. Ayrıca anneler her zaman haklı değildir.İyi düşünün.Önce iş bulun gerçekten ev temizligi iş ve artı kendine bakım yapmak zor oluyor. Ama bir şekilde düzene giriyor herşey.

23 yasında evlendım
Ama yas ile olmuyor bu işler kendını hazır hıssetmek gerekıyor ve anladıgım kadarıyla sen hazır hıssetmıyorsun
Sorumluluk cok fazla bu dogru, ısler bıtmek bılmıyorum buda dogru ama bence hepsı zevklı :)
Kendını tam anlamıyla hazır hıssetmeden evlenme bence yoksa hersey sana bir yük gibi agır gelır

30 yaşını geçmiş bekarbiri olarak hep 24-25 yaşlarında evlenmek isterdim ,fakat şimdi düşününce en ideal yaşın 26 -27 olduğunu düşünüyorum..
sana bağlı bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…