- 11 Kasım 2016
- 273
- 190
- 103
- Konu Sahibi Diamondheart
-
İşte benim sorunum bu,ben inanın tatlilikla sakince konuşuyorum ama o benim dediğim bir cümleyi bile duymadan bağırmaya devam ediyor .sakin olduğu zaman konusiyim dediğimde de sakinken de kızmaya başlıyor bu konu açılınca .haber vermeden çıksam ya da dışarda aramalarına cevap vermeden kızmasıni anlarım ama beş kere aradığı oluyor o zaman bile hepsine cevap veriyorum.Kendi kafamı eseni yapıp kizdiginda takmamak harici yapcak başka bı şeyim kalmıyor.onu da ben istemiyorum gönlü olsun istiyorum fakat sanirim artık bundan başka şansım yok çünkü çok sıkıldım sürekli saat gözlemlemekten bı yere gittiğimde :/evden ayrılana kadar bu şekilde yaşamak istemiyorum çünkü artik9 geç sayılmaz aslinda, konuşarak,tatlilikla esnetebilirsiniz bence.
Ben geç saatlerde birşeyler yapmayı seven biri değildim zaten,o sebeple arada geç gelmelerim sorun olmadı.
Şimdi iki kızım var. Elbette kendilerini bilen,doğruyu yanlışı ayırt eden aklı başında bireyler olmaları önemli.Evet gündüz de başlarına bir şey gelebilir.Evet dışarda kötü insanlar var diye eve kapanmamalilar,ve evet birileri yüzünden kendilerini korumak zorunda kalmaları çok sinir bozucu.
Ama öteki taraftan da kendimce kötü ihtimalleri ne kadar azaltirsam o kadar iyi diye düşünürüm anne olarak.
"Amaan rahat bırakayım,bakalım bir şey olacak mı olmayacak mı görelim" mi diyeyim? Olan olduktan sonra "hmm demekki yanilmisim,oluyormuş" mu diyeyim ?
Vesselam kizmadan,kırmadan,herkesi memnun edecek,gönlünü rahatlatacak bir ortak yol bulunabilir :)
Anneniz geceleri dışarı çıkmayan bir kadın mı? Ve arkadaşlarınızı birebir tanıyor mu, onlarla hiç diyaloğu sohbeti oldu mu?Okusanız yazdıklarımı anlarsınız anneme nereye ve kimlerle gideceğimi evden çıkmadan söyledim.ben oraya gittiğimde beni uc kere aradı üçünde de açtım ve nerede olduğumu söyledim.eve dönerken dolmuşa bindim ilk bindigimde açtım ve ben dönüyorum diye haber verdim.baska daha ne yapabilirim meraklanmasin diye ?keske bı okusanız az yukarı çıkıp yazdıklarımı da anlasanız beni..ama yok okumadan direkt beni suclayin haber vermedin verseydin diyerek çocuk her zaman haksizdir çünkü di mi
Kendisi çıkıyor ve hatta şöyle diyim benim sekizden sonra geldiğim her saate kızıyor fakat biz birlikte çok gezeriz.birlikte eve 11,12 de dondugumuz oluyor.yani aslında bizim oranın o saatte kalabalık olduğunu ve bı sorun yaşamayacagimi kendisi de biliyor.sorun ben yalnız oldugumda.bana güvenmiyor başka şeyler yapicam diye korkuyor desem böyle dusunmesene sebep olacak hiçbir şey yapmadım ömrüm boyunca.herkes tarafından sessiz sakin olarak bilinen ve okulda olsun başka yerde olsun hiçbir soruna karışmamış ve onun razı gelmedigi hiçbir şeyi yapmamış bir insanım .bu arada istediğim de çok değil ay da bir ya da iki kere bu şekilde arkadaşlarımla takilabileyim yeter bana onun dışında zaten hep gündüz dışarı çıkan biriyim.neyse işte ben bir yol bulamadım :/ bir daha olduğunda kendimi daha fazla savunucam geri çekilmeden belki boyle böyle beni de anlar.tesekkurler size de:))Anneniz geceleri dışarı çıkmayan bir kadın mı? Ve arkadaşlarınızı birebir tanıyor mu, onlarla hiç diyaloğu sohbeti oldu mu?
Anne demek biraz evham, biraz korku endişe, biraz evladının üstüne titreme ve biraz da tembihleme demek:)))
Siz her an görüntülü konuşma da yapsanız anneniz endişe etmeye devam edecek bence.
Sizin yerinizde olsam anne-kız etkinliği adı altında bir akşam annemi takıldığım bir cafeye vb bir yere götürür, birebir ortamı görmesini sağlarım, geceleri de insanların ne kadar aktif olduğunu görürse ikna olur, hatta bu etkinliği ayda 1 yapın, gece dışarı çıkmıyorsa konuşarak ikna edemezsiniz.
Çok ilginç gerçekten, anneniz dışarı çıkan bir kadınsa bu kadar tepki göstermesi abartılı, ben de anneyim 25 yaşında kızım var, o da çok sık gece dışarı çıkmaz, çoğunlukla gündüz takılıyor, 2 gün evden çıkmasa hasta mısın diyoruz sever gezmeyi, ki genç şimdi gezmeyecekse ne zaman gezecek :)))Kendisi çıkıyor ve hatta şöyle diyim benim sekizden sonra geldiğim her saate kızıyor fakat biz birlikte çok gezeriz.birlikte eve 11,12 de dondugumuz oluyor.yani aslında bizim oranın o saatte kalabalık olduğunu ve bı sorun yaşamayacagimi kendisi de biliyor.sorun ben yalnız oldugumda.bana güvenmiyor başka şeyler yapicam diye korkuyor desem böyle dusunmesene sebep olacak hiçbir şey yapmadım ömrüm boyunca.herkes tarafından sessiz sakin olarak bilinen ve okulda olsun başka yerde olsun hiçbir soruna karışmamış ve onun razı gelmedigi hiçbir şeyi yapmamış bir insanım .bu arada istediğim de çok değil ay da bir ya da iki kere bu şekilde arkadaşlarımla takilabileyim yeter bana onun dışında zaten hep gündüz dışarı çıkan biriyim.neyse işte ben bir yol bulamadım :/ bir daha olduğunda kendimi daha fazla savunucam geri çekilmeden belki boyle böyle beni de anlar.tesekkurler size de:))
Yalan asla söylemem çünkü yanlış bı şey yapmadigima bı şeyleri saklamama gerek olmadığına güvenim ve inancım tam .eğer akşam dışarda olma sebebim yanlış sebeplerden dolayı olsa ancak yalan söyleme ihtiyacı hissederdim ama öyle bı durum hiç olmadı ve olmayacak,ben kendimi biliyorum ne yapıp ne yapmamam gerekeni.o yüzden ben yalan söylemem her şeyiyle napcagimi ya da neden eve geç dönmek durumunda kaldığımı bildiririm.en kötü kızar kavga eder falan ama ben zaten yanlış bı şey yapmadigimi biliyorum kulağımı tıkar gecerim.belli bir sureden sonra alisacagini düşünüyorum belki de şimdiye kadar hep onun istediği gibi sadece gündüz dışarda olduğum için şu an ona göre çok aykırı bı şey yapıyorum gibi geliyor fakat ben kendimi savundukca anlayacaktir ve daha esnek davrancaktır diye umuyorum.Çok ilginç gerçekten, anneniz dışarı çıkan bir kadınsa bu kadar tepki göstermesi abartılı, ben de anneyim 25 yaşında kızım var, o da çok sık gece dışarı çıkmaz, çoğunlukla gündüz takılıyor, 2 gün evden çıkmasa hasta mısın diyoruz sever gezmeyi, ki genç şimdi gezmeyecekse ne zaman gezecek :)))
Mesela annenizin tanıdığı bildiği arkadaşlarınızın birinin evinde takılınca da mı aynı tutumu sergiliyor yoksa yalnızca dışarıda olduğunuz da mı?
Tamam anneler evhamlı olur, sürekli kafalarında olmadık senaryolar kurar ama 9 gerçekten erken, bir doğum günü kutlamasına katılsanız herkes toplanana kadar zaten saat 9 olur, tamam çok kuralcı ve endişe eden bir yapısı olabilir, o yüzden çok taviz vermiyor da olabilir ama ayda yılda bir dışarı çıkmalarda normal toplanmalarda gece 11, özel kutlamalarda gece 12 gibi esnetmeler yapması gerekir, ki diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum, yarın öbür gün işe başladığınızda çoğu aktiviteye gece katılmak zorunda olacaksınız, işten çıkmanız aktivite sonrası eve dönmeniz nereden baksanız 12'yi bulacak.
Yalnız size tavsiyem bu konuyu çözmeye çalışırken asla yalana başvurmayın, direkt ben 11'de geleceğim şuradayım deyin, söylediğiniz saatte de evde olun, anneniz bir güven sorunu yaşıyorsa yalan daha çok çatışmalara sebep olur.
Anne kızsınız mutlaka orta yolu bulursunuz, ne kadar evham yapsa da zamanla anlayacaktır siziYalan asla söylemem çünkü yanlış bı şey yapmadigima bı şeyleri saklamama gerek olmadığına güvenim ve inancım tam .eğer akşam dışarda olma sebebim yanlış sebeplerden dolayı olsa ancak yalan söyleme ihtiyacı hissederdim ama öyle bı durum hiç olmadı ve olmayacak,ben kendimi biliyorum ne yapıp ne yapmamam gerekeni.o yüzden ben yalan söylemem her şeyiyle napcagimi ya da neden eve geç dönmek durumunda kaldığımı bildiririm.en kötü kızar kavga eder falan ama ben zaten yanlış bı şey yapmadigimi biliyorum kulağımı tıkar gecerim.belli bir sureden sonra alisacagini düşünüyorum belki de şimdiye kadar hep onun istediği gibi sadece gündüz dışarda olduğum için şu an ona göre çok aykırı bı şey yapıyorum gibi geliyor fakat ben kendimi savundukca anlayacaktir ve daha esnek davrancaktır diye umuyorum.
Kesinlikle öyle, erkekler için de öldürülme tehlikesi var ama onlar gece boyunca dışarda dolaşabilir çünkü erkek, tecavüze uğrama ihtimali yok. Ama kadın için böyle bir tehlike olması ölümden beter sakınılması gereken asli bir durum. Bir aile büyüğüyle girdiğim tartışmada aynen bu cevapları aldım,şok oldum. bizim can güvenliğimiz falan ikinci sırada geliyor ; namus denen bi bela var onu korumak daha önemli onlar için.Hah, konunun özeti bu.
Eğer ki can sağlığı söz konusu olsaydı, her gün haberlerde dövüşen, yaralanan, yerlerde sürüklenen erkekler de görüyoruz.
Ama burada ‘kız başına’ teması olduğu aşikar.
Cinsiyet farketmeksizin her insanın güvenli bölgelerde, önlemli olarak yaşaması gerekir.
Bu bilinçte yetiştirilmelidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?