22 senedir #unutMADIMAKlımda

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://t24.com.tr/haber/22-senedir-unutmadimaklimda,301533
O gün, çoğunluğu Alevi 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yanarak ve dumandan etkilenerek yaşamlarını yitirdi

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin organize ettiği Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli yakıldı. Çoğunluğu Alevi 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yanarak ve dumandan boğularak hayatlarını kaybetti.

Pir Sultan Abdal Şenlikleri kapsamında, aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu pek çok sanatçı ve fikir insanı dönemin Sivas valisiAhmet Karabilgin'in özel davetlisi olarak kente geldi.

O gün neler yaşandı?
Sivas'ta Kültür Merkezi içindeki karşıt grupla çıkan taşlı sopalı çatışma, polis tarafından fazla büyümeden, zor kullanılarak önlendi.

Binlerce kişiden oluşan karşıt grup, Kültür Merkezi’nden yeniden Hükümet Meydanı’na geldi. Hükümet Konağı’nı taşlamaya ve slogan atmaya başlayan grup ardından Madımak Oteli civarına ulaşarak, slogan atmaya devam etti. Grup önce Madımak Oteli önündeki araçları ateşe verdi ve oteli taşladı. Madımak Oteli tutuşturulan perdeler ve alt katta bulunan eşyalarla birlikte yakıldı. Otele sığınmış olan kişilerden, aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin'in de bulunduğu 35 kişi yanarak veya dumandan boğularak yaşamını yitirdi. Aralarında Aziz Nesin'in de bulunduğu 51 kişi de olaylardan kendi olanaklarıyla, ağır yaralarla kurtuldu. İtfaiye merdiveniyle kurtarılmaya çalışılan Aziz Nesin, merdivendeki görevli tarafından darp edilip, merdivenden itfaiye aracı etrafında toplanan karşıt görüşlü kalabalığa doğru itildi. Başından yaralanan Aziz Nesin'i linç girişiminden araya giren polisler kurtardı. Yaralılar, polis arabalarıyla Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürüldü.

Olaylar sonucunda 33 konuk, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici yaşamını yitirdi. Akşam saatlerinde valilikçe ilan edilen ”2 günlük sokağa çıkma yasağı” ile birlikte, güvenlik güçleri şehirde tam bir hakimiyet sağlayabildi.

Bu katliam olduğunda çocuktum haberlerde izleyip günlerce uyuyamamıştım insanların insanları yakmasını aklım almıyordu hala da almıyor, gece rüyalarıma giriyordu madımak uzun süre etkisinden kurtulamamıştım çocuk halimle ama koca koca adamlar insanları hiç acımadan yaktılar o otelin olduğu yerde yıllarca bir lokanta vardı bu nasıl birşey hala aklım almıyor bugün kınadığımız tiksindiğimiz işid' den ne farkı var bunu yapanların işid de insan yakıyor katlediyor zamanında çorum' da maraş' ta ve madımak' ta da insanlar katledildi ve biz işid' e şaşırıyoruz bu da ilginç.

"Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" demiş Nazım ama o bile bunu hayal edememiştir sanırım.
o gün sadece 35 kişi yanarak ölmedi, bu ülkedeki bir zümrenin insanlığı yanarak öldür.
bu katliamı, bu insanlık ayıbını "ama"larla "belki"lerle açıklamaya çalışanlar, bahane bulanlar, "şöyle olsaydı, böyle olurdu" diyenler
bu insanlık suçunun ortağıdır, katildir. ellerinde 35 insanın kanı vardır.

İnsan kılığındaki yaratıklar 35 canımızı yaktı ve o zihniyette yakanları akladı ve milletvekili olarak meclise soktular ve ceza almadılar insanın insana kıyması hangi kitapta yazar insanlık ne çabuk olmuş .
Unutmadık unutturmayacağız

insanlık ölmüş

Birileride çıkıyor Sivas 4 Eylül ile anilmali diyor ya ortan ikiye yariliyorum.
Hala yobaz beyinleri algilayamiyor olayin ne kadar vahim oldugunu.

Hesabi elbet sorulur.
Gezide camiye ayakkabi ile girdi diyenler o gün de camiden benzin bidonlari ile çıkıp insan yaktılar.
Zaman geciyor ama bu zihniyet hep ayni kaliyor.

Rabbim bizi korusun bu kafasiz kendini Müslüman sanan cuhela guruhlardan.

Şimdi bu faşşist soysuzlara sorsak, efendim "namusumuz, dinimiz, şerefimiz, Allah için yaptık" derler..

Lakin rezil bağnazlar, şerefsizsiniz, namussuzsunuz, Allahsızsınız..Işidin kostümlü temsilcilerisiniz. Kubilayı kestiniz, 37 canı yaktınız, bilmediğimiz daha nice katliamlara imza attınız ama hala bitmediniz, tükenmediniz, it gibi üremektesiniz.

Allahuekber nidalarıyla yaktığınız 37 canın hesabını en sağlam şekilde soracak olan, adına katliamlar yaptığınız Allahtır..

Tabi inançlı biri olarak söylüyorum bunu..

Unutmadık, unutmayacağız..

sizi alkışlıyorum aynen öyle kendini Müslüman sanan ama içi kin,nefret,kıskançlık dolu olan bir gurup var ortada ben müslümanım diye dolaşan.En çok katliam vahşet hep onların etrafında dönüyor.

Bunlar yuzunden biz kafir bile oluyoruz, ne diyelim Allah ıslah etsin canım.

Bizden uzak Allaha yakın olsunlar.

kusursuz olan İslâmdır; insanlar degil.. lutfen orda saldiriyi gerceklestirenlerin yanlisini İslâm ile bagdastirmayalim.. dindarlikla yobazlik farkli seyler.. yobaz dinsiz de olur komunist de olur liberal de fasist de.. cehalet baska sey cunku..
dinimiz haksiz yere adam oldurmeyi yasaklar.. birilerine eziyet etmeyi yasaklar.. merhameti, vicdanli olmayi emreder..
bu aci olayda kalkip 'iste dindar YOBAZlar boyle yaptilar, dindarlar soyleler boyleler' seklindeki cahil ve igrenc dusunceyi kiniyorum ben de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…