• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

22. LGBTİ Onur Yürüyüşü başladı

elmayla armudu ,can yakmayla terciihi birbiriyle kıyaslamak mümkünmü. biri eğilim. biri cinayet ve şiddet.
suça saygı duyulmsz zaten. saygı inanca,eğilime,kişinin ırkına ,hayat tarzına duyulur.
yani ben gittim yoldan geçeni kestim buna saygı duy demek zaten olmazki.

Kesinlikle öyle, ama kimileri dünyada gerçekten de her cinsel yönelime saygılı insanlar olduğuna inanamıyor. Bir de işin komik tarafı bu sitede her Allah'ın günü 100 tane konu açılıyor hetroseksüel kocası tarafından şiddet gören, hakarete uğrayan, aldatılan, ezilen kadınlar tarafından. Daha yeni fetva verildi erkekler 4 kadın alabilir diye. Ama bizim millet hala daha geyleri toplumun ahlaklarını bozmakla suçluyorlar ya, yalnızca komikler.:9: Neyse böyle geyleri kötüleyen, onlara iğrenç diyen kadınlar o ultra maço erkek mi erkek(!) mükemmel kocalarından dayak yemeye, hizmetçi gibi kullanılmaya devam etsinler.:27::27: Kadına şiddetin bu kadar yaygın olduğu bir ülkede insanların heteroseksüel erkekleri medenileştirmek , kadınlara insanca davranmalarını sağlamak yerine hala daha heterolardan bin kat daha kibar ve kadına saygılı gey erkeklerle uğraşmaları ise yalnızca trajikomik.:1:

Sapla samani karistirmak değil ki bu dikkat ediyorum hep genel konusyorsunuz... Her konuda ayni şey herkese her inanisa saygi.. Peki bu konuyu kast ediyorsan inanis ne alaka sonra da yok ben bunu kastediyoruz diyorsun ki... Es cinselliğin inanisla alakasi yok ... Her neyse benim kast ettiğim de insan her şeye saygi duymak zorunda değil, bir tarafta bir insan doğa kurallarına siki sikiya bagli ise es cinsellik ona göre yanlistir terstir ama saygi diyerek bunu ters bulan yanlis bulan insanlara da kiziyorsuniz simdi bu nasil saygi :)) yani yanlis bulana saygi yok , ama bu hayati tercih edene saygi var anlamadim ben bu saygiyi :))

Sakkalli diva haberini unutmayalım lütfen :)) herkes çok saygili yorumlar yapmisti o konuda bir kişi de demedi ki durun arkadaşlar napiyorsunuz bu bir yönelim diye :))) yazdigim örnekler çok farklı şeyler se o konu tam ornek iste :)))

elmayla armudu ,can yakmayla terciihi birbiriyle kıyaslamak mümkünmü. biri eğilim. biri cinayet ve şiddet.
suça saygı duyulmsz zaten. saygı inanca,cinsel tercihine,, ırkına ,hayat tarzına duyulur.
yani ben gittim yoldan geçeni kestim buna saygı duy demek zaten olmazki.

Böyle bir kıyaslamayı yapan insanın bunu anlaması zor canm:ssz:

Son düzenleme:
Sapla samani karistirmak değil ki bu dikkat ediyorum hep genel konusyorsunuz... Her konuda ayni şey herkese her inanisa saygi.. Peki bu konuyu kast ediyorsan inanis ne alaka sonra da yok ben bunu kastediyoruz diyorsun ki... Es cinselliğin inanisla alakasi yok ... Her neyse benim kast ettiğim de insan her şeye saygi duymak zorunda değil, bir tarafta bir insan doğa kurallarına siki sikiya bagli ise es cinsellik ona göre yanlistir terstir ama saygi diyerek bunu ters bulan yanlis bulan insanlara da kiziyorsuniz simdi bu nasil saygi :)) yani yanlis bulana saygi yok , ama bu hayati tercih edene saygi var anlamadim ben bu saygiyi :))
saygı nedir biliyormusun. tasvip etmrezsen bile ,sana garip gelsede hakaret etmemek,nötr olmaktır bir yerde.
. saygı duymak illa onu alkışlamak değildir. illa bravoo demekte.
sadece onun hayatını kabul etmek oda bunun tercihidir demektir.
inanış,tercih,ırk,hayat bakışı,örnekler çoğaltılır böyle. sadece inanış değil yanii..
.mini giyen sana hoş gelmez. ama tercihidir. tepki vermezsin. saygıdır bu. saygı gösterirsin seçimine,çarşaf giyer mesela,sana hoş gelmez. ama saygı duyarsın. onun tercihiidir.
bir şeye saygı duymak illa onun gibi düşünmek değildir.yada onun gibi olmak.
onun düşüncesine hayatına tepki vermemektir.

saygı nedir biliyormusun. tasvip etmrezsen bile ,sana garip gelsede hakaret etmemek,nötr olmaktır bir yerde.
. saygı duymak illa onu alkışlamak değildir. illa bravoo demekte.
sadece onun hayatını kabul etmek oda bunun tercihidir demektir.
inanış,tercih,ırk,hayat bakışı,örnekler çoğaltılır böyle. sadece inanış değil yanii..
.mini giyen sana hoş gelmez. ama tercihidir. tepki vermezsin. saygıdır bu. saygı gösterirsin seçimine,çarşaf giyer mesela,sana hoş gelmez. ama saygı duyarsın. onun tercihiidir.
bir şeye saygı duymak illa onun gibi düşünmek değildir.yada onun gibi olmak.
onun düşüncesine hayatına tepki vermemektir.

Tamam güzel söylediklerine katiliyorum saygi duymamak asmak kesmek öldürmek değildir... Ama "saygi duymuyorum " kelimesi geçtiği anda tepki Ler peşi sira gelir haksizmiyim ?

"saygı" duyma kelimesinden zaten nefret ederdim, şu forum sayesinde nefretim tiksinti halini aldı.. hayır saygı duyulmasa ne olacak ben onu anlamıyorum.. düşünsenize buraya kalkıp "kıvırcık saçlı insanların bu ülkede yaşamasına saygı duyuyorum" desem ne olacak :27: kalkıp derler ki "saygı duyma o zaman".. isteyen istediğine saygı duysun, isteyen duymasın.. birbirimizi rahatsız etmeyelim yeter.. :42:

Tamam güzel söylediklerine katiliyorum saygi duymamak asmak kesmek öldürmek değildir... Ama "saygi duymuyorum " kelimesi geçtiği anda tepki Ler peşi sira gelir haksizmiyim ?
sen benim askılı giymeme saygı duymuyorum deyip birde hakaret edersen tepki alırsın elbette.
yada çarşaflı birine saygı duymuyorum sana dersen de tepki alırsın.

asmak kesmek öldürmek zaten konuyla alakalı olamaz. onlar canilik,şiddet. zaten şiddete kim saygı duyarki. psikopatlar dışında.
bizler normal insanlardan bahsediyoruz. canilerden,rıuhu kötülük içinde boğulanlardan,irinle dolu olanlardan değil.
biz bizim gibilrlerden bahsediyoruz,sen,ben buradaki bir başkası yada ailemizden birinden.

sen benim askılı giymeme saygı duymuyorum deyip birde hakaret edersen tepki alırsın elbette.
yada çarşaflı birine saygı duymuyorum sana dersen de tepki alırsın.

asmak kesmek öldürmek zaten konuyla alakalı olamaz. onlar canilik,şiddet. zaten şiddete kim saygı duyarki. psikopatlar dışında.
bizler normal insanlardan bahsediyoruz. canilerden,rıuhu kötülük içinde boğulanlardan,irinle dolu olanlardan değil.
biz bizim gibilrlerden bahsediyoruz,sen,ben buradaki bir başkası yada ailemizden birinden.

Ama ben asmak kesmeyi sunun için söyledim hani dedin ya saygi duymamak tepkisiz kalmaktir diye onun için söyledim yani ben sana saygi duymuyorum diyorsam seni asarim keserimi kast etmiyorum aynen senin söylediğin gibi tepkisizligi kast ediyorum..

Ama ben asmak kesmeyi sunun için söyledim hani dedin ya saygi duymamak tepkisiz kalmaktir diye onun için söyledim yani ben sana saygi duymuyorum diyorsam seni asarim keserimi kast etmiyorum aynen senin söylediğin gibi tepkisizligi kast ediyorum..
tepkisizlik bir çeşit saygıdır. aslında tepkisizsen saygı duyuyorsundur .
saygısızlık zaten farklıdır. birine saygısız davranmak nasıldır. düşün.
içinde mutlaka bir tepki,bir hareket ,hatta hakaret, bunu belli eden davranış vardır alaraey.

Son düzenleme:
tepkisizlik bir çeşit saygıdır. aslında tepkisizsen saygı duyuyorsundur .
saygısızlık zaten farklıdır. birine saygısız davranmak nasıldır. düşün. içinde mutlaka bir tepki,bir hareket bir bunu belli eden davranış vardır alaraey.

Ama insanlar farklidir.. Duruma gore değişir kimine senin yasam tarzina saygi duymuyorum der gecerim herhangi bir tepki vermem ne alay ederim ne arkadasligimi bitiririm onun hayati bahane derim her koyun kendi bacagindan asilir ama birine nasil saygi duyuyorum sana deme ihtiyacı hissediyorsan saygi duymuyorum deme ihtiyacı da hissedersiniz.. Yeri gelir saygi duymuyorum der tepkimi de koyarim ortaya arkadasligimi bitiririm mesela gibi gibi yani hayat felsefesine dönüyor yine konu... Herkesin değer verdiği şeyler ve hassas noktaları farklidir dolayisiyla herkes buna gore yaşar...

Bir erkeği sırf başka erkeğe aşık diye nasıl bir tecavüzcüyle ya da hayvanlara zulum eden biriyle aynı kefeye koyarsınız?
Evet herkes herkese saygı duymalıdır ta ki yaptıkları eylemler 3. kişilere zarar verene kadar. Yani başkalarının özgürlük alanlarına girmediğiniz müddetçe istediğinizi yapmakta özgürsünüz.

Birine tecavüz ettiğinizde o tecavüz ettiğiniz kişiye zarar veriyorsunuz, bir kediyi kestiğinizde o kediye zarar veriyorsunuz.
Peki hemcinsinizi sevdiğinizde bunun kime ne zararı var?

Eğer daha kişisel hak ve özgürlüğün anlamını ve tanımını dahi bilmiyorsanız 21. yüzyılı yakalayamamışsınız demektir.
İşte tam da bu nedenle Ortadoğu ülkeleri bu kadar geride, ve geride de kalacak çağlar boyunca...
Batılılar uzaya adam yollasın siz kadınla erkek eşit midir? Eşcinsellere saygı duymalı mıyız? diye tartışadururken . Beyninize şu iptidai fikirleri sokan beyaz hetoroseksüel erkekler zenginliklerine zenginlik katar, yatlarında metresleri ya da kumalarıyla öpüşüp koklaşıp deniz ve kumun tadını çıkarırken; siz de onların oluşturdukları ve alkışlayıcısı olduğunuz bir sistemin içinde ezilip durmaya devam eder, birgün tecavüze uğradığımda hakim 'Zaten evliyim , dolayısıyla bakire değilim, tecavüzcüye ceza indirimi gelir mi?' diye kara kara düşünürsünüz. Müstehaktır sizlere!.. Kendi destekçisi olduğunuz adaletsiz, eşitliksiz pisliğin içinde boğulun!.. Bırakın heteroseksüellikleri sebebiyle yücelttiğiniz erkekleriniz size kuma getirsin, size dayak atsın, tecavüz etsin. Erkekti yapar densin.

Şiddet olaylarını bir araştırın bir bakalım, suç oranlarını... Dünyadaki savaşları çıkaran, dayakları atan, hırsızlıkları, yolsuzlukları yapan erkeklerin çoğu heteroseksüel. Siz hala daha geylere laf atın.

şimdi neyi ispat ettin burda,hetero erkeklerin her yaptığına kim göz yummuş,nerden bılıyorsun sen herkesin hayatını yargılıyorsun
birde pisliğinizin içinde boğulun lafları kime? o halde sizlede aynı düşünmediğimiz için sizde o pisliğin içinde boğulun
gaylerin ne gibimi zararı var,bunları gören çocuk veya gençler örnek alıyor,ben inanmıyorum bunun bi tercih olduğuna tamamen sapkınlık
hangi kitapta geçiyor eşcinsellik vardır diye?
sonra aıds gibi hastalıklar neden çıkıyor
bi gay zaten savaş çıkarmaz,dayakta atmaz kadın gibi olduğu için
örneklemeler o kadar alakasızki
eşcinsellik normal olsaydı,ALLAH yasaklayıp lut kavmini yok etmezdi
bu konunun en güzel örneği bu
hem doğaya bile aykırı yaşantıları,erkek erkeğe kadın kadına nasıl cinsel ilişki kuruyolar
nasıl tatmin oluyolar,yaptıkları tamamen yanlış
ben eşcinsellere saygı duymuyorum evet.

Ama insanlar farklidir.. Duruma gore değişir kimine senin yasam tarzina saygi duymuyorum der gecerim herhangi bir tepki vermem ne alay ederim ne arkadasligimi bitiririm onun hayati bahane derim her koyun kendi bacagindan asilir ama birine nasil saygi duyuyorum sana deme ihtiyacı hissediyorsan saygi duymuyorum deme ihtiyacı da hissedersiniz.. Yeri gelir saygi duymuyorum der tepkimi de koyarim ortaya arkadasligimi bitiririm mesela gibi gibi yani hayat felsefesine dönüyor yine konu... Herkesin değer verdiği şeyler ve hassas noktaları farklidir dolayisiyla herkes buna gore yaşar...

bende mesela şöyle derim genelde,sana yaşamına saygı duyuyorum. bana uymuyor ama hayat senin hayatın.
kimseye insanları kıracak tercihlerini aşağılayacak şekilde konuşmam. sana saygı duymuyorum demek o kişiyi kırar çünkü. hayat senin hayatın saygı duyuyorum arkadaşım. bana garip geliyor ama senin tercihin derim.

şimdi neyi ispat ettin burda,hetero erkeklerin her yaptığına kim göz yummuş,nerden bılıyorsun sen herkesin hayatını yargılıyorsun
birde pisliğinizin içinde boğulun lafları kime? o halde sizlede aynı düşünmediğimiz için sizde o pisliğin içinde boğulun
gaylerin ne gibimi zararı var,bunları gören çocuk veya gençler örnek alıyor,ben inanmıyorum bunun bi tercih olduğuna tamamen sapkınlık
hem doğaya bile aykırı yaşantıları,erkek erkeğe kadın kadına nasıl cinsel ilişki kuruyolar
nasıl tatmin oluyolar,yaptıkları tamamen yanlış

Herkes hayatını ilahi dinlere göre şekillendirmek zorunda değil. Herkes en başta dinlere inanmak zorunda da değil. Geylerin birçoğu zaten Müslüman olmadığı için Kuran'da yazan Lut kavmiyle ilgili hikayeye de inanmıyorlardır. Ve ayrıca BİLİM bunun bir tercih değil yönelim olduğunu söylüyor, yani ben 2 çarpı 2 4 değil 5 eder bana göre dersem bu nerece doğru olur?(Ama haklısınız Ortadoğu üleklerinde her şey kader kısmettir kimse bilime ilime inanmaz.)
Benim pislikten kastım heteroseksüellik değildi, yalnızca insanlar hep onları toplumun ahlakını bozmakla suçluyor ancak suç oranlarına ve İSTATİSTİKLERE bakacak olursanız heteroseksüellerde şiddet olayları çok çok daha yaygın. Dolayısıyla bana komik geliyor karısını döven ona 2. sınıf insan muamelesi yapan yurdum erkeklerinin geyleri ahlaksızlıkla suçlaması... Ülkemizde en büyük ahlaksızlıkları heteroseksüel erkekler yapıyor. Bu arada doğaya aykırı demişsiniz ama eşcinsellik hayvanlarda da görülüyor. Benim şu söylediklerinizden çıkarımım siz bu konuyu araştırmamışsınız.:15: Eğer sizin dini inancınıza aykırıysa kolayı var eşcinsel ilişki yaşamazsınız olur biter, ama başkalarına karışamazsınız. İsterseniz size bilahare istatistikler yollayayım görün kimmiş gerçek ahlaksız, tecavüzcü, katil:24::24:

Son düzenleme:
Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Kendilerinden değilsen dışlanırsın mantığıyla yola devam. :ssz:

bende mesela şöyle derim genelde,sana yaşamına saygı duyuyorum. bana uymuyor ama hayat senin hayatın.
kimseye insanları kıracak tercihlerini aşağılayacak şekilde konuşmam. sana saygı duymuyorum demek o kişiyi kırar çünkü. hayat senin hayatın saygı duyuyorum arkadaşım. bana garip geliyor ama senin tercihin derim.

Yani sert bir şekilde saygi duymuyorum sana dersen kirici olur ama daha yumuşak bir bicimde söylersen kirici olmayabilir tabi yorum yaparken insanların jest ve mimiklerini göremezsiniz dolayisiyla saygi duymuyorum çok sert gelebilir... Her neyse es cinsellere saygi duymuyorum anlamı cikmasin bundan genel konuşmak istemiyorum bu konuda her es cinsele saygi duymam mümkün değil... Yani karsimda ki insan neden bu hayati seçti önce ona bakarim eğer elinde olmadan olan bir şeyse elbette saygi duyarim destek de olurum ama simdi yani uç sebepler varsa buna saygi duyamam üzgünüm...

nasıl tatmin oluyolar
,yaptıkları tamamen yanlış

Siz bu konuda yanlış bilgilendirilmişsiniz. Şu kırmızılıyla yazdığım kısımlar hep yanlış bilgi. İsterseniz size birkaç makale yollayayım müsait olduğum bir zaman. Eşcinsel erkeklerin hepsi kadın gibi değildir , kendi içlerinde gruplara ayrılırlar oldukça erkeksi, kaslı, maço geyler de vardır içlerinde. Bkz. Ricky Martin.

Yani sert bir şekilde saygi duymuyorum sana dersen kirici olur ama daha yumuşak bir bicimde söylersen kirici olmayabilir tabi yorum yaparken insanların jest ve mimiklerini göremezsiniz dolayisiyla saygi duymuyorum çok sert gelebilir... Her neyse es cinsellere saygi duymuyorum anlamı cikmasin bundan genel konuşmak istemiyorum bu konuda her es cinsele saygi duymam mümkün değil... Yani karsimda ki insan neden bu hayati seçti önce ona bakarim eğer elinde olmadan olan bir şeyse elbette saygi duyarim destek de olurum ama simdi yani uç sebepler varsa buna saygi duyamam üzgünüm...
anladım alaraey.
neyse,zor bir hayat bekliyor onları. Allah yardımcıları olsun. biz bilemiyoruz neler hissediyorlar. kolay bir hayatları olmayacağı ortada. hele bizim ülkemizde..

Son düzenleme:
İnsanlara kendini var etme hakkı sunmazsanız, kendini var edemeyen insan varoluşunu sana karşıtlık üzerine kuracaktır. Ben kendimi anlatamazsam, o zaman kendimi senin de kendini anlatamaman üzerinden kurmaya başlarım. İnsan psikolojisidir, anlaşılır bir durumdur. Tarihten ders almak lazım. Bakın 2.Abdülhamid'in istbdadıyla ülkedeki seküler kesime kendini var etme hakkı verilmedi, 30 yıllık bir baskı rejimi kuruldu. Kuruldu da ne oldu? Yok mu oldu sekülerizm? Kemalizm size çeşitli yasaklar koydu diye kızdınız. Yasaklar sizi yok mu etti? Yıllar yılı Alevilerin ne ibadethanesi tanındı ne de okullardaki zorunlu din dersi kalktı. Ne oldu peki, yok mu Alevilik? Senin baskılarından ürken ve tepki duyan insanlar kendilerini senin başörtüne karşı çıkmak üzerinden var etmeye başladılar. Bu muydu istediğin sonuç? Bu çemberden çıkış yok mu? Ateistleri yüzyıllarca şeriat baskısında öldürdünüz, kelle kestiniz, sesini çıkarma hakkı tanımadınız. Ne oldu peki, yok mu oldular? Hayır. Yasaklamakla, saldırmakla, sindirmekle, yok saymakla hangi sorun çözülmüş ki siz hala bu tür yöntemlerden medet umuyorsunuz?
Hiçbir azınlık 'güvercin tedirginliğiyle' yaşamak zorunda kalmayı hak etmez.
(Alıntıdır)

Siz bu konuda yanlış bilgilendirilmişsiniz. Şu kırmızılıyla yazdığım kısımlar hep yanlış bilgi. İsterseniz size birkaç makale yollayayım müsait olduğum bir zaman. Eşcinsel erkeklerin hepsi kadın gibi değildir , kendi içlerinde gruplara ayrılırlar oldukça erkeksi, kaslı, maço geyler de vardır içlerinde. Bkz. Ricky Martin.

Hem kendi cinsine hem karesi cinse ilgi duyanlar ne peki ? Muhalefet olmak için sormuyorum merak ediyorum onlar da mi yönelim yada nedir onların durumu ? Simdi onlara da saygi duymak gerekiyor mu ?

Back