22 aylık oğluma soz dınletemıyorum

canım, emin ol sorun sende değil. benim kızım da 20 ayı bitmek üzere ve aynen dediğin gibi. ama ben çok problem etmiyorum. çünkü sorumlusu ne benim ne de kızım, sorumlusu; genler:)) ve yaradılışı çocuğun. biz bir yere kadar düzeltebiliyoruz, müdahale edebiliyoruz.
ben de aynı kızım gibiymişim. şimdi ablamların cocuklara bakıyorum, onlardan da kimisi bizim çocuklar gibi haylaz, kimisi de sakin(toplamda 6 yeğenm var). bir de, ben de küçükken erkek gibiymişim, kızım da şimdi aynı öyle pat pat diye yürür, kaşlarını çatar kötü kötü baakar, hiç kibar ve sakin bir çocuk değil. babası da öyleym,iş küçükken.
parkta faln böyle sessiz sakin annesinin sözünü dinleyen cocukları görünce mest oluyorum:) yani annelerinin huzuru ve benden daha az yorgun olması beni cezbediyor. ama sonra fizik tedavi hastanesinden tekerlekli sandalyeyle küçücük çocuklar akşam gezmesi için parka geldiklerinde kendime çok kızıyorum canım, bu kadar kafana takma, sağlıklı cocuk hareketli olur. allah sağlık versin, eli ayağı tutsun, aklı ersin de bırak koşup bağısın. sen terbiyeni ver gerisini çok da önemseme derim ben...

Evet canım seni anlıyorum bu dönemleri bende geçiriyorum şu an oğlum 27 aylık ama sanki biraz hafifledi. Senin kadar abartılı değildi. Ama ben bağırmıyordum yapmaması gerektiği şeylerde. Dikkatini başka yöne çevirme tekniği çok işe yarıyor. Bir de çizgifilm çok sevdiği için hemen tv açıp pepee kelaoğlan ne bulursam açıyordum. yaptığı şeyi bırakabiliyorlar. yada onunla oynaşmaya başlayabilirsin hiç söz dinlemediği durumlarda. yere yatırıp gıdıklayarak öpebilirsin. ama bunları bağırmadan önce yapmalısın yoksa daha kötü olur. Çocuk kızılıyormu seviliyormu anlamayabilir. Ama ben şunu gördüm ki çocuğa nasıl yaklaşırsan o da sana aynı şekilde cevap veriyor.

Bu aydaki çocuklar biliyorsun ki çok merkalı olurlar herşeyi karıştırıp öğrenmek isterler. Sende kalk çocuğunla neyi merak ettiğini neye bakmak istediğini sor ve beraber gezin dolaşın bakının. Bazı şeyleri sen göster anlat. Ben bu şekilde yapıyorum belki sendede işe yarayabilir.

benım kızım da 22 aylık ve senin dedıgın seylerın aynısını yapıyor canım ve bazen sabrımı resmen denıyor :)
yapma ya da hayr dedıgım herseyı yapıyor ve o bana hayır anne dıye bagrıyor.Ona kızarken "ya kızım ama" dıyordum ve o da bana kızdıgında " ya anne yaaaa" dıye bagrıyor artık (kötu ornek teskıl ettım yanı).mutfak cekmcelerı hep bos cunku hersey yerdeydı,temızlık yapmak zor supurgeyı elıme vermezdı,kıtaplarım defterlerım hep meydanda onları boyuyor.ama genel olarak bazı cozumler getırdım bu olaya ya da kendı capımda onu anlamaya calıstım dıyelım.

Ilk olarak baktımkı kızım ben mutfaktayken cekmceelerı bosaltıyor yanı benım yaptıgım ısler gıbı o da kendıne mesgale arıyor benım yanımda durmak ıcın.ben de bosaltmasına zın verıyorum ve ben cekmceye bır tane kepce attıgımda o da cekmeceyı doldurmaya baslıyor.bulasık makınesındekı kasıklıgı ona bosaltırıyorum her verdıgınde anne catal anne kasık dıyerek verıyor beraber topluyoruz :) temızlık zamanı ıcersını cekmeme ızın vermedıgınde ona verıyorum supurgeyı kendım baska bıs ıs yapıyorum,defterlerıme gelırsek ona tam bır cozum bulamadım ama cok tepkı vermeyınce eskısı kadar dokup sacmıyor etrafa,ya da bı defter ya da kıtap getırdıgınde once kıtabı ıncelıyoruz beraber ve cok onemlı degılse boyuyoruz nabalım :)bazen sıfonyere cıkıyor hadı annecım ıcerı gıdelım dıyorum hayır dıye bagrıyor,ben de aa boyaaa,ben boya yapıcam ya da aa pepee baslamıs dedıgım anda benım yanıma gelıyor bazen ılgıyı baska yone cekmek de ıse yarıyor :)

ama su an en zorlandıgım konu,bebek arabasıyla evden cıkıp,kosarak donmesı benı cok zorluyor cunku odum kopuyor arabalarla karsı karsıya kalacak dıye. onun ıcın de ılgısını cekecek oyuncak ya da sevdıgı ıcecek-yıyecegı yanıma alıyorum yolda ona verıyorum kı bazen o bıle kar etmıyor

Son düzenleme:
mısafırlık konusunda benım de bır deneyımım var. kızım artık tezgah sıfonyer masa tv unıtesı herseın ustune cıkıyor ve oturuyor :) gecenlerde ananesıne gıttık,yemek zamanı benım kız masanın ustune cıkıverdı ınmez ama gecen gun ıstemedıgım bırsey yasandı ve kızım evdekı masadan dustu düşüş o düşüş :) artık sandalyede oturuyor :))bu aralar yemegını kendı yemek ıstıyor,eskıden kızım dokeceksın sımdı dıyordum ama artık serbest bırakıyorum,.pılav patates makarna catala gelecek ya da cok akıskan olmayan seylerı kasıkla yemesıne ızın verıyorum zaten artık dokerse anne doktum dıyor ve yemeye devam edıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…