22 aylık oğluma soz dınletemıyorum

ceylaan1988

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
2.216
742
363
kızlar ne olur bana yardım edın.ben kotu bı annemıyım beceremıyomuyum cocuk buyutmeyıı off ne zormuss
hayırdan anlamıyor hayır dıyorum ınadına yapıyor dalga gecer gıbı bazen dayanamayıp bagırıyorum hayır yapma dıye ağlıyorr yıne yapmaya baslıyor
ben soz dınleyen bı cocuk olsun ıstıyorum masallah cok hareketlı cokta zekı ama bu ınadı falan benı cok zorda bırakıyor.mısafırlıge gtmek ıstemıyorum
heryerı kurcalıcak hayır dıyıncede durmıcak dıye

bazen bagırman kızman lazım dıyolar anlaması lazımmıs kızdıgımı onuda denedım o zamanda ağlıyo ama arkasndan ıstedıgını yapıyo.
napıcam allah ıcın bı akıl verın

oğlunuza söz dinletememeniz sizin kötü anne olduğunuz anlamına gelmez..o dönemler yeni öğreniyorlar ve çok meraklılar etrafı kurcalamaya...hemde artık bazı şeyleri yaparken size ihtiyaç duymuyorlar ya daha da zevkli oluyor onlar için..ve sizin hayırlarınızı pek takmayacaktır..bir müddet onun yaptıklarını görmemezlikten gelin..eğer inadına yapıyorsa sizin onunla ilgilenmeniz içindir...belki sizden tepki almayınca azaltır...

oğlunuza söz dinletememeniz sizin kötü anne olduğunuz anlamına gelmez..o dönemler yeni öğreniyorlar ve çok meraklılar etrafı kurcalamaya...hemde artık bazı şeyleri yaparken size ihtiyaç duymuyorlar ya daha da zevkli oluyor onlar için..ve sizin hayırlarınızı pek takmayacaktır..bir müddet onun yaptıklarını görmemezlikten gelin izleyin..eğer inadına yapıyorsa sizin onunla ilgilenmeniz içindir...sizden tepki almayınca belki azaltır...

haklısın canım cokzorlanıyorum
herseyıyle kendım ılgılenıyorum kımseden yardım falan ıstemedımm sımdıye kadar hep arastrdım kendıme dogru gelenı uyguladımm
ama su ınatcılık ve yaramazlıkla bas edemıyorumm yapma dıyorum suratıma bakıp guerek yapmaya devam edıyo dalga gecer gıbı umarım duzelır

benim oğlumda 20 aylık heryeri kurcalar özellikle mutfak çekmeceleri artık tezgaha tırmanmaya başladı o derece yani.bazen yapma dediğin şeyi inadına yapıoylar bu dönem en zor dönemleri merak ediyolar ve öyle öğreniyolar bunlarda geçecek biraz kendi hallerine bırakıp sabretmek lazım.kolay gelsin...

yabancı pedegog veya çocuk gelişim uzmanları bu döneme belalı 2die adlandırıyolar canm cok kızıp bagırma benm oglum da senn ki gibiydi bende hayııırrrr die bagırıp cagırdım sonra ne mi oldu herseye aglamaya basladı en ufacık seylere bile azcık yüksek sesle konusunca bile aglamaya başlıyodu zor atlattık o dönmi şimdi elh 5yaşında ama hala etkisi sürüyor tabi sana kolay gelsin ii günlerde büyüt çocugunu

sağolun kızlar ıcımı rahatlattınz
bugn dr kontrolu vardı gelısımı gayet ıyı dedı dr masallah pek hareketlı dıye guldu bıde soyledım onada cok yaramaz hıç söz dınlemıyor dıyee
daha 2 yasında hayrdan anlamaz boyle oluyo bu yas cocukları dedı
muayene olup kan verıp gıdene kadar canım cıktı herkes bıze baktı hastanede ordan oraya kosturup durdu peşinden suruklendım bnde perişan oldum
umarım atlatılır bu donem cokzor yaa dısarı bıle cıkmıyorum bıyere gıdemıyorum kucaga alıyosun ınmek ıstıyo ındırıncede saga sola saldırıyo
elımdende tutmuyo cok zor cokkk

ah canım senı o kadar ıyı anlıyorum kı bneım oglumda oyle hıc anlamıyor
bende hıcbıyere gıtmek ıstemıyorum
bıde laf soyluyorlar yaa yok efendım boyle cocuk mu olurmus boyle cocukmu yetıstırılmıs hayır dedıgınde duracakmıs cok sımartıyormusuz daha neler neler
oglum dedıgı olmayınca aglıyor bende tehlıkleı gordugum seylerde uyarıyorum yapmaması gerektıgını soyluyorum bakıyorum laf dınlemıyor ınadına yapıyor sureklı fiş tarzı seylerle oynamık ıstıyor fırın bulasık çamasır maınesı caydanlık mutfak robotları blendır hep bunlar elınde olsun ıstıyor onları calıstırmka tornavıda ıle ıcını acmak ıstıyor
baskasının evındede aynısnı yapmak ıstıyor
abartmıyorum evde supurge calıstramıyorum cunku kendı supurecekmıs hadı gel beraber yapalım dıyorum tutturuyorum elınden ama o ona yetmıyor hep daha fazlasını ıstıyor hersey onun elınde olsun ıstıyor
dıyorum kı sıcak bısey ıcın bak sıcak yanarsın dokun dıyorum geçen baktım oda pepesını almıs elınden tutmus bak dokun sıcak dıyor yanı bılıncınde bazı seylerın
ben bıseylerı yanlısmı yapıyorum dıyorum doktorada sordum 2 yas sendromu atlatır bagırmayın cok fazla dıyor zaten bagırmıyorum ama mılletın lafını duyuncada cokk uzuluyorum ben yetmıyorum galıba dıyorum

bu dönemde normal benim oğlum 24 aylık şimdi bir kaç ay öncesi oda öyleydi çok ciddi kendini zarar vermiyecek şeylerse bırakın döksün kırsın caını acıtsın ama önceden söyleyin siz bak düşürürsen kırarsın, düşürürsen canın acır gibi ama doğru olanları söylemeye özen gösterin evet 1 ay belki zorlanırsınız sonra yaptığında söylediklerinizin olduğunu gördüğünde vaz geçecektir. o inatlaştıkca sizde inatlaşmayın biraz huyuna gidin hayırlarınız en sonunda yanilip evete dönerse kaybeden siz olursunuz o yüzden başta kaybedin en azından 'hayır' larınız anlamını kaybetmesin.
bir kaç ay sonra amanda ne güzel evlat yetiştiriyorum diyeceksiniz çocuğunuzun sizin kavratmaya çalıştığınız şeyleri öğrendiğini görünce

benim oğlumda aynısı canımız sıkıldığında ev süpürüyoruz. yada o diyeyim çünkü süpürmeyi seviyo.veriyorum eline biraz süpürüyo sıra bende diyorum öyle dönüşümlü hallediyoruz işimizi.
tamir malzemeleriyle oynayan çocuklar iyidir sevinmelisin hazırcı bir çocuğun olmuyacak ne güzel.

oylemı dersın canım yaa ınsallah dedıgın gıbı olurda bu benım sınırlerımın yıpranması bı ıse yarar

arkadaslar merhaba benım oglum 19 aylık cok cok ıyı anlıyorum sızlerı bızımkıde bu aralar dıs fırcalamaya taktı saka gıbı valla tabureyı koyuyorum muslugun onune saatlerce suda acık olacak hemde tazdıklı:)kısık acıncada begenmıyo beyfendı:)gecen gun hadı ınatlasmıyım zaten fırcalatıcam beklıyım bakıyım nezaman sıkılcak dedım yok arkadaslar ya tam 1 saatten fazla orda oyle kaldı bı fırcalıyo bı bana su atıyo kıyamıyoda ınsan sonrada cokmu sımartıyorum tepememı cıkacak dıyorum ama yapmayıncada cıldırıyo aglamak kendı yere atmak vs..suan takıntısı bu bı ara yemek masasına cıkıp otururdu,buz dolabının onunde dururdu tencereden yemek alıp yıyodu ya soguk soguk:))ınsanın hem gulesı gelıyor hemde bır bocalama oluyor.....allah hepımıze sabır ıhsan eylesın su sendromların sonu gelsın ınsallaaahhhhh:)

benim oglumun evle pek iis yok su siralar, sabah kalkar ilk isi topunu eline alip " anne hadi gooyy " kak anne kak kakkk" ya evde onu oyalacagim türlü cesit oyunlarla ya da disari , disarida bisey yapsa , elinde top sanki cocugu , arada topu yere birakir birkac calim , kaydiraga binelim yok salincakta sallanalim , yok ! kumlarla oynar elleriyle karistirir.
saatlerce oynar hci sikilmaz bebek arabasina binmez , yürüyecek. o da baska sikinti cünkü etrafta ilgi cekecek cok sey var.

eve geldigimizde aglama baslar artik , uzun bir cabadan sonra üzerini cikarip aglama seansiyla banyo yapyilir, banyoyu seviyordu ama su siralar pek sevmiyor ara verince unutuyor sanirim.

kararsiz kaliyor oynasam aglasam mi diye bezlemek ayri bi iskence , bezine acmak keza öyle , sanirim oglum pipisini görmemi istemiyor baska bi anlam veremiyorum , yani üstünü giydirmek ayri cile, cikarmak ayri...

kaslarimi cattim mi eliyle kaslarimi düzeltiyor sabah uyaniyim diye eliyle göslerimi aciyor , actiktan sonra keyifle siritiyor.

bu arada oglum 19 ayinin sonlarinda, bi kac ay öncesine melek gibiydi , sanirim büyüyor ondan bu asi davranislar.

sana Allah kolaylık versin büyük oğlumda yaşamıştım aynı sorunları şuan 6 yaşında ve çok şükür söz anlayan ve dinleyen bir çocuk oldu
geçen hafta memlekette herkes oğlumun nekadarda akıllanmış olduğunu söyledi
yani endişe yok
fakat yapılması gereken çok şey var
nemi çocuğunu iyi gözlemle özellikle ruhu durumunu, onu olumsuz etkilemeyeceğine kanaat getirdiğin kücük cezalar vermelisin
en azından ben öyle yaptım.yada yapmaması karşılığında küçük ödüller
cezalar ve ödüller

Benim oğlumda anlattğınız gibiydi.. çocuklar o dönemde yeni keşifte olduğu için onun heyecanını yaşıyolar şimdi oğlum 4 yaşında zaman zaman dinlemediği oluyor özellikle yanında bi arkadaşı falan varsa ama genel olarak daha akıllı davranıyor, dinliyor..

benim kızımda 22 aylık aynı yazdıklarınız gibi.çok sıkmam rahatımdır ama bu rahatlık onun sınırlarını dahada genişletmeye başladı.mesela uzun zamandır kendisi yiyor yemeğini ve artık neredeyse 1-2 kasşıkla kalkıyoruz masadan.çok iştahsız.sıcaklar,köpek dişleri derken elimizden 1 lokma dahi yemiyor.

süpürge aşkı bizdede var.su sebilinin önünde bardakalra su doldurup boşaltıyor,yerler ıslak kayıyor,kendim yıkanıcam diye tutturuyor.

dışarıda ki koşturmaca hele ....offf yani.arabaya binerken kasıyor kendini çığlık çığlığa.babası alıştırdı daha arabayı çalıştırmadan direksiyona oturtmaya direksiyonu sallıyor,vitesi sallıyor,radyoyu açıyor,anahtarı kurcalıyor....hadi artık gidiyoruz deyince de amanın..mahalle çınlıyor..millet camlarda noluyo die..parka götür çıkmak bilmiyor,alışverişe götür bi oraya bi buraya..çok yorucu çookk..hayalini kuruyorum beni birazcık anlayacağı zamanları..

Arkadaşım yazdıklarını okuyunca kendi oğlum geldi gözümün önüne.. 21 aylık şuan ve dediklerinin hepsini oğlumda yapıyor. kreşe gidiyor. akşamları bize kök söktürüyor..aman kendine zarar verecek şeyleri nasıl alırız. nasıl durdururuz derdinden hiç güzel vakit geçiremiyoruz akşamları. umarım yakın zamanda düzelir...(( ne yapacağımı bilemiyorum açıkçası...

kızlar 25 aylık olduk.
bazen bu aralar aglamaya sardı bısey ıstedımı sınırlı bısekılde soyluyor yapmayaınca ısrar ederek aglıyor yalandan
mesela buzdolabının kapagını ac dıyo acıyorum bakıyo bısey alıyoruz ıocınden yıyoruz aradan zaman gecıyo yıne ac dıyo acıncada bısey yıcegınden degıl oynuyo ıcındekılerle
bende bazen acmıyorum olmaz hayır dıyorum ınatla asılıyo aaaaaçççççççç dıye

bıde bu sıra pipisine taktı elını bezının arasından sokuyo pıpısne ellıyo bıde piti piti dıyo yapma oğlum acır dıyorum bak cız olur dıyorum gozume baka baka devam edıyo

kucagıma gelıyo bazen sarılıyo bnde seveyım opeyım dıyorum severken bırden pattt tokatı yıyorum

bıkeresınde yer sofrasında yemek yerken ıstedıgı bıseyı vermedım dıye tepınmeye basladı sofradakıler dokuldu babasıda kızdı bakalım dınlıcekmı dıye
baya sert kalk cabuk sofradan kalk gıt otur oraya bak doktun herseyı falan dedı yazık kalktı sofradan gıtıı oturdu bı yandanda aglıyo hıç kızmamıstı babası cunku sımdıye kadar korktu heralde oturdu babaıs kalkmıcaksın ordan dedıkce anneee all dedı boylede kıyamıyorum uzuluyorum

kızlar ben napıcagımı bılemıyorum artık
bugun sağlıkm ocagna gttık sıra beklıyoruz otur dıyorum oturmuyo ordan oraya kosuyo seslı guluyo bagırıyo
oturtuyorum hayr dıyo kalkıyo bırakmayınca aglıyo
herkez cıns cıns bakıyo
nıye soz dınletemıyorum ben bu cocuga yaa nıye bu kadar ınatcıııı sorun kımdekı bendemı acaba
annecım bak ses yapmayalım yazık hastalar var uyuyanlar var dıyorum dınlemıyoo
dr kızare dıyorum yıne dınlemıyo ben daha lafm agzmdayken yapacagnı yapıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…