• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

21 yaşındayım ve amh değerim 0.05 fsh değerim 23.57

aynen öyle 0,01 ler ilekendiliğinden kalanlar var bir yerde takdiri ilahi diyoruz. Yine de yapabileceklerin varsa sonuna kadar kullan tabiki..Umarım hakkında en güzeli olur. İyi dileklerin için de teşekkür ederim. Sevgiler,
ben de cok tesekkur ederim sevgiler🌸

merhaba😊 dünkü gorustugum doktor su an bile cocuk yapmak istesen normal yolla hamile kalamazsin 0.05 amh degeri ile su an bile tup bebekle yapabilirsin ancak 35e dogru da menepoza girme ihtimalin var dedi cok moralimi bozdu ama doktor da sanirim ne goruyorsa ona gore konusuyor sonucta bir sey de diyemiyorum o yuzden. ibrahim adnan saracoglunun sogan ve aslanpencesi kürleri varmis onlari uygulayip tekrar test verecegim eger bir ise yaramazsa donduracagim baska bir secenegim de kalmiyor ne yazik ki
Değerin düşük evet canım ama vücudun hala yumurta üretiyor yumurta olduğu sürece gebelik mümkün , malesef yumurta sayısını etkilemez o kürler canım bana da hep bu genetik doğuştan geliyor ve giderek azalıyor yumurta dendi, bende kendimce hayıt macunu yemiş çayını içmiştim bi kaç ay, ben senin yerinde olsam güvendiğim bi doktorla tedavime başlar yumurtamı saklardım malesef en büyük düşmanı yumurtanın zaman ama evli olsan gebe kalıp kalamayacağınıda bilemezler 0.01 amh ile gebe kalan okumuştum burada.

kurlerden caylardan ziyade olabildigince saglikli beslenmelisin. hayatina sporu mutlaka kat. fazla kilon varsa ver ve en onemlisi moralini ufak seylere bozma. fsh degerin duzelir. amh ise yasin cok genc oldugundan pek onemsenmeyebilir. ama yine de oncelikle fsh degerini normale cekecek sekilde hayatini duzene sokup yumutalarini dondurmalisin.simdi zor geliyor olabilir ama ilerde bunu yaptigina sukredersin. su andaki yasinin avantajini kullan tatlim. kendine biraz zaman ver 3 ay gibi bir sure,saglikli beslenip yasa ve sonra gidip bir daha test ver. fsh degerin dusmusse yumurtalarini dondur. ama bu yuksek degerle ilaclarla bu degeri dusurmeye ve o surece girmeye calisma. dogal bir tedavi olsun. kendi kendinin doktoru olmali biraz da insan. lutfen gecikme...

kurlerden caylardan ziyade olabildigince saglikli beslenmelisin. hayatina sporu mutlaka kat. fazla kilon varsa ver ve en onemlisi moralini ufak seylere bozma. fsh degerin duzelir. amh ise yasin cok genc oldugundan pek onemsenmeyebilir. ama yine de oncelikle fsh degerini normale cekecek sekilde hayatini duzene sokup yumutalarini dondurmalisin.simdi zor geliyor olabilir ama ilerde bunu yaptigina sukredersin. su andaki yasinin avantajini kullan tatlim. kendine biraz zaman ver 3 ay gibi bir sure,saglikli beslenip yasa ve sonra gidip bir daha test ver. fsh degerin dusmusse yumurtalarini dondur. ama bu yuksek degerle ilaclarla bu degeri dusurmeye ve o surece girmeye calisma. dogal bir tedavi olsun. kendi kendinin doktoru olmali biraz da insan. lutfen gecikme...
merhaba fsh yuksekken yumurta dondurma yapilmiyor mu? dediginiz gibi dikkat edip 3-4 ay sonra test vermek benim de aklimda vardi bir de oyle deneyecegim ama her turlu dondurma islemini yapacagim zaten...

Değerin düşük evet canım ama vücudun hala yumurta üretiyor yumurta olduğu sürece gebelik mümkün , malesef yumurta sayısını etkilemez o kürler canım bana da hep bu genetik doğuştan geliyor ve giderek azalıyor yumurta dendi, bende kendimce hayıt macunu yemiş çayını içmiştim bi kaç ay, ben senin yerinde olsam güvendiğim bi doktorla tedavime başlar yumurtamı saklardım malesef en büyük düşmanı yumurtanın zaman ama evli olsan gebe kalıp kalamayacağınıda bilemezler 0.01 amh ile gebe kalan okumuştum burada.
evet donduracagim su an en iyisi bu olacak zaten baska da pek bir secenek yok gibi😊

merhaba fsh yuksekken yumurta dondurma yapilmiyor mu? dediginiz gibi dikkat edip 3-4 ay sonra test vermek benim de aklimda vardi bir de oyle deneyecegim ama her turlu dondurma islemini yapacagim zaten...
Fsh yuksek oldugunda alinan yumurtalarin saglikli olma ihtimalinin dusuk olabilecegini dusunuyorum. Uzman degilim ama birkac ay kendine zaman verip iyi bakarsan butun kan ve hormonal degerlerini otomatikman normale cekmis olursun buyuk oranda. Daha saglikli vucuttan daha saglikli yumurtalar olur. sadece mantiksal dusundum. ama bence kesinlikle 3 ay ver kendine ve cok fazla cay,bitkisel kur vs. kendini ve kafani yormadan guzel yasamaya odaklan. gerisi gelir. Belki guvenilir bi yerden ari sutu temin edip rutinine katabilirsin. saglikli yaglar tuket.avokado vs. ceviz,incir ye. dogal beslen. spor yap veya gunde en az 1 saat tempolu yuru. bak goreceksin cok sey degisecek.

Ben de bundan yaklaşık 6 yıl önce amh değerimin düşük olduğunu öğrenmiştim ve o zamanlar bekardım. Bir sürü doktor gezmiştim. Hepsi yumurta dondurmam gerektiğini söyledi. Çok kötü günlerdi. Sonra bi ara kutay bbiberoğlunun amh ile ilgili makalesine rastladım. Onu okuyunca biraz rahatlayıp hemen kendisine muayeneye gitmek istedim ama bazı nedenlerle ona ulaşamamıştım. Birkaç yıl sonra evlenme arefesindeyken kendisine gittim, durumumu anlattım. Amh'nin bebek denemeyen bieine yapılmasının çok saçma olduğunu, tek başına amh değerinin hamile kalmaya engel bir şey asla olmadıpını söyledi. Evlendim ve çok şükür yumurtlama günündeki ilk birliktelikte kendiliğinden hamile kaldım. Aslında bunu yazmak için üye oldum. Çünkü kendisine birisinin doktorsitesindeydi sanırım yine bu konuyla ilgili teşekkür ettiğini gördüm. Kendisi de demiş ki siz de etrafınızdakilere anlatın durumunuzu ki oara avcılarına boş yere tüp bebek yaptıran tüccarlara yem olmasınlar. Böyle dediğini okuyunca ben de yazmak istedim. Çünkü genç yaşımda bekarken beni bol yere çok üzdü doktorlar.

Ben de bundan yaklaşık 6 yıl önce amh değerimin düşük olduğunu öğrenmiştim ve o zamanlar bekardım. Bir sürü doktor gezmiştim. Hepsi yumurta dondurmam gerektiğini söyledi. Çok kötü günlerdi. Sonra bi ara kutay bbiberoğlunun amh ile ilgili makalesine rastladım. Onu okuyunca biraz rahatlayıp hemen kendisine muayeneye gitmek istedim ama bazı nedenlerle ona ulaşamamıştım. Birkaç yıl sonra evlenme arefesindeyken kendisine gittim, durumumu anlattım. Amh'nin bebek denemeyen bieine yapılmasının çok saçma olduğunu, tek başına amh değerinin hamile kalmaya engel bir şey asla olmadıpını söyledi. Evlendim ve çok şükür yumurtlama günündeki ilk birliktelikte kendiliğinden hamile kaldım. Aslında bunu yazmak için üye oldum. Çünkü kendisine birisinin doktorsitesindeydi sanırım yine bu konuyla ilgili teşekkür ettiğini gördüm. Kendisi de demiş ki siz de etrafınızdakilere anlatın durumunuzu ki oara avcılarına boş yere tüp bebek yaptıran tüccarlara yem olmasınlar. Böyle dediğini okuyunca ben de yazmak istedim. Çünkü genç yaşımda bekarken beni bol yere çok üzdü doktorlar.
Yalnız bu söylediğiniz insanları yanlış yönlendiriyor. Bu kadın belki daha 10 sene evlenmeyecek, ve evlendiğinde de belki geç kalmış olacak. Dolayısıy tedbir için yumurta dondurması çok makul. Ben amh değerimin bı kadar düşük olduğunu bilseydim mutlaka gençken bir şeyler yapmış olmak isterdim. Şu an geç kalmış olduğumu düşünüyorum. Sizin başınıza bir mucize gelmiş olması tedbir üçin uyaran doktorları para avcısı yapmaz.

haklisiniz dusuk amh ve fshlar ile cokca cocuk sahibi olan kisileri biliyorum burada da okudum fakat dedigim gibi istisnalar ne yazik ki kaideyi bozmuyor bu yuzden isimi pek sansa birakmak istemiyorum acikcasi🥲

Herkes kendi tecrübesini yazmalı ki insanlar da bu tecrübelerin tamamını düşünüp kendi kararlarını verebilsinler. Ben kendi başıma geleni yazdım. 10yıl değil 30 yıl evlenmeyeceğim de diyebilir hanımefendi. Kendi durumuna göre benim tecrübemi de dikkate alıp kararını elbette verebilir

Tabii ki siz bilirsiniz. Ben başıma geleni ve böyle bir görüşün de olduğunu, bu doktorun da bilgisinfen faydalanıp kararınızı ona göre verebileceğinizi söylemek istedim sadece. Çünlü bu konu yuzunden çok yıllar ağladım ben de.
İnşallah en hayırlı kararı verirsiniz ve en hayırlı sonuca ulaşırsınız💐

Tabii ki siz bilirsiniz. Ben başıma geleni ve böyle bir görüşün de olduğunu, bu doktorun da bilgisinfen faydalanıp kararınızı ona göre verebileceğinizi söylemek istedim sadece. Çünlü bu konu yuzunden çok yıllar ağladım ben de.
İnşallah en hayırlı kararı verirsiniz ve en hayırlı sonuca ulaşırsınız💐
Sizin amh değeriniz kaçtı ki

Sizin amh değeriniz kaçtı ki
2016 gibi ölçtürmüştüm ilk. 27 yaşlarındaydım. 0,9 çıkmıştı. Sonrasında defalarca ara ara baktırdım. 0,3 ve 0,5 civarı çıktı hep. En son ölçtürmeyi bıraktım. Daha sonra 2021 gibi ölçtürdüm iki kere. 0,8 ve 0,5 civarı çıktı yine. 2023te hamilelik oldu çok şükür ilk denemede

Benim 2015 yılında 0.01 amh değerim vardı 32 yaşındaydım. Tabi bi çocuğum vardı çok şükür ama ona rağmen kafaya takmıştım 4 yıldır cylo kullanırken hamile kaldım. Kalp atışlarını bile duydum.ama ben ve eşim hazır değildik.bide ilacla ilgili komplikasyonlar vardı.mecburen kurtaj oldum. Kafanızı takmayın.

Ama tabiki dondurun . Bunun için asla pişman olmazsınız. Hatta çok iyi bile gelir

merhaba😊 dünkü gorustugum doktor su an bile cocuk yapmak istesen normal yolla hamile kalamazsin 0.05 amh degeri ile su an bile tup bebekle yapabilirsin ancak 35e dogru da menepoza girme ihtimalin var dedi cok moralimi bozdu ama doktor da sanirim ne goruyorsa ona gore konusuyor sonucta bir sey de diyemiyorum o yuzden. ibrahim adnan saracoglunun sogan ve aslanpencesi kürleri varmis onlari uygulayip tekrar test verecegim eger bir ise yaramazsa donduracagim baska bir secenegim de kalmiyor ne yazik ki
Merhaba ben 0.20 ile gebe kaldim yaş 33 ama daha önceki yaşlarımda bu kdr bilinçli olsam neler yapabilirdim diye düşünüyorum açıkçası . Ne güzel ki bilinçlisin. Allahin takdiri 0.02 ile gebe kalanı da duydum çünkü yalnızca amh bir etken değil böyle söyleniyor. Ama dondurma işlemini imkanın el veriyorsa yaptır bence. Hormon dengelemek için hayıt tohumu içmiştim biraz düzelmişti. Fsh 14 iken 11 e düşmüştü. Belki böyle doğal kürler de deneyebilirsin🦋

Benim de AMH 0.01 önümüzdeki cumartesi 3. tüp bebek denemesi için randevumuz var, 6 aydır sağlıklı besleniyorum ve 10 kilo verdim. Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur. 🌸

Ne yapmaya karar verdiniz bilmiyorum ama bitkisel kürlerden çaylardan hep korkmuşumdur hormonlari olumsuz yönde etkiler diye
Yumurta rezervi icin yapilacak bir sey malesef yok ama doktorunuzla görüşerek yumurta kalitesini arttirmak icin vitamin takviyesi alabilirsiniz
Rezerv kadar yumurtanin kalitesi de cok önemli
Ben de 29 yasimda 0.8 amh ile erken menopoz yumurtalik hacmi cok kucuk dogal olmaz diye korkutularak tüp bebeğe yönlendirildim
Sonrasında dogum kontrol hapi ile korunmama ragmen iki kez dogal hamile kaldim
Allah katında imkansız yok 🥲

Back