- Konu Sahibi elmalxix turta
-
allah analı babalı büyütsün
maşallah çok tatlı
bende normal istiyorum inşallah
gerçi benim şimdiden 2 cm açıklığım var evde bekliyorum bende daha doğmasın diye:roflol:
inşallah sağlıkla sıhhatle allah bize de göstersin kucağımıza aldığımız anı
Merhaba kızlar, ben de meleğimi kucakladım sonunda...
Belki görmüşsünüzdür, 14 kasımda kasım anneleri bölümüne nişan geldi, sancı yok diye bi mesaj atmıştım... O gün akşam 7 gibi hafif hafif sancılarım başladı. Ağrılar 10-15 dakikada bir geliyordu ve oldukça şiddetliydi. Sancıların sıklaşmasını beklerken kanamam başladı ve saat 12 gibi hastaneye gittik. Gittiğimizde açılma daha yeni başlamıştı ve epiduralin takılması için en az 4 cm açılma olması gerekiyomuş. Ben 1kaç saate kadar açılma olur diye beklerken 4 cm açıklığa sabah saat 8'de ulaştık ve o saate kadar inanılmaz doğum sancıları çektim. Bu arada sezeryan ihtimaline karşı sıvı-katı hiç bi şekilde gıda alamadım. Neyse, 4 cm açılınca doğum odasına aldılar ve epidurali taktılar. Epiduralle beraber sancılar azaldı fakat bu sefer de açlıktan dolayı 3-5'e düşen tansiyon ve bebek hareketlerinde yavaşlama problemi başladı. Serumlarla falan bu problemleri de aşsak da her şey çok yavaş ilerliyordu. Saat 12 gibi açılmayı hızlandırmak için suni sancıya başlandı. Bundan sonrakş 4 saat inanılmaz sancılı geçti ve saat 4 gibi 10 cm açıklığa ulaşıldı. Ben artık her şey daha kolay olacak diye zannederken asıl zor bölüm bundan sonra başladı. Bebek biraz iriydi ve bir türlü kanala inmiyordu. Derhal karnıma abanması için 90 kiloluk bir doktor daha çağrıldı ve bu sefer hem ben ıkınıyorum hem adam abanıyor ama yine olmuyordu. Doktor bu sefer vakum kullanmayı denedi ve 2. denemede bebeğimiz vakum yardımıyla dünyaya geldi. Sonrasında 1 saatlik alttan toparlama operasyonuyla bebeğimi kucağıma alabildim.
Kusura bakmayın kızlar biraz fazla uzun yazdım fakat tüm bu çektiklerimi sizlerled paylaşmak istedim. Tüm bu olanlardan sonra normal doğum konusunda ısrarcı olarak ne kadar hayta yaptığımı geç de olsa öğrenmiş oldum. Yani bebek minyonsa normal ok ama iriyse bu macreya girilmez derim.
Bu arada kızımız 15 Kasım'da 3750 gr, 53 cm olarak dünyaya geldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?