- 7 Haziran 2012
- 5.022
- 1.624
- 398
- 40
aslında ne uğraşıyoruz ki
kime ne anlatıyoruz
bırakacaksın üstlerine 3 kadın gelsin
bırakacaksın aç işsiz eğitimsiz kalacak 5 çocuk yapsınlar
bırakacaksın kızları 9 yaşında satılacak
bırakacaksın kocaları 800 lira da çok para hüloğğğğğ diyerek asgari ücrete çalıştırılacak
bırakacaksın tecavüze uğrayan 5 yaşındaki çocukları zaten razıydı diye aşağılanacak
bırakacaksın 4. eş olmaktan bıkıp ayrıldıkmak istedikleri zaman kendilerini öldüren kocaları elini kolunu sallaya sallaya gezecek
bırakacaksın es kaza bir gece kocalarını istemediler mi kocalarının tecavüzüne uğrayıp şikayetçi olamayacaklar
bırakacaksın 13 yaşındaki oğulları 3 kuruşa çalıştırılacak
bırakacaksın askere giden oğullarını köpekler şehit edecek,başın saolsun yerine askerlik yan gelip yatma yeri değildir denecek
bırakacaksın ineğine verdiği samanı euroyla ithal edecek ama ekmek alacak para bulamayacak
bırakacaksın 2 yaşındaki bebekleri açlıktan ölecek
bırakacaksın bir ağrı kesici için 15 lira verecekler
bırakacaksın ısınmak için yaktıkları tezeğe %18 kdv verecekler ama kokoşların taktığı pırlantanın kdvsi %0 olacak
bırakacaksın ne halleri varsa görecekler ama biz de insanız işte
sadece kendimizi kendi kinimizi kendi fikrimizi kendi hayatımızı düşünmüyoruz
gezi parklarında ölmeyi kızılaylarda kör kalmayı göze alıyoruz
kapağı attığımız almanyalardan ahkam kesmiyoruz
ne alakası var şimdi bu silivri olayı ile bu yazdıklarınızın
bu darbeciler zamanında herşey güllük gülistanlıktı öyle değil mi?
insanlar yine asgari ücretle çalışmıyorlardı
herkes 4+4 lük hayat yaşıyordu değil mi?
adalet herkese vardı değil mi?
13 yaşındaki çocuklar o zaman binlerce dolara çalıştırılıyordu değil mi?
ağrı kesicileri bedava veriyorlardı o zamanlar doğru ssk nın önünde günlerce beklediğimiz günler unutuldu tabikii
doğru şu an türkiye açlıktan ölen bebek sayısında acayip bir patlama var o zaman bebeler altın bohçalar içinde büyüyordu haklısın
doğru şu an her kadın bir erkeğin 4.eşi değil mi?ben zina dışında hiç görmedim ama neyse...
o zamanlar ısınmak bedava idi devlet veriyordu haklısın kömür,odun bedava idi...bir parça odun için insanlar birbirini öldürmğyordu haklısın...
doğru kızlarımız 9 yaşında satılıyor ben hiç görmedim ama neyse
ben ne açım ne işsizim nede cahilim nede 5 çocuk doğurdum doğru o zaman kadınlarımız üniversite meuznu idi,hepsi kültürlü idi ,hepsi okuma yazma biliyordu...asıl bu dedikleriniz o zamanlara mahsus hanımefendii...türkiyede kaç kişi kaldı okuma yazma bilmeyen,en ücdra köşede bile lise+üniversiteler açıldı...kızlarımız okusun diye neler yapıldı...asıl o zamanalra kızlarımız okutulmamış...sorarım hangi dönemde bu kadar yüksek öğrenim yapan kızımız vardı...asıl o zamanalr kızlar ilkokuldan sonra kocaya veriliyordu..Yyapmayaın Allah aşkına bunları ne zaman unuttunuz...o zamanlar bayanlara tecavüz edilmiyormuydu ...hangi dönemde bu kadar özgürlük yaşadı bu ülke....millet elinden gelse çırılçıplak dolaşak hala özgürlük gitti ,baskı var deniliyor...ramazan mübarek ayda ellerinde su şişeleri,ağzılarında sakız vs vs gezen kişiler o dönemde bunları yapabilirler miydi acaba?saygı diyoruz özgürlük diyoruz ama işimize gelince yapmıyoruz değil mi?