- 4 Şubat 2009
- 3.972
- 943
- 363
- Konu Sahibi BinbirRenk
Ben sigara bırakma konusunda deneyimli sayılırım. Çünkü birkaç kez bıraktım, bırakırken yaşadığım zorluklarla başedebildim ancak kilo almaya başlayınca hemen geri döndüm. Böyle bir kısır döngü oluştu.
Bu sefer yöntem değiştireceğim. Önce Allahın izni, sonra da kendi gayretimle kurtulmak istiyorum inşallah.
Bu sefer yöntem değiştireceğim. Önce Allahın izni, sonra da kendi gayretimle kurtulmak istiyorum inşallah.
- Kilo konusunda kendimi hazırladım. Hiç kendimi sıkmayacağım. Hatta ilk hafta istediklerimi özellikle yiyip içip kiloya izin vereceğim. Uzmanlara göre, ancak 60 kilo alırsak sigarayla eşdeğer bir zararı olacaktır. Bu kadar almayacağımıza göre birkaç kiloyla nasılsa başederiz. Her gün tartılma alışkanlığını bırakacağım, haftada bir tartılacağım.
- 21 gün kuralını uygulayacağım. Son günlerde her sigara içmemde sürekli binlerce zehiri üstelik para vererek aldığımı, bütün organlara, cildime zarar verdiğimi, üstüm başımın evin iğrenç koktuğunu, başkalarını da zehirlediğimi düşündüm hep. 21 gün her akşam burada gelişmeleri paylaşmaya çalışacağım.
- Sigarayı bıraktım demeyeceğim, her gün ‘bugün içmeyeceğim’ diyeceğim.
Yarın başlıyorum bana katılmak isteyen arkadaşlar varsa beraberce birbirimize destek olabiliriz. En azından 21 gün burada olumlu olumsuz gelişmeleri anlatmaya çalışacağım. Bana ve bırakmaya çalışan herkese kolaylıklar diliyorum.