21 aralık 2012

SARI_SEKERM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
217
1
46
Ankara
konuyu yanlış yere açmışsam iligili yerlere taşınabilir bu tarihte kıyamet kopacağına dair iddalar var sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz merak ettim düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

orasini allah bilir
2000 yilindada kopucak deniliyordu ama bisey olmadi
kiyamet kopucak az kaldi yasam bitiyo diye düsünüp ona göre davranmakda anlamsiz olur
sonucta kopmasada kime nezaman ne olacagi belli degil
ben inanmiyorum sahsen

merak etme canım kopmaz daha h.z isa gökten inmedi 3, dünya savaşları başlamadı güneş doğudan doğmadı ve birçok şey daha gerçekleşmedi dünyanın ne zamanın kopucağını bir tek allah bilir

saçmalık

mayaların binlerce yıl önce ortaya attıkları iddialarını mı dikkate alacağız

Allahdan baska kımse bunu bılemez şimdi konuşmanın da bı faydası olmıyacak o gun gelınce hep birlikde görücez sıze tavsıyem böyle seyelere ınanmayın

inançlı bir insan buna inanırsa Allah korusun dinden bile çıkabilir. çünkü Allah'tan başka kimse tayin edemez ve bilemez geleceği ve Allah'ın kelamında yani kutsal kitabımızda gaybı (geleceği) Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceğini ve bunun aksine inanmamaları için birçok uyarı var (ayet, hadis,..)

hiç inanmıyorum ben bu tarz konulara. kıyamet birgün kopacak ama bunun zamanını kimse bilemez. sadece araştırmalarla göktaşının düşebileceği, bilmem ne patlaması olacak ihtimalleri üzerinde söylentiler olabilir (tıpkı meteoroloji bilimi gibi. verilere göre hava tahminlerinde bulunurlar) ama bu dünyanın yok olacağı anlamına gelmiyor kesinlikle.

bu arada bende 1000 yıl sonra şu tarihlerde şu olacak deyip kendimce haklı, inanılır kılıflar uydurup birde belli bir mevkideysem (bilim adamı gibi.) bana inanmaları çokta zor değil. tabi o zaman dilimine gelene kadar saygı duyulacak bir yaşam geçiririm ve 1000 yıl ismim her daim geçer bu konularda. ta ki o belirttiğim zamana gelene değin. sonuçta kimse 1000 yıl yaşayamaz ve bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilemez.

o toplum işini iyi yapmış baksana bu zamanda bile inanıp tedirgin olup korkanlar var, haberler bile bu konuyu zaman zaman dile getiriyor.

Son düzenleme:
21 aralık benm evlılık yıldonumum öyle bişey olursakı sanmıorum heralde kıyamet kopsa adlı şarkıya ornek oluruz:)

bende inanmıyorum cnm. zaten inancım dolayısıyla Allah bilir demek zorundayım, arkadaşların da dediği gibi kuranı kerimde de bu konuda onu ancak (kıyamet gününü) ben bilirim diyor yaradan bize. ama sertab erenerin bi konuşması dikkatimi çekmişti, bu tarihten sonra yeni bir çağ açılacak diyordu. birçok kişiden bunun duydum. yeni bir çağın başlangıcı olacağı, zalimlerin ettiği zulmün karşılığını bulacağı, mazlumların rahata erecekler bir çağ olarak tanımlayanları gördüm. dikkatimi çeken bişey var : dinimiz bize kıyamet alamaetlerinden bahsederken mesih vb. şeylerden bahsediyor. bi inanışa göre kıyamet öncesi epey bir süre adalet hakim olacak dünyaya, ve sonra yeniden herşey bozulacak. şimdi bunu düşününce acaba o adalet dönemi mi başlayacak, maya takvime bakıp yeni çağ başlayacak diyenlerin bahsettiği şey islamdaki mesih dönemi olmasın diyorum :44: inşaallah öyledir !!!! Ancak ALLAH bilir

canım gaybı sadece ALLAH cc bilir
kıyamet alametlerinin küçüklerinden bir çoğu zuhur etti ama büyük alametler yok şuan bildiğim kadarıyla
hem bence ne zaman kıyametin kopacağına kafa takmak yerine
her anımızı ,her dakikamızı ALLAH cc anarak geçirmeye ve dünyanın çirkin tuzaklarına ,nefsimize kul köle olmadan ALLAH cc layık bir kul PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V)layık ümmmet olma gayretiyle yaşamalıyız.........

12.12.12'den bahsediyorsun sanırım???
Ben şahsen inanmıyorum, daha önce de 06.06.06 için senaryolar uyduruluyordu ama fos çıktı.
Olursa da bekler görürüz elden gelen bir şey olmadığına göre bunu düşünmeye de gerek yok bence...

Rahat olun hanımlar bugün aldığım ilacın üzerinde skt 2014 dü demek ki daha 2014'e kadar yolumuz var. :) :) :)
Tövbe Yarabbimmmmm... Bunları söyleyen bilim adamlarının amaçlarını da çok merak ediyorum.
Konuyla alakalı değil ama gülücükler kaldırılmış sanırım ...

Allahdan baska kımse bunu bılemez şimdi konuşmanın da bı faydası olmıyacak o gun gelınce hep birlikde görücez sıze tavsıyem böyle seyelere ınanmayın
iyi okusaydınız inanmıyorum yazdığımı görebilirdiniz sadece bu konu çok konuşuluyor çalıştığım ortamda falan bende merak ettim kimlerin ne düşündüğünü ben zaten düşüncemi paylaştım benle çatışmadan fikriniz yazıyorsanız yazın yazmıyorsanız yazmayın yada iyi okuyun ok

Dünya henüz kıyamet kopacak kadar kötü değil bence
Dünya yaşanılamayacak bi hale gelsin hele

şunuda belirtmek istiyorum ben kesinlikle inanlardan değilim bunu allahtan başka kimse bilemez atrafımda selleri yağışları iklim değişikliklerini buna bağlayanlar falan bende merak ettim

ben buna hiç inanmıyorum allahtan başka kimse bilemez bunu her uyumlu tarihe cocuk doğuralım yok evlenelim gibi ayar yapanlar gibi bunlarda o tarihte kıyamet kopacak diyorlar oh ne ala :)

kimin haddine bunun tarihini vermek ???bende bunu merak ediyorum ...Allah'tan başka kimse bilmez ! bunu duydum tabi ama bir an bile tereddüt etmedim güldüm geçtim !

Hz.Mehdi gelmedi daha kıyamet kopmadan önce hz.mehdinin gelceği Kuranda yazıyor ve tüm dünyada duyulacak uzun yıllar islamiyet için uğraşacak.Herşeyi geçtim daha Mehdi gelmedi bir kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…