20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

arkadaşım korkma,

ben de aldıracağım çıkmamış olanı.çıkanları da çektireceğim zaten. benim etraftan ve doktorumdan duyduğum, internetten okuduğum kadarıyla en önemlisi operasyondan birkaç gün önce antibiyotik almaya başlayıp, operasyondan sonra birkaç gün daha devam ederek oalsı bir komplikasyona karşı önlem almak gerekiyor. doktorunla konuştun mu, böyle bir şeyden bahsetti mi? acı zaten duyulmuyor uyuşturulduğunda ve dişi çok zorlanmadan alıyorlarmış operasyon olduğu için.

bir de şu sayfaya bak istersen:

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...047-20lik-dislerle-ilgili-paylasim-alani.html

geçmiş olsun şimdidena.s.

gecmıs olsun du abımın basında oyle bır operasyon gectı cekılınce bısey hıetmemıs ama sonrasında sızlandı durdu

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr
ertelediğim ameliyatımı yakında olcam.çok korkuyorum ne olur böyle bir ameliyat olanlar yazsın
köpek dişim gömüde onu alacaklar.
ne ucu var ne bişey taaa dipteymiş
napcam bennnnn
alınınca orası yani damak boş kalmayacakmı
bişey falan koyacaklarmııııı
annneeeeeeeeeeeeeeee

ben de haftaya olcam aynı ameliyatı. kökü yan duruyo dişimin. ben de çok korkuyorum ya. kimileri çok acıdığını söylemiş kimileri de hiç hissetmediğini.:uhm:
ne düşünsem, kendimi neye şartladım bilemedim :1rolleyes:

hera senin dişinin ucu dışardamı görünüyomu
benimkinden eser yok ne ucu ne kendisi
taa derinlerdeee

Sevgili armeda cevabın için çok teşekkür ederim.En yakın zamanda bir doktora görüneceğim.a.s.

senağlamasenağlamasenağlama
Bu yaşadıklarını okuduktan sonra çok korktum doğrusu.Benim de doktora gitmem lazım ama herhalde artık biraz zor giderim senağlama

ben bu yaşıma kadar dişlerimden hiç sorun yaşamamıştım.hatta dişçi koltuğuna bile oturmamıştım.geçen seneye kadar.her iki tarafımdada yirmilik dişlerim gömülü.geçen yıl korka korka o koltuga oturdum.10-15 dk surdu.büyütecek kadar birşey yokmuş.ama dişin konumuna ve doktorun becerisine de bağlı biraz.ben bu konuda şanslıydım.şimdi sırada 2. var.

senağlamasenağlamasenağlama

Bu yaşadıklarını okuduktan sonra çok korktum doğrusu.Benim de doktora gitmem lazım ama herhalde artık biraz zor giderim senağlama

bence geciktirmeden bir kontrole gidin. çürük olsun başka sorun olsun, diğer tüm hastalıklar gibi tabii erken fark edildiğinde tedavi hem can yakmıyor (diş için) hem de daha ucuza mal oluyor.

a.s.:enbuyukkk:

şubat ayında 20lik dişlerini aldıran biri olarak şöyle söyleyebilirim; ilk başta işin ehli bir çene cerrahi uzmanına gitmelisiniz ben öyle yaptım diğer diş dr larına gitmeyin :1no2: beni gittiğim dr. önce muayene etti sonra filim çekildi filme baktı gün ve saat verdi o gün ve saatte gittim ameliyathaneye aldı tam karşımda tv vardı istediğim kanalı seyretmeme izinde vardı hastalar için özel bir oda ben sevdim sonra morfinle uğuşturdu ve tam uyuşma olduğunda dördünü birden bir seferde aldı 45 dak sürdü işlem bittiğinde dinlenme odasına aldı biraz dinlendikten sonra kolumdan damar yolu açtı ağrı kesici yaptı ve ilaçlarımı verdi eve geldim sadece bir dişime dikiş attı sol üsteki onu almak içinde bir hafta sonra gelmemi söyledi ilk 24 saat önemliydi sıvı gıdalar yemem gerektiğini konuşmamam gerektiğini söyledi daha sonra patates püresi vs.yiyebileceğimi söyledi yapmam gerekenlerin yazılı olduğu bir kağıt verdi bana...hiçbir sorun yaşamadım ilk başlarda yemek yerken zorlandım sonra alıştımdamar yolumuda ilaçlarım bitince taktığı o parçayı çıkarttı gargara vermişti onunlada gargara yapmamı söyledi diğer ağrı kesici ilaçlarımında hepsini bitirdikten sonra almama gerek kalmadığını söyledi ücretide filim 20 ytl ameliyat ücreti 500 ytl ilk yaptığı muayene ücretsiz..
bu tür sorunları yaşayan herkese acil şifalar diliyorum geçmiş olsun a.s.

çıkmış olan dişlerimi diş doktorum çekecek, ama gömük olan için aynı kliniğin cerrahı gelecek.

4 dişin aynı anda çekilmesine benim doktorum olumlu bakmıyor. 4 değil de konu, önce bir tarafı sonra diğer tarafı yapmak bana da daha mantıklı geliyor. sonuçta uyuşturma işlermi olacak ve 20'lik diş çekiminden sonra o tarafı bir süre kullanmamak gerekiyor, yeri kapanana kadar. konuşma çok kötü etkilenebilir. ayrıca her bünyede farklı sonuçları olabiliyor demişti doktorum. o yüzden önce bir tarafı, iyileştikten sonra da diğer tarafı yaptıracağım daha doğrusu aldıracağım.

bir yakınım oldu ameliyat dişiniz biraz patladıysa ufakta olsa daha kolay bir ameliyat geçirebilirsiniz...bazılaır dikişli yaptırıyor ama tavsiye etmiyorum ,dikişsiz yaptırdığı için daha kısa sürede iyileşti...bende son 20 liklerimin ağrısını çekiyorum şuan ama doktor dayan çıkacak dedi.....çene yapınız müsaitse dayanmalıymışız neye lazım ki bu dişler onuda anlamadım ama ?? bilen varsa bilgilendirirse sevinirim..

buzdevri, benim doktorum bahsetmişti biraz, ben de sonra internetten araştırdım. eskiden hani çiğ et falan yeniyormuş ya ilk insan zamanları, çeneler daha genişmiş ve daha çok büyük dişlere ihtiyaç oluyormuş. e zamanla tabii evrim geçirdiğimiz için çene yapıları küçülmüş bu en arkadakilere yer bırakmaz hale gelmiş. ya da çok sorunlu olmaya başlamış yine yer darlığından. arkada sıkışık şekilde kaldıkları için de iyi temizlenemedikleri için çabuk çürüyorlarmış. yani dayanıksız olduklarından değil. hani derler ya hep "20'lik dişler çok dayanmıyor" diyor. sanki beyaz eşya dimi bizdeki de akıl:mymeka: kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bende çarşamba günü 20lik dişlerim çıkamıyor üstündeki kapalı bölgeyi yani eti alıcaklar daha önce bu şekilde aldıran var mı aranızda sonrasında ağrı yada acı oluyor mu

ya evet aynı sorunlar bende de vardı
gömülü bir 20 liğe sahibim
panaromik gorselleri aldık
şimdi çektiricem bakalım nasıl olucak korkuyorum da biraz ama allahtan doktorumun eli hafifi ve zedelemeden hallediyo her çekimimi
deneyimlerimi haftasonundan sonra paylaşabilirm :)

benimde 20 lik dişlerim gömülüydü dördüde yan çıkıyolarmış ve böyle olunca diğer dişlere baskı yapıp dişlerim ağrıyodu marmara üniversitesi diş fakültesine gidip dört tane 20 lik dişimide daha çıkmadan hepsini tek tek aldılar ilk 2-3 gün ağrı oluyo tabiki yeyip içmekte zorlanılıyo dikişler alınana kadar ama dayanılmıycak kadar da olmuyo

ya ben 15 yasindayim 20lik disim cikali 2 ay oldu sanirim ve tam cikmadi yari gomuk hic agrida cekmedim ama simdi brz aciyo cikmayan yeri ben cektirmek istemiorum ama cene yapimin degismesinden korkuyorum bana yardim edin napayim sizce korkuyorumda ameliyatan cunku herkes cok kotu oluyo diyolar:1no2:

merhabalar ben de yaklaşık 1 ay önce çektirdim gömülü yirmilik diş di.Ama 10 gün kadar bir süre resmen ölmek istedim inanılmaz ağrı çektim ve 2 gün boyunca kan yuttum.Ama bildiğim kadarıyla dişten dişe farkediyor yirmilik diş çekimi ve ağrısı kimisi zor atlatıyor benim gibi kimisinde de hiç ağrı olmuyor ben talihsizlerdendim.sırada diğeri var ama çok korkuyoruuuuuuuum

erken yaşta çıktığı için çok şanslısın. benim doktorum da olmak üzere diş hekimleri erken yaşta çekim ya da operasyonla almanın çok daha rahat olduğunu, operasyon sonrası iyileşmenin çok hızlı olduğunu söylüyorlar.

yarı gömülü derken, çıkan yeri kısa tam uzamadı mı demek istedin, yoksa bir tarafı çıktı bir tarafı çıkmadı mı?

eğer gitmediysen ilk fırsatta diş hekimine gitmeni öneririm. panoramik film çekiyorlar ve diş köklerinin durumu belli oluyor. çene yapında yer olup olmadığı da anlaşılır. çünkü yer yoksa çıkanlar sıkıştırma yapıp düzgün dişlerini çarpıklaştırabiliyor. ben bu nedenle çürüksüz dişimi çektirdim. çünkü sıkıştırmaya başlamıştı. keşke erken yaşta çıksaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…