- 14 Ağustos 2007
- 7.543
- 23
-
- Konu Sahibi Cevrimhici
merhaba semilak. benim eşim diş hekimi sorunlarını ona sordum dediki: 4 yıldır çıkmaması normal değilmiş. eğer yarı gömük kalırsa üzerindeki yumuşak dokuda yemek artıkları birikir ve buda enfeksiyona sebep olur mutlaka çekilmeli diyor. en iyisi bir hekime görün......
Malesef 20'lik dişlerimden ben de çok çekiyorum, 2005 yılında sol alt çenem de olan 20'lik dişim ameliyatla alındı, tam 1 saat 15 dakika sürdü ve 7 tane dikiş atıldı, bir hafta sonra da dikişlerim alındı...şimdi malesef gene sol tarafımdaki üst 20'lik dişimi aldırıcam yani ameliyat olmam gerekiyor, film çektirdim ve diş hekimim ameliyat dedi...
uyuştuktan sonra çok fazla ağrı ya da sancı hissetmiyorsunuz, zaten hekiminiz size ağrı kesici ve antibiyotik veriyor bir de buz kompleksi yapmanız gerekiyor ki şişmesin diye...
2005 yılında 300 YTL ye, çene cerrahı tarafından ameliyat oldum...şimdi de bi kız arkadasım çene cerrahının yanında çalışıyor onun vasıtasıyla 200-250 YTL civarında ameliyat olucam inş.
senağlamasenağlamasenağlama
Bu yaşadıklarını okuduktan sonra çok korktum doğrusu.Benim de doktora gitmem lazım ama herhalde artık biraz zor giderim senağlama
şubat ayında 20lik dişlerini aldıran biri olarak şöyle söyleyebilirim; ilk başta işin ehli bir çene cerrahi uzmanına gitmelisiniz ben öyle yaptım diğer diş dr larına gitmeyin :1no2: beni gittiğim dr. önce muayene etti sonra filim çekildi filme baktı gün ve saat verdi o gün ve saatte gittim ameliyathaneye aldı tam karşımda tv vardı istediğim kanalı seyretmeme izinde vardı hastalar için özel bir oda ben sevdim sonra morfinle uğuşturdu ve tam uyuşma olduğunda dördünü birden bir seferde aldı 45 dak sürdü işlem bittiğinde dinlenme odasına aldı biraz dinlendikten sonra kolumdan damar yolu açtı ağrı kesici yaptı ve ilaçlarımı verdi eve geldim sadece bir dişime dikiş attı sol üsteki onu almak içinde bir hafta sonra gelmemi söyledi ilk 24 saat önemliydi sıvı gıdalar yemem gerektiğini konuşmamam gerektiğini söyledi daha sonra patates püresi vs.yiyebileceğimi söyledi yapmam gerekenlerin yazılı olduğu bir kağıt verdi bana...hiçbir sorun yaşamadım ilk başlarda yemek yerken zorlandım sonra alıştımdamar yolumuda ilaçlarım bitince taktığı o parçayı çıkarttı gargara vermişti onunlada gargara yapmamı söyledi diğer ağrı kesici ilaçlarımında hepsini bitirdikten sonra almama gerek kalmadığını söyledi ücretide filim 20 ytl ameliyat ücreti 500 ytl ilk yaptığı muayene ücretsiz..
bu tür sorunları yaşayan herkese acil şifalar diliyorum geçmiş olsun a.s.
bir yakınım oldu ameliyat dişiniz biraz patladıysa ufakta olsa daha kolay bir ameliyat geçirebilirsiniz...bazılaır dikişli yaptırıyor ama tavsiye etmiyorum ,dikişsiz yaptırdığı için daha kısa sürede iyileşti...bende son 20 liklerimin ağrısını çekiyorum şuan ama doktor dayan çıkacak dedi.....çene yapınız müsaitse dayanmalıymışız neye lazım ki bu dişler onuda anlamadım ama ?? bilen varsa bilgilendirirse sevinirim..
ya ben 15 yasindayim 20lik disim cikali 2 ay oldu sanirim ve tam cikmadi yari gomuk hic agrida cekmedim ama simdi brz aciyo cikmayan yeri ben cektirmek istemiorum ama cene yapimin degismesinden korkuyorum bana yardim edin napayim sizce korkuyorumda ameliyatan cunku herkes cok kotu oluyo diyolar:1no2: