20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

şu an tam bir haftadır verdiğim mücadelenin neredeyse sonuna geldim ..doktor dayan çene yapın müsait dedi ..ama gece uykumdan uyandırıyor bu ağrılar..Allah yardımcımız olsun.

benimde köpek dişim(yani kani dişi) çıkmadı allah düşmanıma bile vermesin böyle birşeyi ömrümde bu kadar acı çektiğimi bilemedim :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: tam 1.5 saat sürdü ve benim ameliyatımıda profesör yaptı yani tecrübeliydide ilk önce 3 tane iğne vurdu işlemi yapmaya başladı biraz geçtikten sonra canım aşırı yanmaya başladı 1 tane iğne daha vurdu ileri zamanda gene 1 iğne daha 5 tane iğne vurdu genede acısına dayanamadım dişim sinirlerin ordaymış sinirler uyuşmazmış o ameliyat bitene kadar gözlerimden nasıl yaşlar akıyordu sızısından öldüm hele o dişi çıkartma anı dişi 2 ye böldü o kökü çıkarana kadar ne çığlıklar attım ama ameliyattan sonrası daha zormuş cidden dünyanın buzunu koymama rağmen yüzüm davul gibi şişti sarktı mosmor oldu gözüm bile kapandı artık şişmekten 2 hafta aç dolaştım 3 ay oldu ameliyat olalı hala ön dişlerimle sert birşeyler yiyemem ekmek falan koparamam şimdide iki 20 lik dişlerim çıkmıyor gene ameliyat olacağım artık paranoyak oldum ameliyat olmak istemiyorum napıcam hiç bilmiyorumkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı:1shok::1shok::1shok::1

ben az önce geldi dentistanbuldan,20lik gömük dişi aldırdım,şu an yanağımı kessem hissetmem çünkü uyuşuk,ama sonrasını bilemeyeceğim,ve böyle alınması gereken 2 tane daha var,önümüzdeki günlerde çekeceğim acının oranına göre karar vericem :) doktorum az biraz sert davrandı bağırdım diye ama napiiim ilk kez kesiliyorum!! :)) yinede iyi biriydi,öyle korkmuştumki çıkarken hemen kaçar gibi çıktım hiç soru sormadan :))

bakalım yarın öbür gün sıkıntı çekecekmiyim,yazarım

Son düzenleme:
Nedir benim bu 20'liklerden çektiğim. Üst 20'liklerimi 2 sene önce çektirdim. Onlar gömülü değildi ama dişlerimde en ufak çarpıklık yokken çene yapımın dar olmasından dolayı ön 2 dişim çarpık çurpuk oldu resmen dişlek oldum. Alt 20'liklerimin her ikisi ise gömülü çıktı 3-4 ay arayla her ikisinide ameliyatla aldırdım. Ameliyatlardan önce öyle bir strese girdim ki özellikle yok narkozun kötü etkisi olursa yok çenem kırılırsa tüm sorumluluk bana aittir şeklinde imzalattırdıkları kağıtla beraber korkum daha da artmıştı çok şükür kötü birşey olmadı ve şimdi sağ 20'lik dişim yeniden çıkıyor ve yine gömülü şekilde çıkıyor böyle birşeyle daha önce karşılaşmış olan var mı? Bir 20'lik diş ikinci kez çıkar mı? Ben 3. kez böyle bir ameliyat olmak istemiyorum artık bıktım bu 20'liklerden....

geçmiş olsun. konuşmada zorluk çekiyor musunuz? uyuşma ne kadar zamanda geçti?

evet pek konuşabildiğim söylenemez,ağzımı çok açamıyorum ama ağrı sızı yok,rahat uyuyorum,sadece şişlik var,sanırım yeteri kadar buz kompresi yapmadım,başka bi şikayetim yok,mama tarzı yiyorum

mutlaka aldırın çünkü yanındaki dişlere ve diş etlerine zarar veriyor

en çok korktuğum nokta bu benim yani konuşamamak. malum öğretmenim ve işim gereği konuşmam lazım. aksi mümkün değil. hani ağrı sızıya razıyım diyebilirim. ooof off. aldırmam lazım orası kesin.

ben 4ünüde 17 yaşındayken aldırdım gitti ohhh pek rahatım şimdi:)))))
ameliyathanede cart cart keserek aldılar. ağrıları sızıları yoktu dişlerim çok düzgün çıkarlarsa belki öncekileri sıkıştırıp şekil bozukluu yaptırırlar die aldırdım:)))))
biras şişti ağrıdı ama geçti... daha geç yaşta aldıran arklarım ise daha rahat atlattılar bunu...

canım gerçektenmi yaaasenağlama
bende böyle bir ameliyat olacaktım biraz ertelenmişti ama yılbaşından sonra olacağım yada yılbaşından önce .20 sinde belli olacak. ve biliyormusun benimde köpek dişim...senin köpek dişin nasıl bir konumdaydı yani ucu görünüyormuydu benimki görünmüyor derinlerde bir yerlerdeymiş.
neden okadar saat sürdü yaaa
dişin alınınca oraya kemik dokusu falan koydularmı
çokmu zor oldu anlatsana canım

geçmiş olsun umarım hızlı bir iyileşme olur
gerçekten sorunsuz 20 yaş dişi çektirmek çok zor birşey. malesef genelde kötü tecrübeler oluyor. en önemlisi doğru dişhekimini bulmak. zaten doğru bir dişhekimini bulduğun zaman tüm operasyon çiçek gibi geçiyor.

Son düzenleme:
Benim dişlerim de dört senedir çıkmaya ugraşıyor.Bir tanesi tam çıktı ama diğer ikisinin sadece yarısı çıktı.Dört sene oldu.Bu dişlerin çıkması bu kadar uzun sürer mi?Eger iki dişimin de yarısı gömülü kalırsa mutlaka ikisini de çektirmem gerekir mi acaba ?Çektirmezsem ilerde sorun yaşayabilir miyim??

Malesef 20'lik dişlerimden ben de çok çekiyorum, 2005 yılında sol alt çenem de olan 20'lik dişim ameliyatla alındı, tam 1 saat 15 dakika sürdü ve 7 tane dikiş atıldı, bir hafta sonra da dikişlerim alındı...şimdi malesef gene sol tarafımdaki üst 20'lik dişimi aldırıcam yani ameliyat olmam gerekiyor, film çektirdim ve diş hekimim ameliyat dedi...
uyuştuktan sonra çok fazla ağrı ya da sancı hissetmiyorsunuz, zaten hekiminiz size ağrı kesici ve antibiyotik veriyor bir de buz kompleksi yapmanız gerekiyor ki şişmesin diye...

2005 yılında 300 YTL ye, çene cerrahı tarafından ameliyat oldum...şimdi de bi kız arkadasım çene cerrahının yanında çalışıyor onun vasıtasıyla 200-250 YTL civarında ameliyat olucam inş.

merhaba semilak. benim eşim diş hekimi sorunlarını ona sordum dediki: 4 yıldır çıkmaması normal değilmiş. eğer yarı gömük kalırsa üzerindeki yumuşak dokuda yemek artıkları birikir ve buda enfeksiyona sebep olur mutlaka çekilmeli diyor. en iyisi bir hekime görün......

KAÇ GÜNDÜR NELER ÇEKİYORUM BU 20 LİK DİŞİMDEN senağlama
DAHA ÖNCE BENDE AMELİYAT OLDUM 2 TANE ALDIRDIM ŞİMDİ ÜST TARAFTAKİ ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR AMA DAMAĞIMDA YER YOK ONA ODA EN ARKADA YUMUŞAK BİR YERDE ÇIKIYOR klava: VE UCU ÇİVİ GİBİ YANAĞIMI YIRTMIŞ ODA İLTİHAPLANMIŞ BOĞAZIMDA ŞİŞTİ AĞRISI KULAĞIMA VE BAŞIMA VURUYOR DELİ OLUCAM kafamçokkarıştı KAÇ GÜNDÜR ÇORBA İÇMEKTEN BIKTIM ÇENEMİ AÇAMIYORUM ÇOK ACIYOR NEDİR BUNLARDAN ÇEKTİĞİMİZ HELE BİRAZ UZASIN ÇEKTİRECEM KÖKÜNDEN kötükedihüso

cok geçmiş olsun bence bir film çektırıp tekrar baktırmalısın yoksa başına daha cok iş açabılır...

kızlar benim 20lik dişlerim cıkamamış. beş gün sonra bir operasyonla sırasıyla aldırmam gerekiyo.inanın cok korkuyom.normal cekim olmucak ameliyat gibi bişi olcak galiba.deneyimi olanlar bana yazın lütfennn.cok korkuyomdelikafaduldeninanın ilk ögrendiğim gün kabus gördüm herkesin elinde nester falann:1shok::1shok::1shok:

canım amelıyatlı cekımı dun ablam yaptırdı bende canlı canlı ızledım bı kere uyusturdukları ıcın sen hıcbısı hıssetmıceksın amelıyatlı cekım oldugu ıcın cenen asılıp cekmıcek dıslerını yarıp dısetını cıkarıcak dısı o yuzden korkmana gerek yok hıcbısı hıssetmıceksın cunku dıkıs atılcak bır hafta sonra dıkıslerını aldırmaya gıdersın.
sadece cok sıser buzla kompres yaparsan ara ara onu da azaltırsın zaten antıboyotık ve agrı kesıcı de verıyolar yanında bır zorlugu yok yanı.
gecmıs olsun.

canım ben yaptırmadım ama benim bi arkadaşım yaptırmıştı uyuşturuyolar o an bişey anlamıyosun sanırım ama..daha sonradan biraz ağrı oluyomuş bi kaç gün sıvı tüketmen gerekicek katı bişey yiyemiceksin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…