- 26 Ocak 2014
- 1.125
- 371
- 133
- Konu Sahibi Cevrimhici
-
- #1.401
25 yaşındayım 20liklerim rahatsız etmiyor çıkmayan var, yarı gömülü olan var. Arada arka dişlerimde ağrı oluyor ama onla mı alakalı bilmiyorum. Bu 20liklerin alınıp alınmaması gerektiği kaç yaşına kadar şekillenir?
bende 5 yıl önce bir özel hastaneye gittiğimde 20 lik dişlerimin acilen alınması gerektiği söylenmişti ama ben herhangi bir zararını görmedim...şimdiki gittiğim dişçide herhangi bir zararını görmedikten sonra 20 lik dişin alınmasını uygun görmediğini söyledi.böyle bir durumla karsılasan biri var mı? sizce ne yapmalıyım...:26:
20 lik diş ağrısı ve ameliyatı ile ilgili yasadigimiz deneyim ve bilgilerimizi burada paylasalim yerimseniben
benim çoook kötü anılarım var bu konuyla ilgili birtanesini 2 saatte aldılar
benim gibibende resmen yatağa düştüm geç kaldığım için hatırlamak istemiyorum o acıları ve aç kaldıklarımı
Sizi rahatsız etmiyor olsa bile, röntgen filminde, pozisyonu itibariyle çıkması imkansız olan yarı gömülü dişlerin alınması önerilir. Çünkü bu dişler zaman zaman çıkmak için atağa geçip diğer dişlerinizi sıkıştırıp iterler. Bu da hem çenede ağrı, diğer dişlerde zaman içinde sıkışıp diş dizisinin bozulması vb. sorunlara yol açar. Hem de yarı gömülü durumdaki bir diş, iyi bir şekilde temizlenemeyeceği için, bakteri yuvası oluşturur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?