20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

alt çenemdeki dişlerin 2side yarı gömük, hatta sağdakinin üzerinde kücük bi et parçası var o kadar yarısından fazla cıktı o

İyi akşamlar;
Yirmilik diş hakkında bir sorum olacaktı 21 yaşındayım ve yirmi yaş dişlerim gömülü ama ön dişlerimde bir basınç var ve sanki dişlerim sallanıyormuş gibi hissediyorum bu sorunların 20 yaş dişiyle alakası olabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürlermi sunuyorum.

selam kızlar

bugüne kadar neredeyse hiç diş ağrısı çekmedim ama dün bir ağrı başladı sol alt tarafımda. önce diş eti ağrısı sandım ama bugün baktım ki geriden dişim çıkıyor sol en arka taraf dişin sadece bir kısmı çıkmış muhtemelen 20 yaş dişi ama çok ağrım var napabilirim bununla ilgili

arkadaşlar bir gömük diş için 500 tl istedi bir klinik. sizce bu fiyat nasıl?

ben özelde gömük diş çekimi yaptırmadım ama bu fiyat duyduklarım arasında hayli fazla, 200-400 arası fiyat biçiliyor genelde, gömükler için 300-350 ideal. 500, fazla kar alıyor gibi geldi bana.

Arkadaslar mrb
Yıllardır dişlerinden sorun yasamış biri olarak öncelikle tavsiyem lütfen korkup önyargılı olup sorunu hafife almayın hatta bişeyiniz yoksa bile gidin muayene olun çünkü diş sorunu varsa okadar çok hastalığa yol açıyorki..
Ve günümüzde teknik çok ilerlemiş inanın beş yasından beri sürekli dişçiye giden biri olarak diyorumki korkulacak bişey yok acı eşiğiniz düşük olsa bile..

Azönceki sorulara cevap vererek baslıyım
Denizlideyim ve 14 Ağustos çarş günü iki hafta önce yani, sol alt gömülü hatta yatay bi şekilde gömük duran ve çene kemiğine bitişmiş bi 20liğim vardı onu çene cerrahına aldırdım.
özel polikliniği var dr caddesinde
240 lira ödedim
Diş hastanesinden sevk yaptırdım öncesinde filmlerimide orda çektirip gittim
dr fatıra kesti sgk ya teslim ettim kısacası devlet bana geri ödeme yapacak
korkudan 2004den beri aldırmıyordum
Nihayet her ay enfeksiyon kalıp hasta olunca cesaret edip aldırdım

Yaşadıklarımdan gördüğüm benim gibi yapıp ertelemeyin süreç hiç de korkutucu değil
Benim yaşadığım en korkunç 20lik operasyonuydu
Ama deneyimli uzman bi çene cerrahına gidin
Normal diş hekimleri almak istemiyorlardı zaten zor bi şeydi
İki iğneden sonra benim isteğimle Dr bi iğne daha yaptı gerek yok ama için rahat etsin dedi
Uzun sürdü bana yarım saat gibi geldi ama saate girmeden bakmamıştım
Baskı ve hareketleri hissediyor ama acı duymuyosunuz
Antibiyotik ve ağrı kesıcınızu saatı saatı alın ilk iki gün buz koyun her saatte bes dak gibi çünkü işlem olan taraf acaip şişiyo
Sıvı besleniyorsunuz ilk bes gün rahat hatta bi hafta bile olabilir
Ağzınızı açıp konusamıyosnz hareket ertıkçe ağrı oluyor

Bi hafta sonra üç dikişim vardı alındı inanın ruhum duymadı alacak diye beklerken bitmiş bilee..
Bu beni çok korkutuyordu çünkü iki YIL önce ayağımdan bi ameliyat olmuştum dikişler alınırken allahım çok acımış kanamıştı ama alan görevli gıcıktı Dr a denk gelmemişti

İki hafta geçti şişliğim indi tabi ama hala ağrım oluyor günde iki kere ağrı kesıcı alıyorum
Bayağı detay anlattım ama merak ettikleriniz için ekleyin msj atın ,,, ekleniyor sanırım
Azcık yeniyimde kızlar 😊😊

Merhaba arkadaslar. 20liklerim sorunlu cıkıyor.Bugün röntgenim çekildi ve sonuc kötü alttaki iki adet 20 yirmilik dişim ameliyat ile alınacak İzmirde ikamet ediyorum devlette veya özelde bu ameliyatı olan memnun kalan nerede oldunuz kime oldunuz kaç paraya mal oldu memnun kaldınız mı? Kısa bir süre içerisinde olmayı düşünüyorum yardımcı olursanız cok sevinirim

Arkadaşlar merhaba. Benim de 20lik dişlerim gömük ancak hiçbir ağrı falan olmadı şimdiye kadar ,tek sorun şuan dişlerimde tel var acaba teller çıktıktan sonra herhangi bir bozukluk yaratır mı

Arkadaşlar merhaba. Benim de 20lik dişlerim gömük ancak hiçbir ağrı falan olmadı şimdiye kadar ,tek sorun şuan dişlerimde tel var acaba teller çıktıktan sonra herhangi bir bozukluk yaratır mı

çenende yeterli yer varsa bozulma olacağını düşünmüyorum ama bu olasılığı önlemek için tel çıkar çıkmaz 20lik dişlerini çektiriyor tel tedavisi görmüş kişiler, benim arkadaşımın doktoruda önerdi ona tel çıkınca çektirdi hemen sırasıyla tedavi boşa gitmesin diye.

Benim doktorum da telin çıkmasına 1 2 ay kala çektirmemi önerdi ama ben korktuğum için cesaret edemiyorum tedavinin boşa gitmesinden de korkuyorum ama sanırım çektirmekten başka çarem yok. Çok teşekkür ederim

merhaba cumartesi günü üst çene 20 lik diş çektiricem korkuyorum ama çektirmezsemde yanağımdan dışarı çıkacak yanağıma doğru büyüyor offf

bugün alt 20 lik diş ameliyatımı oldum doktorum sağolsun her türlü işlemi bilgilendirerek ve rahatlatarak ameliyatı yaptı korktuğum gibi olmadı şimdi anestezinin etkisi geçtikçe ağrı başladı çenemde buz kompresine devam

kızlar benimde korkulu rüyamda bu 20lik diş. ağzmda koku yapıodu bunu bile bile çektremedm korkumdan. bugn dewlet hastanesinden randewu günümdü, korka korka gittm tam 3 ay öncesinden wermişlerdi bugüne :) babamla gittim onu içeri almadılar tabi. 2 iğne wurdu doktr bi dişin oldğu yere bir tanede üst damağıma azcık uyuşmasını bekledik tık die aldı gitti :) korktuğuma değmedi bile ne iğneyi hissettm ne dişin çekildiğini, birde doktorum çok suratsızdı beni tersledi fln iş sizde bitio gözlerinizi kapatn kendizi kasmayın hiç. :) çok rahatım şuan kuşlar gbiii. bugün alındı ne ağrı kesici içtim ne buz koydum çok rahatım. gidin korkunuzla yüzleşin o koltuğa otrun :)

geçmiş olsun.. ben tam 4 dişimi aldırdım o yüzden kesinlikle buza devam diyorum.. biraz eller donuyor ama sürekli yatana kadar ve dikişleri aldırana kadar ya da en azından ilk 4-5 gün yaparsan faydasını görürsün şiş ve morluk ya olmaz ya da da çok az olur..

sağlıklı günler..

çok teşekkürler bugün ikinci gün şişkinlik arttı gece ise çok ağrıdı umarım çok uzun sürmez zira çalışıyorum baya sıkıntı olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…