- Konu Sahibi Cevrimhici
-
- #1.141
Gecmis olsun nasil hissediyorsun kendinibenim de aslinda cektirmem gerekiyormus ama cesaret edemiyorum :-( cektirmesek bi zararini gorur muyuz acaba doktorun sana bu konuda bisi dedi mi ? Ben bayramdan birgun once inanilmaz agri ile acile gittim antibiyotik agrikesici derken bir hafta sonra yine gittim doktora cerrah aliyo yirmilikleri deyince urktum simdi agri da yok ucu da cikti :-\ cok kararsiz kaldim :-(
ben 3 tane çektirdim..korkulcak bişey yok gerçekten o çektiğiniz ağrıların 10da 1 i kadar bile bir acı olmuyor...ucu çıktıysa daha kolay olur çok uğraştırmaz 10 dakikalık bir operasyonla alınır.2 gün sonrada normal yemek düzeninize dönersiniz..normal diş çekiminden tek farkı neşterle çok küçük bir kesik oluyor diş etinizde diş gömük olduğu için...mutlaka çektirin bu arada diğer dişlerinize baskı filan yapıp ön dişlerinizi yamultur..ağrıyosa zaten o diş eninde sonunda çekilecek demektir :)
Geçmiş olsun canım. Kesinlikle korkma 20lik diş çekiminden. Bende doktor randewumu kaç kere korkudan dolayı iptal ettirdim. DOktordan ağlayarak kaçtığım bile oldu ama en son artık otrdum koltuğa. Hatta 4 gün önce 2. dişimi de aldırdım. Benimkiler tamamen gömülüydü kemik altındaydı. İşlem yarm saat sürüo hiç bir şekilde acı yok. Korkulcak birşey değil inan
Sana da gecmis olsun canim korkulara vedaaaaaaCaım ben yirmilik diş çıkmıştı ve dolgu yapılamayacak kadar çürümüştü. Mecbur çekimdi yani yoksa diğer dişlere zarar. Alt çenede bir diş daha var aynı şekilde ama onun kökü biraz yamuk ondan kırılabilir dendi.Ama cerrah çekince sıkıntı olmaz sanırım. Benim çekim yapılan diş çok kolaydı sonrasında da sıkıntı olmadı öyle ama dediğim gibi tam çıkmıştı ve kökte düzgündü.
Diğer iki yirmilikte dolgulu ama onlara çekime gerek yok şimdilik dendi. Korkma sen de bir de ağrı yapıyorsa çektir kurtul. Ben çok korkuyordum ama boşa korku hiç öyle büyüttüğümüz gibi olmuyor
Tesekkur ederim canimkarar verdim cektirip kurtulcam cunku yine siser gibi oldu umarim aci hissetmem
kesinlikle dişleri yamultuyor benimde yamuldu ama ben 20likler yüzünden olduğunu bilmiyordum..Benimde sol altın yarısı ve sağ altın birazı geldi doktor çektir bunları dedi ama ben de çok korkuyorum şahsen gözümü kapatmayı düşünüyorum yoksa çok zor yani,hatta gitmesem bile olur ama dişlerimin yamulmasını göze alamam:18::18:
kesinlikle dişleri yamultuyor benimde yamuldu ama ben 20likler yüzünden olduğunu bilmiyordum..3 tanesini çektirdim birinide yarın çektircem...gözlerini kapatmak çok iyi bir yöntem bu arada bende hep kapatırım :)
Benimde alt ön dişlerimin 4 tanesi çarpıldı.Bunu 20 yaş dişim yapıyormus... Dişlerim agrimaya baslamisti ve 20 yas dislerim cıkmiyordu cene rontgenimi cektirdim sağ alt 20 lik dişim yan yatmışdiğer dişleri de ittiriyormus o yuzden gömülü diş ameliyatı oldum.Ameliyatta hiçbirşey hissetmedim sanki inşaat ustalari agzima mermer döşüyor gibiydi :)15 dk sürdü ve ameliyattan hemen 30 dk sonra doktorum agrı kesici içmemi söyledi. 4 gün boyunca evden cikamadim inanilmaz şişti suratımın şekli değişti ama indi 4.gün sonunda ilk 2 gün cok sıkıntılı sürekli buz tutmak zorundasiniz... Eğer gömülü degilse, agrı ve apse yapmıyorsa dişiniz ben çektirmeyin derim.Böyle sorunlarıniz varsada eger mutlaka bir çene cerrahı bulun!
benim yirmilik dişlerimin üçü çıktı. zaman zaman birinden biri ağrır bikaç gün sonra geçer. ben hiç doktora gitmedim. sağ üstteki diğer azı dişlerimin boyutuna ulaştı. çürük filan değil. sol üstteki de epey büyüdü sağdaki kadar olmasada o da diğer azı dişlerime yakın büyüklükte. sağ alttaki bulgur tanesi kadar ara ara ağrıyor sanırım o da büyümekle meşgul. sol alttan ses seda yok. bence ağrıyor diye hemen gidip çektirmeyin. 20 likte olsa kendi dişiniz gibisi yok. herbiri kıymetli bana göre tabii sağlığı tehdit etmediği sürece. üsttekilerin ağrısını az çekmedim doğrusu.
doktor diger dislerini curutur ozellikle azilara zarar verir diyince korktum bende....
kuzeniminkiler hepsi cikti cok sansli oda senin gibi....keske benimkide ciksa yaa...onceden gomuluydu simdi beyaz nohut tanesi kadar cikmis gerisi cikmaz bence cunku uzun suredir bu sekilde kaldi...
yok canım çıkarlar merak etme benim neredeyse 2 3 senedir sürüyor anca büyüdüler. baya bi ağrıyodu hatta baş ağrısı yapıyodu. bol bol fırçala o bölgeleri. benim hiç bir dişimde çürük yok o bence birazda yapıyla alakalı. çürüğe yatkın olmayan güçlü dişlerin varsa bekle bence. bol bol kalsiyum al. ayrıca olması gereken yerden cıkıyosa ve cene yapında dar değilse neden diğer dişlerin çarpıklaşsın ki.
haklisin cnm zaten mecbur bekleyecegim ben...iste sen diyorumya sanslisin galiba benim dislerim curumeye musait malesefff
ama dedigin gibi kalsiyum alcam bolll bollllllll
doktor diger dislerini curutur ozellikle azilara zarar verir diyince korktum bende....
kuzeniminkiler hepsi cikti cok sansli oda senin gibi....keske benimkide ciksa yaa...onceden gomuluydu simdi beyaz nohut tanesi kadar cikmis gerisi cikmaz bence cunku uzun suredir bu sekilde kaldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?