20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Geçmiş olsun canım. Kesinlikle korkma 20lik diş çekiminden. Bende doktor randewumu kaç kere korkudan dolayı iptal ettirdim. DOktordan ağlayarak kaçtığım bile oldu ama en son artık otrdum koltuğa. Hatta 4 gün önce 2. dişimi de aldırdım. Benimkiler tamamen gömülüydü kemik altındaydı. İşlem yarm saat sürüo hiç bir şekilde acı yok. Korkulcak birşey değil inan

Anladim canim tekrar gecmis olsun yani diyosun ki kacis yok okul acilmadan halledeyim o zaman memlekette daha iyi olur

Tesekkur ederim canim karar verdim cektirip kurtulcam cunku yine siser gibi oldu umarim aci hissetmem

Sana da gecmis olsun canim korkulara vedaaaaaa

Tesekkur ederim canim karar verdim cektirip kurtulcam cunku yine siser gibi oldu umarim aci hissetmem

Walla canım mümkün değil acı çekmiyorsun. Dediğim gibi ben salya sümük kaçıyordum doktordan Uyuştuktan kesiyor damağı zaten hiç bişi hissetmiorsn sorada dişi çekiyor ordan. Benimki kemik altndaydı önce kemiği kesti sonra dişimi. Dolgudan farkı yok resmen. Bi diş çekilceği zaman çok baskı yapıyor çenem çıkcak sandım tabi acı yok o ayrı yarn dikişlerimi aldırcam kurtul gitsin canım eziyet çekmene değmez kesinlikle acı yok.Aşırı derece korkan biri olarak söylüyorum korkulcak bişi diil. Dişçi fobimi bile yendim. ama dişçi çok önemli canım dişçinin güven wermesi işini bilen biri sanatkar adam olması lazım. Bazı doktorlar war dolguda bile insanın canını çıkarıyor

Disci fobim yok, sadece dis cekiminden korkarim. Disi saga sola oynatirlar da cit diye o kemik kirilmasi sesi gelir ya, birtek ondan korktugum icin 20lik dislerimi cektirmek istemedim su ana kadar. Acisi sizisi yok, gomuk de degiller, ciktilar.
Ama kahrolasi yirmilikler, benim dogal dumduz dislerimi yamulttu. Arkadan bir dis geriye dogru kaymisti, onemsemedim. Ama simdi on dislerimden biri de geriye dogru kaymaya baslamis. Delirdim gorunce. Her zaman inci gibi dizilmis dislerime bayilan benim goz gore gore dislerim yamuluyor ya.
Saglik sigortami kaybettim bir sebepten dolayi. 20 gune kadar yenisi cikmis olacak. Ilk isim bu disleri cektirmek. Yemisim korkusunu, duz dislerim elden gidiyor.

Benimde sol altın yarısı ve sağ altın birazı geldi doktor çektir bunları dedi ama ben de çok korkuyorum şahsen gözümü kapatmayı düşünüyorum yoksa çok zor yani,hatta gitmesem bile olur ama dişlerimin yamulmasını göze alamam:18::18:

kesinlikle dişleri yamultuyor benimde yamuldu ama ben 20likler yüzünden olduğunu bilmiyordum.. 3 tanesini çektirdim birinide yarın çektircem...gözlerini kapatmak çok iyi bir yöntem bu arada bende hep kapatırım :)

kesinlikle dişleri yamultuyor benimde yamuldu ama ben 20likler yüzünden olduğunu bilmiyordum.. 3 tanesini çektirdim birinide yarın çektircem...gözlerini kapatmak çok iyi bir yöntem bu arada bende hep kapatırım :)

hadi ya bugün kontrole gittim daha dursun biraz dedi düzgün çıkıyo dedi daha yaşın açısındanda erken biraz daha bekle ağrın olursa yine gel dedi:44: benim annemin de tüm yirmilik dişleri duruyor hala bi yamuklukta yok dişlerinde umarım benimde öyle olur bugün doktorda öyle diyince

Benimde alt ön dişlerimin 4 tanesi çarpıldı.Bunu 20 yaş dişim yapıyormus... Dişlerim agrimaya baslamisti ve 20 yas dislerim cıkmiyordu cene rontgenimi cektirdim sağ alt 20 lik dişim yan yatmış diğer dişleri de ittiriyormus o yuzden gömülü diş ameliyatı oldum.Ameliyatta hiçbirşey hissetmedim sanki inşaat ustalari agzima mermer döşüyor gibiydi :)15 dk sürdü ve ameliyattan hemen 30 dk sonra doktorum agrı kesici içmemi söyledi. 4 gün boyunca evden cikamadim inanilmaz şişti suratımın şekli değişti ama indi 4.gün sonunda ilk 2 gün cok sıkıntılı sürekli buz tutmak zorundasiniz... Eğer gömülü degilse, agrı ve apse yapmıyorsa dişiniz ben çektirmeyin derim.Böyle sorunlarıniz varsada eger mutlaka bir çene cerrahı bulun!

Merhaba İstanbulda anadolu yakasında 20lik gömülü dişlerimi çektirmek istiyorum yalnız güvenilir tavsiye üzerine bir yere gitmek istiyorum ataşehir ağız ve diş sağlığında 20 lik dişini aldıran varmıydı acaba ? doktor ve hastane olarak tavsiyelerinizi yazabilirseniz sevinirim..

merhaba oncelikle gecmis olsun busra...
benimde sag en arka altta 20 lik dis var ucu gorunuyor ama tam cikmadi( dis hekimim rontgen cekilmesi gerek sonrada cerrah arkdasimla cekmemiz gerek dedi..
benimde alt on dislerimin 3-4 tanesi carpildi cok belli deil ama yinede belli oluyor...
cok korkuyorum yaa cektiremiyorum halbuki bir suru dolgu kanal tedavisi yapildi bir suru igneler yedim.... ama niyese bunda urkuyorum:18:

Son düzenleme:
benim yirmilik dişlerimin üçü çıktı. zaman zaman birinden biri ağrır bikaç gün sonra geçer. ben hiç doktora gitmedim. sağ üstteki diğer azı dişlerimin boyutuna ulaştı. çürük filan değil. sol üstteki de epey büyüdü sağdaki kadar olmasada o da diğer azı dişlerime yakın büyüklükte. sağ alttaki bulgur tanesi kadar ara ara ağrıyor sanırım o da büyümekle meşgul. sol alttan ses seda yok. bence ağrıyor diye hemen gidip çektirmeyin. 20 likte olsa kendi dişiniz gibisi yok. herbiri kıymetli bana göre tabii sağlığı tehdit etmediği sürece. üsttekilerin ağrısını az çekmedim doğrusu.

doktor diger dislerini curutur ozellikle azilara zarar verir diyince korktum bende....
kuzeniminkiler hepsi cikti cok sansli oda senin gibi....keske benimkide ciksa yaa...onceden gomuluydu simdi beyaz nohut tanesi kadar cikmis gerisi cikmaz bence cunku uzun suredir bu sekilde kaldi...

yok canım çıkarlar merak etme benim neredeyse 2 3 senedir sürüyor anca büyüdüler. baya bi ağrıyodu hatta baş ağrısı yapıyodu. bol bol fırçala o bölgeleri. benim hiç bir dişimde çürük yok o bence birazda yapıyla alakalı. çürüğe yatkın olmayan güçlü dişlerin varsa bekle bence. bol bol kalsiyum al. ayrıca olması gereken yerden cıkıyosa ve cene yapında dar değilse neden diğer dişlerin çarpıklaşsın ki.

haklisin cnm zaten mecbur bekleyecegim ben...iste sen diyorumya sanslisin galiba benim dislerim curumeye musait malesefff
ama dedigin gibi kalsiyum alcam bolll bollllllll

canım doktor alınması gerekir diyorsa mutlaka aldırmalısın. Benim dişlerimi çarpıtıyordu aldrdım kurtuldm walla. Hiç korkulacak birşey yok

haklisin cnm zaten mecbur bekleyecegim ben...iste sen diyorumya sanslisin galiba benim dislerim curumeye musait malesefff
ama dedigin gibi kalsiyum alcam bolll bollllllll

hımm geçmiş olsun o halde. dikkat et. inşallah çektirmek zorunda kalmassın benim ön dişim çocukken kırılmış yerinde porselen diş var. doğru düzgün bişey ısıramıyorum. bi keresinde çat diye kırılıverdi. dünya da para yenisini yaptırmak en önde uyduruk bişide yaptıramıyorsun. oradan biliyorum dişlerin kıymetini.

Gittiğiniz diş hekimi dişlerinizin röntgenini muhtemelen çekmiştir. Çenelerde dişlerin çıkması için yeterli alan varsa ve özellikle de kişinin ağız bakımı, çürük oluşumu düşük ise yirmi yaş dişlerinin çekimi tercih edilmez zaten. Dişiniz öncede gömülü idi ise ve şimdi sadece nohut tanesi kadar bir görüntü varsa dişinizin yamuk olarak çıkmaya çalışıyor olması muhtemeldir. Bu durumda da hem ön dişlerinizde çapraşıklık oluşturabilir, hem kendisi hem de yanındaki diş için çürük riskini artırır. Yirmilik dişiniz hele de tam çıkmadan çürürse çekimden başka bir şansınız olmaz ve sağlam bir yirmilik çekiminden daha çok uğraştırır. En arkada çürüyen bir dişin fark edilmesi de -düzenli diş hekimi kontrolü altında değilseniz- geç olabiliyor ve kanal tedavisi gerekebiliyor.
Siz diş hekiminize sorun, bu dişin çıkma ihtimali var mı düz mü geliyor diye. Ama diş hekiminiz çekilmesi gerek dedi ise muhtemelen çıkma şansı yoktur, ya da diğer dişleri çürütme ihtimalini görmüştür. Yine de tabi ki seçim sizin. Hastanın tedaviyi reddetme hakkı vardır.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…