• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar bende bu çarşamba aldırdım 20lik dişimi. benim de gömülüydü ve üstünde kemik vardı.çok zor olduğunu söyledi doktorum çok kemik kaldırmışlar ve derindeydi.neyse ben operasyon sırasında pek acı hissetmedim sadece baskıları hissettim. işlem bittikten sonra buz da koyduk ama yüzüm çok şişti.sanki yanağımın içinde ortaboy bi mandalina var gibi.bu sabah uyandığımda boynumda şişkinlikler gördüm. haftaya çarşamba dikişlerim alıncak. okulum açıldı ama bu suratla gidemiyorum okula. bu şişliği indirebilecek önerileriniz var mı? yada bu kadar şişen arkadaşlar sizin kaç günde indi?lütfen yardımcı olun çok canım sıkılıyo bu duruma:(

Son düzenleme:
en fazla 3 gün sürer şişlik bence buza devam et sürekli aynanın karşısına da geçme :9: canı sıkılıyor insanın alışıyo bünye normale döner ama birazcık zaman tanı kiiii hafta sonu geldi bak zaten:31:

öyle canım da işte şehirdışında okuyorum okul da başladı 1 hafta oldu ben hala buradayım. şubat 26 da dönücem de çok şişti benim korkuyorum ya inmezse ozamana kadar diye. görenlerde aa benim o kadar şişmedi bu ne fln diye moral bozuyolar. iyice stres oldum anlıycan. inmeden gitsem meraklı insanlarız malum herkese anlatmak bi dert of of:( bi doktor sitesinde 24 saat geçtikten sonra sıcak havlu koyun diyodu şişliğin inmesi için ama bilemedim kanamyı fln arttırırsa diye. bi fikri olan var mı acaba? buzu doktorum 24 saaten sonra koyma bi faydası yok dedi oyüzden bıraktım yanlış mı yaptım acaba?

ay allah yardimciniz olsun benimde altlar gömülüydü ve diger dislerime dogru cikmaya calisiyordu cok baski yapiyorlardi.
gidip önce sol tarafi aldirdim altli üstlü 4 ay sonrada diger tarafi aldirdi kurtuldum.
tavsiyem bir disi aldirmayin aldiricaksaniz altli üstlü aldirin ilerde cene yapisini bozuyormus.
ben bi sisme falan yasamadim sismeyi onlemek icin buz torbasi cok faydali.3 gün boyunca koymalisin dedimisti doktorum. bide kafayi asagi egince sisermis ilk 3 gün kafani asagi dogru egmiceksin.hani biseyi yerden almak icin egiliriz ya o sekilde.

Amin canım. ağzımı açmaya çalıştığımda çok az oluyo kanama ama çok rahatsız etmiyo sadece dediğim gibi ağzımı açmaya çalışınca yoksa gayet temiz. ilk gün buz koydum ama faydası olmadı sanırım dün doktora gittiğimde şişmiş artık yapcak bişiy yok buz koyma dedi.demek 3 günmüş ya ufff:( zaten bana gargara da vermedi. sizin önerceğiniz bi gargara varsa alayım da kullanayım onu:( off keşke diş hekiminde değil çene cerrahında yaptırsaydım. buarada benim sadece 2 diş alıncak onlar da şansızlık bu ya biri sağ da biri solda:( offf çok mutsuzum

Benimde 20 lik dişlerim alındı ve kaç sene geçti şimdide boşluk olduğu için diğer dişlerim dönmeye ve kökleride yanağıma basınç yapmaya başladı.

20lik dişler için tam 2 kez bıçak altına yattım. birtanesinin kökü çengel gibi olmuştu bu yüzden çok zorlanmıştım. Neticede birşey hissetmiyorsunuz çünkü uyuşmuş durumda oluyorsunuz.

Amin canım. ağzımı açmaya çalıştığımda çok az oluyo kanama ama çok rahatsız etmiyo sadece dediğim gibi ağzımı açmaya çalışınca yoksa gayet temiz. ilk gün buz koydum ama faydası olmadı sanırım dün doktora gittiğimde şişmiş artık yapcak bişiy yok buz koyma dedi.demek 3 günmüş ya ufff:( zaten bana gargara da vermedi. sizin önerceğiniz bi gargara varsa alayım da kullanayım onu:( off keşke diş hekiminde değil çene cerrahında yaptırsaydım. buarada benim sadece 2 diş alıncak onlar da şansızlık bu ya biri sağ da biri solda:( offf çok mutsuzum

nasil oldun acaba canim sisin indimi?
banada gargara falan vermedi canim bi agri kesici bide antibiyotik vermisti.
keske cerraha gitseydin canim ya bu operasyon sonucte ameliyat gibi bisi.
neyse gecmis olsun artik insallah kolaylikla atlatirsin diger disinde.

şuan iyiyim canım çok sağol şükür inmeye başladı ama çok korkmuştum ben çünkü çok şişmişti.bugün de kontrole gittim dikişlerin altından gaze idoforme yalnış yazmış olabilirim onu çıkardılar. doktor gayet iyi durumda dedi. perşembe de dikişlerim alıncak.inşallah tamamen geçince rahatlıcam.

Benim de sağ alt damağımdaki 20 lik dişim gömülü ve çekilmesi gerekiyor diş doktorum hemen çene cerrahının çekmesi gerekiyor demişti ben korkudan erteledikçe erteliyorum bakalım ne zaman cesaret gelecek bana... :25:

benim 4 20lik dişimde gömülü :( doktor hepsinin alınması gerektiğini söyledi. ben sedasyon ile yaptırıcam dayanamam ayıkken valla

şuan iyiyim canım çok sağol şükür inmeye başladı ama çok korkmuştum ben çünkü çok şişmişti.bugün de kontrole gittim dikişlerin altından gaze idoforme yalnış yazmış olabilirim onu çıkardılar. doktor gayet iyi durumda dedi. perşembe de dikişlerim alıncak.inşallah tamamen geçince rahatlıcam.

iyi canim ya atlattin artik :8:

Dün çektirdim yirmilik dişimi, korktuğum gibi olmadı hiç, 5 dkda bitti gitti hiçbir şey de hissetmedim, sonrasında da bi ağrım sızım şişliğim falan olmadı. Doktorun da işinin ehli olması önemli tabi. O kadar stresi neden yapmışım hç anlamıyorum valla korkulcak hiiçç bir şey yokmuş. Dişini çektirecek olanlar hiç beklemesin bir an önce gitsin bence. Yarın da kontrolüm var. Çok şükür kurtuldum :46:

dün çektirdim hiç birşey hissetmedim dikiş fln yok 2 dakkada çekti doktor ama kanama çok oldu şimdi ağrı var birazda şişlik doktor bana birşey demedi buz koydum ama yinede etki etmedi.yinede geçen sene çektirmediğime pişmanım alt dişlerimi bozdu

3 tane 20lik dişimi ameliyatla aldırdım ve hiç acı hissetmedim...hem dr um çok iidi hemde uyuşuo zaten bence korkmayın düşünmeden aldırın kızlar

Back