20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

Bir de çektirdikten sonra devam ediyor ağrı.En azından benimki hala devam ediyor,anlamadım.Yanındaki diş mi ağrıyor ne yapıyor şimdide.Öbür hafta da dolgu yapacak zaten o dişe...

30 yaşına geldim nerdeyse. ne 20 lik dişi ya. terbiyesiz şey şaka bi yana ağzımda dinamit patlatmak üzereyim

Dişim ilk çekildiği gün bile bu kadar ağrı yapmamıştı.2-3 gündür çok fenayım,kulaklarıma doğru ağrı.Sanıyorum iltihaplandı.Bugün doktorumu aradım antibiyotik ismi verdi,bunu kullan dedi.Be adam,insan önceden söyler değil mi... Ama diğerlerinde böyle bişey de olmamıştı.Artık içtiğim ağrı kesicilerin haddi hesabı yok.Bıktım...

bugün sabah 9 civarı sağ alt 20lik dişimi aldırdım ve deneyimlerimi paylaşayım burda.önce röntgen çekildi aslında yan falan durmuyodu dişim ve diğer 20liklerde görünüyodu röntgenden.ama yaklasık 10 gün önce falan apse yapmıştı ben de doktora gitmiştim,bana antibiyotik ve gargara verdi,bunları kullan sonra cekecez dediler.dişi çektirmeden önce antibiyotik,gargara kullanmak daha saglıklıymıs kızlar haberiniz olsun.bugün hastanede bi bayan vardı dişi agrıyodu.doktor ona antibiyotik kullanmazsan cekemem,yoksa dayanamazsın dedi.antibiyotik dişi cekilmeye hazırlıyormus ve daha az agrı hissediyormussunuz.neyse kullandım ve gittim önce iğne yaptılar,iğneyi önce hissetmedim sonra biraz hissettim ama öyle çok acımadı.sonra zaten uyuştu ve inanın hiçbir şey hissetmedim çekilirken.zaten 10dk falan sürdü.hiç gözlerimi acmadım korkmamak için,aletler insanı geriyo çünkü.dikiş atılırken de hissetmedim.sadece doktor dikiş ipinin sert oldugunu bu yüzden de yanagıma sürtünüp yara yapabilecegini söyledi,bakalım şimdilik bi şey olmadı daha.sonra antibiyotik ve agrı kesici yazdı yine.agrın olmasa da bu antibiyotiği kullancaksın dedi 1 hafta ve bugünden baslayacaksın dedi.cekim sonrası iltihap olmaması için gerekli çünkü.yarından sonra da agzını tuzlu suyla gargara yap dedi.1 hafta boyunca süt ve süt ürünlerinden uzak dur dedi ama nedenini bilmiyorum.ama size tavsiyem diş çekimine gitmeden 3 saat falan önce yemek yiyin kızlar.ben en son aksam yemegi yemiştim ve sabah kalktıgımda acıkmıstım ama cekim olcak diye yiyemedim.sonra agrı kesici almak için tok olmanız gerekiyo ve cekimden sonra en az 2 saat bi şey yiyip içmeniz yasak.ama ben morfinin etkisi geçince agrı hissetmemek için agrı kesici aldım ve bi kaç kasık corba içmek zorunda kaldım,siz buna dikkat edin.morfinin etkisi geçeli daha 1 saat falan oldu ama agrı kesici aldıgım için dayanılmayacak bir acım yok.tabi ki biraz agrıyor ama şimdilik o kadar kötü değil.yutkunmak da zorluk cekiyorum,yanagımı tutunca agrısını daha az hissediyorum sanki.şimdi dişi agrıyanların neden yanaklarını tuttugunu daha iyi anlıyorum,iyi geliyo çünkü aslında su anda çok acım ondan baska bi sıkıntım yok şimdilik,inş bu agrı daha fazla artmaz.şimdi acaba dikişler alınırken acıyo mu onu düşünüyorum.:26::26: bi de soguk kompres yapayım mı şişmemesi için dedim gerek yok dedi doktor.yanagım şu anda şişmedi aslında ama bi değişiklik görürsem yapmayı düşünüyorum

Geçmiş olsun kubur...

Eğer çekildikten sonra antibiyotik verseydi bu kadar eziyet çekmezdim herhalde.Valla çekildiği ilk gün ve sonraki gün bile bu kadar ağrı çekmedim,şaşırdım hatta...

Şimdi antibiyotiğe başladım,daha 2. içişim ama ağrı var hala...

çok geçmiş olsun... bende çekilene kadar ağrı yapmıştı.. sonrasında iltihap falan olmamıştı...

ama yine bu tarz ağrılara şükrediyor insan farklı hikayeler duyunca.. benim kuzenin 20 lik dişi yamuk çıkmıştı bu yüzden dişinden ameliyat olmuştu.. 20 gün kadar eziyet çekmişti... diş ağrısı hiç birşeye benzemiyor...

saol canım sana da cok geçmiş olsun inş bi an önce geçer.benim çektirmeden önce agrımıştı ama çok hafif,böyle bademciklerim şişer gibi olmuştu,sonra antibiyotiği kullanınca 1 gün,ertesi güne bile fark etmişti hemen,şişlik inmişti.bi de ben 22 yasındayım ama bu yasıma kadar hiç agrı kesici ya da başka bi ilaç içmedim 1 kere bile,o yüzden de agrı kesici içince hemen etki ediyo sanırım bende.çünkü bazı ilaçları çok kullanınca bagısıklık yapıyo artık etki etmiyo ya,ben de böyle bi durum yok şimdilik.bakalım ama su anda agrım var yutkunmakta zorluk cekiyorum ama dayanılmayacak gibi değil,bakalım aksam 10 gibi 2.agrı kesiciyi alcam,şimdi saati bekliyorum.inş seninde bi an önce antibiyotik etkisini gösterir,işe yarayacagına eminim.
gerçekten de diş agrısı baska bi şeye benzemiyo.çünkü nefes alsan acıyo,yasamak için su içmek yemek yemek zorundasın ama acıyo.şimdi acısını dindirmek için ikide bir yanagımı tutuyorum,inş agrısı çok atmaz diye dua ediyorum.valla diğer dişleri nasıl cektircem bilmiyorum,sanırım cektiremiycem:26::26:

Benim normalde sağ tarafım ağrıyordu,kırık dolgulu bir dişti.Anam bir gün bi uyandım,sol taraftan duramıyorum.Anladım 20 lik dişte bir sorun olduğunu.Ertesi gün doktor 20 lik için antibiyotik verdi,diğerine geçici dolgu yaptı.2. hafta yine diğerini dolgu yaptı.Ancak 3. hafta çekti dişi.Ama o antibiyotiği ilk içtiğim gece grip gibiydim resmen.Ateşim çıktı,boğazım şişti,yutkunamadım.Ama sabah bişeyim kalmamıştı...

Şimdi sanki etki etmeyecekmiş gibi bir korku var içimde.Diğer antibiyotik daha mı etkiliydi ne.Ya da başka bir sorunmu acaba...

canım bana doktor augmentin 1000mg yazmıstı normalde diş için,ama bu antibiyotik hazirana kadar çoğu eczane olmayacakmıymıs neymiş diye eczacı amoklavin verdi eş deger olarak.ben de onu kullandım.şimdi doktor yine augmentin yazdı ama ilaç olmadıgı için yine amoklavin aldım.bu arada ilk ilaç aldıgım yerle ikinci eczane farklı.belki bulurum diye baska eczaneye gittim bugün ama yoktu.bakalım antibiyotikleri düzenli kullanalım da inş işe yarar ikimizde de.benim diş çoşmaya başladı yavaş yavaş Allahtan agrı kesici içmeme 1 saat kaldı.yemek yiyeyim dedim ama corbayı içene kadar buz gibi oldu,azcık azcık yedim ve dişimi agrıttı biraz.bu arada sen dikişlerini ne zaman aldıracaksın.doktor gargara yap falan dedi tuzlu suyla ama korkuyorum ya bi şey olur mu acaba diye

Benim dikişim yok,yediklerim doluyor arada,bide onu çıkarmayla uğraş sonra :))

Bana verdiği ilk ilacın ismini hatırlayamadım ama çok etkili olduğu kesin.Şimdi ki kullandığımda largopen.Valla korkuyorum işe yaramayacak diye.12'yi bekliyorum bende...

canım bi de agzını gargara yap,bu iltihap kapmasını önlüyomus ve iltihap falan varsa da bakterileri öldürüp rahatlatıyomus agzı.bana tuzlu suyla yap dedi doktor,aslında agız gargaram da var.bi de süt ve süt ürünlerinden 1 hafta uzak dur demişti,onun da nedenini arastırdım.süt protein acısından zengin oldugu için gidip cekilen bosluga dolunca bakteriler türüyomus hemen.valla cekmeden önce bi dert cektirdikten sonra bi dert,agrı kesici de mazejik vermişti agrım öyle aman aman cok yok çok şükür.kan falan da yutmadım öyle ben,aslında kan yutmak daha iyiymiş tabi birazcık ve sızıntı şeklinde,iyileşme süreci de hızlanıyomus.bakalım yarın hele 24 saati doldurayım da gargara falan yapayım.ilacın işe yarar canım ya niye yaramasın.ama agız hijyenine dikkat etmek lazım bakteri olusmasın diye.bi de canım acık olan yerini kurcalama ya,o da iltihaplandırır neticede.onun yerine gargara yap.off ikimize de çok geçmiş olsun,Allah diş derdi göstermesin bi daha

Sende dikiş olduğu için kanla ilgili de bir sorunun olmaz sanırım.Bir sürü şey yazılmış bakıyorumda netten.Pıhtı olması lazımmış içinde,onu yerinden oynatır,tükürürsen iyi olmazmış falan.Onlar korkutuyor beni ama bu farklı birşey gibime geliyor,şişlik var,yerini tarif edemiyorum...

Babama dedim bi gidelim doktora diye,antibiyotiğe yeni başladın,birkaç gün daha geçsin dedi.Ama korkuyorum geçmeyecek,daha kötü olacak diye.İçtiğim ağrı kesicinin haddi hesabı yok...

ya bence 3 gün bekle en fazla,antibiyotiğin etkisi için o da,çünkü ameliyat sonrasında ilk 2 gün agrı olması normalmiş ama sonra giderek azalması gerekiyormus.eger böyle olmazsa bi sorun var demekmiş.ama korkma yani düzelmeyecek bi şey değildir.pıhtının bozulması için ya elinle kurcalaman lazım orayı ya dilinle oynaman lazım orayla,zaten pıhtı bozulunca baya bi kanama olur ve fark edersin.benim arkadasım pıhtının bozulmaması gerektiğini bilmiyomus tutmus kopartmıs ve acayip kanamıs.agzını gargara yap canım mutlaka,iltihaplanmasını önler,doktor demişti bana da.ben bugün 1 bardak ılık suya 1cay kasıgı tuz attım,doktorlar böyle tarif vermişti gargara için,yudum yudum aldım gargara yaptım.ama böyle çok agzımda calkalamadım sertce,biraz dikiş bölgesine dogru beklettim bi iki calkaladım tükürdüm,sonra biraz daha yudum aldım yine aynısını yaptım.aslında dişlerimi de fırcalamam lazım ama korktugum için sabah yapmadım,ama aksam yemeginden sonra mutlaka yapcam.yarın doktora git canım sen röntgenini cektir,belki kök kalmıstır belki iltihap olmustur ama ne olursa olsun düzelmeyecek bi şey deil hiç korkma.bu kadar agrı cekmen normal deil.ben dün çektirdim agrım yoktu dogru düzgün bugün hiçbi şeyim yok çok sükür.sadece yemek yerken ciğneyemiyorum o kadar.

Benim bugün tam 1 hafta oldu.Sinir oldum iyice.Doktorda bir garip,röntgen falan çeker mi bilmiyorum.Antibiyotiğe başlayalı da 2 gün oldu.Babama da anlatıyorum,burda yazanlardan korktuğumu söylüyorum,o da illa orda yazanlar senin başına mı gelecek diyor.Benim şansımdır o :))

Valla seviniyordum son 20'liğimi de çektirdim,kurtuldum diye ama göründüğü üzere sevinemedim henüz.Diğerleri böyle olmamıştı...

canım baska bir doktora git sen de,neticede çektirmişsin ve 1 hafta olmus.yani ben dün çektirdim agrım sızım yok çok sükür,senin daha rahat olman gerekirdi.hem bi sorun varsa da önceden halledilmiş olur,cektiğin agrıya yazık.dün okuyodum netten diş doktorları genelde eger agrı 3. ve 4.gün oldugu halde devam ediyorsa bi sorun var demektir hastalar tekrar doktorlarına gitsinler tarzında yazmıslardı.eger içinde kök kaldıysa röntgenle belli olur,sen git çektir.son dişinmiş Allah tan canım inş bunu da atlatırsan 20lik derdin olmayacak.bosuna agrı cekme ve tekrar söylüyorum mutlaka gargara yap agzını bakteri falan ölsün,iyileşme sürecin hızlansın.

Babam aradı dişçiyi,gelsin bi bakalım demiş sağolsun!
Hiç ısınamadım doktora.Eli hafif demişti ilk gittiğimde hastanın biri,boş kalmıyor burası dedi.Valla ilk defa bir doktorun bu kadar hızlı çalıştığını gördüm bende.Hızlı derken,dolguları uyuşturmadan yapıyor mesela.Dişimi çekeceği zaman iğneyi vurdu,bekleme salonuna aldılar beni,2 hastasına baktı bu arada,sonra beni aldı tekrar...

maşallah !!! canım önemli olan senin ne düşündüğün eğer ısınamadıysan bir daha gitme oraya.ben okumuştum nette,bir dişçi şöyle demişti.dişçinizi seçerken muayenenin boş olmaması onun iyi bir dişçi olduğunu kanıtlamaz.oraya giden hastalar düşen dolgularını,sorun çıkartan dişlerini,dişçinizin tam yapamadığı şeyler yüzünden de gidiyor olabilir diye.önemli olan sizin rahat diyalog kurup anlaşabileceğiniz birisi falan yazmıştı.neyse yarına gidiyosun hadi inş olumsuz bir şey çıkmaz,çok geçmiş olsun canım şimdiden. sonucu paylaş burdan

Büyük ihtimal yarın gideceğim bakalım...

Korkuyorumda ne yapacak diye...
Ya benim diğer dolgusu kırılan dişim için bir başka klinikte kanal tedavisi demişti,o da 200 tl...
Buna gösterdim,zaten korka korka,titreye titreye gittim,hemen o oyan aleti aldı eline.Gözüm karardı bi anda,bu herif napıyo dedim hemen.Allahtan acımadı.Kanal tedavisine gerek yok dedi...

Kardeşime de dolgu yaptı,dolgu yaptığı dişler ağrıyor.Dolgudan önce böyle değildi diyor...

kızlar dişçiden geldim az önce saat 3 gibi çektirdim gitti...
çektirirken hiç bişi yokta anestezinin etkisi geçti 3 tane ağrı kesici içtim
bu arada yinede o ağrıyı çektiğime değmezmiş. gidecek olanlar hiç düşünmesinler..
ayrıca bursada olup dişçi arayanlara doktorumu tavsiye edebilirim. hem uygun fiyata çekiyor hem eli çok hafif hemde çok işinin uzmanı ve güleryüzlü.
dipnot:benim gibi dişçi fobisi olan insanı bile rahatlatabildi o meymenetsiz koltukta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…