20'lik ve gömük Dişlerle ilgili paylaşım alanı

benim de yirmiliklerim alt çenem dar olduğu ön dişlerimi sıkıştırdı, hafiften çürük de var doktor çekelim dedi hepsi çıkmış zaten zor olmaz dedi ama sağlam diş kökünden çekilecek sonuçta açıkçası korktum biraz dolgularım falan da olucaktı onları yaptırıp yirmilikleri erteledim zaten hepsi birden ağır gelecekti, erteliyorum bakalım şimdilik kaydirigubbakcemile3

herkese merhaba şimdi dişçiden geliyorum.dolgu yaptırmaktı niyetim ama benim çürüyen dişim meğer 20 lik dişimmiş.film çekti doktor çekip çekemeyeceğine karar verebilmek için filme baktı ve çok köklü değil belki çekebilirim dedi onun yanındaki dişe dolgu için randevu verdi istersen uyuşmuşken o dişide çekmeye çalışayım dedi çekemezsem çene cerrahına diyarbakıra sevk ederim dedi(urfada yokmuş)
napsam bilemedim çektirmeye çalışsammı yoksa direk cerrahi operasyonlamı aldırsam.hangisi daha kolay oolur lütfenn tecrübeli birileri varsa cvp yazsınlar bana çok kararsızım nolur yardımcı olun..

ah şu yirmilikler zaman zaman ağrı yapıolar yarım çıktı bi kısmı çıkcak yer bulamadı sinir oluoru artık en son yanağımı ısırdım delircem çektirmek istiyorum izmirde olupta yaptıran var mı?

bıktım bu 20 liklerden agrısı dayanılmaz yaa..şuan bile çenemi açamıyom...canıma tak dedi.çektircem

İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş...

Benimde 6 ay önce sol alt 20'lik dişim ağrı yapmaya başladı. İlk ağrı yaptığı zaman İzmir Eğt. Diş hastanesine (Konak diş) gittim. Tabi haliyle diş gömük olduğu için film istedi doktor. Ama 3 kere film çekmelerine rağmen dişi tam olarak göremediler. Olay olmuştu o gün. Neyse doktor artık filmi es geçip kendi muayene etti ve hemen çene cerrahisine sevk edip ameliyat için gün almamı istedi. Çene cerrahisine gittim ve onlarda filmden dişi göremedikleri halde ameliyat için gün verdiler. Fakat şöyle birşey var. Dişimde iltihaplanma vardı ve bunun tedavisi için hiçbir ilaç vermediler, yada şu kadar süre sonra kontrole gel demediler. Bende güvenemedim ve ameliyat günü gelince gitmedim.

Şimdi dişimin ucu biraz göründü, ama bu sefer alt çenem uyuşmaya başladı ve şu an sol tarafımda biraz şişlik var. İzmirde hangi hastaneye gideceğimi şaşırdım. Konak diş den korktum açıkçası o gün. Sigortalı olduğum için özele gitmekde istemiyorum. Konak dişde sizin operasyonunuza giren doktorun ismini alabilirmiyim.

Bunu dışında başka İZMİR de diş hastanesi tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Mesela Alsancak veya Bornova dişe giden varmı? Onlar nasıl?

Kızlar , benimde 23 yaşında bir kızım var.Zorlu bir diş çıkarma süreci yaşıyor.Bneim sormak istediğim bu durum mide rahatsızlığı yaratı mı ? Çünkü 2 aydır mide sorunu yaşıyor , doktorlar birşey anlamıyor .Aklıma sadece 20 diş çıkarma olayı geldi .Sizler bu tip sorun yaşadınız mı ?

yirmilik dişimi aldırmaya diye gittim normal cekilece olmasına ragmen baya bir eziyetli operasyona döndü
korkunc bi acı ve akabinde eve geldikten sonra siddetli agrılar çektim
bir daha mı aman aman hala kendme gelemedim o neydi ya:S

Son düzenleme:
Benimde çarşamba günü başladı 20 lik diş ağrım.
Nasıl bir ağrıdır o öyle.
İltihaplanmış. dr önce antibiyotik verdi. Onu kullnaıyorum şu an.
Yarın bitiyor. Salı günü gideceğim. Önce film çekecekmiş. Sonra da yarıp alacakmış.
Bunu aldırdıktan sonra diğerini de aldıracağım.
Acaba aradan ne kadar zaman geçmesi gerekiyor diğerini aldırabilmem için?

valla ben aldıralı iki gün oldu hala yeri acıyor yanagım da şiş
artı ağzımı çenemi de henüz tam olarak açamıyorum
dudagımın kenarı da zorlanmaktan yırtılır gibi yarıldı resmen ucuga benzer bısey oldu
bir de onla ugrasıyorum anlayacagın birinin bile düzelmesi baya zaman alacak gibi
ikisini peşpeşe kaldırman zor arkadasım
Allah yardımcın ola sımdıden

kızlar bende dün 20likdişimi aldırdım gerçekten çok zor oluyor çektireyim kurtulayım dedim ama 2gündür çok acı çekiyorum. sabaha kadar agrıdan uyumadım yanagımda şişti ağzğmı açamıyorum bitane daha çekilcek ama bu ağrıdan sonra karar verip cesaretimi toplamm çok zor olcak sanırım. birde benim 3tane iğneyle bile zor uyuştu berbat bir acıydı hepinizin allh yardımcınız olsun diş agrısı kadar kötü bişey yok ama çektirp kurtulmak en iyisi en azından 1 hafta agrır belki ama bi ömür boyu rahat olcaksın onu düşünmek lazım hepinize geçmiş olsun

UZAKLARDA86_evt cnm alıolarrr... ben devlet hastanesinde aldırıorum 2tanesini aldılar 2 tanesini dha alacaklarr... :lepi:

Benim 20 lik dişim çıkıyor sağ alt damakta ve çok acı veriyor özellikle geceleri.Ağrı boğazımda da var.Şişti balon gibi oldu.Uzun sürer mi acaba çıkması?Bir de kaç tane 20 lik diş çıkarır insan?Bu arada neden 20 lik dişler çekilsin ki?

Son düzenleme:
arkadaslar beımde solalttakı sızlıyo kulagıma vuruyo ne ıle gecer bı tavsıye varmı?

canım sen gidip aldır onu. tek çaresi o. canın yanayacak biraz ama en azından sadece 1-2 gün. bide ömür boyu çekmek var. ben dördünü de aldırdım rahatladım. aynı anda dişim başım kulağım başlardı. çok şükür çektirdim de kurtuldum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…