20lik Diş için Cerrahi Operasyon

UGB2428

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
186
0
46
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Dün dişçiye gittim, bir dişim için dolgu yaptırmaya. Film çektiler ve alt çenemde 2 20lik dişimin içinde kaldığını çıkmaya yeri olmadığını gördük. şuanda ağrı yapmıyor ama ileride bana problem yaşatacağıını söyledi doktor. Ters döner ise felce kadar gidiyormuş etkisi.

Cerrahi müdahale ile amelyat ol dediler ancak amelyat denince korkmaya başladım. Yarıp alacaklarmış galiba o 2 dişi.
Hiç yaaptıran var mı , amelyattan öncesi ve sonrası nasıl çok ağrılı geçiyor mu ?

Birde iyi bir doktor önerebilecek olan var mı ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Canim ben aldirdim yazbasinda.inan tek hissettigin uyusturmak icin yapilan igne.dikisi fln hic hissetmiyosun.benim simdide sol ust agriyo onuda aldircam.tek sorun cesaret toplayip koltuga yatmak

kusura bakmayın ama birazcık sayfaya baksanız diyorum 20lik dişlerle ilgili yüzlerce mesaj var burada..konu açmak kolay geliyor galiba

kusura bakmayın ama birazcık sayfaya baksanız diyorum 20lik dişlerle ilgili yüzlerce mesaj var burada..konu açmak kolay geliyor galiba

Bütün konuları tek tek okumadım hangisi benim ile aynı bakmadım. Birkaç konu okudum 1doktor önerisi bulabildim bana yakın. Oda taa 2010yılında açılan konu. Konu açılmasında problem mi var hayırdır ? Gocunduğun şey nedir ben anlamadım doğrusu.

Canim ben aldirdim yazbasinda.inan tek hissettigin uyusturmak icin yapilan igne.dikisi fln hic hissetmiyosun.benim simdide sol ust agriyo onuda aldircam.tek sorun cesaret toplayip koltuga yatmak

Çok teşekkür ederim yorumun için canım. Peki doktorundan memnun musun? Ben güvenebileceğim doktor arıyorum. Özellikle su iğne konusundada eli hafif denen doktorlardan :) çok korkuyorum çünkü. Birde sorum devlette mi yaptırdın ? Önerebilir misin

selam tatlım. ben de çektirdim hem üst hem alt 20likleri.
1 hafta yanağım davul gibi oldu ama katlanıyorsun artık.
ameliyattan falan da korkma. sedece o bölgeyi uyuşturuyorlar normal diş çektirir gibi.
sonrasında da bakımını falan iyi yaparsan sorun yaşamazsın.
ben ankara gata da yaptırmıştım. iyiydi doktorlarım :)
korkmadan çektir kurtul erkenden. ileride sorun yaşama derim

ya amelyattan sonrasına katlanırım, korkum amelyat ve o dikişler.. Ben istanbuldayım, 1 doktor buldum bayan.

Bazılarıda diyor erkek doktor daha iyi yapıyor can acıtmadan birkerede alıyorlar, bayanlar çok uğraşıyor diyor. Doktorun bayanmıydı erkek mi ?

O kadar kararsızım ki. Korkuyorum. Aldırmasam da büyük sorunlar oluyormuş

kesinlikle diş konusunda erkek doktor tercih et canım cünkü 20lik diş güç gerektiren bi diş...ben ilkini bayan doktora cektirdim cok zorlandı...kırıkkaledeyim ben sana doktor tavsiye edemem.ama ben fakültede cektirdim özele gitmeye gerek yok bence.fakültelerde çok iyi artık

Canim ben dort disimi de aldirdim 2 farkli doktora ikiside bayandi cok da memnun kaldim sana tek tavsiyem ozel de yaptirma devlet hastanesine git cunku devletteki doktorlarin eli daha hizli oluyor özelliklede ameliyat hassas bi konu agri aci konusundada benim hic bi sikayetim olmadi tek sorun yemek yerken cok zorlandim dikisleri filan da hic hissetmiyosun ankaradaysan sana doktor da tavsiye edebilirim

doktorum erkekti canım.
bence de erkek doktor tercih et çünkü güç gerekiyor o dişi çekmek.
dikişlerden de korkma hissetmiyorsun bile. hissedeceğin tek şey uyuşturmak için yapılacak iğneler :)

çokkk teşekkürler yorumlarınız için, biraz daha iyi oldu, ama cesaret edemiyorum işte. Bilmiyorum ilk adımı atabilsem amelyat için gün alabilsem devamı gelirde o zor işte, cesaretim yok :)

birde ameliyattan sonra kaç gün oluyor ağrı. Bir tanıdığım olmuş ameliyat 1 gün diyor. Ama burada 10gün yaşayanları duydum
Neye göre çekiliyor ki bu ağrı. Birde benim 2tanesi çekilecek, aynı anda mı çekilmesi daha iyi, yoksa 1 hafta ara ile mi ??

kastettiğin iki alt üstse olabilir ben bir sol alt üst daha sonra da sağ alt üst çektirdim.
sakın sol sağ birlikte düşünme yemek yiyemezsin.

kastettiğin iki alt üstse olabilir ben bir sol alt üst daha sonra da sağ alt üst çektirdim.
sakın sol sağ birlikte düşünme yemek yiyemezsin.

alt çenemde sol ve sağ.. alt üst değil ya , e nasıl olucak pki ne kadar süre arayla diğeri içinde operasyon uygulanacak ki ://

İyiec korkmaya başladım ben bu konudan.

hayır biraz araştırsanız yada baksanız 20lik dişlerin yüzde 99 unun cerrahi operasyonla çekildiğini ve bu yüzden çene cerrahlarının yaptığı bilirdiniz.baktım diyorsunuz ya :) neyse geçmiş olsun..

bende 2 hafta arayla 2tane disimi aldirmistim adina ameliyat diyorlar ama tabiki bayiltmiyorlar lokal anestezi ile aliyorlar biraz zor olmustu ama aci falan hissetmedim zorlanan doktor olmustu )) ama sonrasinda birazcik agri olmustu dogal olarak sonucta saglam disi aliyorlar
gecmis olsun..........

birazdan üst 20liğimi cektirmeye gitcem kızlar..benimki ikinci operasyonum olcak ama yinede korkuyorumagzımı nasıl acıcam doktor taa en arka üstteki dişi nasıl görcek merak ediyom.gelince yazarım.

kızlar ben geldim ama dişim cekilmedi 25 eylule randevu verdiler..bide serum yazdılar eczaneden almam için..iyice ameliyat moduna girdim korkuyorum

probleminiz ne ?? ben zaten cerrahi operasyonla mı yapılıyor diye sormadım. bunuda çene cerrahı mı yapıyor demedim. yaptıran kişilere sorular soruyorum aklımda kalan, ve önerebilecekleri doktor soruyorum. Neyden gocundunuz tam olarak söyleyinde bilelim.

siz hangi doktora gittiniz ? öneriyormusunuz ben eli hafif birini arıyorum ya, korkumdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…