• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20lik diş ağrısı.. Yardım lütfen

aylleen

Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
6.177
3.526
198
Kızlar 15 yaşındaki kardeşim 20lik diş çıkarıyor ve 4 gündür ağrısı dinmedi. (Damak ağrısı, normal diş ağrısı gibi değilmiş) Bir de çene altında sol tarafta bir şişlik var bademcik mi oluyor bilmiyorum bastırınca ağrıdığını söylüyor. Doktora götürmeye ikna edemiyoruz her seferinde yarın geçer diyor ama ertesi gün yine aynı ağrıyı çekiyor...

Kardeşim zaten 1 haftadır nezle gibiydi burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı vs. vardı. Nezle mi diş ağrısına vurdu yoksa?
Yardımcı olursanız sevinirim:)

Kızlar 15 yaşındaki kardeşim 20lik diş çıkarıyor ve 4 gündür ağrısı dinmedi. (Damak ağrısı, normal diş ağrısı gibi değilmiş) Bir de çene altında sol tarafta bir şişlik var bademcik mi oluyor bilmiyorum bastırınca ağrıdığını söylüyor. Doktora götürmeye ikna edemiyoruz her seferinde yarın geçer diyor ama ertesi gün yine aynı ağrıyı çekiyor...

Kardeşim zaten 1 haftadır nezle gibiydi burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı vs. vardı. Nezle mi diş ağrısına vurdu yoksa?

Gecmis olsun, o disler mecburen cekilir artik. Sakin ihmal etmesin sonra o 20 lik disler dis eti iltihabi yapip diger disleri de cürütüyor. Bunu bizzat yasayan biri olarak mutlaka doktora gitmesini tavsiye ederim.

Bende ayni kardesin gibi gecer diye diye erteledim. Bugün dis doktoruna gittim artik ve 4ü de cekilmesi lazimmis. Böyle seyler ihmale gelmez.

20lik dişler çıkarken çok ağrı yapar, eğer diş yapınız uygunsa da hemen çekilir. Benimkini çekmemişti doktor çok fazla aralık var damağında gerek yok iyice açoılır diye, ama arkadaşımınkini hemen almışlardı. Mutlaka doktora görünmesi lazım. diş ağrısı öyle geçiştirilcek bişey değil çünkü.

Geçti ağrısı fakat zaten tel için doktora götüreceğiz yakında. Çekilecek diş varsa çekilir heralde :( Teşekkürler yorumlarınız için

Çektirsin kurtulsun. Ağrişa dinse bile bi zaman sonra tekrar başlagacak. Benim ağri ta boğazıma kadar vuuyordu. Dığer dişleri yamultması da cabasi :(

2DDBB7DAFD8D17895887699A49447247.jpg

benim 20 likte böyle aynen :( genel anesteziyle yapan yer yokmu acaba ben çok korkuyorum almışken hepsini alsalar :S

Kızlargidipaşındaki kardeşim 20lik diş çıkarıyor ve 4 gündür ağrısı dinmedi. (Damak ağrısı, normal diş ağrısı gibi değilmiş) Bir de çene altında sol tarafta bir şişlik var bademcik mi oluyor bilmiyorum bastırınca ağrıdığını söylüyor. Doktora götürmeye ikna edemiyoruz her seferinde yarın geçer diyor ama ertesi gün yine aynı ağrıyı çekiyor...

Apse yapmis ve bogazida enfeksiyon kapmis dis hekimine gidin antibiyotik yazacaktir

2DDBB7DAFD8D17895887699A49447247.jpg

benim 20 likte böyle aynen :KK43: genel anesteziyle yapan yer yokmu acaba ben çok korkuyorum almışken hepsini alsalar :S

benim 1 tane 20liğim gömülü resimdeki gibi tam yatık benimki.. doktor sıkıntı vermiyorsa kalsın yarıp almanın anlamı yok dedi.. yılda 1 kez röntgenle durumuna bakarız dedi.. diğer 20lik 10 saniyede çekildi gitti..

Geçti ağrısı fakat zaten tel için doktora götüreceğiz yakında. Çekilecek diş varsa çekilir heralde :KK43: Teşekkürler yorumlarınız için

20lik dişi çürüdüyse apse vs çok sıkıntılı.. apse zamanla kiste dönüşebilir.. bir an önce röntgen çektirmesi lazım.. tel ne zaman gideceksiniz bilmiyorum ama 20liği hiç ertelemeyin.. eşim çok çekti apse kist vs den..

benim 1 tane 20liğim gömülü resimdeki gibi tam yatık benimki.. doktor sıkıntı vermiyorsa kalsın yarıp almanın anlamı yok dedi.. yılda 1 kez röntgenle durumuna bakarız dedi.. diğer 20lik 10 saniyede çekildi gitti..

çıkmışmıydı o 20 lik dişin.. çok acıdımı?

çıkmışmıydı o 20 lik dişin.. çok acıdımı?

evet çıkmıştı gömülü bir durum değildi.. ebat olarak da çok ufaktı.. diş taşı temizliği sırasında doktor "ay bunu da çekeyim gitsin" dedi.. iğneyi vurdu.. pat diye çekmiş o ara.. ben ağzım açık "ya çekmesek mi" dedim kadıncağız elinde dişimle "çok geç canım" dedi.. sonrasında da iğnenin etkisi geçince ağrı kesici falan içmedim biraz sızlama vardı o kadar.. tabi kişisel bir durum herkes de farklı olabilir.. ama korkma geçip gidiyor.. gömülü için de acele etme gerçekten çekilmesi gerekiyorsa çektir..

Oh ne güzel mis öyle 20 saniyede. Bi kac sene önce banada demisti doktor yer var, cekmeye gerek yok diye. Ama artik durumlar degismis. 4 bir cekilecekmis hemde. Bendeki igne korkusu da ayri dert. Narkozla oluyo mu isler acaba.

Oh ne güzel mis öyle 20 saniyede. Bi kac sene önce banada demisti doktor yer var, cekmeye gerek yok diye. Ama artik durumlar degismis. 4 bir cekilecekmis hemde. Bendeki igne korkusu da ayri dert. Narkozla oluyo mu isler acaba.

4ü de gömülü değilse hele hiç korkma.. aynı gün çektirmen şart değildir herhalde.. 2 -2 çektirirsin.. iğne işin en çok acıtan tarafı ama o da öyle çok çok değil zaten.. saniyelik acı.. genel anestezi almaya değer mi canım ya.. zaten çok büyük kist ameliyatında bile local anestezi yapıyorlar.. çektir gitsin korktuğuna değmez..

evet çıkmıştı gömülü bir durum değildi.. ebat olarak da çok ufaktı.. diş taşı temizliği sırasında doktor "ay bunu da çekeyim gitsin" dedi.. iğneyi vurdu.. pat diye çekmiş o ara.. ben ağzım açık "ya çekmesek mi" dedim kadıncağız elinde dişimle "çok geç canım" dedi.. sonrasında da iğnenin etkisi geçince ağrı kesici falan içmedim biraz sızlama vardı o kadar.. tabi kişisel bir durum herkes de farklı olabilir.. ama korkma geçip gidiyor.. gömülü için de acele etme gerçekten çekilmesi gerekiyorsa çektir..

gömülü değiller yamuk çıkmışlar yanağımı çiziyo hep bide diş gıcırdatıyorum çene ağrısı yapıyo :( üsttekiler çıkmış ama altta çıkan yok onlar kararsızlar daha :KK51:
inşallah dişlerime bi zararı dokunmadan çektiririm :)

gömülü değiller yamuk çıkmışlar yanağımı çiziyo hep bide diş gıcırdatıyorum çene ağrısı yapıyo :KK43: üsttekiler çıkmış ama altta çıkan yok onlar kararsızlar daha :KK51:
inşallah dişlerime bi zararı dokunmadan çektiririm :)

hiç korkma o zaman,,, sakin olursan hiç acımaz stresten oluyor olan..
benim de altlar çıkmadı.. röntgende de yoklar.. doktor hiç çıkmayacaklar büyük ihtimal dedi..
31 yaşındayım da :)

hiç korkma o zaman,,, sakin olursan hiç acımaz stresten oluyor olan..
benim de altlar çıkmadı.. röntgende de yoklar.. doktor hiç çıkmayacaklar büyük ihtimal dedi..
31 yaşındayım da :)

değişik bir durummuş inşallah hiç çıkmazlar da başına iş açılmaz :)
sakin olayım olmasına ama 20 lik diş efsanelerini duydukca insan ürperiyo.. yok yarıyolar çeneyi yok bir hafta ağrıyo filan :(

değişik bir durummuş inşallah hiç çıkmazlar da başına iş açılmaz :)
sakin olayım olmasına ama 20 lik diş efsanelerini duydukca insan ürperiyo.. yok yarıyolar çeneyi yok bir hafta ağrıyo filan :KK43:

efsanelere takılma ben de 20liğin çekilsin dendiğinde kaçacak delik aradım erteledim.. diş taşımı temizleyen doktor atladı da bitti gitti dediğim gibi:)
benim gömülü çene kemiğime kaynamış zaten alınmayacak.. çeneni yarma yok sadece kesik atıyorlar almak için ama gömülü ise tutulamayacak kadar dipte ise.. dikiş atıyorlar kesik büyükse ama hissetmiyorsun..
gömülü olanlarda sonrasında ağrı olabiliyor ama gömülü değilse çok kötü olmaz.. ama bünye meselesi tabi.. çene yapısı doktorun elinin hafifliği vs vs..
eşimin geçirdiği operasyonları bi bilsen.. o dahi ameliyattan çıkıp işe gitti.. ki canı müthiişş tatlıdır..
derdeim bu olsun de git bir an önce kurtul..

efsanelere takılma ben de 20liğin çekilsin dendiğinde kaçacak delik aradım erteledim.. diş taşımı temizleyen doktor atladı da bitti gitti dediğim gibi:)
benim gömülü çene kemiğime kaynamış zaten alınmayacak.. çeneni yarma yok sadece kesik atıyorlar almak için ama gömülü ise tutulamayacak kadar dipte ise.. dikiş atıyorlar kesik büyükse ama hissetmiyorsun..
gömülü olanlarda sonrasında ağrı olabiliyor ama gömülü değilse çok kötü olmaz.. ama bünye meselesi tabi.. çene yapısı doktorun elinin hafifliği vs vs..
eşimin geçirdiği operasyonları bi bilsen.. o dahi ameliyattan çıkıp işe gitti.. ki canı müthiişş tatlıdır..
derdeim bu olsun de git bir an önce kurtul..

çok teşekkür ederim ilgilendiğin için en kısa zamanda halledicem o zaman ertele ertele dişlerim bozulucak diye korkuyorum ama halletmem lazım çok sağol :)

çok teşekkür ederim ilgilendiğin için en kısa zamanda halledicem o zaman ertele ertele dişlerim bozulucak diye korkuyorum ama halletmem lazım çok sağol :)

dişlerini ittirdikçe o dişlerin kökleri zayıflıyor ilerki yaşlarda daha kolay kaybediliyor o dişler..
biz geçen aylarımızı o kadar bu mevzularla geçirdik ki inan dişin en büyük düşmanı "ertelemek"
hadi bi cesaret hallet canım..
istanbuldaysan bizim doktoru önerebilirim..
hoşçakal..

20lik dişi çürüdüyse apse vs çok sıkıntılı.. apse zamanla kiste dönüşebilir.. bir an önce röntgen çektirmesi lazım.. tel ne zaman gideceksiniz bilmiyorum ama 20liği hiç ertelemeyin.. eşim çok çekti apse kist vs den..

Çürük değil ama apse vardı sanırım. Ama hem apsenin hem de dişinin ağrısını hissediyodu

Apse yapmis ve bogazida enfeksiyon kapmis dis hekimine gidin antibiyotik yazacaktir
Haklısınız şimdi boğazındaki şişlik de indi şükür. Allah kimseye yaşatmasın ağlayarak uyuyodu sinirinden.. Çok sinir bozucu bi ağrı.

Back