Merhaba Mayıs anneleri 15/ 5 haftalık hamileyim doğum mayısın ilk haftası grubu sürekli takip ediyorum ancak yorum ilk defa yazıyorum 3. hamileliğim dün itibariyle kızım olacağını öğrendim ikili veya fetal dna testi yaptırmadım normalde özele gidiyorum geçen hafta devletede dosya açtırmak için gittim Dr 3 lüde yapalım dosyada görülsün dedi bende tmm dedim bugün Dr yoktu labaratuvardan sonuçları aldim bu sonuç neyi gösteriyo bilenler yorumlarsa sevinirim
chatgpt soyle dedi:
Verdiğiniz test sonucuna göre, burada birkaç önemli noktayı değerlendirebiliriz:
1.
Trisomy 21 (Down Sendromu) Riski: Sonuçlarda Trisomy 21 için hesaplanan risk 1:100 olarak belirtilmiş. Bu, her 100 gebelikte 1'inde Down sendromu olma ihtimali olduğu anlamına geliyor. Sonuçta belirtilen "cut-off" değeri, testin pozitif kabul edildiği sınırdır ve sizin durumunuz bu değerin üzerinde olduğu için artan bir risk gösteriyor. Ancak, bu sadece bir risk değerlendirmesidir; kesin bir tanı değildir.
2.
Trisomy 18 Riski: Trisomy 18 için hesaplanan risk 1:526 olarak belirtilmiş. Bu, Trisomy 18 için daha düşük bir risk anlamına geliyor. Ancak yine de, bu durumda da test sonucunun kesin olmadığını ve sadece istatistiksel bir değerlendirme olduğunu unutmamak önemlidir.
3.
Düzeltilmiş MoM Değerleri: AFP ve diğer belirteçlerin düzeltilmiş MoM değerleri, risk değerlendirmesinde önemli rol oynar. Örneğin, AFP için 0.90 değeri risksiz bir aralıkta bulunuyor. Bu, gebelikte olası sorunların daha düşük bir olasılıkla gerçekleşebileceği anlamına gelir.
4.
İstatistiksel Risk: Sonuçlar, istatistiksel bir risk değerlendirmesi sunmaktadır. Yani, bu sonuçlar kesin bir teşhis koymaz. Daha ileri testler (örneğin, amniyosentez gibi) gerekebilir.
Bu tür tıbbi sonuçlar, genellikle bir uzman tarafından değerlendirilmelidir. Kişisel sağlık durumunuzla ilgili kesin bilgi ve öneriler almak için doktorunuzla görüşmek en iyisidir. Eğer başka bir konuda yardımcı olmamı isterseniz, lütfen belirtin!