Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Benim şuan 13+2 normalde ama crl ye göre 13+6 canım, karından usg ile muayenede gördü plasenta yerini ve öyle söyledi
Anladm canim teşekkür ederim. Ben cumartesi gidicem o zmaan söyler belki. Ben baslarda bebegin kesesi nerde hocam iyi bir yerde mi demistim burda bu konular gecmisti o aralar, doktorum bi güldü bana ve olumsuz birsey olsa söylerim zaten sen boyle seyleri hic düşünüp baskalarinin tecrubelerini dinleme demisti😁

Ah benim kaderdasım geçecek bunlar üzülme fetal DNA verdin mi ? Benim doktorum da bana aynı şeyi söyledi 2 hafta önce benim 3.05 çıktı biliyorsunuz buraya anlattım fetal DNA verdim dün temiz geldi sonuçlar bugün başka doktora gittim 2.60 çıktı yarın kendi doktoruma gidicem bakalım gerilemiş mi yoksa cihaz doktor farkı mı . Bana doktor dediki eğer gerilerse bu iyi bisey düşecek ama artma ihtimali de olabilir fetal iyi geldi ama hala riskim devam ediyor doktorlar hem olumluyu hem olumsuzu konuşmak zorundalar kuzum bana bugün organlarında da bir problem olabilir veya olmayabilir dediler çünkü bu ense kalınlığı bişeyin habercisi oluyor olabilir dediler amniyosentez de yaptıracakmışım mesela yani bütün riskleri eleyebilmek için her ihtimali göze alıp incelemek gerekiyor dedi organ için de mesela bugün haftam yetersizmiş 11+6 yım En az 13 hafta olmam gerekiyormuş organlara detaylı bakabilmesi için sende takip ettir kuzum sonra hersey allahtan napalım bu hamilelikte bunları yaşamak varmış nasipte demekki
Canim güzel haberler alacagin testlerden geçersin inşallah. Ama bende anlamadim fetal dna testin temiz geldiyse yeniden neden amniyon testini neden yapiyorlar ki ? Fetal dna riskli gelirse yapilmasi gerek diye biliyorum
Detaylı usg istenebilir de amniyosentez neden istediler acaba. Farkli doktor görüşü de almalisin kuzum bence.

R rosie23
Canım ben de doktordan çıktım 2 saat önce, benim plasentam da arkaya yerleşmiş, ama bu durum sıklıkla yaşanıyor yer değiştirebilir dedi, 2cm daha yana gelirse normal doğum konusunda sorun yaşamayız dedi. Daha çok erken bunları konuşmak için zamanla plasenta genişleyecek yeri de değişebilir dedi. Bebeğim 4 gün önde gidiyor, boyu uzun olacak galiba dedi duygulandım 🥹🌸

Oyyy yerimm🐣 benim ki de 7.1cm olmus normalde baktim bu hafta 6,7cm falan diyor bana onde falan demedi ama yine de ben de senin gibi dusundum💜🤣😅 kizim bizim senle her seyimiz aynii yaaa tum asamalari ayni geciriyoruz plesantamiz bile 🤣🤣

Anladm canim teşekkür ederim. Ben cumartesi gidicem o zmaan söyler belki. Ben baslarda bebegin kesesi nerde hocam iyi bir yerde mi demistim burda bu konular gecmisti o aralar, doktorum bi güldü bana ve olumsuz birsey olsa söylerim zaten sen boyle seyleri hic düşünüp baskalarinin tecrubelerini dinleme demisti😁

Plesanta 12. Haftadan sonra olusuyor ya daha erkendi o zamanlar simdi mutlaka sor ama sende:)

Oyyy yerimm🐣 benim ki de 7.1cm olmus normalde baktim bu hafta 6,7cm falan diyor bana onde falan demedi ama yine de ben de senin gibi dusundum💜🤣😅 kizim bizim senle her seyimiz aynii yaaa tum asamalari ayni geciriyoruz plesantamiz bile 🤣🤣
Evet yaa doğurunca bebek buluşması yapalım noluuur müsait olan herkesle 😬 geçen midpointte 8tane kadın ve bebekleri buluşma yapmışlar direk bizde yaparız diye aklıma geldiiii inşallah hemen sağlıkla kucağımıza alalım gezmelere gideriz 😬😬😍😍🙏

Evet biliyorum çok sevinmiştim sonucunu paylaştığında. Gerilemesi iyi bir şeyse bir problem olmadığını göstermez mi ki? Bana organlar hakkında bir şey söylemediler. Ben ikili test yaptırdım sadece, burun kemiği de görüldü. Ense kalınlığının biraz fazla olduğunu söyledi. O zaman bayağı inceledi, dinledi yavrumu. Organlarla ilgili bir problem olabileceği söylenmedi. Bugun doktorum test sonucunda bir risk görünmüyor dedi ama ense kalınlığı için net olarak bir şey var ya da yok demiyor. Yani en net sonuç için amniyosentez yapılması gerekiyorsa neden riskli gördükleri gebelikleri buna yönlendirmiyorlar ki? Evet riskli bir işlem insan endişeleniyor. fetal dna sonucun da temiz cikti bunun ile de belirlenemiyorsa neden kesin sonuç diyorlar ki? Her şeyi düşünmeye başladım artık. Ne gelirse nasibimdir ne diyeyim bilmiyorum, korktugum sey onu yipratacak, zorlayacak bir rahatsizliginin olma ihtimaliydi. İnşallah çok sağlıklılardır, bunların hepsi gelip geçer.
Doktorum ense kalınlığını tekrar ölcmedi, başka doktora da göstermeyi düşünüyorum. En azından biraz ferahlamak istiyorum, böyle stresle de olmaz. İnşallah güzel ilerler her şey hepimiz için. Detaylı ultrason 18 23 arası yapılıyor sanırım ama sana erkenden mi bakılacak acaba?
Benim bugün farklı bir doktor ölçtü 2.60 çıktı yarın kendi doktoruma gidicem bakalım o ne kadar ölçecek 2 haftada geriledi mi ne oldu ?
Doktor gerilerse bu iyi bisey dedi.
Bana bugün doktor dediki fetal dna tanı değil tarama testi doğruluk payıda oldukça yüksek ama bazı sendromlar varki çok ender görülür bunlara bakmaz fetal dna dedi. İşte bunlar için de en doğru tanı testi amniyosentez dedi. 16. Haftada yapılıyormuş.
Organlara evet detaylı ultrason en doğru sonuç 20. Hafta falan. Bu şimdi 13. Hafta bakılacak olan ön detaylı ultrason canım işte şimdi bi kere ense kalınlığından mimlendiğim için her testi istiyorlar iç rahatlaması için. Organ olarak bana kalp duvarlarında bi sıkıntı olabilir dendi bugün baktığında erkendaha ama 4 odacık oluşur onları gördüm sorun yok ama ilerleyen haftalarda damarlara bakıcaz dedi sadece kalp mi peki diye sordum diğer organları da söyledi hepsine bakılacak.
Ya işte sıkıntılı süreçler canım ama inşallah hepsi tertemiz çıkacak

🤣🤣🤣 her doktorun değişik huyları oluyor yahu, tabii ki soracağız tecrübesiz ve heyecanlıyız, bende kalp atış hızını sorduğumda kahkaha atmıştı doktor bende güldüm ve hiç bir zaman öğrenemedim 🤣🤣🤣

Evet yaa doğurunca bebek buluşması yapalım noluuur müsait olan herkesle 😬 geçen midpointte 8tane kadın ve bebekleri buluşma yapmışlar direk bizde yaparız diye aklıma geldiiii inşallah hemen sağlıkla kucağımıza alalım gezmelere gideriz 😬😬😍😍🙏

Ay playdate yapariz aynen😍😍😍😍 seninki kac santimdi? Senin cm inden hesaplicam bebegmin haftasini🤣

Canim güzel haberler alacagin testlerden geçersin inşallah. Ama bende anlamadim fetal dna testin temiz geldiyse yeniden neden amniyon testini neden yapiyorlar ki ? Fetal dna riskli gelirse yapilmasi gerek diye biliyorum
Detaylı usg istenebilir de amniyosentez neden istediler acaba. Farkli doktor görüşü de almalisin kuzum bence.
Canım bugün gittiğim farklı doktor idi. Yarın kendi doktoruma gidicem bakalım o isteyecek mi buna fikir amaçlı gittim teyit amaçlı. Ama kendi doktorum ile yola devam edeceğim o yüzden yarın ki muayenemi daha çok önemsiyorum. Fetal DNA tarama testi amniyosentez tanı testidir dedi. Fetal dna down sendromu için %99 üzerinde doğrudur diğer sendromlarda %96 oranıdır dedi. Temiz gelmesi bizim için çok iyi dedi ama nadir görünen sendromlar fetalde gözükmez onları da tespit etmek için amniyosentez istedi. Şimdi kendinle kıyaslayıp kendini üzme sakın endişelenme bu durum sizin için geçerli değil canım. Benim ense kalınlığım yüksek çıktığı için bu kadar detay var sizin normal olduğu için fetal DNA sizin için yeterli canım için rahat olsun

Benim bugün farklı bir doktor ölçtü 2.60 çıktı yarın kendi doktoruma gidicem bakalım o ne kadar ölçecek 2 haftada geriledi mi ne oldu ?
Doktor gerilerse bu iyi bisey dedi.
Bana bugün doktor dediki fetal dna tanı değil tarama testi doğruluk payıda oldukça yüksek ama bazı sendromlar varki çok ender görülür bunlara bakmaz fetal dna dedi. İşte bunlar için de en doğru tanı testi amniyosentez dedi. 16. Haftada yapılıyormuş.
Organlara evet detaylı ultrason en doğru sonuç 20. Hafta falan. Bu şimdi 13. Hafta bakılacak olan ön detaylı ultrason canım işte şimdi bi kere ense kalınlığından mimlendiğim için her testi istiyorlar iç rahatlaması için. Organ olarak bana kalp duvarlarında bi sıkıntı olabilir dendi bugün baktığında erkendaha ama 4 odacık oluşur onları gördüm sorun yok ama ilerleyen haftalarda damarlara bakıcaz dedi sadece kalp mi peki diye sordum diğer organları da söyledi hepsine bakılacak.
Ya işte sıkıntılı süreçler canım ama inşallah hepsi tertemiz çıkacak
Bebegin pozisyonuna göre de değişiyor bence çünkü bana 2.57 dedikten sonra 2 kez daha ölçtü her ölçümünde farklı bir değer çıktı ve en son 2,57 kalsin dedi. O yüzden net bir ölçüm de yapılmamış olabilir mi acaba senin ilk ölçümünde?
Biri bitti derken gider endişe başlıyor. Benim kardeşim için de aynı şeyler söylendi, annemden sıvı alındı ama en sonunda hepsi temiz çıkmıştı. Umarım bizim de temiz çıkar 🥺

Canım bugün gittiğim farklı doktor idi. Yarın kendi doktoruma gidicem bakalım o isteyecek mi buna fikir amaçlı gittim teyit amaçlı. Ama kendi doktorum ile yola devam edeceğim o yüzden yarın ki muayenemi daha çok önemsiyorum. Fetal DNA tarama testi amniyosentez tanı testidir dedi. Fetal dna down sendromu için %99 üzerinde doğrudur diğer sendromlarda %96 oranıdır dedi. Temiz gelmesi bizim için çok iyi dedi ama nadir görünen sendromlar fetalde gözükmez onları da tespit etmek için amniyosentez istedi. Şimdi kendinle kıyaslayıp kendini üzme sakın endişelenme bu durum sizin için geçerli değil canım. Benim ense kalınlığım yüksek çıktığı için bu kadar detay var sizin normal olduğu için fetal DNA sizin için yeterli canım için rahat olsun

Canim bence boyun gerilediyse ve fetal temiz ciktiysa doktorun hicbir sey istemeyecek. Yok artik yani herkes amniyosentez yaptirsin o zaman bunun bir sonu yok yani fetal dna istiyolar ikili tarama istiyolar amniyosentez istiyolar. Bence icini rahat tut bakalim senin doktorun ne diyecek ben olumlu dusunuyorum korkutma kendinii❤️❤️🍬🍬💕💕

Bebegin pozisyonuna göre de değişiyor bence çünkü bana 2.57 dedikten sonra 2 kez daha ölçtü her ölçümünde farklı bir değer çıktı ve en son 2,57 kalsin dedi. O yüzden net bir ölçüm de yapılmamış olabilir mi acaba senin ilk ölçümünde?
Biri bitti derken gider endişe başlıyor. Benim kardeşim için de aynı şeyler söylendi, annemden sıvı alındı ama en sonunda hepsi temiz çıkmıştı. Umarım bizim de temiz çıkar 🥺
İnşallah canım hersey allahtan biz dua edelim Mevlam neylerse güzel eyler zaten sadece olumsuz değil hersey güzel olcak inşallah

🤣🤣🤣 her doktorun değişik huyları oluyor yahu, tabii ki soracağız tecrübesiz ve heyecanlıyız, bende kalp atış hızını sorduğumda kahkaha atmıştı doktor bende güldüm ve hiç bir zaman öğrenemedim 🤣🤣🤣
Yaa bunu bende hep merak ediyorum bende sormak istiyorum ama ayni cevabi alacagimi biliyorum 😂😂 ya aslinda biz biraz herseyi bilmeye calisiyoruz. Sanki mesela kalp atış hizi bize ne kazandirir 😂 merak iste. Doktorda azcik rahat ol herseyi bu kadar düşünme diyor. Çünkü o kadar cok sey var ki böyle düşününce ogrenmek istedigimiz.

Canim bence boyun gerilediyse ve fetal temiz ciktiysa doktorun hicbir sey istemeyecek. Yok artik yani herkes amniyosentez yaptirsin o zaman bunun bir sonu yok yani fetal dna istiyolar ikili tarama istiyolar amniyosentez istiyolar. Bence icini rahat tut bakalim senin doktorun ne diyecek ben olumlu dusunuyorum korkutma kendinii❤️❤️🍬🍬💕💕
Ya bende biliyor musun bence benim cimcime hem nazlı hem yaramaz 😂 şimdi bize şaka yapıyor sıpa hersey güzel çıkacak Allahın izniyle

X