Evet biliyorum çok sevinmiştim sonucunu paylaştığında. Gerilemesi iyi bir şeyse bir problem olmadığını göstermez mi ki? Bana organlar hakkında bir şey söylemediler. Ben ikili test yaptırdım sadece, burun kemiği de görüldü. Ense kalınlığının biraz fazla olduğunu söyledi. O zaman bayağı inceledi, dinledi yavrumu. Organlarla ilgili bir problem olabileceği söylenmedi. Bugun doktorum test sonucunda bir risk görünmüyor dedi ama ense kalınlığı için net olarak bir şey var ya da yok demiyor. Yani en net sonuç için amniyosentez yapılması gerekiyorsa neden riskli gördükleri gebelikleri buna yönlendirmiyorlar ki? Evet riskli bir işlem insan endişeleniyor. fetal dna sonucun da temiz cikti bunun ile de belirlenemiyorsa neden kesin sonuç diyorlar ki? Her şeyi düşünmeye başladım artık. Ne gelirse nasibimdir ne diyeyim bilmiyorum, korktugum sey onu yipratacak, zorlayacak bir rahatsizliginin olma ihtimaliydi. İnşallah çok sağlıklılardır, bunların hepsi gelip geçer.
Doktorum ense kalınlığını tekrar ölcmedi, başka doktora da göstermeyi düşünüyorum. En azından biraz ferahlamak istiyorum, böyle stresle de olmaz. İnşallah güzel ilerler her şey hepimiz için. Detaylı ultrason 18 23 arası yapılıyor sanırım ama sana erkenden mi bakılacak acaba?