Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Kaç günlük oldunuz canım gaz ilacı kullanıyor musunuz göbüşüne masaj yapıyor musunuz bizim günden gğne değişiyor 3 saatte bir emdirşyorum artık 3 saat uyuyor ama bazen hiç uyumuyor bari de gündüzleri çok az uyuyor kucağımdan inmiyor koydugum an yatağa gözünü açıyor temas bağımlısı resmen 🤦🏻‍♀️☺️
Canim 29 gunluguz bugun her saat basi uyaniyor zaten surekli bir ıkınma hali uyumuyor

Kaç günlük oldunuz canım gaz ilacı kullanıyor musunuz göbüşüne masaj yapıyor musunuz bizim günden gğne değişiyor 3 saatte bir emdirşyorum artık 3 saat uyuyor ama bazen hiç uyumuyor bari de gündüzleri çok az uyuyor kucağımdan inmiyor koydugum an yatağa gözünü açıyor temas bağımlısı resmen 🤦🏻‍♀️☺️
Sab simplex kullaniyoruz canim

Ben de sizinle aynı durumlardayım bizim de dün 2.hafta kontrolümüz vardı. Süt sağmaya gönderdi doktor ve 20 ml anca çıktı. Ağlamaktan kendini alamıyor insan gerçekten. Allah kolaylaştırsın inşallah süreci. Mamayı neyle veriyorsunuz biz şırıngayla başladık. Ama 30 ml den fazla almıyor onunla da. Dün tüp yöntemi denettiler. Ama bunda da ben zorlanıyorum ikisini de kendim yapamıyorum birinin olması gerekiyor. Kilo alımı böyle yavaş giderse biberona geçin dedi dr, beni bırakmaz mı dedim doyması daha önemli dedi kalbim parçalandı resmen🥺
Tavsiye ya da öneri olarak algılamayın ama ben Philips avent biberon kullanıyorum gündüz emziriyorum gece bazen uyuyabilmek için sağıp eşime verdiriyorum bende o sırada dinlenmiş oluyorum sürekli vermiyorum biberonla 2-3 günde bir bu bizi etkilemedi hayta 40 ı çıkınca babasına biberonla bırakıp kuaföre gitmeyi düşünüyorum 😊

Çişi nasıldı peki canım yapıyor muydu baya
Üzülme sen o yine çok güzel kilo alır annesi
Evet mama biraz sütü etkileyebiliyor ama bişey olmax yeterki büyüsünler
Çiş yapıyordu canım günde 1 kezde kaka yapıyordu. Birazda o yüzden aç kaldığını düşünmedim 😔 ama mememdeki şu süt incisi denilen şey 4 gündür var belkide ondan sonra süt gelmedi de aç kaldı çocuk. Ben onu iltihap sanıyordum dün google da arastırınca tıkanıklıktan olduğunu gördüm.
Canım birebir aynı durumu yaşadım. Doğum yaptığımda hemşireler sütün geliyor mamaya gerek yok dedi. Eve geldim emziriyorum ama aç kalmış bebeğim. 3. Gün kontrolünde doktora bebeğim çok uyuyor normal mi dedim diye şeker testi yapıldı. Çok düşük çıktı, doktor bebeği besle tekrar bakalım dedi. Besledim sınırda çıktı. Tabi o 3 günde kilo vermiş bebeğim. Küveze alındı 5 gün. Toparladı. Hemşire Sıkınca ucunu fışkırıyordu. Ama sağımda 20-30 falan geliyordu. Ne kadar gelirse 3 saat aralikla düzenli sağım yaptım. Süt arttırıcı takviyeler aldım. Sabırla bekledim günden güne çoğaldı. Sende yapabilirsin kuzu. Bende çok ağladım günlerce vicdan azabı çektim. Şuan travma olarak kaldığı için memeden verince sanki doymayacak gibi geliyor sürekli süt sağıp veriyorum.
Yaa benimkide ilk baslarda öyle uyuyordu 1 saatte uyandıramıyordum canım sonra hiç uyumamaya başladı açlıktan işte 😔 sana da çok geçmiş olsun. Çok zor bi durum gerçekten sürekli ağlıyorum bakamadım çocuğa diye. Bende şuan 3 saatte bir emzirip arkasından mama veriyorum vr süt sağıyorum insallah artar benim de sütüm 🙏🏻
Ben de sizinle aynı durumlardayım bizim de dün 2.hafta kontrolümüz vardı. Süt sağmaya gönderdi doktor ve 20 ml anca çıktı. Ağlamaktan kendini alamıyor insan gerçekten. Allah kolaylaştırsın inşallah süreci. Mamayı neyle veriyorsunuz biz şırıngayla başladık. Ama 30 ml den fazla almıyor onunla da. Dün tüp yöntemi denettiler. Ama bunda da ben zorlanıyorum ikisini de kendim yapamıyorum birinin olması gerekiyor. Kilo alımı böyle yavaş giderse biberona geçin dedi dr, beni bırakmaz mı dedim doyması daha önemli dedi kalbim parçalandı resmen🥺
Ben mamayı biberonla veriyorum şuan insallah bırakmaz memeyi dediğin gibi gece falan 2 kişi olmak lazım diğer yöntemlerle . Umarım bırakmaz memeyi her seferimde önce emzirme sonra mama olarak gidicem.

Çiş yapıyordu canım günde 1 kezde kaka yapıyordu. Birazda o yüzden aç kaldığını düşünmedim 😔 ama mememdeki şu süt incisi denilen şey 4 gündür var belkide ondan sonra süt gelmedi de aç kaldı çocuk. Ben onu iltihap sanıyordum dün google da arastırınca tıkanıklıktan olduğunu gördüm.

Yaa benimkide ilk baslarda öyle uyuyordu 1 saatte uyandıramıyordum canım sonra hiç uyumamaya başladı açlıktan işte 😔 sana da çok geçmiş olsun. Çok zor bi durum gerçekten sürekli ağlıyorum bakamadım çocuğa diye. Bende şuan 3 saatte bir emzirip arkasından mama veriyorum vr süt sağıyorum insallah artar benim de sütüm 🙏🏻

Ben mamayı biberonla veriyorum şuan insallah bırakmaz memeyi dediğin gibi gece falan 2 kişi olmak lazım diğer yöntemlerle . Umarım bırakmaz memeyi her seferimde önce emzirme sonra mama olarak gidicem.
Ben de biberonla veriyorum lansinoh anne gogsu ucu var onda red olmuyor ben de olmadi hemsire tavsiye etmisti #reklam degil #

Selamlar herkese, 2 Nisanda sezaryenle doğum yaptım bebiş artık anne karnında yeterli kilo alamadığı için ve 2375 olarak doğdu, düşük doğum kilolu oladak geçiyor. 9.gün kontrolünde 2225 gr cıktı hastaneden gecen cuma 2180 gr cıkmıstık yani 1 haftada 45 gr almıs maalesef. Aslında günde 7 bez değiştiriyoruz ama sanırım sütüm gelse de kalorisi yetmedi. Dün doktorumuz mamayı degistirdi ve Aptamil premil önerdi. Sizlere sormak istediğim, mama ve süt verdiğinizde kac cclik veriyorsunuz tek seferde? Benim bebeğim 30 ancak alabiliyor ama mama kabı üzerinde 60 gördüm kafam karıstı, doktor da geceleri anne sütü üzerine mama ver diyor ama sağıp verdiğim 30 cclik anne sütü üzerine mamayı denediğimde 5-10 cc anca icebiliyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, çok küçük ve nasıl büyüyecek bilemiyorum :(

Benim süt bitti ya skdbjwdkdj bebem bi uyumadı düzgün dünden beri her emdigini nerdeyse kustu ikinmaktan dndnjdnd süt de kendine gelemedi bı turlu jdbshdjdjd bugün de islerim var dışarda hava soguk veya kalabaliga girecekseniz git sağ dedi dedim sütüm yokkkk jdbjsbdjdj bu geceden beri hepimiz tepetaklak olduk galiba sabahtan beri kimse gelmemiş dnbdjskskdj

Selamlar herkese, 2 Nisanda sezaryenle doğum yaptım bebiş artık anne karnında yeterli kilo alamadığı için ve 2375 olarak doğdu, düşük doğum kilolu oladak geçiyor. 9.gün kontrolünde 2225 gr cıktı hastaneden gecen cuma 2180 gr cıkmıstık yani 1 haftada 45 gr almıs maalesef. Aslında günde 7 bez değiştiriyoruz ama sanırım sütüm gelse de kalorisi yetmedi. Dün doktorumuz mamayı degistirdi ve Aptamil premil önerdi. Sizlere sormak istediğim, mama ve süt verdiğinizde kac cclik veriyorsunuz tek seferde? Benim bebeğim 30 ancak alabiliyor ama mama kabı üzerinde 60 gördüm kafam karıstı, doktor da geceleri anne sütü üzerine mama ver diyor ama sağıp verdiğim 30 cclik anne sütü üzerine mamayı denediğimde 5-10 cc anca icebiliyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, çok küçük ve nasıl büyüyecek bilemiyorum :(
Canım sıkma canını 🌸 mamalardan anlamiyorum cok ama ilk 3 gün biz de meme üstüne mama diyorlardi memeden sonra mamayı düzgün icmiyordu bile bir de mama çok uyku yapiyordu uyandiramiyordum. E uyanmayınca memeyi de düzgün emmiyodu mamayi azaltip komple bitirmistim artık. Ama senin durumunda süt proteini mevzusu ise memeyo daha az verebilirsin belki çok emiyorsa, ya da ilk süt su yogunluklu olduğu için mideyi dolduruyorsa son sütü daha çok emmesi için ilk sütü sagip öyle memeye alabilirsin belki. Burda daha tecrubeliler var benim fikrim bu oldu açıkçası 🫠 inşallah en kısa sürede toparlar bebişin sen iyi ol pozitif ol bebisin de olur ❤️

Kolonya şişesini, etiketi ve kurdeleyi internetten ayrı ayrı sipariş ettim ben ve evde kendim doldurup sıcak silikon tabancasıyla birleştirdim.. fikir olsun diye ekliyorum, trendyolda bile bir sürü site var bunları satan, vakit varsa ve batıdaysanız hemen gelir 🥰🥰
Aramadan buldum da böyle bir şey düşünüyorum ne kadar sürede kargo eline ulaştı ona göre dusunucem 😆 bi de linklerini atar mısın özelden bana 🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹

Canım sıkma canını 🌸 mamalardan anlamiyorum cok ama ilk 3 gün biz de meme üstüne mama diyorlardi memeden sonra mamayı düzgün icmiyordu bile bir de mama çok uyku yapiyordu uyandiramiyordum. E uyanmayınca memeyi de düzgün emmiyodu mamayi azaltip komple bitirmistim artık. Ama senin durumunda süt proteini mevzusu ise memeyo daha az verebilirsin belki çok emiyorsa, ya da ilk süt su yogunluklu olduğu için mideyi dolduruyorsa son sütü daha çok emmesi için ilk sütü sagip öyle memeye alabilirsin belki. Burda daha tecrubeliler var benim fikrim bu oldu açıkçası 🫠 inşallah en kısa sürede toparlar bebişin sen iyi ol pozitif ol bebisin de olur ❤️
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim önerini mutlaka🙏🏻❤️ işin kötüsü 2 gündür hiç uyumadım kafama taktıgım icin ve sürekli ağlıyorum bir sey olacak diye ya da yetemedigim icin. Böyle olunca da sütüm 2 gündür çok azaldı o yüzden anne sütü de baya az alıyor, tek basına 30 cclik mama da yetiyor mu hic emin olamıyorum, cocugu zorlasak da cıkarıyor aslında ama iste düsük dogum agırlıklı olunca zorlaya zorlaya mideyi büyütmek mi gerekir bilemedim

Çok teşekkür ederim, deneyeceğim önerini mutlaka🙏🏻❤️ işin kötüsü 2 gündür hiç uyumadım kafama taktıgım icin ve sürekli ağlıyorum bir sey olacak diye ya da yetemedigim icin. Böyle olunca da sütüm 2 gündür çok azaldı o yüzden anne sütü de baya az alıyor, tek basına 30 cclik mama da yetiyor mu hic emin olamıyorum, cocugu zorlasak da cıkarıyor aslında ama iste düsük dogum agırlıklı olunca zorlaya zorlaya mideyi büyütmek mi gerekir bilemedim
Yani onu da bilmiyorum ama zaten minicikler çok icemiyorlar doyduysa icmez naparsak yapalım 🫠 kusuyorsa sa kustugu da aynı şekilde fazla olduğu için diye biliyorum genelde. Sütun kalitesi için yiyecekler vardı belki onlar da iyi gelir yavas yavas meme agirlikliya gecebilirsiniz ilerledikce. Süte en çok uyku dinlenmek psikoloji ve su etki ediyor. Üzülme lütfen dediğim gibi dinlenmeye çalış 🌼 mamayla veya memeyle bir şekilde büyüyecek kendini de suçlama zaten elinde olan bir durum değil olsa keşke cozebilsek ama kendini yipratman bir işe yaramaz ❤️ 🥰 memede uyuyorsa da belki mamayı çok icmiyo olabilir bebekler beslenince tansiyonlari falan bir şeyler olup uykuya geçiş yapıyorlarmış vucudu falan ona adapte oluyor sanırım. O yüzden kendini suçlama 🫠 gereğinden cok sürekli besleyince de reflü vs sıkıntıları yasanabilir o yüzden çok besleyip mideyi büyütmek de mantıklı gelmedi bana, doktora soylediniz mi memeden sonra mamayi cok icemiyor diye. Bir şeyler onerir belki size

5050 mi ne demislerdi şuan beynim çalışmıyor 😆,ben baby turco kullanıyorum şuan birileri molfix falan getirmiş ama büyük numara sjhsjsjd karışık gidiyorum galiba ama baby turco da idare ediyor işte

Tek gözüm kapali beynime de kollarini salma sinyali göndermekle mesguldum tek değildin ksjfbsbsjwkdj
Baby turco kenar bantları o kadar sert ki her kullanımda bacakları kıpkırmızı oldu oğlumun. Kalıbı küçük diye beğenmiştik ama çöp olarak duruyor
Bende molfix sleepy karışık gidiyorum sleepyi de beğendim ben ya sorun yaşamadım ama gözlemlediğim erkek anneleri genelde memnun değil kaçırıyor diye pipiden dolayı olabilir kızda sorun yaşamadım her şeyi deniyorum ben de bakalım 🤣
Tek göz dikkat et dalmayasın gündüz ben gidiyordum yine bebe kucağımda dalmışım 5-10 dk ne zor uykusuzluk 🤦🏻‍♀️
Sleepy bio-natural serisi vardı bizde çiş bile aşırı kokuyor, kakasını yapar yapmaz degistiremediysek kaka popo ile bezi birbirine yapıştırıyor canı acıyor çocuğun diğer serileri nasıl bilmiyorum, Molfix güzel ama çok büyük kalıp. #reklam değil goon denemediyseniz tavsiye ederim yumuşacık daha hiç problem yaşamadık biz
Merhaba bir prematüre annesi olarak düşük ağırlıklı benim oğlum da ve biz de Aptamil prematil kullanıyoruz. Doktorunuz kullanım önerisi olarak ne söyledi bilmiyorum ama bize önce emecek ne kadar istiyorsa o kadar emecek sonra da 30-60cc ne kadar içmek isterse o kadar mama vereceksiniz mamada bir sınır yok içebildiği kadar içsin dedi. İlk mamaya başladığımızda çok kg almıştı ikinci hafta ise biraz daha az kg aldı. Uykusunda bile rüya öğünü olarak verin diyor

Back
X