Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar çoğunuz yazmışsınız çok güzelsiniz evet doktora gittim akşam.
Ne Yazık ki, güzel haberlerim yok. 😢 Boş gebelik geçiriyomuşum. 1,5 hafta öncesindeki kese boyutundan bugüne de gelişme kat etmemiş kese büyümemiş. 😢 o kadar üzüldüm ki ilk gebeliğim, eşim de bana destek olmak için çok sıktı kendini ben baya bi yıkılıp vitesi boşa alınca en son o da dayanamadı sarıla ağlaya döküldük ikimizde. Daha anca kendimi toparlayabiliyorum.
Doktorum progesteronu bırakıp adetimin başlamasını beklememi söyledi temizlenir diye düşünüyorum temizlenmezse ilaç veririm dedi. Daha önce böyle yaşayan oldu mu? İlaç nedir yan etkileri var mıdır?

off kalbim öyle bi sızlıyor ki.. kurduğum hayaller planlar sanki kolum kanadım kırılmış gibi hissediyorum.. 😢 bana haziran annesi olmak nasip olmuyor, kalbimden dua ediyorum ki Rabbim sizlerin bebeklerine sağlık versin hayırlı doğumlar etsin inşallah 🤲🏻♥️ rabbim tez zamanda bana da sağlıklı gebelik nasip etsin, hayırlısı böyleymiş 😢♥️🙏
Canım çok geçmiş olsun bende temmuz ayında boş gebelik geçirdim, eylülde de tekrar hamile kaldım hiç merak etme Allah bizleri öyle güzel yarattı ki sağlıklı olmayan gebelikler tutunamıyor öyle düşün, tabiki çok zor ama önemli olan hayırlısı en doğru zamanda en sağlıklı şekilde birdaha hamile kalırsın inşallah üzme kendini🌸🌸

üşütüyorsunuz büyük ihtimal dikkat edin tam hastalık zamanı hava değişimi de oldu
Evet üşümekten olmuştu ısınınca iyi oldum biraz birden havalar değişince tepki verdi vücut saçlarımda ıslaktı kurutmaya üşendim iyice üşütmüşüm neyseki iyi oldum biraz 🌸🤗

Ne Yazık ki, güzel haberlerim yok. 😢 Boş gebelik geçiriyomuşum. 1,5 hafta öncesindeki kese boyutundan bugüne de gelişme kat etmemiş kese büyümemiş. 😢 o kadar üzüldüm ki ilk gebeliğim, eşim de bana destek olmak için çok sıktı kendini ben baya bi yıkılıp vitesi boşa alınca en son o da dayanamadı sarıla ağlaya döküldük ikimizde. Daha anca kendimi toparlayabiliyorum.
Doktorum progesteronu bırakıp adetimin başlamasını beklememi söyledi temizlenir diye düşünüyorum temizlenmezse ilaç veririm dedi. Daha önce böyle yaşayan oldu mu? İlaç nedir yan etkileri var mıdır?

off kalbim öyle bi sızlıyor ki.. kurduğum hayaller planlar sanki kolum kanadım kırılmış gibi hissediyorum.. 😢 bana haziran annesi olmak nasip olmuyor, kalbimden dua ediyorum ki Rabbim sizlerin bebeklerine sağlık versin hayırlı doğumlar etsin inşallah 🤲🏻♥️ rabbim tez zamanda bana da sağlıklı gebelik nasip etsin, hayırlısı böyleymiş 😢♥️🙏
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah allah çok büyük tez zamanda sağlıklı bir hamilelik olsun inşallah 🤲

Kesinlikle katılıyorum. Özellikle akşamları dev gibi bir karnım oluyor 🙈 sabah sönmüş oluyor. Ne kadar dikkat etsem de hazımsızlık oluyor. Yine ne kadar dikkat etsem de bir kaç kilo alındı 🥲
Ben de mide bulantısından doğru dürüst beslenemiyorum sadece 1 ogunum sağlıklı oluyo kahvaltı yapamıyorum akşam yemeği yiyemiyorum öğlen iş yerinde ne çıkarsa onu yiyorum çorbadir sebzedir tavuktur akşamları da mutlaka 1 meyve yemeye çalışıyorum 7.haftanin içindeyiz 1.5 kilo verdim ogrendigimden beri cevremdekiler kiziyo bebegi aç birakiyosun diye bende uzuluyorum ama midem mümkün değil almıyor her türlüsü sıkıntı galiba 🫠

Ay kızlar bugün tam 8 haftalık yani iki aylık olduk şimdi 2 bitti üçe geçmiş oluyırum demi

sağlık ocağı gebelik kayıtlarınızı açtırdınız mı önemli
12 hafta dolmadan herhangi bir kontrol yapmiyor benim bagli oldugum saglik ocagi. Ayrica daha onceki gebeligimde doktoruma sormustum, biz zaten kaydinizi olusturuyoruz ve bu ayni sisteme dusuyor sizin bi sey yapmaniza gerek yok demisti. Onceki gebeligimde 12.haftayi doldurmadan dusuk yaptigim icin saglik ocagindaki hekim ya da hemsire herhangi bir kontrolde bulunmadi hatta dusuk oldugu doktor tarafindan sisteme girildigi icin sanirim sonrasinda arayan soran da olmadi.

1.İzlem: ( İlk muayene)
Doktor tarafından görüldüğünüz ilk ziyarette tansiyon ve kilonuz ölçülerek kaydedilecektir. İlk ziyarette açlık kan şekeri, kan gurubu, hepatit işaretleri (sarılık aşısı yaptırmadıysanız) tahlilleri yapılır. Kan gurubunuz Rh(-) ve eşinizin Rh(+) ise kan uyuşmazlığı yerleşip yerleşmediğini öğrenmek için indirekt coombs testi yaptırmalısınız.
2. İzlem : ( 11 – 14 haftalar arası )
Tansiyon ve kilonuz kaydedilir, varis ve ödem varlığı araştırılır.
Kalıtsal bir hastalık olan Down sendromu taraması için 11 – 14 haftalar arası ultrasonografi ile ense kalınlığı ve burun kemiği varlığının araştırıldığı bir ikili test yapılır. Bu tarama testi için ayrıca kanda hormonlara da bakılır. Ultrasonografi ile gebelik süresi hesaplanır.
Eğer bu haftalardaki Down tarama testini kaçırdı iseniz, 16 – 18. haftalar arası üçlü tarama testini yaptırmalısınız.
3. İzlem : ( 22 – 24 haftalar arası )
Bu haftalarda hemoglobin ve hematokrit değerlerinize bakılacaktır. Hemoglobinin 11 gr. altında olması durumunda kansızlığı önlemek için demir hapı önerilir.
Bu izlemde yapılan ultrasonografi ile bebeğinizin iç ve dış organları ayrıntılı olarak incelenir. Mevcut anomalilerin %75’i bu haftalarda saptanır. Eğer gerekli görülürse rahim damarlarını inceleyen doppler testi de yapılır.
Bu izlemde olası şeker hastalığını taramak için glukoz tarama testi yapılır. Sonuç yüksek çıkarsa glukoz tolerans testi yapılır.
Rh(-) gebelerde indirekt coombs testi tekrarlanır.
4. İzlem : ( 32. hafta )
Ultrasonografi ile bebeğin gelişimi değerlendirilir.
Bebek Kalp sesleri dinlenir.
Rh(-) annelerde indirekt coombs testi tekrarlanır. Hepatit işaretleri (-) olan ve aşı yaptırmamış annelerde sarılık işaretlerine tekrar bakılır.
5. İzlem : ( 38 – 39 haftalar )
Ultrasonografi ve vajinal muayene ile bebeğin rahim içindeki duruşu, kemik çatının uygunluğu saptanır. Doğum şekli kararlaştırılır. Bebeğin son durumu incelenir.

Kızlar sağlık ocağına ne zaman gitmemiz gerekiyor? Kayıt açtırmak için kaçıncı haftada gittiniz?

12 hafta dolmadan herhangi bir kontrol yapmiyor benim bagli oldugum saglik ocagi. Ayrica daha onceki gebeligimde doktoruma sormustum, biz zaten kaydinizi olusturuyoruz ve bu ayni sisteme dusuyor sizin bi sey yapmaniza gerek yok demisti. Onceki gebeligimde 12.haftayi doldurmadan dusuk yaptigim icin saglik ocagindaki hekim ya da hemsire herhangi bir kontrolde bulunmadi hatta dusuk oldugu doktor tarafindan sisteme girildigi icin sanirim sonrasinda arayan soran da olmadi.

1.İzlem: ( İlk muayene)
Doktor tarafından görüldüğünüz ilk ziyarette tansiyon ve kilonuz ölçülerek kaydedilecektir. İlk ziyarette açlık kan şekeri, kan gurubu, hepatit işaretleri (sarılık aşısı yaptırmadıysanız) tahlilleri yapılır. Kan gurubunuz Rh(-) ve eşinizin Rh(+) ise kan uyuşmazlığı yerleşip yerleşmediğini öğrenmek için indirekt coombs testi yaptırmalısınız.
2. İzlem : ( 11 – 14 haftalar arası )
Kalıtsal bir hastalık olan Down sendromu taraması için 11 – 14 haftalar arası ultrasonografi ile ense kalınlığı ve burun kemiği varlığının araştırıldığı bir ikili test yapılır. Bu tarama testi için ayrıca kanda hormonlara da bakılır. Ultrasonografi ile gebelik süresi hesaplanır.
Eğer bu haftalardaki Down tarama testini kaçırdı iseniz, 16 – 18. haftalar arası üçlü tarama testini yaptırmalısınız.
3. İzlem : ( 22 – 24 haftalar arası )
Bu haftalarda hemoglobin ve hematokrit değerlerinize bakılacaktır. Hemoglobinin 11 gr. altında olması durumunda kansızlığı önlemek için demir hapı önerilir.
Bu izlemde yapılan ultrasonografi ile bebeğinizin iç ve dış organları ayrıntılı olarak incelenir. Mevcut anomalilerin %75’i bu haftalarda saptanır. Eğer gerekli görülürse rahim damarlarını inceleyen doppler testi de yapılır.
Bu izlemde olası şeker hastalığını taramak için glukoz tarama testi yapılır. Sonuç yüksek çıkarsa glukoz tolerans testi yapılır.
Rh(-) gebelerde indirekt coombs testi tekrarlanır.
4. İzlem : ( 32. hafta )
Ultrasonografi ile bebeğin gelişimi değerlendirilir.
Bebek Kalp sesleri dinlenir.
Rh(-) annelerde indirekt coombs testi tekrarlanır. Hepatit işaretleri (-) olan ve aşı yaptırmamış annelerde sarılık işaretlerine tekrar bakılır.
5. İzlem : ( 38 – 39 haftalar )
Ultrasonografi ve vajinal muayene ile bebeğin rahim içindeki duruşu, kemik çatının uygunluğu saptanır. Doğum şekli kararlaştırılır. Bebeğin son durumu incelenir.

Sağlık ocağı farklı oluyor demek ki benim bağlı olduğum sağlık ocağı baya bir ilgili hatta gebelikten öncede yıl içinde 2 3 kere aramıştı sağlık sorunların var mı diye ,gebelik düşünüyor musun ,smear testi ne zaman yaptın, yaptırman lazım yapınca bana da bilgi ver demişti . Daha önce oğlumda da kayıt oluşturmuştum hem hastane de hem de sağlık ocağı kontrol etmişti her ay arayıp bilgi alıyordu çağırıyordu

takibi zaten doktorun yapıyor ama bağlı bulunduğun sağlık ocağı da takip ediyor

Kızlar sağlık ocağına ne zaman gitmemiz gerekiyor? Kayıt açtırmak için kaçıncı haftada gittiniz?

Kalp atışı duyunca gittim ben form doldurdu takip listesine aldı. Kan aldı doktorum hem sağlı ocağın kayıt oluştursun hem de kanları orda alsınlar dedi sonuçların çıkınca gelirsin dedi

Merhaba evde erken gebelik testi yaptım hemen çift çizgi çıktı bugün kan testi verdim beta hcg 26154 çıktı değerim çok yüksek geldi sizin değerleriniz nasil.
Merhaba kan vermeye sağlık ocagına mı gittiniz yoksa hastaneye mi ilk kez anne olucam ve bilgim yok ben hastaneye ravdevu aldım ama doğru mu yaptım bilemiyorum

Hayırlısı böyleymiş demekki devam etse sağlıklı olmayacaktı bu şekilde kendini telkin et canım 4 ay önce bende yaşadım ilk gebeliklerde çok yaygınmış kürtaj olduğum için 3 ay bekledim bu ay gebe kaldım sende iyi düşün sağlıklı bir şekilde olur inşallah kendini üzme 🙏🏻🙏🏻

Kızlar merhaba. Bağırsak problemi yaşayan var mı? Geceden beri guruldayan midemden uyuyamadım. Durmadan bi şey hareket ediyormuş gibi midem karnımda . Gaz sancısı da cabası. Mide sesim fena . Değişik şeyler oluyor :KK43:
Midem ayri bagirsaklarim ayri gurulduruyo, disardan duyuluyor ve hergun boyle :)) ve ishal oluyorum surekli.

Ay kızlar bugün tam 8 haftalık yani iki aylık olduk şimdi 2 bitti üçe geçmiş oluyırum demi
Hayır öyle saymıyoruz aslında, çünkü toplam 40 hafta olduğu için o zaman 10 ay hamilelik olmuş olurdu. 8+3 haftalık olunca 2 ay bitmiş olacak, o zaman 2 aylık hamileyim diyebileceğiz. 3 günden bir şey olmaz gibi ama önemli bi detay bence. 😂

Gebelik takip programları var gün gün sayıyor takip ederseniz hem kaç ay hafta gün olduğu net belli olur bazen ben de unutuyorum hafta saymayı sonra en son gittiğimde kontrolden sonra sayıyorum :)

indirdim bende program iyi oluyor

Kalp atışı duyunca gittim ben form doldurdu takip listesine aldı. Kan aldı doktorum hem sağlı ocağın kayıt oluştursun hem de kanları orda alsınlar dedi sonuçların çıkınca gelirsin dedi
Benden daha kan falan da alınmadı haftaya gideyim ben de o zaman

Gebelik takip programları var gün gün sayıyor takip ederseniz hem kaç ay hafta gün olduğu net belli olur bazen ben de unutuyorum hafta saymayı sonra en son gittiğimde kontrolden sonra sayıyorum :)

indirdim bende program iyi oluyor
Evet kullanıyorum bn

Kızşar doktorum bnden bazı testler istemişti bugğn sonuçlar çıktı sağlık ocağında sifilis enfeksiyonu pozitif çıkmış bebeğe geçebilir dedi bu nedir bi sorun olur mu antibiyotik tedavisine başlamam lazımmış

Benden daha kan falan da alınmadı haftaya gideyim ben de o zaman

Hastanede kan alındımı alındıysa ondan almamış olabilir sağlık ocağın ben gittim doktora dedim hastanede kalp atışı duyuncaya kadar hiç bir kan alınmadı dedim zaten en iyisini yapmış net belli olunca kan alınıyor dedi normal gebelikte bu şekilde dedi sonra hemşire 4 tüp kan aldı birde eski testlerim den e nabıza gir dedi hemogram sonuçlarına baktı neden baktı bilmiyorum

X