• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar 🤲🏻 💕

Ama bu saydıklarınız düşüğe sebep olacak etkenler yani şöyle büyüklerimiz de derdi ağır kaldırma bebek eşinden ayrılır düşer diye ya da kanda pıhtılaşma varsa bebek plasentadan yeterli besini alamıyor kese büyüyemiyor ve kalbi durarak düşükle sonuçlanıyor
Benim görüşüm düşükten bir sonraki gebelikte mutlaka hemen doktora gidip herşey konuşulmalı tedbirler alınmalı çünkü ihmalden ötürü ikinci bir kaybı her bünye kaldıramayabilir
Ben düşükten sonra gebe kalma planlarını iptal eden insanlar tanıyorum bir daha cesaret edemiyorlar ve yapmadı birkaçı çevremde

Ama bu saydıklarınız düşüğe sebep olacak etkenler yani şöyle büyüklerimiz de derdi ağır kaldırma bebek eşinden ayrılır düşer diye ya da kanda pıhtılaşma varsa bebek plasentadan yeterli besini alamıyor kese büyüyemiyor ve kalbi durarak düşükle sonuçlanıyor
Benim görüşüm düşükten bir sonraki gebelikte mutlaka hemen doktora gidip herşey konuşulmalı tedbirler alınmalı çünkü ihmalden ötürü ikinci bir kaybı her bünye kaldıramayabilir
Evet zaten o mantıkla asprin veriyorlarmış bazen test yaptırmada dahi. Perinatolog ne derse yapmayı düşünüyorum ben de :(

Ama genelde ilk ve 1 düşük atık oluyor vücutta halk tabiriyle 2ncisinden sonra ciddiye alıyorlar emniyeten de kan sulandırıcı başlatılıyor hamilelikte bence ilki böyle ikincisi Allahın izniyle sapasağlam olcak yaralarımız sarılacak tabii ki ilkini hiç unutmayacağız ama ..
amin inşallah

Ben az önce bi doktorun yazısını okudum kızlar. Pıhtılaşma, ağır kaldırma, bünyenin kabul etmemesi vs. Gibi nedenlerden düşük olmaz yazmış. Kan sulandırıcı falan kullanılmasına gerek yok diyor ama burda da birçok kişiden okudum kan sulandırıcı kullandığı gebeliğinde sağlıkla kucağına alan. Herkesin tecrübesi farklı demek ki bilemedim. Herkes %70-80 kromozom anomalisi ve tesadüfi gerçekleşiyor diyor velhasıl🤔
benim doktorumda kromozomsal sıkıntıdır dedi direk

sağlıklı bebek kolay kolay düşmez demişti

doğal seleksiyon :(

ben martta kürtaj oldum , 3 ay korunma süremiz vardı
Sonra arada deneyemediğimiz aylarda oldu
Nerdeyse diğer mart geldi ..

Evet zaten o mantıkla asprin veriyorlarmış bazen test yaptırmada dahi. Perinatolog ne derse yapmayı düşünüyorum ben de :(
Peki perinatoloğa mı gitmeliyiz hamile kalınca yoksa kadın doğum uzmanına mı ?
Kadın doğumun mu yönlendirmesi gerekiyor ?

Peki perinatoloğa mı gitmeliyiz hamile kalınca yoksa kadın doğum uzmanına mı ?
Kadın doğumun mu yönlendirmesi gerekiyor ?
Evet kadın doğum doktorum bana bebe asprini başlarız sonra perinatolog randevusu alırsın dedi. Ama perinatoloğa direkt randevu alınmıyor zaten kadın doğumcunun yönlendirmesi gerekiyor mhrsde. Tabi özelse gidiliyordur bana devletteki doktorum dedi.

Beni de gruba dahil edebilirsiniz yaş 34 8+1 de dün kontrole gittiğimde bebeğin gelişiminin 6. Haftada kaldığını ve kalbinin atmadığını öğrendim kendi kendine düşmesi zor duruyor kürtaj dediler cumaya gidicem bakalım benim de sürecim böyle başlicak umarım hepimiz için her zaman hayırlı olan olur 🙏

Beni de gruba dahil edebilirsiniz yaş 34 8+1 de dün kontrole gittiğimde bebeğin gelişiminin 6. Haftada kaldığını ve kalbinin atmadığını öğrendim kendi kendine düşmesi zor duruyor kürtaj dediler cumaya gidicem bakalım benim de sürecim böyle başlicak umarım hepimiz için her zaman hayırlı olan olur 🙏
Belki bi mucize olur cumadan sonra tabloya ekliyim ☹️☹️ haber verin mutlaka hayırlısı olsun 🙏🏻

Belki bi mucize olur cumadan sonra tabloya ekliyim ☹️☹️ haber verin mutlaka hayırlısı olsun 🙏🏻
Kalp atışı olsa da gelişiminin geç tamamlanıyor olması sıkıntı bugün vazgeçersen bir kaç ay sonra onu geçersen doğum sonrası bir şekilde yaşam fonksiyonlarının sağlıksız olma olasılığı yüksek dedi doktor ben de hiç beklemicem kalp atışını :( çok geç haftalarda kalbini duyanlar var elbette ama bu olasılıkla yaşayamam çok zor

Kalp atışı olsa da gelişiminin geç tamamlanıyor olması sıkıntı bugün vazgeçersen bir kaç ay sonra onu geçersen doğum sonrası bir şekilde yaşam fonksiyonlarının sağlıksız olma olasılığı yüksek dedi doktor ben de hiç beklemicem kalp atışını :( çok geç haftalarda kalbini duyanlar var elbette ama bu olasılıkla yaşayamam çok zor
Evet öyle düşünüyor insan malesef. Belki kalbi atar diyorlardı ama sağlıksız olduğu belliydi.. inşallah yeniden sağlıkla hayırlısıyla olur 🙏🏻

Merhaba bende maalesef bebeğimin 7+3 de kalbi durması sebebiyle 19 Ocakta kürtaj oldum. Tekrardan gebelik planlamak istiyorum rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize 🙏🏼🌸

Back