• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar 🤲🏻 💕

Eklentiler

• WhatsApp Image 2025-01-27 at 09.12.01.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-27 at 09.12.01.jpeg
    45,1 KB · Görüntüleme: 13
Selam kızlar. Gebelik ve düşük sürecimde hep forumu takip ediyordum. Burdan öğrenip uyguladığım da çok şey oldu.
Ve benim gibi düşük yaşayanların da burda çok fazla olduğunu görünce böyle bi topik açmak istedim. Çünkü düşükten sonra çok fazla konu okudum , aynısını yaşayanlarla konuşmak istedim. Birbirimizi motive eder ve yardımlaşırız diye düşünüyorum 🙏🏻 Tablo oluşturuyorum burda çok popüler değilim ama sayımız artar ve topik canlanır umarım 🙏🏻🎈

KullanıcıYaşGebelik DurumuTahmini Doğum

canım ben de bu ay kimyasal geçirdim beni de ekler misin uğur getirsin inşallah

yumurtlama takibi vs bıraktım şuanlık 2 gün de bir değerlendirme şeklinde ilerliyoruz
Aslında en iyisi ya. Ama ben yumurtlama günü hamile kalmıştım o yüzden hep o gün olmalı gibi geliyor 🥹 bu ay yumurtlama günü es geçtim öncesi ve sonrası oldu ama tutmadı malesef :(

Ağzından cıkan dua nıtelıgınde kabul olsun ınsallah 🥹🤲🤲 heyecanla beklıyorum ekımde kaybettım bakalım genetık yaptırdım ıkı genımde pıhtılaşma cıktı ığne kullanıcam sanırım
Ben de eylülde kaybettim benim de iki genimde çıktı ama doktorum perinatoloğa yönlendiricem dedi bakalım ben de kullanırım belki

Aslında başlarda iyi ilerlemiş beta çok hızlı düşmüş :( ben 1300lerden sonra beta baktırmadım ama 8 haftalık olması gerekirken 6+3te kalmış bebek oluşmuştu. Ama benim kanamam başlamadı kendisi zor düşer dediler kürtaj oldum :(

Benim de bir kimyasal bir de 15 haftalık kaybım var. Testler filan her şey yapıldı. Önümüzdeki ay belki deneyebilirim. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin. Çok bekletmesin inşallah 😍🤲

Aslında en iyisi ya. Ama ben yumurtlama günü hamile kalmıştım o yüzden hep o gün olmalı gibi geliyor 🥹 bu ay yumurtlama günü es geçtim öncesi ve sonrası oldu ama tutmadı malesef :(
Ben düşen gebeliğimde hiç bir şey yapmamıştım ne yumurtlama ne bir şey kendiliğinden hemen olmuştu düşükten sonra hala olmadı 🥹

Ben düşen gebeliğimde hiç bir şey yapmamıştım ne yumurtlama ne bir şey kendiliğinden hemen olmuştu düşükten sonra hala olmadı 🥹
Olsun ne güzel işte ilkinde olduysa ikincide de olabilir demektir bu 🙏🏻☺️

Arkadaşlar ne garip değil mi ?
Çabalıyoruz , çabalıyoruz , elimizden gelen herşeyi deniyoruz ama olmuyor hiç beklemediğimiz anda hamile kalıyoruz ve onu da kaybediyoruz
Aslında gerçekten çok büyük bir sınavdan geçiriyor Rabbim
Ama emin olun bunlar gelecek bebeğimizin kıymetinden ötürü böyle oluyor
Rabbim bekletiyor güzelleştiriyor ve bize en nadide eserini sunacak
Ya hiç çabalamadan bir anda olsaydı belki de hakikaten kıymetini bilemeyecektik
Ben inanıyorum 1 kere gebelik yaşadıysak hepimizin mutlaka yavrusu olacak ❤️

Arkadaşlar ne garip değil mi ?
Çabalıyoruz , çabalıyoruz , elimizden gelen herşeyi deniyoruz ama olmuyor hiç beklemediğimiz anda hamile kalıyoruz ve onu da kaybediyoruz
Aslında gerçekten çok büyük bir sınavdan geçiriyor Rabbim
Ama emin olun bunlar gelecek bebeğimizin kıymetinden ötürü böyle oluyor
Rabbim bekletiyor güzelleştiriyor ve bize en nadide eserini sunacak
Ya hiç çabalamadan bir anda olsaydı belki de hakikaten kıymetini bilemeyecektik
Ben inanıyorum 1 kere gebelik yaşadıysak hepimizin mutlaka yavrusu olacak ❤️
Ya ne kadar güzel yazmışsınız 🥹 kesinlikle aslında hem şükretmemiz hem de kıymetini anlamamız lazım.
Aslında düşük topiklerine bakarken çok önceden açılmış bi “düşükten sonra gebelik planlayanlar” topiği görmüştüm. Bunu açmak ordan aklıma geldi. Ordaki tablonun birkaç sene sonra tamamı dolmuştu çok duygulandım görünce bizim de tablomuz olsun istedim 🥹 bi de o konuyu birkaç sene sonra aktifleştirmişlerdi, hepsinin bebeği olmuş bebekleri hakkında konuşuyorlardı 🥹 çok umutlandım öyle açmak istedim inşallah biz de teker teker gebelik haberimizi veririz konuşuruz benimki çok gazlı, benimki emmiyor diye 😂 emerler umarım tabi 😂

Ya ne kadar güzel yazmışsınız 🥹 kesinlikle aslında hem şükretmemiz hem de kıymetini anlamamız lazım.
Aslında düşük topiklerine bakarken çok önceden açılmış bi “düşükten sonra gebelik planlayanlar” topiği görmüştüm. Bunu açmak ordan aklıma geldi. Ordaki tablonun birkaç sene sonra tamamı dolmuştu çok duygulandım görünce bizim de tablomuz olsun istedim 🥹 bi de o konuyu birkaç sene sonra aktifleştirmişlerdi, hepsinin bebeği olmuş bebekleri hakkında konuşuyorlardı 🥹 çok umutlandım öyle açmak istedim inşallah biz de teker teker gebelik haberimizi veririz konuşuruz benimki çok gazlı, benimki emmiyor diye 😂 emerler umarım tabi 😂
Ne güzel bir niyet maşallah , inşallah inşallahhj

hiç bir test yapılmadı yani kaç dr sorduysam gerek yok dedi bilmiyorum
Ama genelde ilk ve 1 düşük atık oluyor vücutta halk tabiriyle 2ncisinden sonra ciddiye alıyorlar emniyeten de kan sulandırıcı başlatılıyor hamilelikte bence ilki böyle ikincisi Allahın izniyle sapasağlam olcak yaralarımız sarılacak tabii ki ilkini hiç unutmayacağız ama ..

Benim de bir kimyasal bir de 15 haftalık kaybım var. Testler filan her şey yapıldı. Önümüzdeki ay belki deneyebilirim. Allah sağlıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin. Çok bekletmesin inşallah 😍🤲

hiç bir test yapılmadı yani kaç dr sorduysam gerek yok dedi bilmiyorum

Ama genelde ilk ve 1 düşük atık oluyor vücutta halk tabiriyle 2ncisinden sonra ciddiye alıyorlar emniyeten de kan sulandırıcı başlatılıyor hamilelikte bence ilki böyle ikincisi Allahın izniyle sapasağlam olcak yaralarımız sarılacak tabii ki ilkini hiç unutmayacağız ama ..
Ben az önce bi doktorun yazısını okudum kızlar. Pıhtılaşma, ağır kaldırma, bünyenin kabul etmemesi vs. Gibi nedenlerden düşük olmaz yazmış. Kan sulandırıcı falan kullanılmasına gerek yok diyor ama burda da birçok kişiden okudum kan sulandırıcı kullandığı gebeliğinde sağlıkla kucağına alan. Herkesin tecrübesi farklı demek ki bilemedim. Herkes %70-80 kromozom anomalisi ve tesadüfi gerçekleşiyor diyor velhasıl🤔

Ben az önce bi doktorun yazısını okudum kızlar. Pıhtılaşma, ağır kaldırma, bünyenin kabul etmemesi vs. Gibi nedenlerden düşük olmaz yazmış. Kan sulandırıcı falan kullanılmasına gerek yok diyor ama burda da birçok kişiden okudum kan sulandırıcı kullandığı gebeliğinde sağlıkla kucağına alan. Herkesin tecrübesi farklı demek ki bilemedim. Herkes %70-80 kromozom anomalisi ve tesadüfi gerçekleşiyor diyor velhasıl🤔
Ama bu saydıklarınız düşüğe sebep olacak etkenler yani şöyle büyüklerimiz de derdi ağır kaldırma bebek eşinden ayrılır düşer diye ya da kanda pıhtılaşma varsa bebek plasentadan yeterli besini alamıyor kese büyüyemiyor ve kalbi durarak düşükle sonuçlanıyor
Benim görüşüm düşükten bir sonraki gebelikte mutlaka hemen doktora gidip herşey konuşulmalı tedbirler alınmalı çünkü ihmalden ötürü ikinci bir kaybı her bünye kaldıramayabilir

Back