- 8 Ekim 2020
- 17
- 14
- 35
Sizin bolumunuz ne bilmiyorum ama sanırım lisans mezunusunuz evet önlisans biraz daha kolay ve alımlari daha fazla saçma ama önlisans kpss konusunda daha şanslı bölümüne denk gelirseniz.2026 seçim senesi bence bu snee kısıtlamayi bu yüzden yaptılar siz elinizde fırsatınız ve vaktiniz varsa bu konuyu bir kez daha düşünün neden olmasın hele ki yasiniz küçükseAslında öyle stresi kaygısı kötü oluyor bu sınavın bir de birçok şeyden fedakarlık ediyorsun ben 2022 ile 2024 için çalıştım şimdi bıraktım alanım için daha fazla puana ihtiyacım var onu da alamam gibi ama sizin alan için girin çalışın deneyin şansınızı alım fazla puanlar düşük önlisans bir de bir tık daha kolay özellikle de Türkçe kısmı ben olsam girerim sınava
Can kuzum benimmm,kendim kadar seninde atanmayı çok istiyorumCanımsın ama bilmiyorum ya inşallah sana bir mucize yaşanır cidden emeğin sabrın takdire şayankeşke ataması yüksek olan bir bölüm mezunu olsaydık keşke
Neden olmasın canım,benimki de artık hırsa döndü galiba:)) benimki artık hırsa döndü bilmiyorum henüz karar vermedim tam olarak bir tarafım son kez dene derken diğer tarafım o stresi artık kaldiramam diyor.Bakalim nasip sizlerden eğer motivasyon alırsam belki başlarım :)
Kuzum mehmet bilge yıldızKızlar ben 2026 lisansa gireceğim, iletişim fakültesi mezunu olarak. Sıfırdan matematik nasıl halledilir ya?
Kuzum mehmet bilge yıldızeger matematik anliyorsam onun sayesinde, öyle güzel anlatıyor ki. Yedi adımda temel matematik kitabı var,temelden problemler kitabı var sayısal mantık kitabı var, geometri kitabı var, kpss matematik kitabı var. genel tekrar videoları var. tabi üzerine koymak gerekiyor. Çok soru görmek gerekiyor. Çok soru bankası bitirmek gerekiyor . Pratik olmayınca sınavda da yapamiyorsun.
Kuzum güzel düşünmüşsun, bu şekilde ilerlersen üzerine koyarsin. Artık sınavlar eskisi gibi degil,çok şey değişti. Kalıplar bile değişti. Bunun üzerine çevre etkisi ve sınav stresi yaşıyoruz. Sınavda okuduğun soru ile şuan baktığın sorular çok farklı. Ben bu senenin sorularına tekrar baktığımda bu soruları ben sınavda anlamamışım diyorum. Sorun sadece bizde değil,haksızlık yapmayalım. Bende yeniden başladım, önce matematik. Konu tekrarı ile gidip sonrasında video çözümlü soru bankalarindan gideceğim. En azından yapamadığım çözümleri izlemek güzel oluyor. Mehmet hocanın ilk videosunda bahsettiği konuları yapsak 18 soru ediyor zatenVaktim olduğu için şöyle 4-5 ayda matematiği halledip, sınava kadar diğer derslere çalışırken günde en az 100 matematik çözeyim diyorum sosyalimYani bilmiyorum, ortaöğretim gibi basit sınavda bile 80’i görememişken lisansta 90’ı hedeflemek komik olur mu? Diye düşünüyorum ama yaş da geçiyor.. denemesem daha çok pişman olurum “acaba?” diye..
Mehmet bilge Yıldız’ı izleyeceğim
Vaktim olduğu için şöyle 4-5 ayda matematiği halledip, sınava kadar diğer derslere çalışırken günde en az 100 matematik çözeyim diyorum sosyalimYani bilmiyorum, ortaöğretim gibi basit sınavda bile 80’i görememişken lisansta 90’ı hedeflemek komik olur mu? Diye düşünüyorum ama yaş da geçiyor.. denemesem daha çok pişman olurum “acaba?” diye..
Vaktim olduğu için şöyle 4-5 ayda matematiği halledip, sınava kadar diğer derslere çalışırken günde en az 100 matematik çözeyim diyorum sosyalimYani bilmiyorum, ortaöğretim gibi basit sınavda bile 80’i görememişken lisansta 90’ı hedeflemek komik olur mu? Diye düşünüyorum ama yaş da geçiyor.. denemesem daha çok pişman olurum “acaba?” diye..
Kuzum güzel düşünmüşsun, bu şekilde ilerlersen üzerine koyarsin. Artık sınavlar eskisi gibi degil,çok şey değişti. Kalıplar bile değişti. Bunun üzerine çevre etkisi ve sınav stresi yaşıyoruz. Sınavda okuduğun soru ile şuan baktığın sorular çok farklı. Ben bu senenin sorularına tekrar baktığımda bu soruları ben sınavda anlamamışım diyorum. Sorun sadece bizde değil,haksızlık yapmayalım. Bende yeniden başladım, önce matematik. Konu tekrarı ile gidip sonrasında video çözümlü soru bankalarindan gideceğim. En azından yapamadığım çözümleri izlemek güzel oluyor. Mehmet hocanın ilk videosunda bahsettiği konuları yapsak 18 soru ediyor zatenbence yaparız. Keşke dememek için sil baştan başlarız. Zaman öyle böyle geçiyor zaten evde dursakta geçecek ders çalışsakta geçecek. En azından vicdan azabı cekmeyiz
Ah kuzum,bu mülakat konusunda çok şey söylemek gerekiyor da işte söyleyemiyoruzİnşallah sosyalim ya. İlk girişimde katiplikte 133 kelime yazmıştım, mülakatta sorulan soruları bilip hiç stres yapmadan sohbet etmiştim, güler yüzlülerdi. Mülakat sonunda sıra eşimle alakalı sorulara gelince “e sen gideceksin eşinin burada süresi dolmuş” diyip buz kesmişlerdi. Sonuç olarak 95 kelime yazan kişi alındı, ben yedekte kaldım.
Bu sene 69,64 aldım
Umarım bir sonraki sınav son sınavımız olur ve atanırız
Ah kuzum,bu mülakat konusunda çok şey söylemek gerekiyor da işte söyleyemiyoruzonları bosver şimdi sen,geleceğe odaklan. Planında çok kötü değil, üzerine koyarsın. Bak benimde gaza ihtitacim var zaten iyi olur. Daha cokfazla zaman var, üzerine kat bile çıkılır yeterli sakın olup etrafa kulağımızı kapatıp yola devam edelim kuzum
Ben zaten gazla çalışıyorum kuzucum, bana olmaz falan deyince bi hırs geliyoAyyy gazlarız ya birbirimizi
Benim kankeytolar sağ olsunlar hep “bizi mi atayacaklar yav” diye demoralize ediyordu beni geçen sene
Burada en azından birbirimizi gazlarız, düşersek kaldırırız çok güzel olur
Gel canım gel ihtiyacımız varBende sizleyim inşallah planımı yaptım yarın başlıyorum.
Çok teşekkür ederim canım benimGel canım gel ihtiyacımız var
Canım başladın mı, neler yaptinÇok teşekkür ederim canım benim
Ayy kuzu iyi ki geldin,seni çok merak ediyordumMerhaba kızlar
nasılsınız
bu ara çalışmıyorum. bıraktım.
kendi sınavlarım var. bitirme tezi var . ödev verdi her dersten hocalar.
bunlara bakıyorum.
ders çalışmıyorum.
sizler ne yapıyorsunuz
çalışıyor musun Asos cum
inşallah canım ya.Ayy kuzu iyi ki geldin,seni çok merak ediyordumben sadece matematik çalışıyorum şuan, birde Türkçe videoları izliyorum. Alışınca devamı gelir nasılsa, önce biraz alisayim oyy kuzu sen çok yoğunsun yaa,tabiki okulun daha önemli. İyi yapmışsın, önce onları temizleyip sonra önüne bakarsın. Mayıstan sonra daha rahat başlarsın kuzum