2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Büstiyer tarzı denemiş miydiniz? Bende yumuşak ve kopçasız birkaç tane parça var ve aşırı rahat ediyorum bunlarla ama çoğunu pazardan almışım herhalde şimdi baktığımda bazılarında marka vs göremedim. Bralet ve Herita markalara bakabilirsiniz, göğüslerim normalde de büyük olmadığı için ben çok rahat ediyorum ama büyük göğüslü biri kullanabilir mi bilemiyorum. Fiyatları da uygun olduğu için gönül rahatlığıyla önerdim

Ayy bak enerjin gelmiş resmen

Çok üzüldüm böyle söylemene ya, bazı anne babalar niye çocuklarına bu duygusal baskıyı yaşatıyorsa. Keşke gerektiğinde kavga edebilip sonra devam edebilseniz, bir tarafın özellikle annenin hastanelere düşecek kadar üste çıkmaya çalışması çok kötü. Benim babam da küsünce burnumuzdan getirirdi, aynı şeyi ondan görüp eşime yapıyorum ben de. Her şeyin farkındayım, yine yapıyorum, çocuklarıma yapmamak için de kendimi düzeltmek istiyorum

Denemedim onlara da bakayım teşekkürler

Ben hamileligi all inclusive seklinde yasiyorum yani olmusken bütün belirtiler olsun gibisinden oldu eheh ama o hani abartili duygular, cikislar yok, hatta normalde daha fazladir pamuk gibi oldum hamilelikte. Insanlarin da aslinda kötü niyetli olmadiklarini biliyorum ama iste seyi düsünemiyorlar "ben su an bunlari söyleyerek ve yaparak bu kadina -sen kendine iyi bakmiyorsun, sen kendine ve bebegine nasil bakilacagini bilmiyorsun- mesaji veriyorum". Isin kötüsü bebek dogunca da bitmeyecek hatta daha fazla olacak. Sinirlarimizi cizmeyi ögrenmemiz lazim, bu yolda da bazen kalp kirmak kacinilmaz sanirim.

hah iste olay bu. Beni öyle bir manipüle etti ki cocuklugumdan beri söyledigi her seye hmm hmm derim cünkü hasta olur yoksa. Ha hmm deyip kendi bildigimi yaparim iste böyle cok da dürüst olmayan bir iliski oluyor bunun sonucunda. Bastan böyle yapmasaydim simdi böyle ayari bozulmaz, zart diye sinir krizine baglamazdi böyle gereksiz bir sey icin. Cok haklisin.

Evet, dün yasanan sadece bir tane bir sey, daha önce de cok oldu. Mesela 45 dakika uzaklikta bir sehre gitmistim, sadece o sehirden alabilecegim bir seydi. Gitmisken de benim sehrimde olmayan bir türk yemegi yemistim. Anlattim bunu bunu yaptim diye, dedi ki "sen o cocugu bir düsür de..." O zaman iste o hmm hmmi yapmadim ve dedigine pisman ettim, hem de kavga etmeden. Bir daha da agzindan öyle bir sey cikmadi.

Önerini anladim ve bence saglikli da bir yol. Sadece benim annemde ise yarar mi bilemiyorum. Cünkü asiri manipülatif bir insan ve beklemedigi bir tepki aldiginda direkt üstte anlattigim durumdaki gibi drama queene bagliyor.

Hanimcimlar dojtor kramplar icin Magnezyum destegi tablet olarak Magosit verdi. Kullanan var mi yada bilen ? Ve mantar enfeksiyonu geciriomusun :(

Bunu fark edebilmek ilk adim aslinda. Bana da otuz yasimdan sonra bir aydinlanma gelmisti, spresifik durumlarda tepkilerimi, genel olarak düsüncelerimi disardan bakip degerlendirdim, kisacasi "ben nasil bir insanim ve neden böyleyim" sorusunu sordum. O an pek cok seyi de fark ettim aslinda, o zamandan beri de kendimi cok ilerlettim, klasik cocugun ben öyle olmayacagim demesi gibi düsünmüyorum ama ailemden gelen problemleri ve eksiklikleri taniyorum, güzel annelik ve babalik yaptiklari yönlerini de almak istiyorum. Mükemmel olamayagiz ama kendimize bazen disardan bakmak cok fayda ediyor bence. Bize verileni degistirmek cok zor ama bunu fark edebildigimizde bence yolun yarisi

Ben de ilk mesaja cevap atamadım, bulamadım tekrar. Ondan buraya yazıyorum. İlk 6 ay ve doğumdan önce 1 ay doğum izni alacağım ben. Benim kendi işim. Bu biraz işinizin niteliğiyle ilgili bence. 6 aylıkken haftada 3 gün yarım gün çalışacağım. Danışmanlık yapıyorum, daha uzun vakit alırsam danışanlarıma zor olur. Ben 6. Ayda işe başladığımda babası babalık izni alacak, 3 ay. Böylece 9 ay anne baba yanında olacak. Annem de yardıma gelecek bu sürede. Ben 1-2 yaşına gelene kadar 3 gün çalışmaya devam edicem. Sonra önce oyun grubuyla yarım gün, 2 yaş gibi de kreşe vereceğim. Ancak o zaman işe döneceğim tam zamanlı. Maddi kısmını hallederiz, ben 35 yaşındayım. 13 yıldır çalışıyorum ve birikimimiz var. Eşim de genelde evden çalışıyor. Toplantısı olursa işe gider haftada 1 gün, genelde evde yani. O büyük güvence. Çok da hevesli şimdiden. Bir de ben yatılı bakıcı tutacağım çünkü biz de ailelerle aynı şehir değiliz. Bebek bakıcıya da alışır diye düşünüyorum 6 aya kadar. Zaten günde 4-5 saatten fazla ayrılmayacağım yanından. Süt pompası alıp bol bol süt sağıp stoklayacağım.

1 ay önce 30 oldum ben de Demek ki gerçekten aydınlanma yaşanan yaşmış. Aynen ben de anne babamın eksik yönlerinin üzerimdeki etkisini atmak, iyi yönlerini de yine çocuklarıma aktarmak istiyorum. Dün ağlamalar ve öfke nöbetleri kitabından bahsetmiştim, o kitapla başladı farkına varmam. Biz zinciri artık kıralım

anneler böyle olabiliyor. kendilerinin hep en iyisini bildiklerini, çocukları için en iyisini istediklerini düşünüyorlar. haklılar da ama bunu yaparken bizi kırıyorlar farkında değiller ne yazık ki.
benimki de geçen gün beşik ne zaman alcaz dedi, ben bir araştırcam karar veremedim dedim. bana bi başladı neyini araştırcan beşik işte bizim zamanımızda hepsi aynıydı, biz bilmiyor muyuz sanki falan. anlatmaya çalıştım anlamadı. en son siz daha iyi biliyorsunuz neyse dedi. böyle diyince de benim sinirler tepeme çıkıyor ama ses etmemeye çalıştım. tamam anne diyip kapadım. ama sonrasında akşama kadar başım ağrıdı sinirden.
annemizi değiştiremeyiz. yapabileceğimiz en güzel şey aldırış etmemeye çalışmak. onları da dinleyerek kendi bildiğimiz doğrulardan yola devam. biz de hata yapa yapa öğrencez. kendimize ait hayatımız, doğrularımız var :)

30lu yaslar harika ya, seni bir kadinin yasayabilecegi en guzel zamanlar bekliyor, hem fiziksel hem ruhsal olarak bir yeniden dogus <3 Kesinlikle ne cocukluguma ne 20li yaslara dönmek isterim. 36 yasindayim ama hangi yasa gitmek istersin deseler 30dan baslarim ehehehe

Her yeni nesilde ilerleme oluyor, anne babalarimiz da onlarin anne babalarindan daha iyi ebeveynlik yaptilar aslinda. Önemli olan farkindalik sahibi olmak bence ve zayif noktalarimizi bilmek ve üzerinde calismak.

Sen kendi sitesinden aldığın için bir miktar daha uygun almışsın canım, 495' e aldım ben de

bu arada o emzirme sütyenleri falan bana büyükanne sütyeni gibi geliyor, hiç giyesim gelmiyor. kendimi kötü hissediyorum onları görünce

Annemle tartışırsak annemin seninde evladın olcak sende gör inşallah diye konuşur ve kapanış annemle sadece görüntülü konuşuyoruz gurbetteyiz kavga etcegmi anlarsam ben teli kapatıyorum arasa da açmıyorum ne gerek var kavgaya püf. Zaten uzağım bi de sonra vicdan azabı çekiyorum kızıp bagirdigim için o yüzden iletişimi kesiyorum ben hemen buyuklerle tartışmaya girmemek çok önemli
Ama yüz yüze konusuyorsam biriyle, benim dusuncemle özellikle çocuğumla alakalı konularda taviz vermiyorum, herkesin kafası gidik. Dedim ya hamileligimde minimum muhatap oluyorum insanlarla

Seni çok iyi anlıyorum ve kocaman sarılıyorum. Kendimden örnek vereceğim yine ama konuyu uzatmadan bağlayacağım korkma, benim annem karşısındakini asla duymayan, ve duygulara temastan kaçınarak sürekli inkar veya gülme halinde yaşayan biri. Sıkıştığı noktada ise kaçındığı duygulara sarılıp manipülasyonun alasını yapar o yüzden önerim ne kadar sağlıklı olsa da bir yere kadar işe yarıyor birinci elden biliyorum, bir yerden sonra ben de kendimi aynı yerlerde buluyorum. Bu noktada şöyle bir ek önerim olabilir, o da ilişkinizde anneni koruyacak/ona saldıracak bir tavır değil de kendinin yanında duran bir tavır takınman. Tıpkı 45 dakika uzaklıkta bir şehre gitmiş olduğunda yaptığın gibi. Üzülme buna daha fazla, ailelerimiz yaşlı ve duygusal olarak bastırılarak büyütülmüş insanlar. Eğitim durumundan bağımsız olarak böyle anormallikleri var ve kapasiteleri bu kadar gibi düşün <3

Ay evet bu gereksiz alinmalar ve cikislar beni cok geriyor ya ne gerek var. Simdi arastiracagim demissin, onun duydugu sey "sana güvenmiyorum, senin dedigin bana tirt, ben baskasinin dedigine bakip da alcam". Halbuki eminim ki arastiracaksin, belki birkacina karar vereceksin, o zaman hatta annene soracaksin sen ne dersin diye. Ama yok. Hayat uclarda yasanmali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…