- 24 Eylül 2020
- 89
- 145
- 43
- 34
Sma akraba evliliğinden ziyade (tabiki etkisi olabilir ama) bir gen mutasyonu gibi.. yaklaşık 50 kişiden biri taşıyıcı olabiliyormuş diye okudum. diyelim sadece eşinizde taşıyıcılık saptandı bu durumda siz taşıyıcı değilseniz bebeğiniz hasta değil taşıyıcı olarak, ya da sağlıklı doğuyor. Yani anne ve babanında sma taşıyıcı olması durumunda bebeğin sma hastası olması olasılığı var.Merhaba hanımlar. Bugün eşim sağlık ocağına sma için kan verdi. Biz 2020 yılında evlenmiştik o zamanlar sma için test yapılmıyordu evlilik öncesi. Açıkçası biz de pek bilmiyorduk cahillik ettik. Çok korkuyorum kötü bir şey çıkar mı diye çünkü eşimin anne babası akraba evliliği. Benim gibi olan var mı?
Teşekkür ederim, inşallah güzel sonuçlar alırımSma akraba evliliğinden ziyade (tabiki etkisi olabilir ama) bir gen mutasyonu gibi.. yaklaşık 50 kişiden biri taşıyıcı olabiliyormuş diye okudum. diyelim sadece eşinizde taşıyıcılık saptandı bu durumda siz taşıyıcı değilseniz bebeğiniz hasta değil taşıyıcı olarak, ya da sağlıklı doğuyor. Yani anne ve babanında sma taşıyıcı olması durumunda bebeğin sma hastası olması olasılığı var.
İnşallah rahat olun dediğim gibi baba taşıyıcı çıksa bile siz değilseniz korkacak bi şey yok, sağlıkla gelsin bebeğinizTeşekkür ederim, inşallah güzel sonuçlar alırım
Çok sağolunİnşallah rahat olun dediğim gibi baba taşıyıcı çıksa bile siz değilseniz korkacak bi şey yok, sağlıkla gelsin bebeğiniz
YaaaaaKaç haftalıktın canım
Ayy ayy masallahh bal gibi durmus13+1 den selamlarr teyzoşlarrr 7,5 cm olmuşuz 3 gün de ileriden gidiyormuşuz ilk defa yüzü böyle net görüldü elmacık kemiğini bile gördük3 hafta önce erkek olabilir demişti bu hafta da erkek dedi sonra tam çıkarken duruşu kıza benziyor dedi nipt testi yaptırmadım ama ikili test yaptırdım burun kemiğini ve ense kalınlığını normal dedi doktorumuz size sorum olucak nasıl geçiyor bu haftalarda süreciniz ben aşırı göz kararması baş dönmesi yaşıyorum doktoruma sordum tüp mideden kaynaklı da olabilir gebelikten de olabilir dedi 4 bucuk seneyi geçti ama affedersiniz her yemek sonrası maalesef istifra ediyorum doktor bebek için her şey yolunda dedi ama ben ister istemez korkuyorum hiç benim gibi göz kararması bu haftalarda yaşayan var mı acabaa
Anladım canımm ben tam hiç duyamamıştım bitti gittiMerhaba ben doguma kadar 4 mg kullanıcam nasıp olursa ve leucostım ığnede kullanıyorum iğnede bagısıklık baskılayıcı bır ıgne 4 kalp durması yasadım gecen yılkı gebelıgımde sadece leucostım ıgne 10. Haftaya kadar kullandım bırkınca kalp durması oldu yıne bebeklerde kaybettım bundefa ıgne 3 ay kullanıcam prednolu da doguma kadar bakalım bu defa nasıl ılerleyecek
DEmir ilacinhic vermedi doktorum kan tshliline gore mi veriliyor acabamerhaba demir ilacına başladık fakat ben tek tük kusmam vardı hergün kötüyüm artık 13 haftayım demir ilacı nezaman biticek.
12. Haftada yüzde seksen kız dedi canım isim düşünüyorum bulamıyorumKızlar günaydın cinsiyeti belli olanlar var mı kaçıncı haftada öğrendiniz
İnsalalh hepımız kucagımıza alırız sorunsuz ilerler herşeyAnladım canımm ben tam hiç duyamamıştım bitti gitti
Çok ŞÜKÜR bu sefer duydum ama ben baskılayıcı iğne kullanmıyorum sadece prednol ama ben 16. Haftaya kadar kullanıcam sanırım canımm
Bana da öyle söyledi ama bilmiyorum çok erken gibi koz çocukları geç gösterir ya yanılma payı yüksek12. Haftada yüzde seksen kız dedi canım isim düşünüyorum bulamıyorum
Aminn canımm cümletenn isteyen herkesin sağlıkla ilerlesin Çok Aminnnİnsalalh hepımız kucagımıza alırız sorunsuz ilerler herşey
Banada 12. Haftamda yazdı ama kullanamadım yan etkilerinden 14. Hafta kontrolünde sorucam napabilirim diyemerhaba demir ilacına başladık fakat ben tek tük kusmam vardı hergün kötüyüm artık 13 haftayım demir ilacı nezaman biticek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?