2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar benim de bugün kontrolüm vardı 11+5 haftalığım doktor erkeğe benzetti ama çok hareketliydi haftaya gel bir daha bakalım dedi genital bölgede şişlik olabiliyormuş dedi kızlarda kız çok istiyordum bir oğlum vardı zaten hayırlısı sağlıklı olsun

Merhaba hanımlar. Bugün eşim sağlık ocağına sma için kan verdi. Biz 2020 yılında evlenmiştik o zamanlar sma için test yapılmıyordu evlilik öncesi. Açıkçası biz de pek bilmiyorduk cahillik ettik. Çok korkuyorum kötü bir şey çıkar mı diye çünkü eşimin anne babası akraba evliliği. Benim gibi olan var mı?

Sma akraba evliliğinden ziyade (tabiki etkisi olabilir ama) bir gen mutasyonu gibi.. yaklaşık 50 kişiden biri taşıyıcı olabiliyormuş diye okudum. diyelim sadece eşinizde taşıyıcılık saptandı bu durumda siz taşıyıcı değilseniz bebeğiniz hasta değil taşıyıcı olarak, ya da sağlıklı doğuyor. Yani anne ve babanında sma taşıyıcı olması durumunda bebeğin sma hastası olması olasılığı var.

Teşekkür ederim, inşallah güzel sonuçlar alırım

Kızlar doktor sıkıntı yok dedı ama merak ıste gene de anlayan varsa anlatabılır mı

Eklentiler

• c0ab25af-e031-487b-a5f2-b28086b86541.jpeg
    124,6 KB · Görüntüleme: 73
Teşekkür ederim, inşallah güzel sonuçlar alırım
İnşallah rahat olun dediğim gibi baba taşıyıcı çıksa bile siz değilseniz korkacak bi şey yok, sağlıkla gelsin bebeğiniz

Ayy ayy masallahh bal gibi durmus

Anladım canımm ben tam hiç duyamamıştım bitti gitti
Çok ŞÜKÜR bu sefer duydum ama ben baskılayıcı iğne kullanmıyorum sadece prednol ama ben 16. Haftaya kadar kullanıcam sanırım canımm

merhaba demir ilacına başladık fakat ben tek tük kusmam vardı hergün kötüyüm artık 13 haftayım demir ilacı nezaman biticek.

merhaba demir ilacına başladık fakat ben tek tük kusmam vardı hergün kötüyüm artık 13 haftayım demir ilacı nezaman biticek.
DEmir ilacinhic vermedi doktorum kan tshliline gore mi veriliyor acaba

kızlar 2 li test sonucu e nabızdan görülüyor mu ?

Kızlar ben sabah yine hapşırırken ayakta yakalandım ya.. bıçak gibi ağrı girdi karnımın alt sağ kısmına. Halen de sızısı devam ediyor. Daha önce de olmuştu bu okay ama bu sefer sızısı halen geçmedi. Bir şey olmuş mudur doktora gitsem mi napsam fikriniz var mı?

Bir de sabah bulantıları başladı bende ya.. şimdiye kadar doğru düzgün bi bulantı yaşamamıştım. 12. Hafta bulantılarla geldi bana sanırım vitamin hapından olabilir mi ki siye düşünüyorum ama bilemedim. Neyse katlanacağız ne yapalım

Banada 12. Haftamda yazdı ama kullanamadım yan etkilerinden 14. Hafta kontrolünde sorucam napabilirim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…