Adetin ilk günüyle ilaçlarına başlıyorsun canım rahmi kalınlaştırmak için. Adetin 12 yada 13.günü kontrol oluyor. Rahim kalınlığın istenilen kalınlıktaysa kontrolden sonra beşinci gün emriyosuysa 5 gün sonra, 3 gün embriyosuysa 3 gün sonra transfer oluyorTransfer adetten sonra mı ne zaman yapılıyor acaba bende bu ay tedaviye başlayacağım adet bekliyorum süreci merak ediyorum
Adetin 2. veya 3. Günü kontrole çağırıp rahim duvarını 5mm altında görünce 15 gün ilaç başlatıp sonra transfer olacak diye anlatılar banaTransfer adetten sonra mı ne zaman yapılıyor acaba bende bu ay tedaviye başlayacağım adet bekliyorum süreci merak ediyorum
Senin rahim kalınlığında problem mi var canımAdetin 2. veya 3. Günü kontrole çağırıp rahim duvarını 5mm altında görünce 15 gün ilaç başlatıp sonra transfer olacak diye anlatılar bana
Estrofem kullanmıştım daha önce yine o mu veriliyor tüp bebekte farklı ilaçlarda oluyo mu acabaAdetin ilk günüyle ilaçlarına başlıyorsun canım rahmi kalınlaştırmak için. Adetin 12 yada 13.günü kontrol oluyor. Rahim kalınlığın istenilen kalınlıktaysa kontrolden sonra beşinci gün emriyosuysa 5 gün sonra, 3 gün embriyosuysa 3 gün sonra transfer oluyor
Rahim duvarı kalınsa ilaç kullanmadan adet bitince hemen mi transfer oluyorAdetin 2. veya 3. Günü kontrole çağırıp rahim duvarını 5mm altında görünce 15 gün ilaç başlatıp sonra transfer olacak diye anlatılar bana
Yani genelde doğal siklus da oluyor transfer öncesi ilaç kullanmadan ama ilaç tedavisinde estrofem kullanılıyor diye biliyorumEstrofem kullanmıştım daha önce yine o mu veriliyor tüp bebekte farklı ilaçlarda oluyo mu acaba
Doktorum bana farklı bilgi verdi. rahim duvarı kalınlığım istediğinin biraz üzerindeydi o yüzden önce 5 mm olarak yakalayıp sonra kalınlaştırmak istiyorRahim duvarı kalınsa ilaç kullanmadan adet bitince hemen mi transfer oluyor
Evet lucrin kullanmama rağmen geçen ay beklendiği kadar incelmediSenin rahim kalınlığında problem mi var canım
Bende hiç tüp bebek mevzusu yokken doktora gitmiştim bana biraz kalın rahim duvarın demişti. İlk tüp benek oldu negatif olunca doktorum histeroskopi önerdi oldum rahimde biraz kalınlık vardı törpüledim dedi acaba senin doktorun da böyle bi şey önerdi miEvet lucrin kullanmama rağmen geçen ay beklendiği kadar incelmedi
Sürecin hem başında hem de transfer hazırlığına başlarken rahim filmi çekildiBende hiç tüp bebek mevzusu yokken doktora gitmiştim bana biraz kalın rahim duvarın demişti. İlk tüp benek oldu negatif olunca doktorum histeroskopi önerdi oldum rahimde biraz kalınlık vardı törpüledim dedi acaba senin doktorun da böyle bi şey önerdi mi
Rahim filmi yumurta ve tüplere bakılıyor ama histeroskopi rahmin şekli bozukluk perde miyom var mı diye bakılıyor. Normalde iki negatiften sonra istiyorlarmış doktorlar ama biz ilk negatifte yaptırdık belki doktorun da sana önerebilirSürecin hem başında hem de transfer hazırlığına başlarken rahim filmi çekildi
Müdahale edilmesi gereken bir durum yok dedi
Benim normal yolla 3 hamileliğim var.Kalp atışı durdu kürtaj oldumRahim filmi yumurta ve tüplere bakılıyor ama histeroskopi rahmin şekli bozukluk perde miyom var mı diye bakılıyor. Normalde iki negatiften sonra istiyorlarmış doktorlar ama biz ilk negatifte yaptırdık belki doktorun da sana önerebilir
Anladım canım. Herkesin süreci farklı ilerliyor ben hiç hamilelik falan da yaşamadım bilmiyorumBenim normal yolla 3 hamileliğim var.Kalp atışı durdu kürtaj oldum
Sonra tüp bebek denedim,genetikten hiç sağlıklı gelmedi.Transfer aşamasına gelemedik bile şimdi 2. Denemem sağlıklı embriyo geldi çok şükür
Salı günü kontrolüm var bakalım ne diyecek reglim gecikti
Evet süreç birazda yolda belli oluyor.Vücudun verdiği tepkilere göre ilaçlar işlemler değişebiliyorAnladım canım. Herkesin süreci farklı ilerliyor ben hiç hamilelik falan da yaşamadım bilmiyorum
Bende pcos var. Maalesef yumurtalarım kendi kendine yeterli büyüklüğe gelemiyor ve bu yüzden çatlayamıyor da. Yani adet düzensizliğim var. Ama onun dışında herşey normal. Benden 25 yumurta topladılar. 17’si döllendi ama 5. Güne 7 tanesi geldi. İlk transferim tuttu. Ancak gelişimi durdu. Hatta düşsün diye bekledik ama maalesef kürtaj olmak zorunda kaldım ama çok şükür rahmim temizAyrıca sormak isterim arkadaşlar sorun neydi sizde mi eşinizde mi mesela biz hemen istedik çocuğumuz olsun ama olmadı 2 sene sonra doktorlara başladık Mardin de oturuyorduk oradaki doktorlar ile devam ettik aşılama süreci falan oldu ama malesef doktorumuz 4.sene dediki direk tüp e gidin uğraşmayın hiç sol tüpüm alındı hidroseloinks sebebi ile Diyarbakır bahçeci de tüp bebek yaptık döllenmiş 12 yumurtadan 2 si 5.güne geldi biri evimde diğerini de nasipse mayıs ayında alıp gelicez şuanda izmirde yaşıyoruz
Bende de yumurta tembelliği var gibi eşimde sorun çıkınca ben kendimi aralaya attım. 15 yumurta topladılar ama sadece dört tanesi döllendi. Acaba eşimden kaynaklı olduğu için mi bu kadar kaldıBende pcos var. Maalesef yumurtalarım kendi kendine yeterli büyüklüğe gelemiyor ve bu yüzden çatlayamıyor da. Yani adet düzensizliğim var. Ama onun dışında herşey normal. Benden 25 yumurta topladılar. 17’si döllendi ama 5. Güne 7 tanesi geldi. İlk transferim tuttu. Ancak gelişimi durdu. Hatta düşsün diye bekledik ama maalesef kürtaj olmak zorunda kaldım ama çok şükür rahmim temizilk verilen yumurta hariç hepsi çift donduruldu. dün akşam regl oldum. Bu transferde çift embriyo verilecek. Muhtemelen 7-8 Mayıs gibi çağırırlar transfer için. Rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin inşallah.
Yumurta kalitesi ve sperm kalitesi etkiliyor süreci etkiliyor ama önemli olan tutunması. Orta kalite embriyo ile doğum yapan tanıdığım var. Ki benim de orta kalite tuttu. Biraz nasip işi biraz da yumurta toplama öncesi kalite yükseltecek takviyeler kullanmamız gerekiyordu sanırım. Ama içinizi karartmayın. Arkadaşımında 4 embriyosu vardı ve sonuncusu sağlıklı ilerledi. Ve doğum yaptı. Vaktini Allah biliyorBende de yumurta tembelliği var gibi eşimde sorun çıkınca ben kendimi aralaya attım. 15 yumurta topladılar ama sadece dört tanesi döllendi. Acaba eşimden kaynaklı olduğu için mi bu kadar kaldı
Merhaba ben de bu ay başladım, rahim dinlendirme de olacağı için mayısta transfer olacağım inşallah. Bugün gonal f 300 başladık.Evet arkadaşlar herkese merhabalartüp bebek sürecine bu ay sonu itibariyle başlayacağım. Tek başlık altında merak edip bu süreçte olanların paylaşım yapabileceği bi topik açmak istedim. Herkes için güzel hayırlı haberler diliyorum