• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
Canım burun temizlemek çok önemli çünkü bebislerimiz ağzından nefes almayı bilmiyor. İki tane video attım bak yukarıda. Ben temizleye devam edicem temizledikten sonra huzur geliyor çünkü çocuğa. Allah korusun ani bebek ölümlerinin bir sebebi de burun tıkanıklığı
Tıkandığını nası anlıyosun canım, klima var diye önlem amaçlı mı. Bende klima yok ama gerekmedikçe ellemekte istemiyorum . Tabi bi yandan da acaba tıkanık öı diyorum anlamıyorum 🥺

Kızlar oğlumun yüzünde kafasında ve boynunda böyle benekler var bu alerjimi yoksa isilik mi bazen daha belirginleşiyor
İsilik bu canım benimki de böyle, eşinin sakalları uzun mu ? Benim eşim bebeği hayvan gibi öpüyor bebek de ağlıyor hep onun yüzünden öyle oldu kendisi de biliyor her öptüğünde daha da artıyor kızıyorum ama yine de öpüyor. Bir müddet öptürme hemen geçiyor bunlar . Ben de gruba atmıştım doktora da sordum öpmemek gerekiyor bizim bebeklerin cildi çok hassas demekki

Şuan bebeğime sadece nurse kullanıyorum canım ama ilk çocukta gaz ilacı istediğimde doktor sadece biogaia vermişti. Kullandıkça beter olmuştu bırakınca rahatlamıştı tabi gaz bitmemişti. Sonra Aile hekimi metsil yazmıştı o rahatlatmıştı kızımı. Devletin karşıladığı iyi bi gaz damlasıydı o da. Kızıma çok iyi gelmişti
Ya bizimkinin günü gününe tutmuyor. Düzenli kullanmaya başladım. Pazar günü pikniğe gittik, hiç ugrastirmadan emzirirken epeyi bir kaka yaptı. Sonrasında o kadar huzurluydu ki gülücükler saçtı resmen. Evde saatlerce uğraşıyorum ben çıkartabilsin diye. Dün bı kaç saat uğraştı yaptı, altını açtım yine yaptı. Poposunu silerken epeyi bir yaptı komple bağırsakları boşaldı sanki. Gece yine gaz sancisi ağrılar sonra kaka yaptı. Şimdi yine ağlıyor. Yani damla ise yaradı yaramadı diyemiyorum. Kakayi yapana kadar zor. Yapınca çok huzurlu. Emmesi uykusu her şeyi düzene giriyor. Bu gaz olayı mahvetti bizi

Tıkandığını nası anlıyosun canım, klima var diye önlem amaçlı mı. Bende klima yok ama gerekmedikçe ellemekte istemiyorum . Tabi bi yandan da acaba tıkanık öı diyorum anlamıyorum 🥺
Nefes alamıyor canım çok belli. Hani burnumuz tikaninca ses çıkar ya hırıltılı. Emerken kendini geriye atıyor tekrar emmek istiyor ama çok zor nefes aldığı belli. Nefes alış sesinden anlıyorum tıkanık olduğunu. Bir de uyurken falan da horluyor gibi oluyor. Uykusundan uyanıyor burun tıkanıklığından ağlama sesi farklı mesela. Tikaninca anlarsın yani nefesi zor aldigini görüyorsun sesi farkli oluyor

İsilik bu canım benimki de böyle, eşinin sakalları uzun mu ? Benim eşim bebeği hayvan gibi öpüyor bebek de ağlıyor hep onun yüzünden öyle oldu kendisi de biliyor her öptüğünde daha da artıyor kızıyorum ama yine de öpüyor. Bir müddet öptürme hemen geçiyor bunlar . Ben de gruba atmıştım doktora da sordum öpmemek gerekiyor bizim bebeklerin cildi çok hassas demekki
Canım eşim sakallarını sıfır kesiyor bebek için ama kayınvalidem beni cıldırtıcak bebeği yıkamaya çağırıyorum çocuğu kat kat giydiriyor sarıyor bak isilik heralde sarma diyorum olur böyle diyor siz hasta edeceksiniz diyip duruyor

Ben de bugün götürdüm doktora mukuslu kaka kan yok ama gizli kan olabilirmiş test yaptırmak gerek. 15 gün süt diyeti yap sonra diyeti aç bebeği gozlemle dedi. 3 temmuzda gidicem tekrar o zaman tekrar degerlendiricez durumu.
Süt yoğurt tereyag peynir yok, aşırı kati yapmana gerek yok dedi. Mesela sütle Marine edilmiş bir ürün ye sıkıntı olmaz dedi.
Bende kesicem sut urunlerini sadece kaka testini hemen mi versek yoksa once gozlemleyip sonra mi versek ondan emin olamiyorum bir de rota asisi alerjiyi tetkliyomus daha 1 aylik kizim henuz asiya var ama yinede tedirgin oldum

Canım eşim sakallarını sıfır kesiyor bebek için ama kayınvalidem beni cıldırtıcak bebeği yıkamaya çağırıyorum çocuğu kat kat giydiriyor sarıyor bak isilik heralde sarma diyorum olur böyle diyor siz hasta edeceksiniz diyip duruyor
Tüm KV modelleri aynı🤣 biz anası değiliz bu çocuğun bilmeyiz

Bu soru komik gelecek belki kuzum ilk cocuk üstünden 8 yıl geçmiş malum. Tıkandığını nasıl anlıyosunuz mesela benimki emerken bikaç saniye sonra bırakıp ağlıyo ben gaza yoruyorum ama acaba burnu mu tıkalı. Nefes verdiğinde parmağıma geliyo nefes, Klima yok aslında ama bilmiyorum gaz mı tıkanıklık mı 😞
Nefes alırken tısliyor belli burnunun dibine geldiğimde tıkalı olduğunu anlıyorum açtığımda da mercimek tanesi kadar sümük geliyo diğer sumuklerde uzayan akışkan şeklinde geliyo ama normal açıkken ki ile kapalı burnunun sesi farklı oluyo

Oyle düşünme bende benimkinin minik fındık burnunu ellemek istemem ama ani bebek ölümleri var bu çocuk nefesi sadece burnuyla alabiliyor ağızdan alamıyor daha 3 aydan sonra almaya baslayacak bi bak burun deliğine sümük gözüküyor mu

Ben boğulma korkusundan hep yan yatırıyorum bir süre sonra zaten kendi dönüyor sırtüstü. O zaman da kafayı yan yapıyorum.
Uzun süreli uykuda kendim çeviriyorum sağa sola hep aynı kalmasın diye.
Beslenme sonrası yan yatırmak bana güven veriyor.

Başta kundak yaptığımızda yatırıyorum şimdi düz yatırıyorum kendisi nasıl rahat ederse öyle çeviriyor başını

Canım benim bu konuda hiç söz hakkım olmadı sırtüstü de yatırsam kendisi dönüyo😂😂😂 kafasının arkası düzelsin diye ilk başlarda dümdüz yatırmak istedim hiç olmadı
Bende tamamen bizimkinin keyfine bırakıyorum. Uyusunda yeterki diyorum🤣🤣

Bende kesicem sut urunlerini sadece kaka testini hemen mi versek yoksa once gozlemleyip sonra mi versek ondan emin olamiyorum bir de rota asisi alerjiyi tetkliyomus daha 1 aylik kizim henuz asiya var ama yinede tedirgin oldum
Evet süt alerjisi olan bebeklere rota aşısı onerilmiyormus. Bnm doktor önce diyet önerdi.

Evet süt alerjisi olan bebeklere rota aşısı onerilmiyormus. Bnm doktor önce diyet önerdi.
Eee nereden bilcez ki ya
Bizimki de böyle örümcek ağı gibi sünen kaka yapmıştı ben o ara kaşar peynir yemiştim süt ürünü olarak. Ayran içtigimde sorun göremedim tam vsr mi yok mu bilmiyorum alerjisi

Eee nereden bilcez ki ya
Bizimki de böyle örümcek ağı gibi sünen kaka yapmıştı ben o ara kaşar peynir yemiştim süt ürünü olarak. Ayran içtigimde sorun göremedim tam vsr mi yok mu bilmiyorum alerjisi
Deneme yanilma cozcez heralde bilmiyorum ki benim bi doktor takip et kaka tahlili verelim dedi digeri mesela sorun degil gecer dedi ikiside cocuk doktoru🤷🏼‍♀️

Eee nereden bilcez ki ya
Ben de bilmiyorum ki cnm kızımda hiç şüphe bile duymamıştım alerji konusunda.
Zaten benim bu oğlumla diyet sınavım var hamileyken ayrı doğdu ayrı 😞 bizim de net değil alerjisi olduğu. Deneme yanılma gidiyoruz.
Arkadaşımın bebeginde vardı alerji kanlı mukuslu kaka. Rota aşısı yaptirinca iyice artmış kaka durumu. Sonraki dozu yaptirmamis.

Back