• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 107 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    217
seni çok iyi anlıyorum. Kızım 3 aylıkken arabaya puseti sabitlemrmişim, 2 dk lık yoldu. Puset ters çevrildi ,kavşaktan dönerken, Allah tan pusetin kemeri bağlıydı , tepe üstü sarkmış, hemen arabayı durdurup, düzelttim, ama elim ayağım titredi, kendime çok kızmıştım, vicdan azabı çekmiştim . Allah korusun yavrularımızı.

Bu iyi fikirmiş , hafif uyandırıp uyutmak.benim kide sabah 5 te uyanıyor,sallayıp geri uyutuyorum
Bazen benimki de 6 buçuk gibi pat pat ayaklarını vuruyor hemen konuşmadan pışpış yapıyorum

Bi de benim kız yatınca 45 dk uyurdu gece sonra uyanır 1-2 saat uyanık kalmak isterdi. Sonra ben bu dakikaları öğrendim mesela 30dk oldu uyuyalı gidip saçlarını sevdim öptüm sırtını okşadım yani uyandırdım hafif
Sonra karanlıkta sessiz kalıp pışpışlayıp bazen biraz mama verip uykuya geri döndürdüm. Bu şekilde akşam uzun uyumaya başladı.
Tesekkür ederim canım, aslında dogdugundan beri hep rutin uygularım saatlerde cok esneklik saglamam misafir vs gelse bile ama bu ara böyle oldu iste, neyse dün gece nispeten daha iyiydi , 2 saatte bir kalktı en azından 😄 dediklerine dikkat edicem

Tesekkür ederim canım, aslında dogdugundan beri hep rutin uygularım saatlerde cok esneklik saglamam misafir vs gelse bile ama bu ara böyle oldu iste, neyse dün gece nispeten daha iyiydi , 2 saatte bir kalktı en azından 😄 dediklerine dikkat edicem
Gece çok uyanıyorsa belki açtır belki de dişi ağrı yapıyordur. Çünkü rutin saatler varsa zaten benim yaptıklarımı yapmışsındır sen de.

Kızlar merhaba benim kızın bıngıldagı kapanıyor ya sağlık ocağı bir sorun yok ama icin rahat etsin diye doktora da gösterebilirsin dedi siz ne düsünüyorsunuz.

Kızlar merhaba benim kızın bıngıldagı kapanıyor ya sağlık ocağı bir sorun yok ama icin rahat etsin diye doktora da gösterebilirsin dedi siz ne düsünüyorsunuz.
Osman Gönülal’ın bununla ilgili bir videosu vardı. Çok büyük bir problem değil demişti sanki. D vitamini ile ilgili bir düzenleme yapabilir doktor.

Gece çok uyanıyorsa belki açtır belki de dişi ağrı yapıyordur. Çünkü rutin saatler varsa zaten benim yaptıklarımı yapmışsındır sen de.
Çok açlık olduğunu sanmıyorum canım çünkü bir öğün mama durumu var onuda denemek için yatmadan verdiğimde de böyle yaptı, muhtemel diştir bakalım 🙏🏻

Kizlar dun sabahtan beri oglusum hasta😔 burnu akiyor, bazen tikaniyor, atesi var hafif. Dun aksam calpol vermeye basladim. 38.6’ydi atesi, surup verince dustu gece 37.6’ya kadar. 6 saatte bir 3 defa verdim. Sabah kalkinca tekrar 38.3 olmustu. Bol bol emzirmeye calisiyorum. Gece cok zordu… ne yapmali baska?

Kizlar dun sabahtan beri oglusum hasta😔 burnu akiyor, bazen tikaniyor, atesi var hafif. Dun aksam calpol vermeye basladim. 38.6’ydi atesi, surup verince dustu gece 37.6’ya kadar. 6 saatte bir 3 defa verdim. Sabah kalkinca tekrar 38.3 olmustu. Bol bol emzirmeye calisiyorum. Gece cok zordu… ne yapmali baska?
Canım çok geçmiş olsun burnunu açık tut en önemlisi o. Serum fizyolojikle temizle odasını bol bol havalandır. Bol bol emiyorsa yine vitamin içeriğine göre meyve sebze verebilirsin kefir iyi gelir probiyotik de çok önemli hastayken. Demir kullanıyorsan kes onu hastayken. Bi de ılık duş aldır gün içinde rahatlar. İnşallah çabuk atlatır minik oğlan

Canım çok geçmiş olsun burnunu açık tut en önemlisi o. Serum fizyolojikle temizle odasını bol bol havalandır. Bol bol emiyorsa yine vitamin içeriğine göre meyve sebze verebilirsin kefir iyi gelir probiyotik de çok önemli hastayken. Demir kullanıyorsan kes onu hastayken. Bi de ılık duş aldır gün içinde rahatlar. İnşallah çabuk atlatır minik oğlan
İnsallah Bestecim sag ol

Kızlar dişler bitmiyor 😀. Alt iki çıkmıştı, üst 2yi de patlattık. Doktor bugün kontrolde üst yanlar kabarmış dedi 😵. Halbuki üst 2. dişi patlayalı daha bi hafta olmamıştı; ben de bu çocuk niye herşeyi hala ağzına atıyor ısırımaya çalışıyor diyordum. Yani bitmiyor huzursuzluk bitmiyor ☺️☺️☺️

Çok geçmiş olsun. Benim kız da hasta ateşi var ve ishal. Kakası yemyeşildi dün bugün biraz daha sarı gibi. Calpol verdik 6 saatte bir, probiyotik verdim, sık sık emzirdim, duş aldırdık. Duş ve calpol rahatlattı yoksa ılık kompres de yapacaktım. ChatGPT bağırsaklarını yoracak gıdalar vermeyin, yeni bir şey denemeyin dedi. Pirinç, patates, yoğurt gibi şeyler verin dedi. Az önce de kafasını masanın kenarına çarptı ya🥹

Çok geçmiş olsun. Benim kız da hasta ateşi var ve ishal. Kakası yemyeşildi dün bugün biraz daha sarı gibi. Calpol verdik 6 saatte bir, probiyotik verdim, sık sık emzirdim, duş aldırdık. Duş ve calpol rahatlattı yoksa ılık kompres de yapacaktım. ChatGPT bağırsaklarını yoracak gıdalar vermeyin, yeni bir şey denemeyin dedi. Pirinç, patates, yoğurt gibi şeyler verin dedi. Az önce de kafasını masanın kenarına çarptı ya🥹
Oy kuzuuum😭😭 seninkine de gecmis olsun of cocuklar hasta olmasin ya🥺 calpolu ne kadar daha vereceksin?? Bu arada benimkinin de kakasi yesermisti demek ki hastaliga bagli🥺

Oy kuzuuum😭😭 seninkine de gecmis olsun of cocuklar hasta olmasin ya🥺 calpolu ne kadar daha vereceksin?? Bu arada benimkinin de kakasi yesermisti demek ki hastaliga bagli🥺
Biz önceki iki akşam da vermiştik geceleri diş ağrısı oluyor diye. Perşembe günü sağlık ocağındaki hemşire rahatsızlanınca verebilirsiniz sorun olmaz dedi. Dün gece de iki kere verdik. Ara ara ölçüyorum 37.5 ‘un üstüne çıkmadı çok şükür o yüzden gündüz Calpol vermedik. Yeşil kaka hafif enfeksiyon durumunda da görülebilirmiş ☹️
Dün akşam hep gittiğimiz hastaneyi aradım doktora sormalarını rica ettim. Calpol verip gözlem yapsınlar durumu kötüleşirse hastaneye getirsinler demiş. Genel durumu iyi ama inşallah bu gece ateşi çıkmaz 🥲

Burnunu açık tut, bol emzir. Hastalık zamanı stresli ama geçici inşallah
Kızlar dişler bitmiyor 😀. Alt iki çıkmıştı, üst 2yi de patlattık. Doktor bugün kontrolde üst yanlar kabarmış dedi 😵. Halbuki üst 2. dişi patlayalı daha bi hafta olmamıştı; ben de bu çocuk niye herşeyi hala ağzına atıyor ısırımaya çalışıyor diyordum. Yani bitmiyor huzursuzluk bitmiyor ☺️☺️☺️
Bizim de mi çıkacak acaba, alt iki çıktı

Biz beyin cerrahisine gittik tomografi çekildi takipteyiz. Kafa çevresi ayına göre normal büyümusse sorun yok dedi doktor

Pınar
Benim kızımda perşembe akşam ateşlendi uykudan uyandı kızım her zamankinden daha bir sıcaktı içime kurt düştü bir baktım 37.7 ydi ateşi vücududa yanıyordu yani benim kızım normalda asla sıcak olmaz sabaha kadar nöbet tuttum 38 oldu buçuk oldu felan ertesi gün baktım burnu aktı bende 4 saatte bir calpol verdim iki çay kaşığı ertesi gün iyi diye vermedim bugünde yeşil-gri gibi kaka yaptı demekki hem ilaç hemde hastalıklarına bağlı.
Bebekler hasta olmasın ya herkese geçmiş olsun kızlar salgın var bu ara benimde boğazlar şişmiş pert durumda🤦‍♀️

Wasnttt
Maşallah bizde diş felan yok🤣 bu huzursuzluk niye peki şuan ayağımda sallıyorum Allahtan gün içinde uyudumda şuan sakinim🤣

Pınar
Benim kızımda perşembe akşam ateşlendi uykudan uyandı kızım her zamankinden daha bir sıcaktı içime kurt düştü bir baktım 37.7 ydi ateşi vücududa yanıyordu yani benim kızım normalda asla sıcak olmaz sabaha kadar nöbet tuttum 38 oldu buçuk oldu felan ertesi gün baktım burnu aktı bende 4 saatte bir calpol verdim iki çay kaşığı ertesi gün iyi diye vermedim bugünde yeşil-gri gibi kaka yaptı demekki hem ilaç hemde hastalıklarına bağlı.
Bebekler hasta olmasın ya herkese geçmiş olsun kızlar salgın var bu ara benimde boğazlar şişmiş pert durumda🤦‍♀️
Hastaligin gecesi de ayri zormus😭 1.5 saat uyudum. Uyandi emdi ve yarim saattir tekrar uyumaya calisiyor yok once saga don sola don uyuyamadi. Yuzustu dondu uyuyamadi. En sonunda aldim ne pozisyona girerse girsin begendiremedim beyefendiye. Dedim ok anlasildi sen beni dikmek istiyorsun… su an dik pozisyonda oturuyorum kucagimda pis pisliyorum😑 ins yataga birakinca uyanmaz allahim nolur😭😭

Kızlar bebişlerinize çok geçmiş olsun. Aman diyeyim calpol verirken kilosuna uygun dozda ve saat aralığında verin. Parasetamol zehirlenmesi diye bir olay var dikkatli olun. Calpol vermeden çocuğu yıkamamak gerekiyormuş ateşi yükselirmiş. Bir de calpol verdiniz düşmedi dolven verin o şekilde dirençli ateş düşüyormuş.

Burnunu açık tut, bol emzir. Hastalık zamanı stresli ama geçici inşallah

Bizim de mi çıkacak acaba, alt iki çıktı
Valla arası hiç bişi sürmedi peşpeşe geliyor olabilir. Benimki biraz erkenci 🥲 daha birinin huzursuzluğu bitmeden diğeri başlıyor
Wasnttt
Maşallah bizde diş felan yok🤣 bu huzursuzluk niye peki şuan ayağımda sallıyorum Allahtan gün içinde uyudumda şuan sakinim🤣
Ya bu yeni bişi öğrenmeye başladıklarında gerçekten bi huzursuz oluyorlar Allah yardımcımız olsun 🥹😁

Back
X