• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 107 49,3%
  • erkek

OY: 102 47,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    217
Kızlar bebişlerinize çok geçmiş olsun. Aman diyeyim calpol verirken kilosuna uygun dozda ve saat aralığında verin. Parasetamol zehirlenmesi diye bir olay var dikkatli olun. Calpol vermeden çocuğu yıkamamak gerekiyormuş ateşi yükselirmiş. Bir de calpol verdiniz düşmedi dolven verin o şekilde dirençli ateş düşüyormuş.
Ayy ben bilmiyordum oncesinde yikamamak gerektigini. Oyle yapmistim ilk aksam… cok sukur bu sabah atesi 37.5’a dusmustu. Umarim daha yukselmez. Burada doktora gitmek ayri dert, hastanede acil doktoru bulmak ayri dert…

Kızlar bebişlerinize çok geçmiş olsun. Aman diyeyim calpol verirken kilosuna uygun dozda ve saat aralığında verin. Parasetamol zehirlenmesi diye bir olay var dikkatli olun. Calpol vermeden çocuğu yıkamamak gerekiyormuş ateşi yükselirmiş. Bir de calpol verdiniz düşmedi dolven verin o şekilde dirençli ateş düşüyormuş.
Ay ben de bilmiyordum yıkadıktan sonra verdim 😧 gece yine ateşi çıktı benim kızın da sabah iyi ama geceleri vuruyor diş ve hastalık 🥺 dün burnu tıkalı değildi akşam genzi doldu öksürük başladı. Çok yıpranmadan geçsin bu hastalık süreçlerimiz ya 🥺

Ayy ben bilmiyordum oncesinde yikamamak gerektigini. Oyle yapmistim ilk aksam… cok sukur bu sabah atesi 37.5’a dusmustu. Umarim daha yukselmez. Burada doktora gitmek ayri dert, hastanede acil doktoru bulmak ayri dert…

Ay ben de bilmiyordum yıkadıktan sonra verdim 😧 gece yine ateşi çıktı benim kızın da sabah iyi ama geceleri vuruyor diş ve hastalık 🥺 dün burnu tıkalı değildi akşam genzi doldu öksürük başladı. Çok yıpranmadan geçsin bu hastalık süreçlerimiz ya 🥺
Eksik yazmışım sanki durun 😂 mesela ateşi çok yüksekse 39-40 arası diyeyim o ateşlerde önce parasetamol sonra duş öyleymiş doktor uyarmıştı beni 🥰 titremeli ateşlerde direkt suya sokunca titreme ateşi yükseltirmiş özetle

Merhaba guzel anneler hepiniz iyisinizdir insallah. Bebekleriniz gece kac kere besliyorsunuz bizimki halen en az 3 kez beslenmeden geceyi bitiremiyoruz sonraki kalkislarda da bisekilde uyutmaya calisiyoruz ama gece halen pek uyuyamiyorum sizlerde durum nedirrr

Merhaba guzel anneler hepiniz iyisinizdir insallah. Bebekleriniz gece kac kere besliyorsunuz bizimki halen en az 3 kez beslenmeden geceyi bitiremiyoruz sonraki kalkislarda da bisekilde uyutmaya calisiyoruz ama gece halen pek uyuyamiyorum sizlerde durum nedirrr
Memede uyuyor uykusu hafifledikçe emiyor. Bir rahatsızlığı yoksa bu şekilde gece boyu uyuyoruz ama ben de derin uyku uyuyamıyorum pek.

Kızlar selam, bebeğim ilk 3 ay çok kg aldı fakat sonraki 3 ay da neredeyse çok çok az kg aldı ve baga zayıfladı… çok kafama takıyorum hala emştor ek gıdaya başladım ama sevmedi:) 6 aylık tam. Kakasını zor yapıyor hep ıkınıtor/ acaba gluten hassasiyeti vs ni var diye düşünüyorum bi diyet denicem/ benzer bir şey yaşaya var mı:(

200cc içiyor ama tek seferde değil 3-4 kere kalkıp az az içip içip uykuya dönüyor

Gece 1 kez besleniyor. Bazen gece 2 ve sabah 6 gibi bazen gece 3-4 ve sabah 7-8 gibi

Kızlar selam, bebeğim ilk 3 ay çok kg aldı fakat sonraki 3 ay da neredeyse çok çok az kg aldı ve baga zayıfladı… çok kafama takıyorum hala emştor ek gıdaya başladım ama sevmedi:) 6 aylık tam. Kakasını zor yapıyor hep ıkınıtor/ acaba gluten hassasiyeti vs ni var diye düşünüyorum bi diyet denicem/ benzer bir şey yaşaya var mı:(
Doktor bir sey demedi mi? Mamaya baslatir belki. Ek gidaya baslasa da kilo almaz ki ondan sadece tatmak icin yiyorlar

Benimki de oyle. Bazen 5 kere de emiyor ama o zamanlar illaki bi rahatsizligi oluyor. Bazi geceler 2 kere emiyor. Hep degisigor pasamizin ruh haline gore😑

Doktor ne diyor? Belki ilk üç ay fazla kilo aldığı için sonraki aylarda daha az almıştır, artık hareketlenmesi de etkilemiştir. Katı gıdada üç gün kuralına göre tahıl, süt ürünleri, yumurta deneyerek bulabilirsiniz bence bir hassasiyeti var mı diye. Benim de aklımda acaba kızımın süt ürünleri alerjisi mi var diye bir endişe vardı çünkü vücudunda döküntüler oluyordu. Çok şükür yoğurda tepki vermedi. Şu anda yumurtadan şüpheleniyorum daha deneyemedim onu.

Kızımın ateşi ve ishali geçti şimdi de şıp şıp burnu akıyor, gözleri sulanıyor. Öksürüğü de var, genzi dolu. Serum fizyolojikle burun temizliği yapıyoruz ama yeterli değil gibi geliyor sanki sümüğü zaten su gibi. Üst dişlerinden biri patlamak üzere iyice kabarmış. Bir haftadır o dişi bekliyorum. Mısır bile patlattık yani 😁 eşimin de ateşi 40 dereceydi dün gece nereye koşacağımı şaşırdım 🥹 Şimdi acilde serum takmışlar. Kızım da yanımda uyuyor ama burnu fokurduyor. Darlandım 🥲

Kızımın ateşi ve ishali geçti şimdi de şıp şıp burnu akıyor, gözleri sulanıyor. Öksürüğü de var, genzi dolu. Serum fizyolojikle burun temizliği yapıyoruz ama yeterli değil gibi geliyor sanki sümüğü zaten su gibi. Üst dişlerinden biri patlamak üzere iyice kabarmış. Bir haftadır o dişi bekliyorum. Mısır bile patlattık yani 😁 eşimin de ateşi 40 dereceydi dün gece nereye koşacağımı şaşırdım 🥹 Şimdi acilde serum takmışlar. Kızım da yanımda uyuyor ama burnu fokurduyor. Darlandım 🥲
Biz de ailece hasta olduk🫠 once bebis sonra esim sonra ben😭 ayy butun gece uyuyamadim bogazimin acisindan burnumun tikanmasindan yavrum benim demek ki bununla ugrasmis da o yuzden uyuyamamis diye dusundum😭😭kiyamam onlara… of cok zor insallah sen de hasta olmazsin🥺

Biz de ailece hasta olduk🫠 once bebis sonra esim sonra ben😭 ayy butun gece uyuyamadim bogazimin acisindan burnumun tikanmasindan yavrum benim demek ki bununla ugrasmis da o yuzden uyuyamamis diye dusundum😭😭kiyamam onlara… of cok zor insallah sen de hasta olmazsin🥺
Çok geçmiş olsun ❤️‍🩹 inşallah olmam yoksa perişan oluruz. kendilerini ifade edemiyor tosbikler gerçekten çok üzülüyorum. Dişlerine tetagil sürdüm az önce sürerken ağladı ama acaba dişi mi ağrıyor yoksa zaten huysuzdu ona mı ağladı düşünüyorum 🥹

Karar verin az mı kilo aldı yoksa kilo mu verdi :)
Çok kg dediğiniz 1 kg üstündeyse zaten 4 ay itibariyle 300-500 arası alıyorlar. Şu an kilosu boyu nasıl ?

Canım anneler güzel anneler yeni bir soruyla karşınızdayım. Kızımın sadece akşamlar yanakları kızarıyor. Sıcaklıkla alakalı değil çünkü sıcaklığımız hep aynı hatta geceleri bir tık soğutuyorum. Ateşi yok sadece yanaklarında böyle tatlı bir al al olma durumu var 🫠 dişten olabilir mi bu durum sizce neden olabilir ya bulamıyorum bir şey

Back
X