Tekrar merhaba.Tüp bebek sürecindeyim.30 yaşındayım.Eşimde varikosel vardı.Ameliyatta oldu ama netice halen gebe kalmama yetmiyordu.Tüp bebeğe karar verdik.Hiç aşılama ile zaman kaybetmek istemedik.3 yıldır korunmuyoruz çünkü.Olsa bir şekilde en azından bir kere gebe kalabilirdim diye düşündük.geçen 26 ekimde regl oldum 28 ekimde ilaçlara başladım.8 kasımda Opu oldum.Kontrollerde 7 tane yumurta görüyorduk.Ama OPU de 3 olgun yumurta toplanmıştı.üzülmüştüm ama önemli olan noktayı kaçırıyorduk.Önemli olan kaliteli yumurtalardı.Çok şükür 3ü de en iyi kalitede döllendi ve 2si üçüncü günde diğer 1 adet beşinci günde donduruldu.
Şimdi bugün yeniden yumurta toplama sürecine başladık.Çünkü doktorumuz benim yaşıma göre az miktarda yumurtam olduğunu, erken menopoza girebilme ihtimalin olduğunu söyledi.Aslında telaşlandırdı.Kan değerlerim normal çıktı çünkü ama annem 38 yaşında menopoza girdiği için endişelendim bende.Doktorum havuz(pooling) yapmayı önerdi.O yüzden tekrardan yumurta takibi ile Opu olacağım.Bu sefer 9 kadar yumurta görüldü.
İlk transferimde eğer gebelik oluşmaz veya bir sorunla karşılaşırsak havuzda hazır embriyolarımızın duruyor olması ve bu yeniden hormon ilaçları kullanmamak çok cazip geldi.Sanırım bu Opu sonrası da taze transfer olup geri kalan artık ne kadar embriyomuz oluşurda donduracağız.Daha sonra kardeş istersekte ordan kullanmayı planlıyoruz.Tabi kader ne getirir bilemiyoruz