• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Yapıyorum elimi hiç çekmiyorum memeden yine olmuyor. Bugün biberonla verdim sağıp damağını uyarınca emiyor benim memem damağına yetişmiyor mu acaba uyarmak için
Kuşum biraz dene, olmazsa bir emzirme danışmanından destek almanı öneriyorum ben. Yazdıklarını okudum demin. Zorlanıyorsun, çok da normal. Şu süreçte bebeğin emse seni de rahatlatır. Onu öyle seyretmek bile dünyanın en huzurlu şeyi. Emzirmeyen milyonlarca kadın var. Annem de beni hiç emzirememiş. İlişkimiz çok başkadır. O konuda kaygın olmasın. Sen elinden geleni yap, bir destek al. Olursa ne ala. Olmazsa da sen çok güzel bir annesin. 💅

Kızlar hastanedeki danışan hanımefendi bize e devletten süt parası alabileceğimizi söyledi ama bir türlü bulamadım ben. Yapabilen var mı?

Kayınvalide sevmeyengiller, size ne var canım o da bi anne dediğim için özür dilerim. Toparlayınca toplu da yazarım ama profilimden bakabilirsiniz yaşananlara
Profilini okudum kızkardeşim yasasa bunları ancak bu kadar canım sıkılırdı cağnım orıncım 😔 yani bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir aklım almıyor. Kötülük bu fesatlık pislik başka bir sey değil Allah ıslah etsin o kadını içimden başka beddualar da ediyorum da Allah bildigi gibi yapsın demekle yetiniyorum. Sen harika bir annesin cook güzel bir kalbin var seni görmeden seviyoruz sımsıkı sarılıyorum
Sağım sütü vereyim biraz dedim kaşık biberonla, yıktı ortalığı. Bir de zaten bir biberon sağmam lazım ki çocuk doysun ilk günler gibi 3 ml 5 ml neyine yeter bugün :KK43: Zeytinyağı sürdük, Hindistan cevizi yağı sürdük şimdilik evdeki imkanlarla yapabildiklerimiz. Eşim ayva çekirdeği jeli yapmış 12 saat beklemesi gereken bir şeymiş onu deneyeceğiz falan bakalım sırayla her şeyi geçiriyoruz biraz da bununla uğraşalım :KK43:
Tahinin üste cıkan yagını denedin mi canım ona da cok iyi geliyor diyorlar

Benim kizin aylik asilari ocakin ilk haftasi gorunuyor. Ama o hafta sanirim yine saglik ocaklarinda grev varmis bi ebeye sorucam acaba ondan onceki hafta yaptiriliyor mu?

Ya bir ritüel oluşturdu uyanayım emzir o sırada çiş ya da kaka yapayım altımı değiştir rahatlayayım ama sen bir daha emzir ki uykuya geçebileyim. Onu da kendi kendime yapayım demiyor kusana kadar daha emiyor. Ay şişman bir çocuk mu olacak ki Allah muhafaza shshhsh
kızzzz benimki de birebir aynısını yapıyor iki gündür 🤔🤭

Kızlar hastanedeki danışan hanımefendi bize e devletten süt parası alabileceğimizi söyledi ama bir türlü bulamadım ben. Yapabilen var mı?
Eğer kamu görevlisiysen direk kuruma başvurabilirsin onlar ödüyor. Değilsen doğum yardımı dilekçesi var onu doldurup aile il müdürlüğüne iadeli taahhütlü olarak göndermen gerekiyor. Direk e devlet üzerinden olmuyor sanırım.

Profilini okudum kızkardeşim yasasa bunları ancak bu kadar canım sıkılırdı cağnım orıncım 😔 yani bir insan nasıl bu kadar kötü olabilir aklım almıyor. Kötülük bu fesatlık pislik başka bir sey değil Allah ıslah etsin o kadını içimden başka beddualar da ediyorum da Allah bildigi gibi yapsın demekle yetiniyorum. Sen harika bir annesin cook güzel bir kalbin var seni görmeden seviyoruz sımsıkı sarılıyorum

Tahinin üste cıkan yagını denedin mi canım ona da cok iyi geliyor diyorlar
Denemedim canım deneyeyim geceden beridir ayva çekirdeği jeli sürüyorum da acısında bir hafifleme olmadı henüz :(

günaydın sezaryanlı anneler 🤣 kaçıncı gün banyo yaptınız benim gözümde çok büyüyor korkuyorum ama bi üstümdeki rehaveti de atmak istiyorum
Yavrum ben c.tesi akşam doğurdum pazartesi akşam eve gelince yıkandım. Annem yardım etti detaylı bir duş değil bir üstümden su geçsin hastanenin şey gitsin duşuydu

Günaydın 😅 Doğumdan tam 48 saat sonra yaptım. Ben 24 saat sonra yapmayı çok istemiştim de müsaade etmemişti doktor. O kadar rahatlayacaksın ki anlatamam. Oturmak yasak ilk banyoda o biraz yoruyor ama sadece duş başlığını başından boynundan aşağı tutup su akıtman bile seni kendine getirecek 😍 Belden aşağısı için destek iste bence ilk banyoda sen eğilip yıkama.
Ben cumartesi 17.46 da doğurdum. Sezeryan oldum süreci anlatacağım. Bugün hala yapabilmiş değilim ya endişelenmeli miyim. Gaz çıkarıyorum sorun yok ama 💩💩yapmadım hiç gelmiyor

Ben cumartesi 17.46 da doğurdum. Sezeryan oldum süreci anlatacağım. Bugün hala yapabilmiş değilim ya endişelenmeli miyim. Gaz çıkarıyorum sorun yok ama 💩💩yapmadım hiç gelmiyor
Kuşum ben duştan bahsetmiştim sanırım burada. Ama 💩 da 48 saat sonra yaptım. Ya o geciktikçe daha sıkıntı. Çünkü karın şişiyor bağırsaklar dolunca ve içten de baskı yapıyor. Sen bir an önce cesaretini topla. Böyle kuru kayısı falan tüket. Zeytinyağına biraz kekik at mesela kahvaltıda onu ye. Yani biraz tetiklesin tuvalete çıkma isteğini. Ikınmamak lazım zaten yapamazsın o öyle kolay bir şey değil. Korsen varsa kullanmanı öneririm bana %100 iyi geldi iki büklüm gezerken bir anda dimdik durabildim.

Ayyy tamam canım çok teşekkür ederim damla bilgisi için 🙏 Dün birkaç kişiye sordum biri çay posasına pamuk batır dedi biri anne sütü damlat dedi eşim tabi ki sadece su ile temizlenmelidir yorumunu yaptı 😂 Ben de bir damla önerisi bulamadım sulu pamukla yavaş yavaş temizledim. İki gün sürekli temizleyince epey azalmış ama yine olur illa ki damlayı not ettim 🙏 Benim tüm çabalarıma rağmen meme uçlarım çok kötü durumda ya. Buna uygulayıp fayda gördüğünüz bir şey oldu mu? Lansinohu doğum öncesinden beri uyguluyorum. Emzirme sonrası sürüp kapatıyorum falan ama nafile. Bebek ağzına aldığı anda ilk 1 dk falan gözümden yaş geliyor acısından. Sonra nispeten azalıyor da ona dayanmak çok çok zor. Hatta meme uçlarım normalde içine gömülür uyarınca çıkar. Şimdi bir tanesi nasıl tahriş olmuşsa hep dışarıda kocaman duruyor sanırım şişmiş de biraz :KK43: Zeytinyağı sürdüm hafiften duş sonrası ama emzirme öncesi yine yıkayacağım ve başa döneceğiz :KK43:
Meme ucu hassaslaşmış seninde benimde öyle oldu nemlendiriciler işe yaramadı maalesef doktora söyledim madecassol diye merhem verdi ama yıkamak gerekiyor onu ben de ilk başta bir memeyi sonuna kadar emziriyorum ki en az 2-3 saat krem kalsın işe yarıyor hassaslığı alıyor ama iki gün sürmeyim tekrar aynı oluyor bu durum ne zaman geçer acaba ya bir de bizimki bırakırken çekiştirerek bırakıyor gaz sancısından acayip canım yanıyor

Ben emzirmeyi beceremiyorum ya galiba. Doğum yapanların yorumlarını okurken ne kadar negatif düşünüyolar diyodum da yok olmuyor yani ağzı aranıyor sürekli memeyi tutmuyor zorla ağzına koyuyorum cok yapıp kafasını çeviriyor neyi yanlış yapıyorum
Hiçbir şeyi yanlış yapmıyorsun devamlı dene . Daha emmeye alışmamıştır ben bir ay cebelleştim. Ağladım zırladım sağdım biberonla verdim . En son güneşli bi odaya geçtim uyudukça güneşin altına soktum o gün belki beş saati geçti emzirme saatim . Ama o günden sonra başladı emmeye . Kendine dert etme ben çok ettim . Her yolu denedim ama vakti gelmeden emmedi yani . Bi de yürüyerek emzirdim öyle daha çok emdi . Pışpışladım emerken. Dene her yolu işte elbet birini tutacak canım

Annemden sonra zar zor kestirmediğim sütüm azaldı, emeği geçen herkesin ağzına tüküreyim gerçekten
Azaldığını düşünme sakın bebek alacağını alıyordur her türlü ilk başlarda zaten az geliyor ama mideleri ne ki hemen doyuyorlar emdikçe çoğalacak o sağımdan az çıkması yüzünden böyle düşünüyorsan düşünme sakın bebek emdikçe ona o süt geliyordur sen bilmezsin

Sabah saat 4.37’den bildiriyorum. Şu an tok mesela iyice emdi altını temizledim ve uykuya geçmek için emzik niyetine emiyor ağzında tutuyor. Bırak deyince de çekiştiriyor 🥲🥲 Hatta uyudu memeyi çekmeye çalıştığım anda güya emmeye başlıyor yalandan 🥲
Bebek emerken sen memeyi çekersende ucunda hassaslık oluyır yaşandı maalesef bu arada ağzında memeyle uyuması çok rahatmış şimdi doyduktan sonra bırakıp ağlamaya başlıyor zor uykuya geçmeye başladı bizimki galiba 5. Hafta atağı farklı geçiyor bizde

Yapıyorum elimi hiç çekmiyorum memeden yine olmuyor. Bugün biberonla verdim sağıp damağını uyarınca emiyor benim memem damağına yetişmiyor mu acaba uyarmak için
Sık sık dene benim de ilk başta göğüs ucum yoktu tek göğsümü slmıyordu ne yapsam tutmadı silikon uç da denedim almadı bir hafta boyunca sağmadığım için mastit olma yolunda gidiyordum sağdıktan sonra rahatladım ama her gün denedim çok aç olduğunda da denedim yarı aç olduğunda da almadı sonra uç çıkarayım öyle yapayım yok ama ben pes etmedim yine denerken bir baktım tuttu görsen sevincimi tuttu tuttu diye o yüzden sakın pes etme bebek uçsuz memeyi tutuyorsa seninkini haydi haydi tutar

Back