Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Doğum yapan anneler, hastaneye mama götürmeye gerek var mı? Hipp çok önerilmiş 2 tane organic var biri combiotic biri keçi sütlü, hangisini kullandınız?
Ben combiotic kullanıyorum ama hastaneye goturmemistim. 1 gece kaldık zaten gerek olmadi. 2-3 gün kalacak olanlar için ihtiyaç olabilir bilemiyorum. Bu arada organic diyo ama içinde palm yağı ayçiçek yağı ne ararsanız var, doktorum meme+mama devam dediği için mecbur kullanıyorum. Keşke ihtiyaç olmasa :KK43:

Tecrübeli annelere bir sorum olacak. Benim sütüm hamileliğimin 6. Ayından beri az az gelmeye başlamıştı. Doğumdan sonra da her hemşire memelerin çok dolu sağım yap dedi. Başlarda her sağımda 60 ml kadar çıkıyordu. 1-2 gündür azaldı 30 ml zor çıkıyor. Bebisin de çene kaslari kuvvetli olmadığı için sadece emzirme şeklinde ilerleyemiyorum doymuyor çünkü. Tavsiyeleriniz var mı bununla alakalı?

Kızlar müsait olunca uzun yazacağım inşallah şimdi biraz yorgunuz dinleneceğiz 😇 doğumum oldu güzel kızım 7 buçuk gibi doğdu gece hastaneye geldim 4-5 cm açıklığım olmuştu sancılarım 10 dakikadan altına düşmüştü biraz açılma bekledim 10 cm olunca doğuma aldılar kısa sürede kızım geldi çok şükür. Direk kucağıma vermelerini istedim mükemmel bir duygu eşime seslenip ağladım sadece öyle bir rahatlama geldi ki . Dikişlerim var ufak ağrıları var ama kızıma bakınca unutuyorum sanki

Yarına mı çeksem bilmiyorum çok iyi haberler de almadım benim stresim bebeği etkiler diye de korkuyorum ama 39'a ne kadar yakın o kadar iyi demişti doktor, sancılarım da yoğun ama bilemedim
sanci oluyor ama dogum baslamiyor korkma bence beninde sancilarim cok yogunsu dun aksam ve gece ama su gelmedi dogum baslamadi. doktorun dedigine gore ilerle bence

sanci oluyor ama dogum baslamiyor korkma bence beninde sancilarim cok yogunsu dun aksam ve gece ama su gelmedi dogum baslamadi. doktorun dedigine gore ilerle bence
Sancıdan korkmuyorum cano ya yani çok kıvrandırıyor o ayrı ama stres bebeği de strese sokar diye korkuyorum açıkçası. Bi kendimi dinlicem birkaç saat daha

Kızlar müsait olunca uzun yazacağım inşallah şimdi biraz yorgunuz dinleneceğiz 😇 doğumum oldu güzel kızım 7 buçuk gibi doğdu gece hastaneye geldim 4-5 cm açıklığım olmuştu sancılarım 10 dakikadan altına düşmüştü biraz açılma bekledim 10 cm olunca doğuma aldılar kısa sürede kızım geldi çok şükür. Direk kucağıma vermelerini istedim mükemmel bir duygu eşime seslenip ağladım sadece öyle bir rahatlama geldi ki . Dikişlerim var ufak ağrıları var ama kızıma bakınca unutuyorum sanki
cok sevindim 40 haftani doldurunca dogurmus oldun degil mi? saglik ve mutlulukla buyutun kizini 😍

Yarına mı çeksem bilmiyorum çok iyi haberler de almadım benim stresim bebeği etkiler diye de korkuyorum ama 39'a ne kadar yakın o kadar iyi demişti doktor, sancılarım da yoğun ama bilemedim
Kendini dinle 🤍 duruma göre hareket edersin ha 2 gün önce ha 2 gün sonra . Sağlıkla güzellliklerle al bebeğini kucağına 🥰

kuzum seninle aynıyız diye hatırlıyorum. biz bugün 38 haftalık olduk tam. 39. haftayız yani. bundan sonrası için çok da bi değişiklik olmayacak. bebişler büyüdü ciğerler gelişti her şey yolunda Allah’ın izniyle. ben bu gece doğum yapıcam mesela doktor hiçbir sıkıntı görmedi. sen de doktoruna güven. birkaç gün şu aşamada çok fark yaratmaz diye düşünüyorum. her şey gönlünce olsun 🫂

kuzum seninle aynıyız diye hatırlıyorum. biz bugün 38 haftalık olduk tam. 39. haftayız yani. bundan sonrası için çok da bi değişiklik olmayacak. bebişler büyüdü ciğerler gelişti her şey yolunda Allah’ın izniyle. ben bu gece doğum yapıcam mesela doktor hiçbir sıkıntı görmedi. sen de doktoruna güven. birkaç gün şu aşamada çok fark yaratmaz diye düşünüyorum. her şey gönlünce olsun 🫂
Aynen kuzum 38+1'im ben de bugün, normalde salıya vermişti gün tam 39 olsun diye (39 bitsin diye daha doğrusu) ordan pazartesiye çektik ama sancılar çok ağrı yapıyor, kıvrandırıyor yani evde çömelip kalakalıyorum öyle, nst'de de sancı çıktı zaten cumaya çekti. Duruma göre yarına çekebiliriz dedi benden haber bekliyor bilmiyorum

Doğum yapan anneler, hastaneye mama götürmeye gerek var mı? Hipp çok önerilmiş 2 tane organic var biri combiotic biri keçi sütlü, hangisini kullandınız?
Ben goturmedim hastaneden verdiler sonra eve giderken 2-3 gunluk yanima da verdiler. Ama her hastane aynimi bilemedm hastanene sor istersen. Hastane hipp kullaniyordu bana aptamil de alabilirsin dedi ben aptamil de kullaniyorum ara ara sarilik icin.

Aynen kuzum 38+1'im ben de bugün, normalde salıya vermişti gün tam 39 olsun diye (39 bitsin diye daha doğrusu) ordan pazartesiye çektik ama sancılar çok ağrı yapıyor, kıvrandırıyor yani evde çömelip kalakalıyorum öyle, nst'de de sancı çıktı zaten cumaya çekti. Duruma göre yarına çekebiliriz dedi benden haber bekliyor bilmiyorum
Bu arada benim bebis 37+5 de dogdu oyuzden kafaya takma bence seninki 38 e bile girmis . Daha da durmazdi benimki suan bile kafa tutuyo bana 🤣 folik asit bebeleri kiz bunlar kafa hep yuksrda kim der 6 gun olmus dogali 🤣 bok cuvalim benim 😋

Maşallah çok hızlı bir doğum olmuş 🥰 Hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün 🙏🏻🤍

Hangi damlayı kullanıyorsunuz acaba? Ben de bugün yarın alicam sanırım ama ne alsam bilemedim.
Ben ameticol diye bitkisel bir damla kullanıyorum hiç faydası olmadı diyemem. Maflor damla da aldım (sezaryan dogum oldugu için probiyotik kullansam iyi olur diye düşündüm kendimce) sab simplex de aldım tüm tuşlara basıcam heralde ama daha bu son ikisini acmadım henüz.

Ben ameticol diye bitkisel bir damla kullanıyorum hiç faydası olmadı diyemem. Maflor damla da aldım (sezaryan dogum oldugu için probiyotik kullansam iyi olur diye düşündüm kendimce) sab simplex de aldım tüm tuşlara basıcam heralde ama daha bu son ikisini acmadım henüz.
Sab simplex e çok iyi demiş herkes, ben de onu almayı düşünüyordum. Alayım en iyisi. Kaçıncı gün kullanmaya başlıyoruz bu damlaları, süresi var mı acaba?

1 gün çok fark etmez herhalde. Sancında epey varmış sanada yazık 🥺devam ederse böyle yarında olabilir sanki doktorda olur diyorsa. İnşallah canını sıkan tüm şeyler de geçer gider bebişin sağlıkla gelir🥹🙏

Maşallah canım 🧡 gözün aydın, sağlıkla büyüsün bebeğin

moralim bozuldu kontrolden ciktim normal dogum icin hersey uygun vajinal kontrol yapti bebek oldukca asagida, rahim yolu uygun ama acilma sifir.. suni veremeyiz daha once sezaryen oldugu icin dediler.. sadece vajinaya balon yerlestirip onu sisirebilirlermis o da mekanik bir islem aci verir pazartesi yapabiliriz istersen dedoler acilma olur olmaz emin konusmadilar..
her gecen gun zararima cunku onceki sezaryen yerim zorlanabilir.
20 aralika sezaryen gunu verdiler 41. haftamda baska da bekleyemeyiz dediler..
o gunde bakariz az bir aciklik bile varsa suyu patlatiriz hic acilma yoksa yapacak birsey yokmus.
cok canim sikildi hersey bu kadar yolundayken bebek kilosu kafasi karin olcusu pozisyonu yeri benim catim sirf acilma yok diye dogum yapamiyorum ve suni de verilemiyor. sezaryene kaliyorum yine cok canimi sikiyor bu durum cok

X