Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 82 40,8%
  • erkek

OY: 105 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,5%
  • ikiz kız/erkek

OY: 7 3,5%
  • üçüz / çoğul

OY: 2 1,0%

• Ankete Katılan
    201
Ne demek bu gece, çok heyecanlı 🤩🤩 Demek grubumuzun seri doğurma şenliği bu gece başlıyor 🥰 Allah hepimize sağlıklı, ferahlık dolu, gönlümüze göre doğumlar nasip kısmet etsin 🙏🏻🤍 Güzel haberler bekliyoruz, hepimizin yolu açık olsun 🙏🏻🩷
evet doktorum nöbetçiymiş bu gece. tüm gece seninle ilgilenirim dedi ☺️ amin inşallah çok teşekkür ederim 🥰

Göbüş bende aynı yerinde valla hiç aşağı falan inmedi 😁😁 en azından simge dumandan son haftakileri yap bak onlar baya iyi geliyor. Yürüyüş bende de yok valla 3 dk sonra ölcem sanıyorum ama sporlar çok rahatlatıyor 🫠🫠
Benimde inmiyor😄bazen sanki aylrca daha hamile olacakmışım gibi geliyor

Güzel hanımlarrr kızım uyurken ben de uyumaya çalışacağım hemen; önce şunu ekleyeyim normalde 36 saat hiç uyumamış olsam ağlayarak yatak arardım. Sanki şuan 10 dk önce uyanmış gibiyim analıkla mı yükleniyor bu 🥹🥹

8 Aralık günü dışarda birkaç işimiz vardı. Zaten buraya da yazdığım gibi ara sıra giren sancı nişan gibi doğum belirtilerini yaşıyordum. Pazar günü daha çok artmıştı ve kızım normalden daha farklı net kasılma gibi hareket ediyordu çok anormal gelmedi hayatıma devam ettim 😬😬
Akşama doğru bir çok yeri gezip yemeğe gittik, yemekte öyle rahatsız oldum ki sancım vardı. Yalancı sancı sandım, hayatıma devam etmeye çalıştım. Sonra eve geldik, evde sancı araları azalmaya başladı ama öyle dayanılmayacak bir şey olmadığı için doğum olacağı aklıma gelmedi açıkcası.. kahverengimsi sarımsı akıntı devam ediyordu ama artmıştı. Geceye doğru sancılarım baya can yakar hale geldi sanki yarım saatte 1 e düştü. Bebeğin hareketleri azaldı. Hemen hastaneye gidelim bi nst çekilir eve geliriz dedik. Hasteneye gittik nstye girdik. Sancılarım çok düzenli olduğunu öğrendik o gece yatış verildi. Şok oldum daha gelmez sanıyorum sürekli gidip gidip geldiğim için o gece de bizi eve gönderirler sanıyordum 😂😂

Gece sancı aralarım 15 dkda 1 e sonra 10 dkda 1 e düştü. Sancı her kadında farklı yaşanırmış ama benimki tam olarak adet ağrısı x 100 gibi bir şeydi. Çokkk yoğun adet ağrısı çekiyordum sanki. Gece annem ve kayınvalidemi gönderdik eşim ve ben kaldık. Sancı aralarında o kadar güzel uykum geliyordu ki tam uykuya dalacağım sancı yükleniyor 😂 pazar gece 1 dk bile uyuyamadım anlayacağınız 😂😂

Ara sıra açılmama bakıldı. 2 cm olmuştu. Sabah 7de suni sancı takılmaya karar verildi. Suni sancı normal doğum sancısından birazcık daha acımasız gibi. Sürekli olarak bi adet ağrısı var bir de arada artıyor da artıyor gibi. Ama gerçekten söylüyorum dayanılmayacak bir ağrı asla değil.

Suni sancı takılınca bebeğin kalp atış hızlarını doktorum beğenmedi. Suni sancı kalp atışlarını yavaşlattı kızımın. En sevmediğim kısım, sancı çekerken nst takılması oldu. Çünkü sancı çekerken yürümek hareket etmek duş almak çokkkk kolaylaştırıyor. Nst bağlı olunca biraz daha bunaltıcı bir durum oluyor. Doktoruma sürekli nst çıkaralım mı lütfeeeennn 🥺🥺🥹🥹 yapıyordum 😂😂
Hastaneye gece 10-11 gibi gittik , açılmam olmadığı için sabah 7 de suni sancı takıldı. Ama suni sancı da açılma olmasına yardımcı olamadı maalesef. 3 cm açıldı. Bebeğin kalp atışlarını zaten doktorum beğenmiyordu arada suni sancıyı kesiyorlardı. Sancılar yükselince biraz bağırtıyor tabi ama yapılmayacak yaşanmayacak bir acı değil..
O sıra da suyum da geldi . Su temiz ve normal doğum için tüm şartlar sağlanmış gibi görünüyordu..
3 dkda 1 sancılarım geliyor gidiyor, sancı çekmeye başlayalı 14-15 saat olmuştu ama açılmam olmamıştı. Doktorum da bu hızla gidersek 16-17 saat daha gerekebilir açılman yıjufedizx Ben de daha fazla dayanamadım doktorum da sezaryen olmasına karar verdik.

Hemeeen ameliyathaneye girdik spiral anestezi yapıldı 20 dk içinde kızımın sesini duydum 🥹🥹🥹
Suni sancı esnasında stres olduğu için kuzum kakasını yapmış. Halbüki doğuma girmeden evvel kontrol edildiğinde suyun temiz olduğunu söylemişti doktorum. Yani son 1-2 saatte yapmış kakasını . Biraz da yutmuş maalesef. Doğar doğmaz ciğerlerini temizlemekle uğraştılar . Oksijen verdiler Kızım benden önce odamıza çıktı.
Ben yanına gelene kadar ağlamış kimse susturamamış:) ben odaya girince kucağıma alıp yanağı yanağıma değince hemencecik sustu. Hayatımda hiç öyle güzel bir şey için ağlamamıştımm 🥹🥹 gözlerim daha evvel hiç bu kadar güzel bir şey görmemişti. Dünya daha aydınlık her yer daha yeşillik beyazlar daha beyaz tüm insanlar sanki daha mutlu gibi. Bilimum edebi sözler, dalga geçtiğim romantik filmler ve kitaplar o an anlamlandı sanki benim gibi bir öküz için 😂

50 cm 3560 gr minik kızım dünyaya geldi ❤️❤️

Orangegreysky Orangegreysky iddia oyna piyango bileti al ne bileyim ben hazine kazılarına falan katıl bacım. Sen 9unda doğurursun demiştin. Benim kızım 9unda dünyamı aydınlattı 🥰
Yaaa maşallah🥹🥹🧿özendim bebeme sarılmak istiyorum artık sana temas edince susması falan🥹🥹❤️
Orangegreysky Orangegreysky bize de tahmin yap😄😄işimiz fallara kaldııı blocked blocked S secondchance S seydaseydas

Yok anacım cok bir faydası olmadı. Sürekli emmek istiyor emince de gaz oluyor. Uykusunda bile bagırıyor cocuk ninja gibi hiyyaa diye😅 alttan cıkartana kadar bağırmaca, epey de mücadele ediyor cıkartıcam diye. Bakalım cok uzun sürmez inş.
İnşallah hemencecik geçer gider, hem bebiş hem sen rahatlarsınız canım 🙏🏻🤍

Doğum yapan arkadaşlar, hemşirelere ebelere hediye, bahşiş, tatlı vb. bir şey yaptınız mı? Doğum fotoğrafçısı ayarlamadıysanız hemşirelerden rica edeniniz oldu mu, fotoğraf konusunu nasıl hallettiniz?
Doğuma eşim girdiği için o çekmişti ama o an öncesinde yatış anından itibaren benimle ilgilenen hemşire/ebe vardı doğuma o girdi ve yanımda bebekle ilgilendi. Sonrasında hep o yanımızdaydı son gün çiçek sepetinden çikolata söyledik ona ağlaya ağlaya sarıldık birbirimize öyle ayrıldık sütümün gelmesinde onun katkısı çoktu. Doktorumuna 10 gün sonra gittiğimde tatlı götürmeyi düşünüyorum ama emin değilim halen.

Kızlar bende 7 aralıkta doğum yaptım çok şükür bebek 3.100 48 cm 37+6 haftada dogdu gruba yazamadım ancak yazabılıyorım biraz zorlu bir süreç geçirdim kısaca anlatıyım ben geçen sene tüp bebekle ıkız bebeklerımı kaybettim sezaryan olmuştum 27 haftaklardı o Amleıyatta kanamam çok olduğu ıcın damarlarım yırtılmış bağlamışlar hayatımı kurtarmak ıcın sımsıkı gebelıgımı tüp bebek doktorumda gecırdım o da amırlyata sabah 8.10da gırdım bebek 8.35 de dünyaya geldı eşimi gördü cıktı onlar benım kanmam varmıs yine doktor dedı kı geçen seneki amleıyatını kötü yapmışlar yırtıklarımı hallettı,onarım yaptı,akar izlerimi halletti bende saat 10a doğru çıktım daha sonra 6 saat gectı yıruttuler benım başım dondu kan sonuçlarım düşük geldı dokotrum geldı ulstrasonla hem alttan hem üstten baktı çok agrılıydı sızıntı alanı var dedı bır sürü ıgne serum tedavısı başladı tekrardan açmak ıstemıyorum vs dıyınce ben ağla ağla bir hak oldum zaten doğumda da baya stresliydim oncekı olayımdan dolayı kan durdurucu iğneler trombossit kan bır sürü şey getırdı doktorum tabi bebiş o ara aç mama verdıler ona da üç gün hastane de kaldım kısacası bennım doğum olayları baya mecralı geciyor son gün çok kötüydüm baygın gıbıydım doktor demır serumu taktırdı kendıme geldım yanı kısacası şuan ıyıyız ama baya zorluydu şuan sütüm damla gibi mama verıyorum arada emsırmeye çalışıyorum göğüs ucum da yara oldu bakalım beni neler beklıyor bugüne şükür
Maşallah bebek güzel doğmuş senin için çok üzüldüm canım bebeginin miss kokusu unuttursun bu yaşadıklarını çok geçmiş olsun🙏🙏🥰

Senin süreçlerinin zorluğunu öğrendikten sonra yazdıklarını okumak öyle keyif veriyor ki sanki kendi çocuğumu kundakladım yatırdım🥹🥹 sabırsızlığım da artıyor 🥲
Ahhh canim benim tesekkur ederim agrilarim bayagi azaldi bugunde esimin dogumgunu ikimizde yamuguz unutmusuz mesaj geldi ona oyle hatirladik , dunyanin en guzel hediyesini verdim sana diyorum haklisin daha guzeli olamaz diyor🤣😍 en kisa surede hamislercim siz de saglikla dogurun ve tadin insallah 😍

Kızlar bende 7 aralıkta doğum yaptım çok şükür bebek 3.100 48 cm 37+6 haftada dogdu gruba yazamadım ancak yazabılıyorım biraz zorlu bir süreç geçirdim kısaca anlatıyım ben geçen sene tüp bebekle ıkız bebeklerımı kaybettim sezaryan olmuştum 27 haftaklardı o Amleıyatta kanamam çok olduğu ıcın damarlarım yırtılmış bağlamışlar hayatımı kurtarmak ıcın sımsıkı gebelıgımı tüp bebek doktorumda gecırdım o da amırlyata sabah 8.10da gırdım bebek 8.35 de dünyaya geldı eşimi gördü cıktı onlar benım kanmam varmıs yine doktor dedı kı geçen seneki amleıyatını kötü yapmışlar yırtıklarımı hallettı,onarım yaptı,akar izlerimi halletti bende saat 10a doğru çıktım daha sonra 6 saat gectı yıruttuler benım başım dondu kan sonuçlarım düşük geldı dokotrum geldı ulstrasonla hem alttan hem üstten baktı çok agrılıydı sızıntı alanı var dedı bır sürü ıgne serum tedavısı başladı tekrardan açmak ıstemıyorum vs dıyınce ben ağla ağla bir hak oldum zaten doğumda da baya stresliydim oncekı olayımdan dolayı kan durdurucu iğneler trombossit kan bır sürü şey getırdı doktorum tabi bebiş o ara aç mama verdıler ona da üç gün hastane de kaldım kısacası bennım doğum olayları baya mecralı geciyor son gün çok kötüydüm baygın gıbıydım doktor demır serumu taktırdı kendıme geldım yanı kısacası şuan ıyıyız ama baya zorluydu şuan sütüm damla gibi mama verıyorum arada emsırmeye çalışıyorum göğüs ucum da yara oldu bakalım beni neler beklıyor bugüne şükür
Hayirli olsun ve gecmis olsun canim hemen gumus kapak al 2 gunde bile gozle gorulur sekilde duzeliyoe ama sakin krem surme onu kullanrken . Cok ise yariyor benim hala aciyor ama bu hicbisey vizz yani . Benim kiz gece her saat basi emmek istediginden iyilesme surecimde gecikiyor ama olsun eskiye nazaran cok cok iyi. Ayni kiloda dogmus minikkuslarimiz kac kiloyla ciktinizxhastaneden?

çok geçmiş olsun canım en kısa zamanda toparlarsın inş 🙏🏻 bundan sonrası çok sağlıklı ve güzel ilerlesin ♥️🌹

ben de seninle benzer şeyler yaşadım ilk doğumda. şimdi yine aynı şeyler olur mu korkusuyla doğuma gireceğim bu gece. Allah hepimizi evlatlarımıza bağışlasın. güzel ömürleri olsun 🌹
Oyle dusunme kuzum guzel dusun guzel olacak insallah 🙏🏻🌸

Kız yok sarmayı yapabiliyorum da cocuğu içinde durdurmayı beceremedim😊 dün gece gaza geldim penye battaniyeyle kundak yaptım ama gaz sancısı tuttu emince ıkına pıkına bağıra cagıra cıkarttırdı ellerini resmen🙃
Yaa yerim onu 😍 Sancı anlarında bazen çıldırıyorlar mümkün değil kundakta tutabilmek 😂 Bazen de o sıcak iyi geliyor gibi 🥰

Kuzum çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlarsın ve hayırlı olsun gözünüz aydın 🥰 Kavuşmuşsunuz bebeğinle maşallah 🧿 Ben her emzirme sonrası lansinoh sürüyorum meme uçlarına ilaç gibi geliyor anında alıyor o harareti sonra da göğüs kalkanı koyuyorum tişörtüme falan değmiyor çok şükür süt inene kadar çatlamadı, bir dene istersen. Duş alabiliyorsan omuzlarından aşağı sıcak su akıt bol bol. Elinle de aşağı yönlü masaj yap. Bol bol sağ sütünü elinle öyle öyle artacak. Üç güne kendi kendine damlar hale gelecek 🥰 Bestlak damla kullanabilirsin. Kemik suyu iç devamlı kolajen en hızlı iyileşme aracı.

Annelik gerçekten ne zor..zorlu geçmiş ama toparlamışsın çok şükür bebekte sende sağlıklı çok mutlu ol🙏🥹

Yarına mı çeksem bilmiyorum çok iyi haberler de almadım benim stresim bebeği etkiler diye de korkuyorum ama 39'a ne kadar yakın o kadar iyi demişti doktor, sancılarım da yoğun ama bilemedim

Merhaba kızlarr. 39+2 den bildiriyorum. Bugün doktor kontrolum vardı. Son 10 gundur suyumda azalma vardı. Doktorum sezeryan önerdi. Alttan tekrar muayene ettı bebek çok yukarda henuz kanala inmemiş sunı sancı ıle baslatabılırız deneriz dedi. Ben kabul etmedim. Biraz sancıyla gitmiş olsam isterdim ama direk suni sancı ile başlatmak bana mantıklı gelmedi. Yarın sezeryana gireceğim. Dualarınızı eksık etmeyin. Doğum yapacak herkese ve bana kolaylıklar diliyorum🙏🏻 sezeryan olmuş pozitif doğum hikayesi ile gelmek nasip olsun😍

Doğum yapan anneler, hastaneye mama götürmeye gerek var mı? Hipp çok önerilmiş 2 tane organic var biri combiotic biri keçi sütlü, hangisini kullandınız?

Yok anacım cok bir faydası olmadı. Sürekli emmek istiyor emince de gaz oluyor. Uykusunda bile bagırıyor cocuk ninja gibi hiyyaa diye😅 alttan cıkartana kadar bağırmaca, epey de mücadele ediyor cıkartıcam diye. Bakalım cok uzun sürmez inş.
Hangi damlayı kullanıyorsunuz acaba? Ben de bugün yarın alicam sanırım ama ne alsam bilemedim.

X