Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Başı aşağı da ama çatıya inmemiş ne demek oluyor. Çatıya inince doğum olmuyor mu. Yada çatı denilen şey rahmin içinde olan kısım mı. Çatı hangi nokta da kalıyor anlamadım. Ama bana doktorum bebeğin başı rahim ağzına yakın dedi Yani çatıya inmiş demek mi. Bu arada rahim ağzına yakın olmasına rağmen ben yüzünü görüyorum iki haftadır. Sanki doktorun dediği yanlış gibi geldi bana
Çatı kemiklerinin arasına girseydi yüzünü göremezdik dedi şu an girmediği için görüyoruz yüzünü dedi. Bebek sağ altta canım tam orta altta değil. Ama bu ağırlıkla kanala çok rahat girer aslında da bu büyüklükle orayı nasıl geçer bilemiyorum dedi. 2-3 hafta sonra bir de yani. Ben cuma gideyim de peşin peşin sezaryen tarihi alayım kendi doktorumdan en iyisi. Hiç olmazsa annem gelişini planlasın 😅

Selam kızlar bende bugün doktor kontrolüne gittim 35+4 ama 34+1 ile uyumlu dedi. Son 1 aydır ciddi beslenme problemi yaşıyorum. Geçen haftadan bu haftaya 80 gramcık almış güncel kilosu 2400 gr. Makat gelişte hala ve suyu çok azalmış o yüzden doktor 39 u beklemeyeceğim 37 de gel karar veririz muhtemelen sezeryan ile alırız çünkü bu miktarı ile dönmez dedi:KK43: Moralim çok bozuldu ya:KK43:
Beslenme problemi neden yasiyorsun? Miden mi kabul etmiyor ? Doktor bununla ilgili bisey dedi mi ?

Eki Görüntüle 3501200
Tüm yenidoğanları yıkadım, kalanları da askıdan alıp katlayıp organizerlere koydum. Yenidoğanları asıcam. Bugün bel ağrısından bana uyku yok gibi ndgmgm organizer de yetmedi çok sağlıklı bi karar vermemiş olabilirim
Bence çok çok askı yap daha rahat bulması görmesi. İleride de katlamak yerine askıya asıp geçersin.

Kızlar şu karamsar doktora muayene oldum abartısız 45-50 dk muayene etti ve konuştu, beynimizi de yaktı. Telefonda söylediklerine benzer şeyler söyledi. Kansızlığımın olması ve geçmişte sigara öykümün olması nedeniyle bu çocuk daha fazla büyümemiş yoksa şimdiden de 4 kiloları bulup doğardı falan dedi. Ya da eğer şekerim olmasa bu kadar kansızlık seviyesine 2.200 kg’de falan şu sıralar doğarmış. 45 yaşından sonra kesin diyabetlisin, ikinci üçüncü gebeliklerin olursa kesin insülin kullanmalısın falan dedi. Plasenta yaşım 38 haftaya ulaşmış maks 2 haftaya ama muhtemelen 10 güne sancılanırsın doğuma gidersiniz dedi. Bebek de kanala girmemiş ama baş aşağı duruyormuş. Yine de bence de normal doğurman riskli dedi. Suyu fazla gibi olduğu için eli kolu kordonu kendinden önde gelebilir. Gelmeyedebilir dedi. Gerçekten çok bir şey anlamadık çok garip yorumlar yaptı.
Çok karamsar ve kesin bir yorum olmuş. Bu kadar kesin konuşulabilir mi bu konuda ya bilemedim 🤦‍♀️ Kansız olmayan kadın mı var yani en iyimizin bile sınırlarda geziyor. Diyabette zaten tip2 olan biraz genetik yatkınlık biraz da yaşam şekline göre gelişiyor. Eğer ki dikkat edilirse düzelip ilaç kullanmaya bile gerek kalmıyor bırak insülini. Ailemde de var yani ondan biliyorum. Ne kadar olumsuz bakılabilirse öyle bakmış yani helal 🙇‍♀️

Kızlar bu hemşireye verilecek setin içine komple 10lu hastane çıkışı koymuyoruz demi ndndndn bu çanta hazırlama içi bana çok zor geliyor ya sanki ne koyacağımı kestiremiyorum da eksik oluyormuş gibi

Öyle yapcam cano organizerde belli değil neyin ne olduğu. 0-3 aylıkları bi tüketelim de onları kaldırıp diğerlerini asarım
Aynen canım ben de zıbınları organizere yerleştirdim de benden sonra kimse onla uğraşmaz bence 😂 İş yerinden bir arkadaşım da dedi ki her takımın ya da tulumun içine bir zıbın koyup katlar ya da asarsan işin çok daha kolay olur. Eşine de çocuğa kıyafet getir dediğinde hazır bir set alıp gelir direkt fazlası yine organizerde kalır dedi bu da mantıklı 😂

Kızlar bu hemşireye verilecek setin içine komple 10lu hastane çıkışı koymuyoruz demi ndndndn bu çanta hazırlama içi bana çok zor geliyor ya sanki ne koyacağımı kestiremiyorum da eksik oluyormuş gibi
Ay iyi ki sordun ben de soracaktım onu unutmuşum. Boyunluğa gerek yok bence onun dışındakiler koyulmaz mı

Aynen canım ben de zıbınları organizere yerleştirdim de benden sonra kimse onla uğraşmaz bence 😂 İş yerinden bir arkadaşım da dedi ki her takımın ya da tulumun içine bir zıbın koyup katlar ya da asarsan işin çok daha kolay olur. Eşine de çocuğa kıyafet getir dediğinde hazır bir set alıp gelir direkt fazlası yine organizerde kalır dedi bu da mantıklı 😂
Ben hala zıbın body vs farkını anlamadığım için nötrüm şu an dkgkg hangisiydi zıbın?

Ben 5li set koydum ona. Bir çıtçıtlı, bir şu bağlanan zıbından, bir tayt, bir ceket, çorap, önlük, şapka var. Ayrıca bez onu da hem 1 hem 2 numara koydum tosuncuğumun popişine 1 küçük gelirse diye 🥹 İsimli seti sonra giydiririz diye düşündüm küvöze falan almazlarsa inşallah hemen..

Hemşire setini şuna zıbınları, bezi, çorabı ekleyip koydum kızlar. Anlatamadıysam 😂

Eklentiler

• IMG_4699.png
    IMG_4699.png
    154,2 KB · Görüntüleme: 46
Çatı kemiklerinin arasına girseydi yüzünü göremezdik dedi şu an girmediği için görüyoruz yüzünü dedi. Bebek sağ altta canım tam orta altta değil. Ama bu ağırlıkla kanala çok rahat girer aslında da bu büyüklükle orayı nasıl geçer bilemiyorum dedi. 2-3 hafta sonra bir de yani. Ben cuma gideyim de peşin peşin sezaryen tarihi alayım kendi doktorumdan en iyisi. Hiç olmazsa annem gelişini planlasın 😅
Senin içinde bebeğin içinde hayırlısı olsun 🙏🥰🥰

Inslh hayirlisi doktorum nidicard kullaniyordum birakdirdi kullanma nezmn gelirse gelsin dedi ama nebilim daha erken gibi
Ablam 36+3 de doğurdu küveze girdi yeğenim sarılık oldu. Şimdi beş yaşında sağlıklı bi bebek küvez riski olsa da sağlıkla evimize götürebileceğimiz haftalardayız. İçini rahat tut

X