Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Olmadi haftasonu bamim bir magazada gecen hafta baksaydim keske neyse . Bakayim da 2 tane mi alsam bi dusuneyim

hepsi yetişecek hiç korkma. ben de ilkinde böyle hissediyordum ama o gün geldiğinde bi şekilde yoluna girmiş olduğunu görüyorsun. eksiğin yoktur zaten kalan işler için de liste yapmistersen kafan rahat eder gün gün yaptıkça.

canim ben cok erken evlenmedim belki o yuzden mantik da on plana geciyor cok 34 yasimdaydim evlendigimde 33te de tanistik insan yas tahtaya basmak istemiyor genelde 30ndan sonra

Sen sayarken ben yoruldum. Beni de artık bu hafta eğilmek zorluyor. Yürürken belimdeki kemikler sanki kırılıyor gibi yani nasıl anlatsam çıt çıt yapıyor sanki yürürken değişik birşey. Ayak tabanlarım ayrı yürütmüyor. Tamamen etkisiz hale geldik bu ay ben ladın çağırdım pencere kapı vs yaptırdım. Lavaboları kendim yaptım. Bitti en azından büyük iş. Ha istediğim gibi olmadı ama doğumdan sonra kendim yapacam artık. Doğuma yakın evi silip süpürüp temiz halı sereceğim. Bebeğin yaşadığı oda çok önemli ona yüklenin orası temiz olsun toz pislik olmasın gerisi önemi yok sonra yapılır. Ablam evim çok kirliydi bebek hasta oldu dedi. Kalktım yaptım yıkadım perdedir penceredir dedi.

Kızlar ya o kadar üzgünüm ki şu an
Size bahsetmiştim iş yerinde bir arkadaşım da hamile, doktoru da kendi amcası falan diye. Ben arkadaşıma bebeğin biraz önde gittiğinden kilosunun fazla olduğundan bahsetmiştim işte. Amcana sorar mısın doğum şekli ile ilgili o ne önerir, muayene olalım mı falan demiştim. Neyse konuşmuş sağ olsun. Doktor da beni arasın telefonda konuşalım demiş. Aradım 20 dk konuştuk telefonda.
Bebek 34 hafta 3200 gram geldi dedim. Hashimoton, hipotiroidin var mıydı dedi evet dedim. Polikistik over durumun var mıydı dedi. Ultrason bulgusu olarak vardı ama semptomları yoktu dedim. H1a1c kaçtı dedi 5,5 sanırım bunu tam hatırlayamadım. Ailenden akrabalarında şeker tiroid rahatsızlığı var mı, var. Resmen gebelik şekerin varmış başından beri dedi. Tokluk kaç çıkıyordu dedi. Dikkat etmediğimde 150-160 ilk saat sonradan da 130-110 falan öyle gidiyordu dedim. Ama mesela 3-4 gündür dikkat ediyordum 120 falan çıkıyordu ilk saat. Ki benim doktorum aman dikkat et falan hiç demiyordu gebelikte şeker 150yi görür önemli olan sonradan düşmesi diyordu. Bebeği biraz da şeker büyütmüş dedi. Benim takip ettiğim gebe olsaydın 35-36dan sonra çok sıkı takip ederdim senin durumunu dedi. Bu saatten sonra eğer rahim yapın müsaitse yani panço balon gibiyse (bu ne bilmiyorum) 39 haftaya kadar gidersin 4,5 kilo doğurursun, rahim yapın müsait değilse 15 güne kalmaz doğurursun bebek 3,5 kiloya ulaşınca dedi. Normal doğum diye diretmen hiç akıl mantık işi değil, bebeğimi sağ doğurayım demek varken dedi. Ki bu doktor herkesi normal doğurtmaya çalışan biriymiş. Hele ki 38 haftayı geçer de bebek iyice büyürse ve sen normal dersen paramparça olursun, bir daha çiş falan tutamazsın, bebeğe de ne olur bilinmez dedi Sonraki gebeliklerinde daha erken aylarda şekerin çıkacak ve 50 yaşına gelmeden de diyabetli olursun muhtemelen dedi Çok açık sözlüydü, gerçekten korktum ve üzüldüm ama o da bana bunları demese rahat rahat devam ediyorduk yani. 34 haftadan sonra diyete bile ben kendi isteğimle başladım yine doktorum demedi yani aman sıkı diyet yap diye. Of gerçekten geçmişe dönüp bakıyorum. Kızartma, ekmek, çikolata falan yediklerim aklıma geldikçe kendime kızıyorum Artık normal doğum hayali gerçekten kurmayacağım. Varsın sezaryen olsun sağ ve sağlıklı doğsun da. Mama falan da alacağım hatta çok hızlı şekeri düşer doğumdan sonra sarılığı başlar, diğer bebekler kadar az sütle doymaz dedi. Mental olarak çöktüğüm gün bugündür

canim genelde bir kac doktora fikir sormakta fayda var aklin karismissa. alaninda iyi bir doktor varsa bir de sonuclari ona goster. bak anneme senin cocugun olmaz demis doktorlar ben tedaviyle olmusum ama oyle negatiflermis ki umudunu kaybetmis sonra dogal yolla gebe kalmis ben dogmusum ardindan kardesim.
haksiz demiyorum konustugun doktor mutlaka gerceklik payi vardir ama sen istersen bir fikir daha al icin rahat etsin cok negatif tablo cizmis cunku..
benim kardesim de 4 bucuk kilo dogmus annem diyor ne kesik attilar ne birsey normal dogurmus
burda arkadasim ayni sekilde dogurdu 38 haftada geldi bebek buyuktu bastan beri. gelsin diye akapunktur hamilelik masaji herseyi denedi.
korkma olur mu sen istedigin dogum seklini sec tabiki ama cok karamsar konusmus sana baska fikirlerde al bence

Doktorun yönlendirmesi sıkıntılı olmuş bence, sen nerden bileceksin ki. Ama hba1c değerin yüksekmiş mesela bildiğim kadarıyla 3 aylık şeker ortalaması o, yani bu süreçte aslında şekerin çok düşük seyretmemiş demek ki. 140 üstünü görmeyeceğiz dedi bana doktorum, 120 üstünü bile görmedim ben ama ona rağmen bugün benim de bebek ileride diye karbonhidratı komple, sadece protein ve sebze dedi. Sen de dikkat edersen bir şey olmaz inşallah, sarılık zaten sık görülen bir şey. Bebek de şeker düşmesini de kontrol altına alıyorlar hazırlıklı olunca

Benim doktor daha ilk gün suratıma çarptı bu gerçekleri o yüzden baya tırstım şekerden sıkma canını canım hiç kacamaksız gidersin bundan sonra sabah kahvaltıda asla ekmek yememeni öneririm kendi tecrübelerimden çünkü öğlen yenen bir dilim ekmekle sabahki çok farkediyor ekmeksiz ettiğim kahvaltılarda şekerim 1 birim bile oynamıyor ama ekmek yersem 150-160 görüyorum bol bol çiğ kuruyemiş ve tatlı krizlerinde koskanın diyabetik helvasını tavsiye ederim bi şekilde geçecek bu günler hayırlısıyla dogurucaz hepimiz hiç sıkma canını sağlıkla dogsunlarda

üzülme yavrum bebek sağlıkla dünyaya gelsin de doğuma çok takılma artık. bundan sonrası için için rahat edecekse bi diyetisyene git istersen. istersen kendin ekmek makarna bulgur pilav beyaz un şekerden uzak durup diyet yap. hiç kaçamak yapmazsan düzene girer belki

Ah kuzum benzer durumu yaşıyoruz su an. Benimde senin gibi şeker yüklemesi temiz çıktı. Ama brnşm şeker yüksek ilerliyordu. Kendi kendime dikkat ediyordum. Ciğer geliştirciden sonra iyice yükselmeye başladı. 2 haftadır dikkat ediyorum ama yine de 150-160 lari görüyorum. Benim bebek önde değil hatta birazcık geride ama işte şekerle sarılık riski falan olduğu için panik yapıyorum. Sen gibi herşye dönüp bakınca yediğim kızartmalar tatlılar çikolatalar aklıma geldikçe kızıyorum. Zayıf hamile kaldım 47 kg ile çok hızlı kilo aldım. 26.haftada 57 kg idim suyum fazla diye yediklerime dikkat ettim. Şimdi 35 de 60ım su fazla diye dikkat etmesem kaça çıkardım bilmiyorum. Ama dikkat etmiş halim bile kötüydü. Artık geriye dönüp bakmamız bişey ifade etmiyor. Biz bebeklerimiz için ilerisine bakıcaz doğana kadar ne yapabiliriz diye bakıcaz. Tek kalıcı bi sağlık sorunları olmasın sarılık da çözülür. Olumlu yanlarını düşünelim. Hiç fark da etmeyebilirdik allah korusun. Şimdi önümüzde süre var dikkat ederek beneklerin insülin direncini değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Doğumca da bi problem yaşamayız inşallah

Geçenlerde çok az tavuk 4 dilim falan patates 2 dolu kaşık pirinç yedim 1. Saat 156 çıktı şok oldum. Pirinç resmen fırlatıyor şekeri. Bi de bulgur da mı yasak ben pirinç yemiyorum diye bulgur yiyordum o da mı çok yükseltir

Ben sarılığı başlamayan bebek görmedim kuzum. Billuribin sebebiyle zaten az çok her bebekte oluyor, ha şekeri olan bizlerde daha uzun sürer bilemiyorum o kadarını ama şekeri olmayanda sarılık olmayacak diye bi şey yok, hiç onu dert etme boşuna, hallolabilir bi şey o. İkiniz de sağlıklı olun da gerisi hep düzelebilir bi şey bence, bi de normal/sezaryen seçeneğini erkenden halletmen kendi psikolojin için de iyi oldu öyle düşün

Ben 2 tane sarma yedim şekerim yükseldi azıcık pirinç yani. Bulgur bana serbest olarak söyledi diyetisyen, yükseltmedi de şekerimi

Yavrum senin şekerin sürpriz değildi ki, o değerlerle zaten gebelik şekeri tanısı alıyorsun. Ben bu konularda doktoru sorgulayan laf söyleyen biri değilimdir ama değerlerin çok bariz gebelik şekeriydi yahu. Benim tokluk şekerim 78 çıktı, doktor takip edeceğiz bir anormallik varsa 120yi geçmemesi gerekiyor dedi düşün. Ki en düşük değer 70ti zaten, eşim iri olduğu için ekstra dikkat ediyor mesela. Bence sen doktor konusunu bir daha düşünmelisin.

Sezaryen/normal hiç takılma yeter ki sağlıklı olsun, ben de vajinal istiyorum ama bebek ve ben iyi olacaksam yani, altıma işedikten sonra normal doğursam ne doğurmasam ne yani. Benim annemi zorla normal doğum yaptırmışlar neler yaşadı anlatmıştım burda kadın 2 kez ameliyat oldu yırtıkları için. Diyet önemli bence sıkı bir diyet yaparsın artık bu saatten sonra gelse de küveze girmez zaten.

Bulgur beni çok yükseltmiyor normal bi tabak bulgur pilavı yediğimde yemeğin yanında max 130 falan görüyorum ama ufak ikitane dolma yesem pirinçli 150 lere cıkıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…