Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Ya cok zor enzor kısmı bu olsa gerek gebeliginde of baskasina acamiyorum utaniyorum eşim zaten yanimda degil hoş olsada acarmiydim bilmiyorumda sureklimi yapiyorsunuz ben son evrelere girince artik namn gelcekleride belli degil benim erken dogum riskimde var bilmiyorum planlimi olur nemnz gelir oyuzden bu dusunce sardi beni ani dogumda nasil olur 2 gune birmi temizliycez artik🤦‍♀️
Beni de son günler de bu düşünceler sardı. Ben bi kaç aydır artık ilişkide ortadan kalkınca 🫣😂 doktordan doktora temizliyordum oda ancak alınacak duruma geliyordu zaten jilet ile diğer türlü kısa kalıyordu tahriş oluyordu vs. Bide bende günler kısalınca strese girdim her an doğum olursa nasıl gidecem diye 😃 o kadar uzun tutamam artık alırım iki güne bir. Benim sizin göbeklere göre baya küçük göbeğim var ona rağmen bu hafta doktora giderken ciddi zorlandım 33+4 de gittim. Bi sonra ki randevu 35+4 çok zorlanınca bu sefer ağda ya gitmeye karar verdim. Duruma göre bakacağım olmazsa 38 de çatı muayenesi varmış o zaman giderim daha temiz olur 😂

Az önce hemşireye verilecek çanta videosunu izledim de ıslak mendil de koydu içine video sahibi. Ben bi adet bebek bezi koydum ama ıslak mendil gerekir mi hemen anında kaka yapıyorlar mı karından çıkarıp bize getirene kadar. Lazım olur mu bilemedim

Beni de son günler de bu düşünceler sardı. Ben bi kaç aydır artık ilişkide ortadan kalkınca 🫣😂 doktordan doktora temizliyordum oda ancak alınacak duruma geliyordu zaten jilet ile diğer türlü kısa kalıyordu tahriş oluyordu vs. Bide bende günler kısalınca strese girdim her an doğum olursa nasıl gidecem diye 😃 o kadar uzun tutamam artık alırım iki güne bir. Benim sizin göbeklere göre baya küçük göbeğim var ona rağmen bu hafta doktora giderken ciddi zorlandım 33+4 de gittim. Bi sonra ki randevu 35+4 çok zorlanınca bu sefer ağda ya gitmeye karar verdim. Duruma göre bakacağım olmazsa 38 de çatı muayenesi varmış o zaman giderim daha temiz olur 😂
Bende rahatdim aslinda vajinal muayne yapmiyordu doktor erken dogum riski olunca son 3 kere gittimde vajinal muayne yapdi hep artik bende aliyorum surekli agda da onermiyorlar riske girmekde isdemiyorum surda bise kalmadi Allahin izniyle bende doktordan doktora aliyordum zaten alirken zorlaniyorum alirkende eziyet geliyor bana 😄 ama zmn daraldi hic kimse ayında dogurmadi hep erken geldi bebitolar az once netde bi video denk geldi folik asit bebekleri diye sanirim ondan oluyor erken erken geliyorlar duramiyorlar😃 bende bu komu takildi aklima erken gelirse nasil olcak diye riskde olunca son ayada girince iyce stres oldum🤣 artik bende srkadasllarin dedi gibi 2 gune bir kendimi jiletlemiyi dusunuyorum 😬😂

Halbuki doktor dediğin risk alacak yani biraz da. Anne ve bebek için sağlıklı olan bu, ben hekim olarak onlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünecek. Biz doktoru normal doğumu yapabileceğimize ikna etmek zorunda mıyız yani?
Epidural ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yani vajinal doğum sırasında epidural almak hakkında? Daha önce alan oldu mu kızlar?
Benim kuzenim geçen gün epidurali doğurdu. Doktorların fikri nedir bilmiyorum ama o sorunsuz doğurdu. Doktora gittiğinde 3 cm açılması varmış ama sancı yokmuş doktor riske atmayalım demiş suni sancı vermiş. Sancı zaten açılmayı arttırıyor dedi. Sen sancı hissettikçe söylüyorsun sana yapıyorlar iğneyi dedi hem alttan vurunca açıklığı kontrol etmek için ellerini koyunca ağrı yaşamıyorsun hemde sancım azalıyor dedi. nstye bağlı kalıyormuşsun zaten sancı orda görünce ıkın deniyormuş öyle doğum oluyor dedi. Benim kafama yattı galiba bende epidural yapacam

Sanırım 4 cm’den sonra veriyorlar 6’yı 7’yi geçince vermiyorlar mıymış öyle bir şey duymuştum ben de. Ya arkadaşım aldı epidural mesela o çok rahat ettim dedi ama başka bir arkadaşımda da tansiyonu yükseltti, bebeğin nabzı düştü falan sezaryene aldılar o esnada. Doktorum normal doğuma az yanaşsa epidural konuşmaya çalışacağım da adam sezaryen deyip başka bir şey demediği için geçemedik hiç o muhabbete 😕
belki kordon, kaka problemi falan olmuştur, anestezinin direkt etkisinden çok.
benim en istediğim epidural alabileceğim vajinal doğum. ama olmayacaksa da sezaryene dönülebilecek noktada olsun 🙏

Bende rahatdim aslinda vajinal muayne yapmiyordu doktor erken dogum riski olunca son 3 kere gittimde vajinal muayne yapdi hep artik bende aliyorum surekli agda da onermiyorlar riske girmekde isdemiyorum surda bise kalmadi Allahin izniyle bende doktordan doktora aliyordum zaten alirken zorlaniyorum alirkende eziyet geliyor bana 😄 ama zmn daraldi hic kimse ayında dogurmadi hep erken geldi bebitolar az once netde bi video denk geldi folik asit bebekleri diye sanirim ondan oluyor erken erken geliyorlar duramiyorlar😃 bende bu komu takildi aklima erken gelirse nasil olcak diye riskde olunca son ayada girince iyce stres oldum🤣 artik bende srkadasllarin dedi gibi 2 gune bir kendimi jiletlemiyi dusunuyorum 😬😂
Ağda zararlı diyorlar ama bi arkadaş vardı burda demişti ben çok gittim daha gebeliğin ortalarındaydık sanırım. Yani gidenler var doktoruma yine sorarım ona göre giderim. En kötü çatı muayenesi zamanı giderim naısl olsa 38 e yakın oluyor doğum da olsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

Az önce hemşireye verilecek çanta videosunu izledim de ıslak mendil de koydu içine video sahibi. Ben bi adet bebek bezi koydum ama ıslak mendil gerekir mi hemen anında kaka yapıyorlar mı karından çıkarıp bize getirene kadar. Lazım olur mu bilemedim
Bence gerek yok hemşireye verilecek çantada ya. Zaten hemşire bebeği doğumhanede/ameliyathanede giydirmiyor mu, bi ton steril bez var silinmesi gerekirse orada silinir onlarla en kötü

ay hele gece, uykunun en tatlı yerinde gelince…
dün gece son noktaya kadar tuttum resmen, inat ettim uyumaya😂
Valla 30 yaşındayım bu yaşıma kadar bi kere çok ateşim vardı yaşım 6-7, annem gece çişe kaldırmıştı onu biliyorum, başka da hayatta kalkmam tuvalete öyle bi alışkanlığım yoktur. Ama şu son 2-3 aydır gece 3-4 kere kalkıyorum herhalde çişe fnjg gece ayakta olmayı da sevmem bi iki kere eşimi uyandırdım beni beklesene diye fkgkgk

Ben zaten günlerdir koridorda yürüyüp lavaboya gidene kadar gözümü kapatıyorum istemsiz kapanıyor açılmıyor 😂şanssızlığım senin gibi tutamıyorum hemen ağrı başlıyor Yumurtada idrar yollarında bu sefer ağrıdan uyuyamıyorum illa bedenim kalk diyor yani gidince rahat ediyorum n azından

Ağda zararlı diyorlar ama bi arkadaş vardı burda demişti ben çok gittim daha gebeliğin ortalarındaydık sanırım. Yani gidenler var doktoruma yine sorarım ona göre giderim. En kötü çatı muayenesi zamanı giderim naısl olsa 38 e yakın oluyor doğum da olsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
Bende beklerse inslh dogum zmni birkere gitmeyi dusunuyorum agdaya bakalim ama hamile kaldimdan beri hic gitmedim zaten oncesinde gitmiyordum lazere gitmisdim gebelikden dolayi yine cikmaya basladi epilasyon kullandim ilk 4ay ama sonrasinda artik cok zorlandim jilete döndüm daha beter oldu malum jiletle agdayi sevmiyorum ya epilasyonla almak daha iyi geliyor artik dogumdan sonra devm😃

Bende beklerse inslh dogum zmni birkere gitmeyi dusunuyorum agdaya bakalim ama hamile kaldimdan beri hic gitmedim zaten oncesinde gitmiyordum lazere gitmisdim gebelikden dolayi yine cikmaya basladi epilasyon kullandim ilk 4ay ama sonrasinda artik cok zorlandim jilete döndüm daha beter oldu malum jiletle agdayi sevmiyorum ya epilasyonla almak daha iyi geliyor artik dogumdan sonra devm😃
Yani 37 sonu 38 gibi doğum olmadıysa gidilir diyr düşünüyorum ağda ya yapacak olan kişiye hassas davran deriz doğum da olsa kafamız rahat erken doğum olmamış olur en azından. Tüylü de gitsek yapacak birşey yok çoğu hamile bence gidiyordur alışkın doktorlar 😂

Of sorma ya benimde derdim bu gece gece 2 saat arayla tuvalete kalkmak çok uykulu olduğumda çarpa çarpa gidiyorum robot süpürgeyi yerinden sürmüşüm götürmüşüm çarpa çarpa 😅 gece lambasıda yok lazım galiba zaten bebek içinde önümü görmüyorum gece gece

Yok yok bebiş başın falan döner eğil kalk eğil kalk. Girme o riske otur bence bu saatten sonra. Hem de çok kolaylaşır işin. Doğumdan sonra yine oturmadan duş önerilir zaten normalimize döneriz. Vaktin de olur merak etme sancı hissetsen bile önce bir duşunu alır sıklaşmasını beklersin. Suyun gelse de 10 dakikada belden aşağı temizleyip çıkarsın.
Benim eşim yanımda ama asla ondan isteyemem bunu mesela. Çok huyludur bizimki zaten yapabileceğini de sanmıyorum, göbek deliğim dışına çıktı mesela aska dokunamıyor hatta bakamıyor bile içim kötü oluyor benim diyor 😂 O öyledir estetik olmayan hiçbir şeye bakamıyor fenalık geliyor adama 😂 Doğuma da girebilirse inşallah baş ucumda tutacağım zaten onu hep. Doğurduğum anı falan görse şak diye düşer bayılır bir de onunla uğraşırlar 😂😂
ay huylanmasa bile eşimle yüz göz olmak istemiyorum ben ya:)
alınıyor böyle bir şeyler söyleyince ama kardeşime, anneme söylerim daha iyi eşimdense.
ama ben alabiliyorum kendim halen. bir de lazere gidiyordum, o yüzden aman aman çıkmıyor halen şükür. 15-20 gün önce almıştım mesela, pek de çıkmadı hormonlara rağmen

Kızlar ben bu dermotoloğu çok beğeniyorum, yıllardır takipteyim önerileriyle cildim baya iyiydi gebelikten önce. Çatlak için de genel olarak şu rutini uygulamaya çalışıyorum ama Lierac almamıştım Badger kullanıyordum, onun yerine Lierac alacağım belki indirime girer diye bekliyorum. Bir de Incia’dan aldım balm formunda bir ürün
ben her gün duştan çıkıp nemliyken lierac + bio oil sürüyordum. bir haftadır hindistan cevizi yağı da sürüyorum gece yatmadan. çatlamadan atlatcaz inşallah 💪🏻

Ya çok elzem değilse taşınana kadar kitaplık alma bile. Bence bu saatten sonra biz evden sadece eşya eksiltmeliyiz. Şu dyson’ı aldık diye bile normal elektrikli süpürge gözüme batıyor artık anneme mi veririm gelince bodruma mı kapatırım bilmiyorum. Resmen o bile ortada kaldı yani. Utanmasak oto koltuğunu şimdiden kurucaz arabaya bebek arabasını da bagaja atıcaz en azından iki parça eşya eksilsin diye 🥲 Acaba biz bedenimize sığamadığımız için mi eve sığamıyormuş gibi hissediyoruz 😂
Araya giriyorum ama dyson’ın hangi modelini aldın anam? Özel fiyat diyordu v15 total clean aldım, v12den bi tık pahalı v15ten ucuz. Çok video da göremedim

Yani 37 sonu 38 gibi doğum olmadıysa gidilir diyr düşünüyorum ağda ya yapacak olan kişiye hassas davran deriz doğum da olsa kafamız rahat erken doğum olmamış olur en azından. Tüylü de gitsek yapacak birşey yok çoğu hamile bence gidiyordur alışkın doktorlar 😂
Ay aklima geldi Benim kuzenim kuafordeyken suyu gelmisdi son kizinda 😃 2 gun sonra dogumum var diyordu kuafore gittim dedi suyu gelmis 2gun once gelmis oldu yani 😂

Yok yaaa, alt açma örtüsü falan da koyuyorlar bana fazla geliyor. Koskoca hastanede steril bir şey vardır mutlaka bir de onu düşünmeyeyim yahu. Beni izlediğim tüm hastane çantası videoları aşırı darlıyor o yüzden objektif olamam, evsiz gibi sırt çantasıyla gitmek istiyorum 😂

X