- 24 Nisan 2020
- 6.203
- 5.889
- 148
Ufff dur kız durNormal doğum istediğim için biraz tadım kaçmadı değil ama sağlıklı olsun bana yeter piremses bir tüp birey doğuracağım derken piknik tüpü doğuracak olmam şoku sjfksjdks
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ufff dur kız durNormal doğum istediğim için biraz tadım kaçmadı değil ama sağlıklı olsun bana yeter piremses bir tüp birey doğuracağım derken piknik tüpü doğuracak olmam şoku sjfksjdks
Aaaa sen de minicikmişsin öyleyse gerçekten Ben de kendimden rahat bir normal doğum performansı beklerdim valla. Hamile kalabildik, plasenta doğru yerde, erken doğum riski yok, kısacası akarı kokarı yok derken tosuncuk bebek engeli Aman ne yapalım iyi olsunlar da biz de iyi olalım yeteray annen aynen ben ebat olarak, boy ve hamilelik kilosu . tam olarak dogum kilomuz bile ayniymis ben de ilkinde dogurdum ciktim eski halimdeyim hemen hoop 48-50 civarlari. kiz ben de kendimden hep rahat dogum bekliyordum annem cok rahat iki dogum yapmis tipi ben gibi. ama benim ya plesantam dusuk ya bebek ters hayat bana hayirrr diyor napayim :)
Kızlar izlesinize şunu. Doktorlarımız resmen kolaycı ya. 5 kilo üzeri iri bebekmiş literatüre göre de.
Ya aynen öyle akışa müdahale etmek benim de içime sinmiyor. Bugün bir komşu dedi suyumu elleriyle patlattılar ona bile o kadar üzülmüştüm ki müdahale oldu diye dedi. Zaten sancım vardı ellemeseler de olacaktı dedi. Düşünsene insanlar buna bozuluyor biz gelmek istemeyen bebeği vaktinden önce ameliyatla alın diyeceğiz. Sağlık Bakanlığının videosundaki bebeğin travmatik konuşmaları geliyor aklıma ufBen çok katılıyorum bu duruma ve senin yorumuna. İsteyen sezaryen tercih etsin elbette ama ben çok istiyorum mesela, motive et ya hu. Bir de allah korusun bir sorun yokken gün verip sezaryen yapmak da benim hiç içime sinmiyor, bari doğum kendiliğinden başlasın kasılmaların bebeğe ve anneye çok faydası var.
D derya32 Attığım video da ona ait. Siz söyleyince belki de öneri olarak önüme çıktı. Ne güzel izah etmiş durumu..Yusuf olgaç ı tanıyorum. Florance nightingale de çok iyi bi doktordur kendisi.bikaç yıl gittim kendisine. Ünlülerin doktorudur.Hatta şarkıcı berkayın eşi özlem i de duda o doğurtmuştu diye hatırlıyorum.suda doğumda çok iyi
önemli olan düzenli olması ve aralardaki sürenin kısalması sanırım. yoksa doğuma kadar hiç kasılma olmayacak çok gerçekçi bir yaklaşım değildir zaten.Bu arada ben kasılmanın ne olduğunu bugün anladım. Bebek önümde toplanıp ileri doğru itiyordu kendini devamlı. Bu durum biraz nefes almama bile mani oluyordu. Bugün cihaza bağlıyken sancım 3-5-10 gidiyorsa mesela o hareketleri yaptığında 30-35 falan oluyordu. Ki oradaki kasılmalar evdeki kadar güçlü olmadı hiç. Demek ki evde 45-50 bile oluyor benim tahminim.. Ama herhalde son haftalarda hep olan bir şey kasılma. Yani kasılma hissettim hemen doğuracağım diye bir şey yoktur herhalde
Ay o video bok gibi ya, saçmalamışlar gerçekten hiç etkilenme her şeyi dramatize etmeye bayılıyor aptal sürüsü. İstersem normal doğururum istersem sezaryen doğururum sana ne, o zaman öyle bi opsiyonum olmayacak yurtdışındaki gibi sadece bir sıkıntı olduğunda sezaryen yapacaksın, çatı muayenesi bile yapmıyorlar. Ama ne bileyim doğal doğum için bu kadar çabalamak da zoruma gidiyor açıkçası.Ya aynen öyle akışa müdahale etmek benim de içime sinmiyor. Bugün bir komşu dedi suyumu elleriyle patlattılar ona bile o kadar üzülmüştüm ki müdahale oldu diye dedi. Zaten sancım vardı ellemeseler de olacaktı dedi. Düşünsene insanlar buna bozuluyor biz gelmek istemeyen bebeği vaktinden önce ameliyatla alın diyeceğiz. Sağlık Bakanlığının videosundaki bebeğin travmatik konuşmaları geliyor aklıma uf
Bende çok oluyor, doktora söyledim günde 5’i geçen ve 1 dakikadan fazla sürenleri ciddiye alırız dedi. Bende kesin 10 kere oluyordur ama kısa sürüyor, canım da acıyorBu arada ben kasılmanın ne olduğunu bugün anladım. Bebek önümde toplanıp ileri doğru itiyordu kendini devamlı. Bu durum biraz nefes almama bile mani oluyordu. Bugün cihaza bağlıyken sancım 3-5-10 gidiyorsa mesela o hareketleri yaptığında 30-35 falan oluyordu. Ki oradaki kasılmalar evdeki kadar güçlü olmadı hiç. Demek ki evde 45-50 bile oluyor benim tahminim.. Ama herhalde son haftalarda hep olan bir şey kasılma. Yani kasılma hissettim hemen doğuracağım diye bir şey yoktur herhalde
İnşallah canım hepimizin bebeği vaktinde gelsin. kilosu şu an kurtarıyor ama ciğer gelişimi ve emme refleksi ne durumda onu bilmiyoruz inşallah onlar da çok güzel oöor da hiç gerek kalmazMrb. 2 kilo uzeri oldugunda kuveze gerek duyulmuyordu herhangi bir saglik sikintisi olmaz ise insallah zamaninda gelir bebeginiz
Şu söylediklerine o kadar katılıyorum ki. Doktor doktor gezip ben onları motive etmeye çalıştım resmen.Ben çok katılıyorum bu duruma ve senin yorumuna. İsteyen sezaryen tercih etsin elbette ama ben çok istiyorum mesela, motive et ya hu. Bir de allah korusun bir sorun yokken gün verip sezaryen yapmak da benim hiç içime sinmiyor, bari doğum kendiliğinden başlasın kasılmaların bebeğe ve anneye çok faydası var.
Off aynen.Ama ne bileyim doğal doğum için bu kadar çabalamak da zoruma gidiyor açıkçası.
tabsiyonun, kan degerlerin nasil? ben sirt ustu yatamiyorum denemiyorum da artik ama sag ve ya sol yattigimda basim donmuyor. dusuk tansiyonum var aslinda 9/6 standart, hafifte kansizlik var 10,1 hemoglabin. buna ragmen bas donmesi yasamiyorum bir sor doktoruna ya da aile hekimine, evde tansiyon ailetin varsa olcebilirsinKızlar 33+4 üm başım ağrıyor sırt üstü yatınca ciğerlerim acıyor nefes alamıyorum sağa yatınca parmaklarım uyuşuyor gözüm kararıyor sola yatınca nispeten daha iyi ama sanki başıma kan gitmiyor gibi hissediyorum hiç rahat değilim yatarken size de oluyor mu Dün girdim ultrasona kızım 2300gr 44 cm baş aşağı pozisyonda Dr her şey iyi dedi kalp atışı amniyon sıvısı rahat şekilde doğum yapıcaksın dedi bende durumlar böyle
burda doktorlar trdeki kadsr bilgi vermiyor boy zaten hic soylenmiyor ben hic duymadim. kilo da rutin kontrolunde soylemiyor kimse hersey yolunda haftasiyla uyumlu suyun yerinde deniyor sonra gule gule var mi bir sikintin diye soruyor iste bir.Şu söylediklerine o kadar katılıyorum ki. Doktor doktor gezip ben onları motive etmeye çalıştım resmen.
Off aynen.
Son gittiğim doktor bana dedi ki görüyorum kilosu yüksek ama hiç tombik olmayan bebekler doğuyorlar. Yani kilo yüksek demek bebek obez demek olmayacağı gibi, kilosu az olan da zayıf demek değil. Şurada 155'ten 180'e bir dolu kadınız, hepimizin fit olduğu kilo aynı olabilir mi? Ve bebek doğuyor pediatriste gidiyorsun, boyunu kilosunu ölçüyor, anasına babasına bakıyor, genetik olarak böyle olması normal diyor. O 5-10 günde ne değişiyor da doktorların yorumları bu kadar farklı oluyor? İşte bunu kabul etmekte zorlanıyorum. Doktorların riskleri söylemelerini kabul ediyorum ama sürekli negatif konuşmaları, korkutmalari hoşuma gitmiyor.
Gozun aydin, dogumun hayirli olsun gule gule mutlulukla buyut bebeklerini. sen de tez zamanda iyilesirsin sezaryandan sonra zaman aliyor iki hafta kadar falan. Saglikli olmaniza cok sevindim hepinizinBen iyiyim , yani ameliyat yarası var tabi o biraz zorluyor ama çok şükür . İkinci gün daha iyi olursun dediler hep . Belimde katater vardı 5 doz iğne yaptılar o yüzden günü nispeten ağrısız geçirdim . Sezeryan deneyimlerimi yazarım ama biraz geçsin :) bebeklerim için de küvezdeler . Oğlumu verdiler yanıma 10 sn ama kızımı göremedim . Yarın biraz daha iyileşince gidip görebilirmişim . Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten hamilelik sürecini burda geçirdim diyebilirim ve bana mental açıdan da iyi geldi sizinle sohbet etmek , sizin sohbetlerinize anılarınıza şahitlik etmek . Bundan sonra da inşallah sağlıkla bebeklerimizi büyütürken de beraber oluruz . Hepinize çok sağlıklı zamanında bir doğum diliyorum. Biraz iyileşeyim yine gelirim :) ha bu arada diceksiniz şu haldr o mu geldi aklına ama diyim size de medical parkta yani bu hastanede doğum çekimi doğum ücretinin içindeymiş. Bi sorun hastanelerinize ona göre hazırlıklı gidersiniz öpüyorum hepinizi bebeklerime dua edin lütfen
Kesinlikle katılıyorum. Bak şurada bile bir avuç insanız, yarımız bebek küçükmüş ne yesem, yarımız bebek iri ne yesem derdindeyiz. Doğumun nasıl olacağı stresi zaten bir ayrı. Bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.Turkiyede cok asiri bilgi veriliyor anneye stres yukleniyor gibi geliyor bana ne gerek var buna.
ilk cocugumda olcumler haftasina gore geriydi bir hafta sanirim, o zaman bile kilo soylemedi sadece cagirdilar kordona bakildi kan akisi vs hersey normal genetik sana cekmistir sen de zayif minyonsun oyle dogar buyudukce kilo alir diyip yollamislardi. 3200 dogdu 39+5te
boy ve kilo takibi turkiyede cok ciddiye aliniyor bence yok sisman yok zayif cok yukleniyorlar anneye
evet canim annem hep diyor biz bu kadar sey bilmezdik cinsiyeti de dogumda ogrenmis ultrasona da bir kez girmis 8 aylikmis. tamam simdiki sistem guzel bir yandan bir sorun varsa bastan onlemeye yonelik sadece cok cok abarti bilgi alisverisi var. anne adayi hep endiseli cunku herseyi biliyor doktorun bilmesi gereken.. doktorda herseyi paylasiyor bu fazla gibi sanki.Kesinlikle katılıyorum. Bak şurada bile bir avuç insanız, yarımız bebek küçükmüş ne yesem, yarımız bebek iri ne yesem derdindeyiz. Doğumun nasıl olacağı stresi zaten bir ayrı. Bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.
Annelerimiz birkaç defa doktor görmüşler, cinsiyet bilmeden, kilo bilmeden dogurmuslar. Kesin erken mi gelir geç mi gelir diye de kafaya takmamışlardır. Dediğin gibi şu an burada anneye aşırı bir yüklenme var hamilelikle başlayan. Tatlı canımıza yazık diye düşünüyorum.
Ay bilmiyorum ama benim hissettiğim vaktinde ve cok normal bir kiloda doguracaksın canım, niyeyse bunları okurken öyle bir his geldi içimeAh amin canım Allah gönlüne göre versin Geçersiniz 3 kiloyu merak etme çok var daha, çok ideal bir kiloda da doğar inşallah
Çantasını hazırlıyorum can havliyle 0-1 ay bir şey koymuyorum ya direkt 1-3 ay zıbınlar tulumlar falan. Küçük olup da çıplak kalmasın da büyük olsun gerekirse diyorum. Belki de tam olur zaten Tek duam 1-2 hafta kalasıya kadar bekleyip, sağlıkla kolaylıkla gelmesi kuzucum artık. Çok erken doğmasın, gelişimi tamamlansın, sezaryenmiş normalmiş geçtim artık
Çözüm bulamadım bende. Yavrummm durrrr diyorum hemeencecik yatıyorum geçmesini bekliyorumKızlar çatı ağrısına çözüm bulan var mı.? Az kaldı ikiye ayrılacağım