• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 40,1%
  • erkek

OY: 108 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,9%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    207
Ay burnu çok tıkalı ya açamadım asla. Az damlatıyorum olmuyor çok damlatıyorum olmuyor tam dalıyor hırıltıyla geri uyanıyor yavrum
bu gece ilk defa rahat uyudular sanki . Oda nemlendirici işe yaradu bence . Sen kullanıyor musun ? Ben normalde gece sabah kadar serum sıkıp , aspire ediyordum . Hatta braun aldım makine ile çekiyordum . Bu gece hiç aspire etmedim inşallah buhar makinesindendir

bu gece ilk defa rahat uyudular sanki . Oda nemlendirici işe yaradu bence . Sen kullanıyor musun ? Ben normalde gece sabah kadar serum sıkıp , aspire ediyordum . Hatta braun aldım makine ile çekiyordum . Bu gece hiç aspire etmedim inşallah buhar makinesindendir
Nasıl bi şey kullanıyorsun? Bize kaynım gönderdi ama düz böyle süs gibi bişi daha kaliteli bişi mi alsam emin olamadım çok etkili gibi değil

Nasıl bi şey kullanıyorsun? Bize kaynım gönderdi ama düz böyle süs gibi bişi daha kaliteli bişi mi alsam emin olamadım çok etkili gibi değil
Medisananın aldım. Alaman markasıymış ketıll kadar bişi . Çok estetik değil ama yorumları çok iyiydi tabi ben aldıktan sonra okudum yine . Kızların dediklerinden de vardı ama onlar hava temizliği de yapıyormuş . Evde evcil hayvanım yok o yüzden almadım . Media marktta sadece bu marka vardı aldım çıktım . İki kademeli , ışıklı mışıklı . Sessiz bii de evde yayla havası var sanki 🤣 2400 e aldım ben . Bi küçüğü de var o da 900 falandı galiba

Eklentiler

• 54E6BDAD-A6ED-42E8-8525-D8F0EBE82D23.jpeg
    54E6BDAD-A6ED-42E8-8525-D8F0EBE82D23.jpeg
    256,6 KB · Görüntüleme: 36
Ya aynı şeyleri yapıyorum bende. 32 günlük oldu sarılık riski de kalmadı şükür. Dün doktora sordum bazen 4-5 saati geçiyor emzirmem diye. 6 kg ya kadar 3 saatte bir beslenmesi lazım risk alıyorsun şekeri düşebilir dedi 😔 Gece sadece 1 kez oluyor bazen 4 bazen 5 saat her gün değil o da. 😔😔 o arada mızıldanıyordu ağlamadığı için bakıyordum iyi mi diye ama kalkmıyordum geri uyuyordu. Artık ilk mızıldanmasında vereceğim ama uyandırmam yine de.
Yaa kilo sınırını ilk defa duyuyorum. Belki o sizin bebeğinize göre tahmini ay tahmini kilo durumudur. Çünkü 5. Ayında 6 kilo olan bebek de var. 3. Aydan sonra bebek istemezse gece beslenmesine gerek yok diyen doktor da var. Yine annelerin kafasını karistiriyorlar 🙃

Zombi olma yolunda ilerliyorum 🧟‍♀️ ben uykusuz kalmayayım diye liseyi öğleci , üniversiteyi ikinci öğretim okumuş bir kimseyim . Akşam 10 buçukta yatıp en az 8 saat uyumadan kalkmazdım . Çok enteresan şu an yaşadıklarım 😅 analık çok zor
Evet arkadaşlarım, kara batak gibi gelip şikayet edip gidiyorum ama napiyim kime dert yanayım 🤣
Valla her halükarda maşallahı hak ediyorsun zaten sen 🤩 ben ikizlere bakmayi hayal edince bile boşluklar oluyor peki bu, şu nasil olacak diye oturtamiyorum kafamda🫠

Odanın nemi mi düştü. Iki gündür bizim de öyle. Gece bile sıktım artık sf uykusunun açılmasını göze alarak
Ben de 2 saat önce açmıştım az önce yine açtım tıkalı çünkü belli. Nem ölçerin pili bitmiş ya dün de göremedim ama genelde 49-50 civarı oluyor baktığında normal sınırlar içinde ama az mı geliyor bizimkine bilmiyorum

Medisananın aldım. Alaman markasıymış ketıll kadar bişi . Çok estetik değil ama yorumları çok iyiydi tabi ben aldıktan sonra okudum yine . Kızların dediklerinden de vardı ama onlar hava temizliği de yapıyormuş . Evde evcil hayvanım yok o yüzden almadım . Media marktta sadece bu marka vardı aldım çıktım . İki kademeli , ışıklı mışıklı . Sessiz bii de evde yayla havası var sanki 🤣 2400 e aldım ben . Bi küçüğü de var o da 900 falandı galiba
M90 Aroma Difüzör Gece Işığı 7 Led Nemlendirici Kumandalı Buhar Makinesi 550 ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol bize de şundan göndermişler çok süs süs yani buhar veriyor tabii de ne kadar etkili bilemedim :(

M90 Aroma Difüzör Gece Işığı 7 Led Nemlendirici Kumandalı Buhar Makinesi 550 ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol bize de şundan göndermişler çok süs süs yani buhar veriyor tabii de ne kadar etkili bilemedim :(
Bak bendeki bu osman gonulal da bunun eski modelini kullaniyomus. Gerci cocuk hala tikanik ben anlamadim neden

Şu an hatırlamıyorum ama bunların etkisi odanın büyüklüğüne göre litresi değişiyor . Sanırım 30 35 metre kare için benim aldığım uygundu . Bendeki 3,5 litre su alıyor . Tek sevmedğim şey saçma bi şekilde alttan suyu doluyor . Senin linklediğine ben de baktım da sonraki süreçte Ankarada da kullanırım diye bu tip bişi tercih ettim.

Kizlar kizin gozune bisey yapismis ya kirpik mi tozmu anlayamiyorum hic de rahatsiz olmuyor . Nasil alinir o yaa cok sinir oldum dun biraz gozune masaj yaptim gitti sandm ama gitmemis:(

Zombi olma yolunda ilerliyorum 🧟‍♀️ ben uykusuz kalmayayım diye liseyi öğleci , üniversiteyi ikinci öğretim okumuş bir kimseyim . Akşam 10 buçukta yatıp en az 8 saat uyumadan kalkmazdım . Çok enteresan şu an yaşadıklarım 😅 analık çok zor
Evet arkadaşlarım, kara batak gibi gelip şikayet edip gidiyorum ama napiyim kime dert yanayım 🤣
valla sen dabıl anasın ben bi büyük bi küçükle dağıttım her şeyi 😬 düzelicez inş 🤪

Ay burnu çok tıkalı ya açamadım asla. Az damlatıyorum olmuyor çok damlatıyorum olmuyor tam dalıyor hırıltıyla geri uyanıyor yavrum
canım çok tıkalı ise doktora git derim. ben kendim düzeltememiştim şahsen. bi de tıkanıklık sümükten mi yoksa kuruluktan mı onu anlayabiliyor musun? bizim mesela fış fış sümük sesi geliyordu. kuruluktansa evet buhar makinesi iş görür. diğer türlü hastanede temizlik yapıyorlar çıkıyor ne varsa.
Kizlar kizin gozune bisey yapismis ya kirpik mi tozmu anlayamiyorum hic de rahatsiz olmuyor . Nasil alinir o yaa cok sinir oldum dun biraz gozune masaj yaptim gitti sandm ama gitmemis:(
gözünün içinde mi? sütümle ıslattığım ağız mendiliyle alıyorum ben kenarlarda bi şeyler olunca

Yaa kilo sınırını ilk defa duyuyorum. Belki o sizin bebeğinize göre tahmini ay tahmini kilo durumudur. Çünkü 5. Ayında 6 kilo olan bebek de var. 3. Aydan sonra bebek istemezse gece beslenmesine gerek yok diyen doktor da var. Yine annelerin kafasını karistiriyorlar 🙃
Bende ilk defa duydum. Bizimki böyle giderse 1-2 aya ulaşır o kilograma yani maksimum 2.5-3 aylık oluyor. Çok farklı görüşler var evet bence bebeğine göre değişir. Ben kendi çocuğum için uyandırılmaması taraftarıyım. Çünkü ikiz yeğenlerimden biliyorum. Prematüre olduklarından çok uzun süre artık yaşına girmişlerdi başta 2 sonra en geç 4 saatte bir beslediler. Onu alışkanlık edindikleri için gece iki üç kez uyanmaya devam ettiler mamayı bırakmalarına rağmen. Ama illa bir şey içmek istiyorlardı anneleri de su veriyordu inek sütü zararlı diye. Koca çocuk oldular halen gece uyanma huyları var.

Kızlar gaz için damla şurup kullanıp fayda gören var mı? Yok yani olmuyor çünkü böyle devam etmemiz mümkün değil. Gece gündüz kucak meme uykusuzluk derken bunu uzun süre devam ettirebilmem mümkün değil.

D derya32 demişsin ya kimi bebeklerin 6 ay gazi oluyor diye. İlkinde 8 ay o kadar şiddetli yaşayınca bu defa muaf olurum sandım ama yok 😢
Ben relectazı denicem canım. Sindirim Enzimi var onun içinde diğer gaz damlalarına göre daha farklı o yüzden. Benimkinin sütümle bir derdi oldugu kesin emmesinin yarısında bagırıs cagırıs oluyor kaldırıp gegirteme kadar pıtpıtlıyorum sırtını sonra devam ediyor emmeye bir tur daha. Alttan da cıkartsa sürekli bagıra bagıra ıkınıyor yetmiyor resmen hiç birzaman cıkarttıgı gazlar nasıl bir gaz bombasıysa. Kasım annelerinde relectazdan cok fayda görenler varmış dün baktım biraz da yarın getirtcem eczaneden.

Benim oglana da yapışıyor tüy gibi sanki tam gözünün ortasına kayboluyor kendi kendine sonra yine ben alamadım rahatsız da gözükmüyor dedigin gibi

Ben relectazı denicem canım. Sindirim Enzimi var onun içinde diğer gaz damlalarına göre daha farklı o yüzden. Benimkinin sütümle bir derdi oldugu kesin emmesinin yarısında bagırıs cagırıs oluyor kaldırıp gegirteme kadar pıtpıtlıyorum sırtını sonra devam ediyor emmeye bir tur daha. Alttan da cıkartsa sürekli bagıra bagıra ıkınıyor yetmiyor resmen hiç birzaman cıkarttıgı gazlar nasıl bir gaz bombasıysa. Kasım annelerinde relectazdan cok fayda görenler varmış dün baktım biraz da yarın getirtcem eczaneden.
Laktoz intoleransı için diye hatırlıyorum, sütü laktozsuz süt haline çevirmek için laktaz enzimiydi herhalde. Emzirmeden hemen önce kullanılıyor. Dediğin gibi gaz çıksa bile bitmiyor yine ıkınma ağlama devam 🙁

İlk çocukta da laktaz enzimi, nurse Harvey, biogaia, sab simplex hepsini kullanmıştık. Şimdi yine aynı yerde olmak canımı sıkıp modumu bu kadar düşürüyor sanırım. Bir hafta daha bir şeyler deneyeceğim, bu relactazı da denerim ama hiçbir ilerleme olmazsa yine alerji diyetine başlayacağım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, yavrularımıza şifa olacak ne varsa karşımıza sağlıkla, kolaylıkla çıkarsın 🙏🏻

Back
X