• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydın kizlar
Regl sonrasi iliski tutar mi bilginiz var mi?
8. Ve 11. Gun
Suan cok değişik hissediyorum ve midem bulanıyor hassasım acaba mi diyorum normalde 14. Gun yumurtluyorum cunku ..

Merhaba @MaviSasa234 tüm konuya hakim değilim ancak şuan zeynep kamil de bir aşılama sürecim oldu yumurta yeteri kadar gelişmediği için çatlatma yapılmadı. Bir süre ara verdik. Benimde bir kimyasal gebeliğim oldu eylul 2021 de. Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesinde önerin varsa gitmek isterim. Bu süreç çok yıprattı açıkçası. Bir tarafım polikistik diğer tarafta yumurta az ve gelişmiyor. Ümraniye diye kelime arattım ve senin yazın ile karşılaştım. Ümitsizlik yok z. Kamil de çok ilgi bulamadım tedaviyi doğru yönlendirdilermi emin değilim. Bu forumda yardımcı olmak isteyen olursa çok mutlu olurum. Ümraniye de ikamet ediyorum. Allah hepimize sağlıklı bebişler versin...
Merhaba Garipserce Garipserce bende Ümraniye de ikamet ediyorum. Zeynep Kamil de tüp bebek tedavisi oldum dediğin gibi seni önemseyen doktor yok maalesef. Her gittiğinde aynı doktora da denk gelemiyorsun. Bazıları çok merhametli ve ilgiliydi hakkını yiyemem. Ama genel olarak bende hiç memnun kalmadım. Tedavilerim hep yarım kaldı. İlaç dozunu ayarlayamadılar. Ümraniye araştırma Hastanesi'nde aşılama oldum. Oda başarılı olmadı. Tâbi bu hastaneden kaynaklı değil. Benim yumurta rezervi az sana orada İbrahim beyi tavsiye ederim. İlgili bir doktor du kendi adıma bunu söyleyebilirim. Allah yardımcımız olsun. Rabbim dileyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Ateş basması,yemediğin şeyleri yeme isteği,Sol kasık ağrısı,göğüs uclarının sızlaması
ayy hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin :dua: aynı belirtiler bendede var ama ben iğne oldum ondandır die susup oturuyorum kenarda:KK48:

ayy hayırlı olsun Rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin :dua: aynı belirtiler bendede var ama ben iğne oldum ondandır die susup oturuyorum kenarda:KK48:
Aminn ALLAH razı olsun,en kısa sürede hepiniz hayırlı haberleri alın inşALLAH

Benim psikolojimi düşünen yok demek ki... Olsaydı zaten bunları duymazdım. Ben birine birşey söylerken hassas konulara çok dikkat ederim, cümlelerimi seçerek söylemeye çalışırım karşımdaki üzülmesin diye ama malesef ki bu birçok insanda yok. Eşim de doktor ne demişse o sürece göre hareket edecez diyor. Hsg nin 2.ayındayız şuan, klasik doktor söylemi var ya 3 ay şans yüksek diye... Eşime ara ara dedim ki tekrar bi spermiyogram bakıp profesöre mi göstersek hep bakalım tamam bakalım dedi. En son sert şekilde söyleyince hemen o da çıkışıp doktor 3 ay dedi ya dedi... 3 ay dolsun öyle veririm... Eşim için doktor ne demişse o, asla dışına çıkmaz. Ben çok acele ediyormuşum 🤦🏻‍♀️
Kuzum seni öyle iyi anlıyorum ki bende ayni süreçlerden geçtim yani çevreden baskı oldu elbette anneler, yolda gördüğüm tanıdık bile çocugunuz olmuyor mu diye soruyordu. benim geçen sene bir kaybim oldu ben o gebeligimde idrar testinde görür görmez aileme arkadaşlarıma söyledim heyecandan tabiki insan hic kötüsünü düşünmüyor mutluluğum 3 gün sürdü kan artışı düzgün değildi dış gebelik dediler, bu kez acıyan gözlerle baktılar arkadaslarim hamile kaldılar da kısır muamelesi yaptılar bana sırf bu baskıdan işimi bıraktım ben.

Hsgye gelince ben de kasımda çekildim aynı şeyleri doktor bize de söyledi esimin sperm testi vermesini de istedi daha önceden baktirdigimizdan esim vermek istemedi aynı seninki gibi ben de çok beklentiye gitdim tabi 3 ayda kesin hamile kalcam dedim hele ilk ay regl gelince dünyam başına yıkıldı. kesin este sorun var diye düşünüyor insan ona pekmezler yedirdim kendim takviyeler ocakta kimyasal oldu. Ardından gebelik olur dediler hop şubatta regl oldum yine bu kez saldim demek ki olmayacak dedim çok sukur en umutsuz olduğum anda aldım haberi ama gel gör ki sevincimi bile yasayamiyorum zaten kötü deneyimlerimden tedirginim insan istiyor ki teselli edilsin iyi olacağı söylensin ama paylaşamıyorum kimseyle esim ve sizlerin dışında kimsenin haberi yok, bunca zaman ugrastigimizi olmadığını bilmiyordu artik kimse yine de soruyorlardi tabi kısmet nasip deyip gecistiriyordum çünkü vah vah tuh tuh surda su doktor var burda bu diye içimi karartacaklardi düşün söylemediğim halde annem bana tüp bebek doktoru bulmuş para biriktirmeye başlamıştı. şimdi içlerine doğmuş gibi kv ve annem soruyorlar adet oldun mu diye daha vakti gelmedi diyorum söylemiyorum keseyi bebeği görmeden, bizler ne yazık ki mutluluğumuzu üzüntümüzü bile çevre baskisindan yaşayamıyoruz derdimizi bile paylasamiyoruz..

Hsg temizse kafa rahatliyor sperm testi için eşin daha gitmiyorsa ona takviyeler başla böylece sorun varsa düzeliyor paikolojisi oluyor ben de öyle yapmıştım elimden bi şey gelmediginden.

Çok uzattım kusura bakma buradaki herkesin bir hikayesi var cogumuzunki benziyor içine bir nebze su serpmek için yazdım yalniz değilsin ve nasip ne zamansa o zaman oluyor kuzucum üzmemeye çalış kendini bir de bir sure bence çevrendeki insanlardan uzak dur yapabiliyorsan, dualarım seninle Allah gönlüne ferahlık versin 🙏

Yok kuzum paylaşmadım.. Ablamlar sürece çok müdahale etmeye çalıştı.. Gittin mi doktora, buldun mu doktor.. falan.. Bende siz karışmayın bende bakıyorum bende araştırabiliyorum. Bu sormalarınız daha çok strese sokuyot dedim.. Artık sormuyorlar ama ara ara hani şunu yapacaktın yaptın mı falan diyorlar engelleyemiyorum😄
Şimdi yazın tüp bebeğe başlayacağımı biliyorlar.. eğer bu tutmazsa 3.de zaten söylemek istiyoruz, psikolojik olarak zor bi süreç.. Tüp bebekte daha dirayetli olmak gerekiyor…
bencede en mantıklısını yapmıssın canım,
bızde hıc soylemıyoruz ıkı asılama denedık, kımsenın haberı yok bızım tarafında esımın tarfınında onların soruları benı daha cok bunaltıyor :(
tup bebk dusunursekde soylemeyı dusunmıyoruz

Back