Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba Sasacım,

Dilerim herşey hayırlısı ile güzel olur senin için ❤️ Süreç nasıl ilerleyecek?
İnş inş... Gene rahim kalınlığı kontrolü gene hormon tahlilleri yapılacak.
20-21. günlerde transfer olacak.
Bu sefer transferden 2 gün önce intralipid verecekler. Ortalama 4-5 saate veriliyomuş..
Sonra transferden 14 gün sonra yapılıyormuş. Eğer pozitif olursa 2 haftada bir devam edecek..

İnş inş... Gene rahim kalınlığı kontrolü gene hormon tahlilleri yapılacak.
20-21. günlerde transfer olacak.
Bu sefer transferden 2 gün önce intralipid verecekler. Ortalama 4-5 saate veriliyomuş..
Sonra transferden 14 gün sonra yapılıyormuş. Eğer pozitif olursa 2 haftada bir devam edecek..
İntralipid bağışıklığının güçlenmesi için sanırım... Dualarım seninle 🤲❤️ Rabbim sürecini kolaylaştırsın

Dediklerini açar mısın merak ettim canım hiç duymadım çünkü.insallah bu sefer hayırlısıyla sagliklica pozitifi görürsün.ben de cumaya prp ye randevu aldım inşallah ise yarar.
Kuzum benim 1. deneme negatif oldu.
-Ya embryo genetiği bozuk- buna tik atıyorlar zaten, normal gebelikteki gibi.. Ama 5.güne gittiği içinde sağlıklı olabileceği var sayılıyor.
-ya benim rahimde sıkıntı var- benim hsg temiz, tüpler açık. Usg de temiz.. Doktor o yüzden bunu direk eledi.
-ya da bağışıklık sistemim izin vermiyor- 23 kromozom babadan geldiği için yabancı olarak algılanıyor ve reddediyor olabilir. Bunun için llenfosit aşısı var. Babadan kan alıp, beyaz kan hücreleri toplanıp anneye veriliyor. Ama 2-3 aylık tedaviymiş. Şimdi bunu denemek istemiyorum dedi doktor. 3. denemede deneriz dedi.

O yüzden doktor şuan embryo sağlıksızdı diye düşünerek hareket etmek istiyor.
İntralipid tedavisi de aslında yoğun bakım hastalarına verilen bi besin.. Bağışıklığı baskılayıcı özelliği varmış. Çoklu düşüklerde veya anti tpo gibi bağışıklık kaynaklı redlerde kullanılıyor.
Benim ailemde çok fazla romatolojik hastalık var. Annem ablam halam herkeste birşey var. Olabilmesi muhtemel diye ben istedim. Bakalım inş faydasını görürüm.

-Ya embryo genetiği bozuk- buna tik atıyorlar zaten, normal gebelikteki gibi.. Ama 5.güne gittiği içinde sağlıklı olabileceği var sayılıyor.
-ya benim rahimde sıkıntı var- benim hsg temiz, tüpler açık. Usg de temiz.. Doktor o yüzden bunu direk eledi.
-ya da bağışıklık sistemim izin vermiyor- 23 kromozom babadan geldiği için yabancı olarak algılanıyor ve reddediyor olabilir. Bunun için llenfosit aşısı var. Babadan kan alıp, beyaz kan hücreleri toplanıp anneye veriliyor. Ama 2-3 aylık tedaviymiş. Şimdi bunu denemek istemiyorum dedi doktor. 3. denemede deneriz dedi.

İntralipid tedavisi de aslında yoğun bakım hastalarına verilen bi besin.. Bağışıklığı baskılayıcı özelliği varmış. Çoklu düşüklerde veya anti tpo gibi bağışıklık kaynaklı redlerde kullanılıyor.
Benim ailemde çok fazla romatolojik hastalık var. Annem ablam halam herkeste birşey var. Olabilmesi muhtemel diye ben istedim. Bakalım inş faydasını görürüm.
İnşallah kuzum, ben doktorun ihtimali üzerinde duruyorum genetiği yüksek ihtimalle temiz değildi.
Elinde embriyon var umutlu ol 🎈 diğerleri iyi olacaktır şans bu hangisinin temiz olduğu ilkinde belli olmuyor🙏🏻
En son ihtimal kalanları genetiğe gönderebilirsin ams şimdi sen gene ikinci denemeye geç 🎈🍃

Anladim canım çok güzel düşünüyorsun her şeyi güzel olur insallah❤

Anladim canım çok güzel düşünüyorsun her şeyi güzel olur insallah❤
Kuzum hesap kitap yapıyoruz hiç birşey tutmuyor :D Artık bende yapmayayım doktora kendimi bırakayım diyorum..
Doktorda muhtemelen bana bi yeri ile gülüp, seni mi kırıcaz be gülüm yaptı bence :D

İnşallah kuzum, ben doktorun ihtimali üzerinde duruyorum genetiği yüksek ihtimalle temiz değildi.
Elinde embriyon var umutlu ol 🎈 diğerleri iyi olacaktır şans bu hangisinin temiz olduğu ilkinde belli olmuyor🙏🏻
En son ihtimal kalanları genetiğe gönderebilirsin ams şimdi sen gene ikinci denemeye geç 🎈🍃
inş tutar.. Bende ona yoğunlaşmak istiyorum..
Doktor 3. denemedekiler çift dondurduk dedi. Bende ikiz gebelikten o kadar korkuyorum ki... İnş ona kalmaz diye dua ediyorum..

Tüm ilaçlara %37,43 oranında zam geldi. Eczane raflarına yansıyacak. Kizlaaaar sonunda zam gelmiş yazık valla napıcaz zaten çok masraflı surecteyiz :KK43:
Kuzum transferdeki bütün ilaçları sağlık ocağıdaki doktor yazınca karşılıyor. Ben yeni öğrendim.. Oksapar 10 günlük dozuna 370 lira verdim..
2 duphaston, 2 oksapar, coraspin 125 tl verdim. Doktor kesinlikle bi daha öyle alma ben yazarım. O kaddar masraf içerisinde buna nasıl yetişeceksin dedi.. Valla alıp ellerini öpmek istedim. Sonunda biri anladı diye :D
Sadece prolutex olan karşılamadı.
Aklında olsun..
Zaten yükümüz ağır..

Back