• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben donmus transferde cetrotide kullandim valla
Bizim merkezde tarlusal yoktu
Her merkezin uygulamasi farkli oluyor, ama seni hic o kadar ilaci bulmakla ugrastirmasalarmis keske gercekten
Sorma yaa
O kadar eczane aradım ki çevre iller dahil
Emeğe mi yanayım 7 kutu ilaca para vermeme mi yanayım bilemedim
Benim taze transfer olmayacağı ön muayene de belli idi oysaki
Kullanmayacağım kesin mi dedim evt size taze transfer olmayacak dedi. Hem pco var hem ohss riski
Ohss olmamak için ne yapmak lazım acaba

Bende onu merak ediyorum canım
Zaten adet öncesi ön görüşme muayene sinde doktor bana siz taze transfer için uygun değilsiniz dondurulmuş transfer olacak bir sonraki adetten sonra olur dedi. Buna rağmen nesne ilacı aldırdılar anlamadım o kadar zor buldum ki ilacı maliyeti de ayrı cabası.
Dün kesin mi kullanmayacağım diye Bi daha sordum kesin dedi. İlacınızı bulamayan hastalara veririz elinizde kalmaz dedi de neden varken mailini kullandım ki
Senin sonucun ne oldu kaç embriyo oluştu
Kaça aldin canim peki lazım olursa bizim çevrelerden alırız bulmak zor çünkü

henüz belli değil canım ama hafraya olur . dün kontrolüm vardı 19 yumurta saydı doktor tabi bu büyüdükçe azalıp artadabilir. gonal f devam ediyorum .transferde ekim sonu gibi olur. 2 tane embiyo konulacak nasip olursa
önemli olan sağlıklı olması.
seni de hatırladım evet yazınca . 3. güne gidenler olunca 5. güne gitmez diye erkenden tranfer yada dondurma yapılıyor sana öyle bişey yapmadılar mı. hep 5. güne gitsin diye mi beklediler.
Evet benim doktorum çok kritik bir hikaye yoksa, mutlaka 5.günü bekliyor transfer için. Bahçeci ve bazı doktorlar da öyle yapıyor.. yani 5.güne giden olmasaydı ancak bir sornakinde 3. gün denerdi.. şimdi mevburen 5.gün bekleyeceğiz çünkü pgt olacak..
19 yumuş çok iyi canım 🤩 sağlıklı büyüsünler inşallaaah

Evet benim doktorum çok kritik bir hikaye yoksa, mutlaka 5.günü bekliyor transfer için. Bahçeci ve bazı doktorlar da öyle yapıyor.. yani 5.güne giden olmasaydı ancak bir sornakinde 3. gün denerdi.. şimdi mevburen 5.gün bekleyeceğiz çünkü pgt olacak..
19 yumuş çok iyi canım 🤩 sağlıklı büyüsünler inşallaaah
Amin İnşallah canım 😍

Sorma yaa
Kullanmayacağım kesin mi dedim evt size taze transfer olmayacak dedi. Hem pco var hem ohss riski
Kuzum ohss olmamak icin senin yapabilecegin cok birsey var mi bilmiyorum…
Benim cok daha az yumurtam olmasina ragmen bende de ileri siddette olmasa da ohss olmustu. Ozellikle son 2-3 gunde tavan yapmisti. Onu biraz kullanilan ilaclarin dozlari etkiliyor ama bizlerin orda yapabilecegi birsey yok tabi.
İnsallah olmazsin, ama olursa da zaten bir ilac veriyorlar (dostinex), opudan sonraki birkac gun icerisinde rahatliyorsun, 1-2 hafta icinde de odemin cogu gidiyor…
Opu sonrasi vucudunu rahatlatmak icin odem arttirici seyler yiyip icersin. Ayrica konusuruz onlari…

Internette satıyorlar alınmazmi buz aküsüyle belki alternatif başka bise verirler kimbilir canim bakalim bi başlayalım da 😄
Aaaa öylemi
Bu ilaçları internette mi satıyorlar bide 😲
İlginç. Buz kapsülleri de zamanla çözülen bişey rczaneci 1csaate dolaba koymanız lazım falan diyordu içinde buz kütlesi olmasına rağmen
Laızm olupts bulamazsan yaz bana elimde ise yardımcı oluruz elbet

Kuzum ohss olmamak icin senin yapabilecegin cok birsey var mi bilmiyorum…
Benim cok daha az yumurtam olmasina ragmen bende de ileri siddette olmasa da ohss olmustu. Ozellikle son 2-3 gunde tavan yapmisti. Onu biraz kullanilan ilaclarin dozlari etkiliyor ama bizlerin orda yapabilecegi birsey yok tabi.
İnsallah olmazsin, ama olursa da zaten bir ilac veriyorlar (dostinex), opudan sonraki birkac gun icerisinde rahatliyorsun, 1-2 hafta icinde de odemin cogu gidiyor…
Opu sonrasi vucudunu rahatlatmak icin odem arttirici seyler yiyip icersin. Ayrica konusuruz onlari…
Haftaya opu olurum büyük ihtimal Ekim sonu gibi de transfer
Henüz doktora sormadım ama opu sonrası xinsellik yasağı da kalkar belki bilmiyorum

hello-kitty.gif

Günaydın kızlarımmmm :KK60: :KK200: Gene durgunlaştık mucize haberler gelsiiinnnn ihtiyacımız vaar:dua:Biri gelse diğerleride gelecek gibi:KK37:

kızlar günaydın
tüp bebeğe başladım biliyor sunuz
doktor cetrodide olamsına rağmen elimde tarlusal verdi baskılayıcı ilaç olarak.
bende cetrodide olduğunu söyledim reçete edilmişti aldım buldum o kadar para verdim dedim
onu taze transfer olacak hastalara veriyoruz siz taze transfer olmayacaksınız dedi. böyle mi oluyor normalde aklımda kaldı
Bende donmuş transfer istediğim için tarlusal verdi doktor.
Rahim çok uygun aslında taze yapacak olsan cetrotide verirdim dedi ama istemiyorsun demişti…
Ben 1,5 kutu kullandım.

Sorma yaa
Ohss olmayı sen engelleyemiyorsun maalesef…
Doktor verdiği ilaç dozları ile engelliyor.
Ama tüp bebekte dondurulmuş olacağın için doktor ohss den ziyade yumurta toplamaya odaklanacaktır. O yüzden her türlü muhtemelen olacaksın..
Benim doktorum sağda çok fazla küçük yumurta olduğu için hepsini toplayayım niyetine ohss olduğumu söyledi. İşlem sırasında sıvı toplanmaya başlamış zaten, onları çekip aldığını söyledi. O yüzden 1-2 gün sorunsuzdu sonradan sıvı topladı.
Hayatı zorlaştıran bi durum değil. 3-4 gün karnın sıvı toplamış şekilde şiş geziyorsun, sonrq zaten toparlanıyor…

Bende donmuş transfer istediğim için tarlusal verdi doktor.
Rahim çok uygun aslında taze yapacak olsan cetrotide verirdim dedi ama istemiyorsun demişti…
Ben 1,5 kutu kullandım.
Benim bugün 8..günüm 2. Kutuya başlıcam
Bana adetin 2. Günü başladı tarlusala çünkü geçen aydan 14 mm yumurta kalmış diye.
İçimi rahatlattın valla canım çok sağol 😍

Opu sonrası 1 hafta yasak, sonrasında da regl oluyorsun zaten…
2 hafta kadar yasak yani😄
2 hafta daha beklenir sorun yok ama transfere kadar derse 3 ayı geçer çok yani 🤣bide transfer sonrası beklemeden olmaz nasip olursa pozitif görürsek ilk aylar da olmaz derken ohooo kış biter 🤣

Ohss olmayı sen engelleyemiyorsun maalesef…
Doktor verdiği ilaç dozları ile engelliyor.
Ama tüp bebekte dondurulmuş olacağın için doktor ohss den ziyade yumurta toplamaya odaklanacaktır. O yüzden her türlü muhtemelen olacaksın..
Benim doktorum sağda çok fazla küçük yumurta olduğu için hepsini toplayayım niyetine ohss olduğumu söyledi. İşlem sırasında sıvı toplanmaya başlamış zaten, onları çekip aldığını söyledi. O yüzden 1-2 gün sorunsuzdu sonradan sıvı topladı.
Hayatı zorlaştıran bi durum değil. 3-4 gün karnın sıvı toplamış şekilde şiş geziyorsun, sonrq zaten toparlanıyor…
Ne bileyim kimi diyor acı yeme az su iç kimi diyor çok su içilmeli herkeste bir bilgi var
Ohss bende çok yüksek ihtimal olacakmış doktor öyle dedi. Yarım yine kontrolüm var 6.gün güzel gelişiyor sağda 11 solda 8 yumurta saydı

Benim bugün 8..günüm 2. Kutuya başlıcam
Bana adetin 2. Günü başladı tarlusala çünkü geçen aydan 14 mm yumurta kalmış diye.
İçimi rahatlattın valla canım çok sağol 😍
Benimde ilaçlara başladıktan sonra önden giden yumurtalar oldu, çatlamasınlar diye verdi…
Baya kullanan var.
Bence tarlusal dan dolayı benim tedavi uygun fiyata geldi. Sadece gonal f para ödemiş oldum..

Back