• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2023 Yılında Gebelik Planlayanlar🍼🤰🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yok, patlayacak kıvama geldim ama henüz doğurmadım 😁 yakındır ama 2-3 hafta içinde doğururum herhalde. Sizleri takip ediyorum, katılımlarınızı bekliyorum 😁 bu aralar hamile kalmak için iyi, çalışmaları sıklaştırın. Yazın 9 aylık olmak pek hoş olmiyir 😢😁 sen neler yapiyorsun?
Vala bildiğin gibi sürünmeye devam 🤣🤣🤣 tedavi için medikalparka gidicem bakalim artik biyerden baslamak lazım oh yakında geliyor bebiş desene 🤣 2. 'yi uzatma hemen yap 😃 seni ve testlerini özledim 😹😹😹😹😹

Kuzu şöyle o merkeze göre değişiyor.
Zaten direk dondurma yapıyorlar.
Ama bazı merkezler vial başına para alıyor, onunda transfer öncesi dondurduğu için ücret alabiliyor.
Bazıları da transferden sonra kalacaklara göre ücretlendirme yapacağız diyorlar.
Medikal park vial başına almadığı için dondurma sonrası almıştı.
Ama yüzyıl hastanesine embryoları taşımayı konuştuğumda transfer sonrası kalan vial sayısına göre fiyat vereceğiz dediler.
Vialleri de bende yaşımdan dolayı 2 deneme tekli diğerleri 2-3 şeklinde dondurmuşlardı.
Ama embryo kalitesine göre karar veriyorlar…
Şimdi benle aynı yerde tüp bebek yaptıracak Bi arkadaşa sordum oda burdan biri.
Ben özellikle sordum doktor isteği ile dondurulduğu için fiyata dahil demiş.
Hastane dondurma işleminr yıllık 5000 TL fiyat demişti. Diyelim ki 7 Emriyo oluştu bunun 2 sini ilk transferde koydu
Geri ye 5 tane kaldı
Kaç kalırsa kalsın 5000 TL dondurma saklama ücreti olur demi yoksa 5x5000 TL mi olur
Kafanı karıştırdıysam kusura bakma

Hastane dondurma işleminr yıllık 5000 TL fiyat demişti. Diyelim ki 7 Emriyo oluştu bunun 2 sini ilk transferde koydu
Geri ye 5 tane kaldı
Kaç kalırsa kalsın 5000 TL dondurma saklama ücreti olur demi yoksa 5x5000 TL mi olur
Normalde özelde soyle oluyormuş sorduğumda şu bilgiyi almıştım.
1 ve 3 arasi dondurma işlemi olursa ekstra 1700
4 ve 8 arası 2500
8 ve üzeri dondurma işleminde 3500 ekstra ücret ödeniyormus.
Sen devlette yaptirdigin için daha uygun olur senin dediğin gibi bi şey olursa çok yüksek bi rakam çıkıyor

Geri ye 5 tane kaldı
Sabit fiyat verdi ise embryo sayısı önemli değil…
Senin yaşın ve Embryo kalitesine göre karar veriyorlar.
7 embryodan 4 tanesi 5aa ise gene 1-1-2-3 şeklinde donduruluyor.
5aa azaldıkça beraber dondurma artıyor… Yaş zaten 35 üstü ise ve sen çift istiyorsan direk 2-2-3 olarak donduruyorlar.
Yaşın 35 altı ise ve kaliteli çoksa tekli dondururken sana sormuyorlar.

Normalde özelde soyle oluyormuş sorduğumda şu bilgiyi almıştım.
1 ve 3 arasi dondurma işlemi olursa ekstra 1700
4 ve 8 arası 2500
8 ve üzeri dondurma işleminde 3500 ekstra ücret ödeniyormus.
Sen devlette yaptirdigin için daha uygun olur senin dediğin gibi bi şey olursa çok yüksek bi rakam çıkıyor
Devlette değil canım özelde yaptırıyorum 😊
Bana tek bir fiyat verdiler

Sabit fiyat verdi ise embryo sayısı önemli değil…
Senin yaşın ve Embryo kalitesine göre karar veriyorlar.
7 embryodan 4 tanesi 5aa ise gene 1-1-2-3 şeklinde donduruluyor.
5aa azaldıkça beraber dondurma artıyor… Yaş zaten 35 üstü ise ve sen çift istiyorsan direk 2-2-3 olarak donduruyorlar.
Yaşın 35 altı ise ve kaliteli çoksa tekli dondururken sana sormuyorlar.
Yaş 28 canım
Doktor da bende çift koyma taraftarıyız hem şansım yüksek olur hemde ikizlerim olsa fena olmaz hep hayalimdi 😍
Ama ilk gebelik ikiz olursa sonrakiler çift tercih etmem
Neyze zaman gösterecek bakalım herşeyi
Teşekkür ederim

Günaydın kızçeler. Boyun ağrımda 3. Güne gelmiş bulunuyorum. Şaftım kaydı resmen ne uyuduğumdan anlıyorum ne bütün gün kendime gelemiyorum. İlaçsızlıkta kötüymüş 😞

Back